JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
123
Return to list New
1480
View
64
Reply

"Rugi Tak Sambung Belajar" - Bila Makcik Bawang Kolot Memperlekeh Peniaga Pasar Malam...

[Copy link]

Author: Cari-Nurulain    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 23-10-2018 03:15 PM | Show all posts
brother jual nanas ni sebijik muka player sado bola tampar wanita  indon yg viral aritu masa sukan asia..
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2018 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia jual baby nanas yg macam kat siam tu ke?sedap oooo
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2018 07:05 PM | Show all posts
makcik ni taktau..kerja sendiri kat pasar ni mana ada lhdn kejo..cer acik Tanya anak makcik yg kerja gomen tu, lhdn tiap2 tahun buat potongan bulanan kan? awal tahun dah start potong lak tu..
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2018 02:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Cina niaga kaya raya jer aku ngk..siap gajikan org yg ade degree lagi walaupun dia x de degree...
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2018 04:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Mary_jane replied at 23-10-2018 12:08 PM
Ke acik bengang sebab abe nenas tak nak bagi kurang. Jadi dicarutsnya lah abe secara face to face. ...

Banyak sgt tgk cerekarama ni uols haha
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2018 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
ala citer hasanah lagi ke ni... lapar sungguh likes dari orang lain yer
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2018 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
zuuu replied at 23-10-2018 02:46 PM
Ko berjumpa ngan maksu aq ke ni???ayat2 yg makcik 2 ckp kt ko sama la cam aq kena ngan maksu aq... ...

Ala warga veteren mmg kebanyakan gitupada fikiran diaorg keje gomen bagus=stabil.keje swasta=tak stabil. Duduk rumah=penganggur berjaya. Part compare tu teramat ka menyampahnya.
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2018 10:22 AM | Show all posts
Cikklaus replied at 24-10-2018 07:37 PM
Ala warga veteren mmg kebanyakan gitupada fikiran diaorg keje gomen bagus=stabil.keje swasta=tak s ...

btl sgt. kerja gomen=senang buat loan=stabil.

kerja swasta=x stabil=sakit susah, medical x cover (xtau kewujudan insurans)
i sambung belajar pun kena sindir, dah tua2 pun nak belajar (sbb i resign kerja gov utk sambung belajar).
teruk btk diorg punya cara berfikir.
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2018 11:25 AM | Show all posts
ahhh sume cte acah2 mcm teraniaya org pandang rendah
pastu end up puji diri sendiri
sambil selfi2 promot bisnes
mengada2 sangat
orang sekarang dah xde masa nk berbual panjang2 mcm2 la bai
banyak g hal lain nk buat
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2018 11:26 AM | Show all posts
Cyempaka replied at 23-10-2018 11:15 AM
https://mforum1.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1107771&highlight=berniaga%2Bpasar%2Bmalam
...

lapar like dengan psiko puji diri sendiri
mengada je
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2018 11:52 AM | Show all posts
sambung blajar pun blum tentu income masuk byk
sekrang ni ramai jerk yg masih yg xde keje sekali pun kuar U tempatan atau dr oversea
biar pun best student...
ramai jerk yg kuar U, result bagus pun mintak keje sambilan kt gomen da keje tetap xde
nak dpt keje sambilan pun susah..kalau dpt pun cuma utk tempoh 3 bulan..
bernasib baik dpt la sambung, sambung....

Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2018 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
axl_bach replied at 22-10-2018 11:44 PM
Cerita Hassanah jer nih, taktik marketing

Tapi wujud lah makcik yg hadap sangat anak2 kerja gomen..sejenis kebanggaan gituhh law dapat.antaranya my mother in law..pedih berdesingggg je kalau balik sana sebab anak dia yg pertama sampai ketiga gov staff,gred 41 ke atas lagi..tapi kami laki bini kerja biasa2 je.she baik je cuma tak habis2 suh kami apply masuk gov.. masalah nya xpernah dipanggil omak oii..stress kadang2..
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2018 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
nishikido replied at 25-10-2018 01:06 PM
Tapi wujud lah makcik yg hadap sangat anak2 kerja gomen..sejenis kebanggaan gituhh law dapat.antar ...

Aku x nafi mmg wujud, tp cerita ni aku yakin mmg hassanah jer
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2018 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Edukesyen tu penting. Muda lagi ni boleh lah gah jual kat pasar malam. Matila kena bash.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Ai kalau orang macam mak cik ni, ai memang bagitau siap siap ai ada degree
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.098829s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list