JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1234Next
Return to list New
3114
View
90
Reply

INTERNATIONAL INFLUENCERS & DRAMA CHANNELS

[Copy link]

Author: babydoll       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-11-2018 03:24 PM | Show all posts |Read mode
Edited by babydoll at 20-11-2018 03:47 PM

"What's up everyone? Welcome back to my channel! Hi! How are ya?"
haaa..gitu sis fefeling Jeffree Star


Thread ni I buka utk kita sembang,gosip,spill tea pasal international influencers, drama channels, cosmetic companies scandals,etc. kat sini i letak list beberapa top beauty influencers IG  & drama channels utk rujukan.

IG Influencers:
@jeffreestar - beauty influencer/owner of @jeffreestarcosmetics
@marlenastell -beauty influencer/owner of @makeupgeekcosmetics
@thekatvond - tattoo artist / owner of @katvondcosmetics
@_stephanielange_
@jaclynhill
@lauralee
@mannymua733
@gabrielzamora
@chloemorello
@nikkietutorials



Beauty Drama Channels:
@teaspillyt - Tea Spill
@hereforthetea2 - Here For The Tea
@richlux713 - Rich Lux
@beautysleuthofficial - Beauty Sleuth

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2018 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan ke eshen kata kurangkan tajuk all about? Ada dia mention
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2018 03:47 PM | Show all posts
friedfishsoup replied at 20-11-2018 03:41 PM
Bukan ke eshen kata kurangkan tajuk all about? Ada dia mention

Oops! my bad. jap i edit tajuk balik.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2018 06:25 PM | Show all posts
Edited by babydoll at 20-11-2018 06:30 PM

Ok, kita start gosip dgn:
Jaclyn Hill & Morphe - Part 1


Back in June 2018, Jaclyn Hill ada launched new eyeshadow palette in collaboration with Morphe, The Vault. The Vault ada 4 set eyeshadow palettes. Eyeshadows dlm koleksi ni dikatakan dipilih diperingkat awal waktu Jaclyn & Morphe nak launch first palette. disebabkan diorang dah pilih warna lain utk palette tu, jadi warna2 yg ada ni disimpan dalam vault.

ramai beauty influencers dah cuba palettes The Vault dan bagi negative feedback sebab bila diorang cuba, tak pigmented langsung! bila blend the brush, eyeshadow tu tak lekat. ada jgk org yg bkn beauty influencers bila dah guna pun ckp benda yg sama. apa lagi, kecoh la kt twitter. semua org bising kat Jaclyn nape eyeshadows The Vault ni tak pigmented pun. so dia ckp kt twitter, ok kalau sape ada problem dgn The Vault, cuba buang top layer lps tu cuba lagi. lagi la org marah. dah la diorang bayar harga eyeshadow, shipping cost,tax lagi. nape pulak diorang nak kena buat mcm tu.

dh sebab ramai sgt yg complaint, Morphe ckp palette ni diorang akan stop jual & tarik balik dari kedai. Jaclyn pulak cakap semua palette yg dah ditarik balik tu diorang akan musnahkan & ape yg diorang akan release ni mmg brand new. lps sebulan & 2 minggu, Morphe release balik tu ckp dah elok. hantar lagi skali PR package ke beauty influencers & ltak kt kedai. rupanya, palette 'new formula' tu bkn new formula pun tapi palette yg sama diorang simpan je kt warehouse. dasar menipu Morphe ni
download (4).jpg
m_5b7981d7e944ba44812ab77b.jpg
m_5b26f1a6c617773d9e8b9107.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2018 06:48 PM | Show all posts
Jaclyn Hill & Morphe - Part 2

Lps Morphe released balik The Vault yg kononye dah elok, ramai org complaint palette ni tetap x elok. So Jaclyn pun buat lagi satu video tajuk 'Let's talk.." utk ckp pasal The Vault palette & perkara2 lain antaranya:

1. Palette return - sebelum Jaclyn buat video ni,bila dah ramai org ckp palette ni teruk, Jaclyn ckp kalau x ok, return la balik ke Morphe. Malangnye, Morphe buat teruk. bila org nak return, dia cakap tak blh return la,kene bayar shipping fees la & bermacam2 isu. Tapi dlm video tu, Jaclyn ckp Morphe cuma terima return palette dlm 1% je (102 palette). nak buat nampak mcm seolah2..ala korang ni sembang je palette tu teruk. tapi tak return pun saje nak drama la tu. gitcheww..

