JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
3023
View
84
Reply

INTERNATIONAL INFLUENCERS & DRAMA CHANNELS

[Copy link]

Author: babydoll       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 22-11-2018 06:18 PM | Show all posts
Edited by babydoll at 22-11-2018 06:55 PM

Tati Westbrook (GlamLifeGuru) vs Emily Noel & Kiki Chanel - Part 1

Emily Noel ada keluarkan eyeshadows & face palettes in collaboration with Revolution Beauty (used to be Makeup Revolution). pada sape yg tak kenal Emily, dia ni kira the OG influencer satu batch dgn Marlena Stell, etc. Ni palette yg dia & Revolution Beauty keluarkan.
1. Emily Edit The Wants eyeshadow palette. cantik kan warna dia?
the_emily_edit_the_needs_lowres_5.png

2. Emily Edit The Needs face palette
dsc06172.jpg


So on 2 Oct, Tati Westbrook (GlamLifeGuru) pun buat video utk review both palettes. Mula2 dia excited la nak try palette ni. i mean..look at the palette! sapa tak rasa excited nak cuba kalau dpt palette cantik mcm tu? i pun excited! hahah!

tp excited tu bertukar bila dia try sendiri. yg face palette tu patchy sikit. lps tu eyeshadow palette ada hit & miss. ada warna yg pigmented habis,ada warna yg susah dia nak blend. i rasa, benda ni biasa je. kalau sapa yg pakai mcm2 eyeshadows palette, benda ni mmg totally normal.

so towards the end of the video, Tati pun bagi full review ckp yg dia ada masalah nk blend dgn palette ni. tapi dia pakai dlm 5 warna je. lps ni dia nak cuba lagi. satu bagusnya palette ni, takde fallout langsung. lps tu dia sambung ckp yg dia harap Emily ada collab dgn brand lain & to be honest dia nk tgk collab dgn colourpop. bila dia ckp je mcm ni, ramai peminat Emily serang dia. Ni antara yg serang dia kt Twitter & Youtube comment section.
img_5208.jpg    download (4).jpg

Byk la yg teruk gile sampai dia kena delete comments kt Youtube. so dia feedback ni. ada yg siap kutuk pasal masalah dia takleh pregnant, etc. yk20shzpocq11.jpg    vm3oqiikq7q11.jpg    evrw5bqckn4z.png



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-11-2018 06:54 PM | Show all posts
Tati Westbrook (GlamLifeGuru) vs Emily Noel & Kiki Chanel - Part 2

Selain dari peminat Emily serang Tati, ada sorang youtuber nama 'Kiki Chanel' upload satu video tajuk "Emergency Review: Emily Edit x Makeup Revolution palette". Video ni Kiki buat utk respond balik ke Tati & mengatakan yg Tati biased bila review palette tu. Dlm video ni jugak Kiki cuba re-create the look yg Tati buat dalam video dia. In the end of the video dia masih ckp yg Tati ni tak adil bila review palette Emily, someone yg sentiasa cuba berlaku adil dlm byk perkara.
download (3).jpg

Yg buat drama ni tambah panassss bila Emily pegi komen kt video Kiki. Look at how Emily replied to Kiki. nampak mcm dia setuju dgn Kiki yg Tati ni bias & unfair towards the palette. Kat sini I nampak mcm diorang dah campur aduk topik topik palette tu ada hit & miss dgn topik Tati ckp Emily patut collab dgn org lain.
xkmkqi1q3eq11.jpg

So ramai la yg tweet Tati ckp..haa..tgk Kiki buat balik your looks. Cantik je. So Tati replied ni.
2.jpg

Tati ada jgk buat quick feedback pasal kes ni kt Snapchat. Lps pada tu, ramai la youtubers lain buat review palette ni & feedback diorang lebih kurang mcm Tati. ada warna yg ok & ada warna yg tak ok. ada yg patchy, difficult to blend,etc.

