Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
15798
View
189
Reply

INTERNATIONAL INFLUENCERS & DRAMA CHANNELS

[Copy link]

Author: babydoll       Show all posts   Read mode

Post time 22-11-2018 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
babydoll replied at 22-11-2018 12:42 PM
Manny MUA palette case tu mmg lawak gile. boleh dia tak setup betul2 payment gateway. ramai gila k ...

Yang turun smpi $15 tu mmg sale ke another error? Org nak buat, ko pun nak buat. Haru biru. Somehow i rasa dorang ni sume mcm jeles dgn jeffree. Jeffree tu eventho dia pun ada history psl racist remark dia dulu2, dia nampak sungguh2 la nak buat damage control. Dorang punya products ni sekilang ke dgn colourpop?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-11-2018 05:26 PM | Show all posts
senahsanasini replied at 22-11-2018 03:25 PM
hi babydoll.. pasal tati glamlifeguru vs emily noel & kiki chanel?

ada u. i tgh dok kumpul receipts utk drama ni. satgi i post
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-11-2018 05:39 PM | Show all posts
putriTS replied at 22-11-2018 03:57 PM
Yang turun smpi $15 tu mmg sale ke another error? Org nak buat, ko pun nak buat. Haru biru. Someho ...

seingat i, harga $15 tu sale. tapi dia punya sale murah sangat. tu yg diorang gelakkan dia. palette tak laku ke tewww?
tapi ramai jugak bagi positive reviews pasal palette dia, especially geng2 drag queens sbb berwarna warni kan. so diorang buleh buat mcm2 looks.


yg kes jeffree tu, ramai laaa org dok gali balik kes racist dia dlu. padahal yg gali kes dia pun sama je problematic. dari laura lee, manny, thomas halbert, dave scissorhands,etc. mcm gabriel zamora tu sbb dia dgr cerita org. laura, manny & nikita dok feed in kepala dia yg jeffree ni racist. sbb tu bila dia sedar dia betul2 mintak maaf kt jeffree & jeffree pun ok.


Manny MUA life's a drag palette ni dibuat sama kilang yg keluarkan palette Jeffree Star 'Beauty Killer' palette. so most probably bkn colourpop. Laura Lee punya i x sure dia buat kt mana.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2018 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
babydoll replied at 22-11-2018 05:39 PM
seingat i, harga $15 tu sale. tapi dia punya sale murah sangat. tu yg diorang gelakkan dia. palett ...

I nak baca summary dari u je. Sebab I puas dah gali dari reddit and all. Tapi sebab too high school-ish pergaduhan diorang ni I quit terus. But bestlah u punya summary ni. Macam ada orang cerita semula kat I. Hihi
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2018 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
babydoll replied at 22-11-2018 05:39 PM
seingat i, harga $15 tu sale. tapi dia punya sale murah sangat. tu yg diorang gelakkan dia. palett ...

I masa awalnya pun tak berapa gemar JS sebab banyak controversies surrounding him kan. Lepas tengok docu-series by Shane Dawson tu I macam neutral balik kat dia. He seems quite genuine lah. Cuma I cringe sikit bila Shane Dawson tak habis-habis like put himself down dengan lawak miskin dia tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-11-2018 06:18 PM | Show all posts
Edited by babydoll at 22-11-2018 06:55 PM

Tati Westbrook (GlamLifeGuru) vs Emily Noel & Kiki Chanel - Part 1

Emily Noel ada keluarkan eyeshadows & face palettes in collaboration with Revolution Beauty (used to be Makeup Revolution). pada sape yg tak kenal Emily, dia ni kira the OG influencer satu batch dgn Marlena Stell, etc. Ni palette yg dia & Revolution Beauty keluarkan.
1. Emily Edit The Wants eyeshadow palette. cantik kan warna dia?
the_emily_edit_the_needs_lowres_5.png

2. Emily Edit The Needs face palette
dsc06172.jpg


So on 2 Oct, Tati Westbrook (GlamLifeGuru) pun buat video utk review both palettes. Mula2 dia excited la nak try palette ni. i mean..look at the palette! sapa tak rasa excited nak cuba kalau dpt palette cantik mcm tu? i pun excited! hahah!

tp excited tu bertukar bila dia try sendiri. yg face palette tu patchy sikit. lps tu eyeshadow palette ada hit & miss. ada warna yg pigmented habis,ada warna yg susah dia nak blend. i rasa, benda ni biasa je. kalau sapa yg pakai mcm2 eyeshadows palette, benda ni mmg totally normal.