2. The Vault 2nd release - dlm video ni Jaclyn ckp lain pulak. dulu kata dah destroy. tapi lps tu ckp oh tak..palette tu Morphe kuarantin letak dlm warehouse lain je. so selama ni org suspect palette new release tu sebenarnye palette lama mmg betul. diorang takde buat ape pun. kalau nak kata buat baru, at least kene ambil masa 4-5 bulan. ni sebulan 2 minggu dah release balik. gile menipu btol diorang ni! MORPHE IS CANCELLED!!
ztig1cjbl6g11.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2018 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Jacyln hill ni slalu fail dgn collaboration. Dulu dgnan becca. Becca wat tail gak kat die. Champange pop tu cantik kot.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2018 09:07 PM | Show all posts
Edited by babydoll at 20-11-2018 09:09 PM

Jaclyn Hill VS Marlena Stell (Makeup Geek) - Part 1

Yg ni pulak cerita pasal Jaclyn Hill dgn selambernye cancel collaboration dgn Makeup Geek Cosmetics & menyebabkan Marlena kerugian up to USD1 mil.
Mulanya Jaclyn & MUG plan nk collab dan keluarkan satu eyeshadow palette. during that process, Jaclyn punya la slow nak feedback kt MUG. dia sengaja buat mcm tu sebab dia nak keluarkan palette dgn Morphe. Morphe bayar JH lagi byk dari MUG bayar dia. org dapat tau kes ni bila Marlena buat video the truth about beauty community.

Dia x sebut nama pun dlm video tu. mula2 org suspect dia ckp pasal Manny MUA. rupanya pasal JH. lps pada video ni, ada leaked emails communication antara JH & MUG employee utk collaboration palette tu. MUG employee kene push JH utk sign contract, push utk test eyeshadow etc. JH be like..oh x sempat, oh i swatch kt tgn je. MUG employee reply balik, blh tlg test kt eyelids? I baca emails tu pun i geram! satu2!!

Dah sebab JH drag process palette tu lama sgt, tak sempat nk masuk production, tu yg cancel terus. so mana2 eyeshadow yg MUG buat utk JH, Manny MUA ambil seketul dua masukkan dalam palette collab dia dgn MUG. JH punya alasan sebab cancel, oh dah tak sempat la nak release. lps tu harga MUG nk jual mahal dari Morphe utk 6 eyeshadows compare to Morphe jual 35 eyeshadows. so nanti takde org nak beli. urghhhh!!! geram i baca email dia! takde rasa bersalah langsung!!


nak pulak dia ambil idea utk palette collab with MUG, such as lettering nama JH, cara dia posing utk palette bagi kt Morphe. padahal mula2 dah agreed dgn MUG.

JH-morphe.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2018 09:08 PM | Show all posts
fealefea replied at 20-11-2018 08:34 PM
Jacyln hill ni slalu fail dgn collaboration. Dulu dgnan becca. Becca wat tail gak kat die. Champange ...

mmg u. fail gile! collab dia dgn gerard cosmetics sblm dgn becca pun ada issue jgk u.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2018 09:20 PM | Show all posts
Jaclyn Hill vs Marlena Stell (Makeup Geek) - Part 2

Dalam part 1, I ada ckp yg Marlena ada buat satu video 'the truth about beauty community'. dlm video tu Marlena ada cakap yg walaupun dia owner MUG, tapi company dia kecik je. ada influencers mintak up to USD 60k for a video utk ckp psl product. tu baru sorang.

dia ada sebut jgk, some influencers mintak bayaran kalau nak diorang buat negative comment on other products in the video. sampai puluh2 ribu. semua org terkejut. antara yg terasa dgn statement2 ni James Charles & Jaclyn Hill. bermati-matian ckp benda ni tak betul. JH siap sebut dlm video 'Let's talk..' yg dia tergelak bila dgr & this is not a thing.

JH was a good woman. BUT SHE'S A LIAR!!
images (2).jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2018 09:22 PM | Show all posts
Esok la i sambung pasal org lain pulak. bosan pulak asyik ckp pasal Jaclyn 'i do video only when i have product to sell' Hill.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2018 12:32 AM | Show all posts
Morphe x James Charles eyeshadow palette - fake swatches???