Bila dah ramai yg bagi feedback sama mcm Tati..jeng jeng jenggg!! Revolution Beauty tarik balik palette tu dari website diorang. sampai skrng palette tu takde. ni I screenshot dari website Revolution Beauty. tinggal The Needs palette je. ada org tanya mana pegi The Wants palette? so Revolution Beauty ckp yg diorang tarik balik palette ni sbb diorang tgk working on perfecting the formula.
1.JPG

Bila org dah kecoh pasal formula, Emily tweet ckp..mana ada reformulate. org kt customer service tu salah ckp. Later they discovered sebab sebenar palette tu kene tarik balik adalah ada org report mold growing dlm palette tu. eeeuwwww!! Lagi skali Emily bagi statement cuma 50 products globally yg affected. but still...eeeuwwwwwwww!!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-11-2018 07:09 PM | Show all posts
Tati Westbrook (GlamLifeGuru) vs Emily Noel & Kiki Chanel - Part 3

Tak lama lepas tu, Tati buat video utk feedback balik semua issues;
1. attack yg dia kena melibatkan isu kesihatan, kehidupan & perkahwinan. teruk kot dia kena. netizen has no chill
2. video Kiki yg terang-terangan mengutuk Tati. Dalam video tu Tati balas kutuk Kiki yg Kiki ada affiliated links from RB, tu yg dia beria sgt.
3. komen Emily kt emergency review video yg Kiki buat.

Emily pun ada buat video nak address pasal ni. dia tegur la fans dia, jangan la buat org mcm tu. tak elok. ni komen Emily letak kt video dia; crv7kendbtr11.png

Lps Emily & Tati buat video, Kiki pun buat lagi satu video utk mintak maaf kt Tati. kalau tgk video tu, dia tetap ada throw shade kt Tati. tapi subtle giteww. maka berakhirlah satu drama. sekian
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-11-2018 07:14 PM | Show all posts
I ingt nak buat pasal dramageddon antara Jeffree vs MannyMUA, Laura Lee, Gabriel Zamora & Nikita Dragun. tapi panjang gile kot drama tu. sampai skrng. Jeffree masih tak maapkan Laura,Manny & Nikita. Dgn Gabriel je dia dh ok. dlm kes ni Nikita buat diam je. continue post pasal diri dia. mintak maaf ke ape pun tak.

pusing punya pusing, rupanya punca gaduh sbb Thomas Halbert jadi talam dua muka & batu api antara Jeffree & the gang

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-11-2018 07:22 PM | Show all posts
Plannerism replied at 22-11-2018 06:11 PM
I masa awalnya pun tak berapa gemar JS sebab banyak controversies surrounding him kan. Lepas tengo ...

I tak suka sgt Shane Dawson. taktau la..bila i tgk video i rasa mcm ermmmm...can you not??


I rasa Jeffree blh buat 'idgaf' sbb dia ada influence & dia tak bergantung pada brand lain utk business. dia sendiri ada 5 companies & keluarkan mcm2 produk. tak terhad kt makeup je. so org nak terasa ke ape ke, dia peduli ape.

I ada beli liquid lipstick & eyeshadow palette. liquid lipstick dia kering sikit & 'Androgyny' palette dia cantik! buttery & easy to blend. i teringin nak beli highlighter yg dia baru launch. lawoooo!!
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2018 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Finally ada pasal ni.
I memang lahan Jeffree youtube channel
Review2 dia best.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2018 10:05 AM | Show all posts
i like this thread.. hehehhe

yg Tati  tu ramai jgk orang marah dia sebab buat produk kesihatan kan.. mcm suplement untuk cantikkan kulit, kuku and rambut

ramai ckp ade ingredients dalam tu x sesuai untuk wanita mengandung ke ape.. x ingatlah...
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2018 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
razfira0707 replied at 23-11-2018 10:05 AM
i like this thread.. hehehhe

yg Tati  tu ramai jgk orang marah dia sebab buat produk kesihatan ka ...

Product dia Halo Beauty tu kan? Tapi I like her way of reviewing make up. And memang terbukti dia takkan ambil any collabs or paid reviews yang against principle dia kan. Walaupun sometimes her videos are just vanilla and boring.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2018 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
babydoll replied at 22-11-2018 07:22 PM
I tak suka sgt Shane Dawson. taktau la..bila i tgk video i rasa mcm ermmmm...can you not?? :sweat3 ...

I think dia dah went through so much shit so dia boleh je nak abaikan these toxic people in his life. I mean, sebanyak mana controversies pun, dia kerja keras for his brand and tak manipulate others.

Also yang drama between the BFFs VS Jefree tu so blown out of proportion, it is not funny.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2018 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
babydoll replied at 22-11-2018 06:54 PM
Tati Westbrook (GlamLifeGuru) vs Emily Noel & Kiki Chanel - Part 2

Selain dari peminat Emily sera ...