so towards the end of the video, Tati pun bagi full review ckp yg dia ada masalah nk blend dgn palette ni. tapi dia pakai dlm 5 warna je. lps ni dia nak cuba lagi. satu bagusnya palette ni, takde fallout langsung. lps tu dia sambung ckp yg dia harap Emily ada collab dgn brand lain & to be honest dia nk tgk collab dgn colourpop. bila dia ckp je mcm ni, ramai peminat Emily serang dia. Ni antara yg serang dia kt Twitter & Youtube comment section.
img_5208.jpg    download (4).jpg

Byk la yg teruk gile sampai dia kena delete comments kt Youtube. so dia feedback ni. ada yg siap kutuk pasal masalah dia takleh pregnant, etc. yk20shzpocq11.jpg    vm3oqiikq7q11.jpg    evrw5bqckn4z.png



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-11-2018 06:54 PM | Show all posts
Tati Westbrook (GlamLifeGuru) vs Emily Noel & Kiki Chanel - Part 2

Selain dari peminat Emily serang Tati, ada sorang youtuber nama 'Kiki Chanel' upload satu video tajuk "Emergency Review: Emily Edit x Makeup Revolution palette". Video ni Kiki buat utk respond balik ke Tati & mengatakan yg Tati biased bila review palette tu. Dlm video ni jugak Kiki cuba re-create the look yg Tati buat dalam video dia. In the end of the video dia masih ckp yg Tati ni tak adil bila review palette Emily, someone yg sentiasa cuba berlaku adil dlm byk perkara.
download (3).jpg

Yg buat drama ni tambah panassss bila Emily pegi komen kt video Kiki. Look at how Emily replied to Kiki. nampak mcm dia setuju dgn Kiki yg Tati ni bias & unfair towards the palette. Kat sini I nampak mcm diorang dah campur aduk topik topik palette tu ada hit & miss dgn topik Tati ckp Emily patut collab dgn org lain.
xkmkqi1q3eq11.jpg

So ramai la yg tweet Tati ckp..haa..tgk Kiki buat balik your looks. Cantik je. So Tati replied ni.
2.jpg

Tati ada jgk buat quick feedback pasal kes ni kt Snapchat. Lps pada tu, ramai la youtubers lain buat review palette ni & feedback diorang lebih kurang mcm Tati. ada warna yg ok & ada warna yg tak ok. ada yg patchy, difficult to blend,etc.

Bila dah ramai yg bagi feedback sama mcm Tati..jeng jeng jenggg!! Revolution Beauty tarik balik palette tu dari website diorang. sampai skrng palette tu takde. ni I screenshot dari website Revolution Beauty. tinggal The Needs palette je. ada org tanya mana pegi The Wants palette? so Revolution Beauty ckp yg diorang tarik balik palette ni sbb diorang tgk working on perfecting the formula.
1.JPG

Bila org dah kecoh pasal formula, Emily tweet ckp..mana ada reformulate. org kt customer service tu salah ckp. Later they discovered sebab sebenar palette tu kene tarik balik adalah ada org report mold growing dlm palette tu. eeeuwwww!! Lagi skali Emily bagi statement cuma 50 products globally yg affected. but still...eeeuwwwwwwww!!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-11-2018 07:09 PM | Show all posts
Tati Westbrook (GlamLifeGuru) vs Emily Noel & Kiki Chanel - Part 3

Tak lama lepas tu, Tati buat video utk feedback balik semua issues;
1. attack yg dia kena melibatkan isu kesihatan, kehidupan & perkahwinan. teruk kot dia kena. netizen has no chill
2. video Kiki yg terang-terangan mengutuk Tati. Dalam video tu Tati balas kutuk Kiki yg Kiki ada affiliated links from RB, tu yg dia beria sgt.
3. komen Emily kt emergency review video yg Kiki buat.