Baru2 ni James Charles ada launched new eyeshadow palette in collaboration with Morphe. Berwarna warni sgt palette dia. Mcm biasa, dia pun buat video utk introduce new palette to public dan ada buat eyeshadow swatches. Dalam video dia dok cakap, oh eyeshadow dia lawa gila, very pigmented, etc. e76240a64343740fbbd59299d2c2816d.jpg

Wait a minute! kenapa nampak mcm ada warna eyeshadow kt tgn dia sebelum dia swipe eyeshadow tu?? Maka ramai la org bising2 kt twitter yg James Charles ni tipu swatches sebab nak tunjuk eyeshadow dia pigmented habis. kalau tak, kenapa dia swipe dua kali??   James-Charles-Via-Reddit-2.jpg

So James Charles pun tweet yg dia mengaku mmg dia layer dua kali some of the shades sbb first swatch to tak elok.
1.JPG

Dia tak puas hati sbb ramai org tuduh dia fake swatched, dia buat swatch lagi skali kt luar rumah lepas tu post kt IG. Dia post kt IG story sbb nak tunjuk yg dia takde edit, takde extra light utk uktikan yg palette dia mmg pigmented habis dan lawa gile. So org pun ok fine..kalau betul tak menipu, takpela.

Palette ni pun terus dijual kt Ulta, Morphe stores, etc. Rich Lux ada buat review palette ni. dia ckp memula dia pegi Ulta, tapi belum masuk. dia dh gelabah, takut dah sold out. Bila dia pegi Morphe store..ehh! banyak je palette ni. takde sapa beli ke?? Ingat ramai yg beli palette ni. Dia beli, pakai & bagi positive review.



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2018 01:06 AM | Show all posts
Morphe x James Charles eyeshadow palette - stained eyelids

Makin ramai org bagi positive reviews lepas guna Morphe x James Charles palette since palette tu launch.

Tetiba ada satu twitter use @kodeerants posted satu video 18 jam lepas, dok bising & marah2 James sebab dia ckp bila pakai salah satu eyeshadow warna bright pink 'Skip' lepas tu basuh, ada color stain kt eyelids dia. Dia ckp takde satu pun review yg sebut pasal ni. tapi jadi kt dia & kawan dia. James Charles tgk video dia lps tu dia tweet ni:
2.JPG

kodeerant tak puas hati, dia tuduh James mcm2. dia kata,dia pakai brand lain takde mcm ni pun. lepas tu ramai yg bagi feedback kalau warna pink,purple, red & some blue mmg akan stain. kt kotak eyeshadow pun dah letak warning utk 'Pressed Pigments', mostly utk matte formula. waktu James buat video palette introduction pun dia dah ckp, yg matte ni bkn mcm eyeshadow biasa sbb dia pressed pigment. so might cause stains & allergy reaction kalau sapa2 yg allergy dgn Red 40.
3.JPG

pada pendapat i..James Charles tak salah pun. benda yg Kodee bising tu, dia dh ckp dlm video & kt kotak dah tulis. patutnye Kodee blh tgk betul2 video tu & baca dlu kotak kot. dan dia tak perlu nak jerit2 dalam video mcm benda tu besar sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2018 02:33 AM | Show all posts
Very informative..thanks Babydoll! I tak sempat nak ikut pasal James Charles ni, last i ikut pasal jeffree Starr yg gaduh dgn Kat Von D, pastu gaduh dgn Manny MUA, James Charles and sape sorang minah tu lagi..yess..Laura Lee. Jeffree to me dia ada abit of 'air' tapi sometimes dia nampak lebih ikhlas? susah nak describe benda ni.  Tapi yg for sure, dorang mekap mostly foundation tebal sekati dgn baking bagai..not so practical for everyday use.
I suka mekap Nikkie tutorials yg masa MUA from Fenty Beauty buat utk dia. Very minimal, but looked clean.  Manny MUA pulak kalau mekap mmg x lari nampak mcm drag mekap. And issue pasal palette dia haritu kena return pasal paypal issue pun agak bodoh kat situ. How can u boleh salah setup paypal account pastu expect customers to return the palette at own cost? memang tak la...dah la duit pun return, palette pun dapat. untung..untung.
But for sure, dorang semua ni dah kaya raya dengan keje mekap ni je.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2018 07:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Best thread ni..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2018 10:48 AM | Show all posts
kecewa gila video Tea Spill collab dengan Here For The Tea yang nak expose jaclyn hill takde sambungan..lama kot tunggu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-11-2018 12:42 PM | Show all posts
putriTS replied at 22-11-2018 02:33 AM
Very informative..thanks Babydoll! I tak sempat nak ikut pasal James Charles ni, last i ikut pasal j ...

Manny MUA palette case tu mmg lawak gile. boleh dia tak setup betul2 payment gateway. ramai gila kan yg dpt 'free' palette . baru2 ni kt beauty bay tak silap i, palette dia turun harga dari $45 ke $15. terus kene gelak. palette dlu dah la ko bagi free. ni turun sampai $15.

