JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1607
View
64
Reply

"Rugi Tak Sambung Belajar" - Bila Makcik Bawang Kolot Memperlekeh Peniaga Pasar Malam...

[Copy link]

Author: Cari-Nurulain       Show all posts   Read mode

Post time 23-10-2018 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Nape aku macam pnah baca je cerita seakan2 kisah ni. Makcik vs budak meniaga jgk. Hasanatul la ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2018 11:01 AM | Show all posts
citer hasanah versi mat pasar malam ke?huhuhuh
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2018 11:15 AM | Show all posts
https://mforum1.cari.com.my/foru ... aga%2Bpasar%2Bmalam

kan dah kata aku pnah baca dulu. orang yang sama. 2 kali meroyan. jalan cerita sama garapan saja berbeza.

mamat psiko + lapar like
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2018 11:46 AM | Show all posts
suka pineapple juice... sedap... pineapple yang manis pun sedap... adeh... dah tingin lak nak makan nanas ni... kecur air liur deh...

who lives in a pineapple under the sea?
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2018 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
taikpekatt replied at 23-10-2018 06:15 AM
Aku ingat aku sorg je rasa cite kak hasanah ! Cara penceritaan mcm over to the max uols. Adeke org ...

Ke acik bengang sebab abe nenas tak nak bagi kurang. Jadi dicarutsnya lah abe secara face to face. Si abe pun terinspired dan berkat sering mengelamun maka terhasil lah post abe versi kak senah airasia flight kk bound to kl.  
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2018 01:07 PM | Show all posts
Edited by nolya at 23-10-2018 01:10 PM

Komen makkcik tu ada betulnya, tetapi makcik tu tak  bolehlah pandang rendah kpd usaha anak2 muda yg menceburi bidang niaga.  Kita tak tau apa kekangan anak2 muda tak sambung belajar dan mereka punya alasan tersendiri.  Selalu dengar bahawa dlm perniagaan ada 9/10 rezeki.  Lagipun kita kena ingat, hari ini anak muda trs hanyalah seorang peniaga kecil. InsyaAllah, bila perniagaannya berjaya, dia akan menjadi penjana ekonomi negara, dia menjadi tokey dan dia akan menggaji ramai pekerja2 di bawahnya. Semoga anak muda tak mudah lemah hati dan jadikan cemuhan sbg satu cabaran.
Tak pe anak muda,makcik  tu tak nak jadikn  menantu, ada banyak lagi makcik-makcik lain yg sudi.  Pulak jodoh kan di tangan Tuhan.. Steady lah
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2018 01:29 PM | Show all posts
berlagak macam anak dia taraf jho low. acah2 sampai mampos.
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2018 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Baguslah keje gomen macik khen... Masuk kol 8 mengular sampai kol 5 lps tu punch out.
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2018 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Cikklaus replied at 23-10-2018 08:50 AM
Biasa sangat dah gini. Iols pon kena. Ada dgree tapi buat online bisnes. Asal makcik dtg jenuh la ta ...

Ko berjumpa ngan maksu aq ke ni???ayat2 yg makcik 2 ckp kt ko sama la cam aq kena ngan maksu aq...yelah anak2 dye sume keja hebat,ada keta umah,aq pulak almost 2 years mengganggur...skrg ni la bru dpt keja,2 pon keja biasa je...jenuh nk mndengar bragging dye about her daughter s life
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2018 02:58 PM | Show all posts
kisah mcm ni rse malas dah nak baca.
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2018 03:15 PM | Show all posts
brother jual nanas ni sebijik muka player sado bola tampar wanita  indon yg viral aritu masa sukan asia..
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2018 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia jual baby nanas yg macam kat siam tu ke?sedap oooo
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2018 07:05 PM | Show all posts
makcik ni taktau..kerja sendiri kat pasar ni mana ada lhdn kejo..cer acik Tanya anak makcik yg kerja gomen tu, lhdn tiap2 tahun buat potongan bulanan kan? awal tahun dah start potong lak tu..
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2018 02:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Cina niaga kaya raya jer aku ngk..siap gajikan org yg ade degree lagi walaupun dia x de degree...
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2018 04:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Mary_jane replied at 23-10-2018 12:08 PM
Ke acik bengang sebab abe nenas tak nak bagi kurang. Jadi dicarutsnya lah abe secara face to face. ...

Banyak sgt tgk cerekarama ni uols haha
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2018 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
ala citer hasanah lagi ke ni... lapar sungguh likes dari orang lain yer
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2018 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
zuuu replied at 23-10-2018 02:46 PM
Ko berjumpa ngan maksu aq ke ni???ayat2 yg makcik 2 ckp kt ko sama la cam aq kena ngan maksu aq... ...

Ala warga veteren mmg kebanyakan gitupada fikiran diaorg keje gomen bagus=stabil.keje swasta=tak stabil. Duduk rumah=penganggur berjaya. Part compare tu teramat ka menyampahnya.
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2018 10:22 AM | Show all posts
Cikklaus replied at 24-10-2018 07:37 PM
Ala warga veteren mmg kebanyakan gitupada fikiran diaorg keje gomen bagus=stabil.keje swasta=tak s ...

btl sgt. kerja gomen=senang buat loan=stabil.

kerja swasta=x stabil=sakit susah, medical x cover (xtau kewujudan insurans)
i sambung belajar pun kena sindir, dah tua2 pun nak belajar (sbb i resign kerja gov utk sambung belajar).
teruk btk diorg punya cara berfikir.
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2018 11:25 AM | Show all posts
ahhh sume cte acah2 mcm teraniaya org pandang rendah
pastu end up puji diri sendiri
sambil selfi2 promot bisnes
mengada2 sangat
orang sekarang dah xde masa nk berbual panjang2 mcm2 la bai
banyak g hal lain nk buat
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2018 11:26 AM | Show all posts
Cyempaka replied at 23-10-2018 11:15 AM
https://mforum1.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1107771&highlight=berniaga%2Bpasar%2Bmalam
...

lapar like dengan psiko puji diri sendiri
mengada je
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.120920s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list