Kiki ni who are yousss sangat. Saja nak menangguk di air yang keruh. Mula-mula kecam lepas tu cakap eh bolehlah this new look.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2018 11:42 AM | Show all posts
OMG first world problems nya depa ni..
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2018 12:22 PM | Show all posts
babydoll replied at 22-11-2018 07:14 PM
I ingt nak buat pasal dramageddon antara Jeffree vs MannyMUA, Laura Lee, Gabriel Zamora & Nikita Dra ...

oh drama nih i folo..  i paling nyampah tgh si laura lee.. omg, ko jgn laa nk berlakon sgt boleh x???? cam x ikhlas gitu nk say sorry. i terus unsubsribe sebab i cannot handle laura's drama. too much drama and perwatakkan die cam over.. chill2 sudah! . i rs mannymua je nmpk cm ala2 ikhlas say sorry..nikita mmg i xlayan, cam xde aura die nih utk i tgk channel die... cam ngada much?


btw i suka jeffree walaupun die cam sengal, tp at least die ada something proof yg tunjuk he is succssfull . although ada je product die yg x baper ok - at least pada i. beli mhl2 tp end result x capai expectation i. kecewa gak la.


thanks you, bukak thread nih.. baru best nk mengomen!


Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2018 05:07 PM | Show all posts
bagus nya you buat story terus kat sini.  i follow kadang2 laa diorang ni, especially tati. tapi bila dia keluarkan supplement nail and hair ramai orang bash. and then i baca laa jugak pasal jefree star gaduh dengan laura lee tu, tapi tak tau detail laa. laura lee tu voice dia anoyying, tak selera nak tengok
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-11-2018 06:59 PM | Show all posts
Edited by babydoll at 23-11-2018 07:05 PM

[HUDA BEAUTY CONTROVERSY SERIES] Huda Beauty Remastered palette. Sephora deletes reviews??

Back in 2016, Huda Kattan owner of Huda Beauty launched satu eyeshadow palette diberi nama Rose Gold Textured eyeshadow palette. lawa la palette tu. Huda ada ckp palette ni 'Limited Edition'. Seperti mana yg kita tahu, bila cosmetics company announced satu2 product tu limited edition, high chance bila dh habis, diorang takkan produce lagi dah. perkataan 'Limited Edition' tu pun ada printed kat kotak eyeshadow.

Kalau sesiapa nak tgk review palette ni, blh baca kt thread All About Makeup palette di Bod Kecantikan. ada forumer share review Rose Gold palette.

s-l300.jpg

In Aug 2017, akhirnya sampai masa utk palette ni discontinue. Huda buat announcement yg kalau sapa belum beli palette ni, blh la beli cepat. so ramai la org rushing beli dari Sephora & ada yg order dari website Huda Beauty sendiri.
1.JPG

In 2018, Huda Beauty launched satu eyeshadow palette yg diberi nama..HUDA BEAUTY ROSE GOLD REMASTERED palette!! This is exact same palette dari yg discontinue tu! Maka semua org pun bising la sbb rasa tertipu dgn Huda Beauty. Part yg dia cakap dia x mampu nak bayar gaji utk diri sendiri pun org bashed dia sbb time dia nak buat palette ni, org tgk dia tunjuk yg dia pakai designers bags & clothes, travel around. buat master class lagi. Master class dia harga dlm RM 3800 per person x silap. yg ni pun ada scandal jgk. sabajap!

2.JPG huda-beauty-rose-gold-remastered-palette-release-date-and-where-to-buy-2018.jpg

Ramai yg bagi bad reviews utk palette baru ni. Waktu Huda launched palette lama, dia kata formula palette tu dah perfect. cuma takde cermin je palette lama tu. so ape sebab launched palette tu lagi sekali sebenarnye? sebab nak upgrade packaging je? tapi kenapa ada perubahan kt eyeshadows formulation & colors? ramai la persoalkan palette yg baru ni.

Bila org tak puas hati, diorang drop comments on review section kt Sephora.com website utk palette ni. kat sini org dah start noticed yg Sephora delete negatives reviews. antara review yg dah kena delete:

3.JPG
4.JPG
5.JPG
7.JPG

Ni antara lagi satu benda yg diorang noticed on new palette. hollow pan!!
6.JPG

8.JPG
9.JPG

My personal opinion, i rasa baik Huda Beauty atau Sephora mmg unethical. Huda Beauty mcm tipu pengguna & cut corners bila dia release new palette ni. yg Sephora pulak, i tak paham nape diorang kena delete honest review. kalau guna vulgar language tu, i faham la diorang nak delete. ni org review pasal product kot. Motip sgt pegi delete.




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-11-2018 07:43 PM | Show all posts
[HUDA BEAUTY CONTROVERSY SERIES] Huda Beauty..Bakerie??? - Part 1

A few months back, Huda Beauty launched satu product baru, Huda Beauty Bake powder.