Jeffree Star tu mmg sejenis curious case sikit. dia mcm honest, tapi ramai org cuba nak tikam dia dpn belakang. tp i suka je dia.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-11-2018 12:47 PM | Show all posts
aliesya_miasara replied at 22-11-2018 10:48 AM
kecewa gila video Tea Spill collab dengan Here For The Tea yang nak expose jaclyn hill takde sambung ...

ada sambungan pasal jaclyn hill tu. tapi bukan Tea Spill & HFTT buat. u cari 'Truth Hurtz' kat Youtube. diorang ada sambung. baru release chapter 3 tiga hari lepas.

yg i tau, Tea Spill & HFTT kena stop sbb "allegedly", Jeffree Star masuk campur + ada org ugut nak buat legal action kalau teruskan. tapi lepas pada tu, i tgk Jeffree ok je reply tweet Tea Spill, kutuk Laura Lee.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2018 12:50 PM | Show all posts
babydoll replied at 22-11-2018 12:47 PM
ada sambungan pasal jaclyn hill tu. tapi bukan Tea Spill & HFTT buat. u cari 'Truth Hurtz' kat You ...

i see..yayy ok thank you..nah munge
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-11-2018 12:52 PM | Show all posts
aliesya_miasara replied at 22-11-2018 12:50 PM
i see..yayy ok thank you..nah munge

hahahha!! tenkiu munge. happy watching!  
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2018 03:25 PM | Show all posts
hi babydoll.. pasal tati glamlifeguru vs emily noel & kiki chanel?
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2018 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
babydoll replied at 22-11-2018 12:42 PM
Manny MUA palette case tu mmg lawak gile. boleh dia tak setup betul2 payment gateway. ramai gila k ...

Yang turun smpi $15 tu mmg sale ke another error? Org nak buat, ko pun nak buat. Haru biru. Somehow i rasa dorang ni sume mcm jeles dgn jeffree. Jeffree tu eventho dia pun ada history psl racist remark dia dulu2, dia nampak sungguh2 la nak buat damage control. Dorang punya products ni sekilang ke dgn colourpop?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-11-2018 05:26 PM | Show all posts
senahsanasini replied at 22-11-2018 03:25 PM
hi babydoll.. pasal tati glamlifeguru vs emily noel & kiki chanel?

ada u. i tgh dok kumpul receipts utk drama ni. satgi i post
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-11-2018 05:39 PM | Show all posts
putriTS replied at 22-11-2018 03:57 PM
Yang turun smpi $15 tu mmg sale ke another error? Org nak buat, ko pun nak buat. Haru biru. Someho ...

seingat i, harga $15 tu sale. tapi dia punya sale murah sangat. tu yg diorang gelakkan dia. palette tak laku ke tewww?
tapi ramai jugak bagi positive reviews pasal palette dia, especially geng2 drag queens sbb berwarna warni kan. so diorang buleh buat mcm2 looks.


yg kes jeffree tu, ramai laaa org dok gali balik kes racist dia dlu. padahal yg gali kes dia pun sama je problematic. dari laura lee, manny, thomas halbert, dave scissorhands,etc. mcm gabriel zamora tu sbb dia dgr cerita org. laura, manny & nikita dok feed in kepala dia yg jeffree ni racist. sbb tu bila dia sedar dia betul2 mintak maaf kt jeffree & jeffree pun ok.


Manny MUA life's a drag palette ni dibuat sama kilang yg keluarkan palette Jeffree Star 'Beauty Killer' palette. so most probably bkn colourpop. Laura Lee punya i x sure dia buat kt mana.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2018 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
babydoll replied at 22-11-2018 05:39 PM
seingat i, harga $15 tu sale. tapi dia punya sale murah sangat. tu yg diorang gelakkan dia. palett ...

I nak baca summary dari u je. Sebab I puas dah gali dari reddit and all. Tapi sebab too high school-ish pergaduhan diorang ni I quit terus. But bestlah u punya summary ni. Macam ada orang cerita semula kat I. Hihi
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2018 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
babydoll replied at 22-11-2018 05:39 PM
seingat i, harga $15 tu sale. tapi dia punya sale murah sangat. tu yg diorang gelakkan dia. palett ...

I masa awalnya pun tak berapa gemar JS sebab banyak controversies surrounding him kan. Lepas tengok docu-series by Shane Dawson tu I macam neutral balik kat dia. He seems quite genuine lah. Cuma I cringe sikit bila Shane Dawson tak habis-habis like put himself down dengan lawak miskin dia tu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.142462s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list