Emily pun ada buat video nak address pasal ni. dia tegur la fans dia, jangan la buat org mcm tu. tak elok. ni komen Emily letak kt video dia; crv7kendbtr11.png

Lps Emily & Tati buat video, Kiki pun buat lagi satu video utk mintak maaf kt Tati. kalau tgk video tu, dia tetap ada throw shade kt Tati. tapi subtle giteww. maka berakhirlah satu drama. sekian
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-11-2018 07:14 PM | Show all posts
I ingt nak buat pasal dramageddon antara Jeffree vs MannyMUA, Laura Lee, Gabriel Zamora & Nikita Dragun. tapi panjang gile kot drama tu. sampai skrng. Jeffree masih tak maapkan Laura,Manny & Nikita. Dgn Gabriel je dia dh ok. dlm kes ni Nikita buat diam je. continue post pasal diri dia. mintak maaf ke ape pun tak.

pusing punya pusing, rupanya punca gaduh sbb Thomas Halbert jadi talam dua muka & batu api antara Jeffree & the gang

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-11-2018 07:22 PM | Show all posts
Plannerism replied at 22-11-2018 06:11 PM
I masa awalnya pun tak berapa gemar JS sebab banyak controversies surrounding him kan. Lepas tengo ...

I tak suka sgt Shane Dawson. taktau la..bila i tgk video i rasa mcm ermmmm...can you not??


I rasa Jeffree blh buat 'idgaf' sbb dia ada influence & dia tak bergantung pada brand lain utk business. dia sendiri ada 5 companies & keluarkan mcm2 produk. tak terhad kt makeup je. so org nak terasa ke ape ke, dia peduli ape.

I ada beli liquid lipstick & eyeshadow palette. liquid lipstick dia kering sikit & 'Androgyny' palette dia cantik! buttery & easy to blend. i teringin nak beli highlighter yg dia baru launch. lawoooo!!
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2018 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Finally ada pasal ni.
I memang lahan Jeffree youtube channel
Review2 dia best.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2018 10:05 AM | Show all posts
i like this thread.. hehehhe

yg Tati  tu ramai jgk orang marah dia sebab buat produk kesihatan kan.. mcm suplement untuk cantikkan kulit, kuku and rambut

ramai ckp ade ingredients dalam tu x sesuai untuk wanita mengandung ke ape.. x ingatlah...
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2018 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
razfira0707 replied at 23-11-2018 10:05 AM
i like this thread.. hehehhe

yg Tati  tu ramai jgk orang marah dia sebab buat produk kesihatan ka ...

Product dia Halo Beauty tu kan? Tapi I like her way of reviewing make up. And memang terbukti dia takkan ambil any collabs or paid reviews yang against principle dia kan. Walaupun sometimes her videos are just vanilla and boring.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2018 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
babydoll replied at 22-11-2018 07:22 PM
I tak suka sgt Shane Dawson. taktau la..bila i tgk video i rasa mcm ermmmm...can you not?? :sweat3 ...

I think dia dah went through so much shit so dia boleh je nak abaikan these toxic people in his life. I mean, sebanyak mana controversies pun, dia kerja keras for his brand and tak manipulate others.

Also yang drama between the BFFs VS Jefree tu so blown out of proportion, it is not funny.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2018 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
babydoll replied at 22-11-2018 06:54 PM
Tati Westbrook (GlamLifeGuru) vs Emily Noel & Kiki Chanel - Part 2

Selain dari peminat Emily sera ...

Kiki ni who are yousss sangat. Saja nak menangguk di air yang keruh. Mula-mula kecam lepas tu cakap eh bolehlah this new look.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2018 11:42 AM | Show all posts
OMG first world problems nya depa ni..
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2018 12:22 PM | Show all posts
babydoll replied at 22-11-2018 07:14 PM
I ingt nak buat pasal dramageddon antara Jeffree vs MannyMUA, Laura Lee, Gabriel Zamora & Nikita Dra ...

oh drama nih i folo..  i paling nyampah tgh si laura lee.. omg, ko jgn laa nk berlakon sgt boleh x???? cam x ikhlas gitu nk say sorry. i terus unsubsribe sebab i cannot handle laura's drama. too much drama and perwatakkan die cam over.. chill2 sudah! . i rs mannymua je nmpk cm ala2 ikhlas say sorry..nikita mmg i xlayan, cam xde aura die nih utk i tgk channel die... cam ngada much?


btw i suka jeffree walaupun die cam sengal, tp at least die ada something proof yg tunjuk he is succssfull . although ada je product die yg x baper ok - at least pada i. beli mhl2 tp end result x capai expectation i. kecewa gak la.


thanks you, bukak thread nih.. baru best nk mengomen!


Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2018 05:07 PM | Show all posts
bagus nya you buat story terus kat sini.  i follow kadang2 laa diorang ni, especially tati. tapi bila dia keluarkan supplement nail and hair ramai orang bash. and then i baca laa jugak pasal jefree star gaduh dengan laura lee tu, tapi tak tau detail laa. laura lee tu voice dia anoyying, tak selera nak tengok
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-11-2018 06:59 PM | Show all posts
Edited by babydoll at 23-11-2018 07:05 PM

[HUDA BEAUTY CONTROVERSY SERIES] Huda Beauty Remastered palette. Sephora deletes reviews??

Back in 2016, Huda Kattan owner of Huda Beauty launched satu eyeshadow palette diberi nama Rose Gold Textured eyeshadow palette. lawa la palette tu. Huda ada ckp palette ni 'Limited Edition'. Seperti mana yg kita tahu, bila cosmetics company announced satu2 product tu limited edition, high chance bila dh habis, diorang takkan produce lagi dah. perkataan 'Limited Edition' tu pun ada printed kat kotak eyeshadow.

Kalau sesiapa nak tgk review palette ni, blh baca kt thread All About Makeup palette di Bod Kecantikan. ada forumer share review Rose Gold palette.

s-l300.jpg

In Aug 2017, akhirnya sampai masa utk palette ni discontinue. Huda buat announcement yg kalau sapa belum beli palette ni, blh la beli cepat. so ramai la org rushing beli dari Sephora & ada yg order dari website Huda Beauty sendiri.
1.JPG

In 2018, Huda Beauty launched satu eyeshadow palette yg diberi nama..HUDA BEAUTY ROSE GOLD REMASTERED palette!! This is exact same palette dari yg discontinue tu! Maka semua org pun bising la sbb rasa tertipu dgn Huda Beauty. Part yg dia cakap dia x mampu nak bayar gaji utk diri sendiri pun org bashed dia sbb time dia nak buat palette ni, org tgk dia tunjuk yg dia pakai designers bags & clothes, travel around. buat master class lagi. Master class dia harga dlm RM 3800 per person x silap. yg ni pun ada scandal jgk. sabajap!

2.JPG huda-beauty-rose-gold-remastered-palette-release-date-and-where-to-buy-2018.jpg

Ramai yg bagi bad reviews utk palette baru ni. Waktu Huda launched palette lama, dia kata formula palette tu dah perfect. cuma takde cermin je palette lama tu. so ape sebab launched palette tu lagi sekali sebenarnye? sebab nak upgrade packaging je? tapi kenapa ada perubahan kt eyeshadows formulation & colors? ramai la persoalkan palette yg baru ni.

Bila org tak puas hati, diorang drop comments on review section kt Sephora.com website utk palette ni. kat sini org dah start noticed yg Sephora delete negatives reviews. antara review yg dah kena delete:

3.JPG
4.JPG
5.JPG
7.JPG

Ni antara lagi satu benda yg diorang noticed on new palette. hollow pan!!
6.JPG

8.JPG
9.JPG

My personal opinion, i rasa baik Huda Beauty atau Sephora mmg unethical. Huda Beauty mcm tipu pengguna & cut corners bila dia release new palette ni. yg Sephora pulak, i tak paham nape diorang kena delete honest review. kalau guna vulgar language tu, i faham la diorang nak delete. ni org review pasal product kot. Motip sgt pegi delete.




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-11-2018 07:43 PM | Show all posts
[HUDA BEAUTY CONTROVERSY SERIES] Huda Beauty..Bakerie??? - Part 1

A few months back, Huda Beauty launched satu product baru, Huda Beauty Bake powder.

IMG_20180627_171328_449.jpg
hudabeauty_glamour_18jun18_insta_sq.jpg
Textures.jpg

yang menjadi kontroversi bila Huda Beauty released a promo video utk product ni. konsep video tu tiru beauty brand yg lain, Beauty Bakerie. Pada sapa yg belum tahu, Beauty Bakerie ni indie brand. So kalau compare dgn Huda Beauty, Beauty Bakerie ni kira brand kecik je. 2.JPG

Ni antara gambar comparison antara Beauty Bakerie & Huda Beauty promo shot.
1.JPG

Bila org tgk, ramai la yg call Huda out. Huda tiru konsep org lain. Huda takde idea la,mcm2 lagi. bila benda ni jadi besar, Beauty Bakerie responded;

3.JPG
4.JPG

SO SWEET!!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088019s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list