IMG_20180627_171328_449.jpg
hudabeauty_glamour_18jun18_insta_sq.jpg
Textures.jpg

yang menjadi kontroversi bila Huda Beauty released a promo video utk product ni. konsep video tu tiru beauty brand yg lain, Beauty Bakerie. Pada sapa yg belum tahu, Beauty Bakerie ni indie brand. So kalau compare dgn Huda Beauty, Beauty Bakerie ni kira brand kecik je. 2.JPG

Ni antara gambar comparison antara Beauty Bakerie & Huda Beauty promo shot.
1.JPG

Bila org tgk, ramai la yg call Huda out. Huda tiru konsep org lain. Huda takde idea la,mcm2 lagi. bila benda ni jadi besar, Beauty Bakerie responded;

3.JPG
4.JPG

SO SWEET!!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-11-2018 08:30 PM | Show all posts
[HUDA BEAUTY CONTROVERSY SERIES] Huda Beauty..Bakerie?? Jeffree Star throw shade! - Part 2

Lps ramai org bising2 pasal Huda Beauty tiru Beauty Bakerie & Beauty Bakerie pun dah respond, jadi isu tu pun slow down. Huda continue jual bake powder dia tanpa rasa bersalah.

Pada satu hari yg indah, Jeffree Star decided nak kemas kotak barang mekap dia. antara barang2 mekap tu keluaran brands yg tak suka Jeffree,problematic product/brands,etc. salah satunya Huda Beauty Bake powder.

Dalam video tu Jeffree cerita la pasal kes Huda Beauty vs Beauty Bakerie. dia ckp dia ada masalah bila Huda tak acknowledge the fact that she stole the whole concept from Beauty Bakerie and act as if nothing happens. Jeffree ada ckp yg Bake powder ni last product yg dia akan review kt channel dia.

Sehari kemudian, dia dpt DM dari Huda. tapi Jeffree posted screenshot ape yg dia reply kt Huda je.
1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG

Lps pada Jeffree tweeted ni, Huda buat video utk clarify pasal campaign concepts. tetap tak sebut pasal dia curi konsep tu. dia ckp dia & team buat research konsep 50's women in kitchen. tu org hentam balik..so Huda ada masa utk buat research & duit nk build the kitchen with 50's concept and all tapi takde masa nak check sapa yg dh buat konsep ni. yeah right!

Ni antara tweet Jeffree lps insiden di atas;
5.JPG
6.JPG
7.JPG



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-11-2018 11:26 PM | Show all posts
LadyMar replied at 23-11-2018 12:22 PM
oh drama nih i folo..  i paling nyampah tgh si laura lee.. omg, ko jgn laa nk berlakon sgt boleh x ...

bkn u je. i pun tak berapa gemar sgt laura lee. laura lee buat video 'apology' sampai dua kali. tetap terasa fake yach! yg dia nanges2 tu semua org troll dia. even org yg bkn dari beauty community pun troll dia. LOL!
manny's apology tu pun i rasa fake. yg i rasa betul2 genuine mintak maaf, si gabriel je. waktu issue tu meletop, both laura & manny mmg throw gabriel under the bus. tu yg gabriel bengang. skali dia expose semua. padan muka.



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-11-2018 11:29 PM | Show all posts
Plannerism replied at 23-11-2018 11:19 AM
Kiki ni who are yousss sangat. Saja nak menangguk di air yang keruh. Mula-mula kecam lepas tu caka ...

hahhahaha!! betul sgt! sebelum ni tak ramai org kenal sapa Kiki. lps dia buat video tu, boom!! baru org kenal.

Rich Lux ada buat view counts comparison antara semua video Kiki & video yg kontroversi tu. video tu je yg paling banyak views. views utk video lain sekadar asal boleh je.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 12:36 PM | Show all posts
wowww suka sgt benang ni. ada few names yg I tak familiar.
please lepas ni explain kisah brandon founder the ordinary tu pulak.
tt explain mcm jenis cerita sembang atas katil ramai2 masa kat kolej
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 02:16 PM | Show all posts
i suka thread ni..

dr kelmarin i dok tgk pasal JH.

i dah lama tak tgk utube die. hilite melebih sgt sampai sakit mata tgk.
dgn cra ckp gopoh laju semacam....
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 02:20 PM | Show all posts
babydoll replied at 23-11-2018 11:29 PM
hahhahaha!! betul sgt! sebelum ni tak ramai org kenal sapa Kiki. lps dia buat video tu, boom!! bar ...

kannnn... menyampah gile tgk kiki tu...

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2018 12:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Waah bestnye thread ni! I baca jugak gossip2 beauty influencer ni tapi omg...community depa ni pada i cam toxic sgt! Asyikla gaduh je. Tapi yg i plg terhibur pasal John Kuckian...dia punya delusional is on another level!

Btw, i menyampah gila dgn HFTT...channel yg kengkonon spilling tea on beauty gurus tu. She is sooo biased and talam dua muka! I read kat forum guru gossiper...my god! Mmg teruk la perangai dia. Kaki pendengki, kaki tikam belakang org and talam dua muka. Padan pun kena boo layan je dgn jeffree star. I takde la minat jeffree tu sgt tapi i rasa beauty influencer yg lain ni dengki je ngan jeffree. While others kena collaborate dgn brand lain utk produk depa, jeffree is on another level. Subscribers youtube jeffree pun depa x leh lwn especially after docu shane tu. I baca mana tah, net worth jeffree je more or less 100 million dollars. Mau la yg lain tak dengki dgn dia.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2018 01:06 AM | Show all posts
xmynnx replied at 24-11-2018 12:36 PM
wowww suka sgt benang ni. ada few names yg I tak familiar.
please lepas ni explain kisah brandon fo ...

hahahah!! nama pun sesi gusip2. so kena chill2 gitu


kes Brandon vs Estee Lauder tu messed up habis! mula2 buat igs mcm dlm bahaya. a few hours later, buat igs lagi mcm takde apa2. semua org pening. nanti i cuba kumpul receipts letak sini.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2018 01:11 AM | Show all posts
senahsanasini replied at 24-11-2018 02:16 PM
i suka thread ni..

dr kelmarin i dok tgk pasal JH.

dia mmg suka ckp gopoh mcm tu. tu yg i stress dgr. sbb tu ramai kutuk dia time dia buat vide dgn kim k. muka kim k nampak sangat menyampah dgn JH. lps pd tu Nikkietutorials & Patrick Starr buat video dgn Kim K, semua org puji. siap ckp nasib baik la tak jadi mcm dgn JH.

kalau u tgk video2 dia, u akan perasan dia suka contradict herself from one video to another. video mula2 ckp lain, buat video lain, ckp lain pulak. antaranya, dia ckp mineral oil tak elok utk kulit dia. so dia akan avoid semua products yg ada mineral oil. bila org check ingredients dlm eyeshadow morphe, ada je mineral oil. dasar menipu! mineral oil tak bersalah ok!!

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2018 01:32 AM | Show all posts
Sugatae replied at 25-11-2018 12:59 AM
Waah bestnye thread ni! I baca jugak gossip2 beauty influencer ni tapi omg...community depa ni pada  ...

John Kuckian is absolutely another level! dia punya delusional takde sapa blh tanding. hahha!

Dia start video dgn citer pasal painting dia. just another college kid trying to show his talent. tetiba dia komen pasal drama racist Jeffree Star. start dari situ,channel dia tetiba jadi beauty drama channel. lps pd tu,byk gila video dia dok kutuk Jeffree Star. mmg obvious sgt dia jeles dgn Jeffree. tu yg dia keluarkan kosmetik,dia tiru shades & name dari liquid lipstik Jeffree.

Kosmetik dia mmg obviously beli dari Aliexpress. packaging utk eyeshadow pun plastik bodo je. tapi jual mahal gile. lps tu design packaging pun dia tiru ada salah satu cosmetic brand ni. i lupa pulak brand tu nama apa. nanti i cari. ada org beli & review. siap burning kt eyelids. totally fake the house!!

Dia ada court case sbb doxxing infomation org yg bagi dia tempat tinggal for free kt US. dua tiga org tau yg kena. so salah seorang yg file court case against John. mula2 dia buat2 kesian tanya ada x org yg nak 'adopt' dia kt US sbb dia nk dtg utk jumpa fans dia. so ada la couple ni offer tmpt duduk for free. siap bagi John guna makeup dia, lps tu siap belanja John kt Sephora. tapi John x bagi kredit lgsung kt org tu. dia ckp dia beli. bila dia nk keluar dari rumah tu, dia tinggal bersepah mcm tu je. sengal punya John!


Awal2 dlu i suka gak la tgk video HFTT. bila tgk tweets dia etc, rasa mcm eh dia ni..lain mcm je. lps tu kebencian dia kt Jeffree lain macam. ape pun, Jeffree maintain #cantrelate dia je. aku kaya,duit byk,very influenced. so why bother?
i tak surprise kalau betul dia worth of 100mil. dia byk business.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.118736s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list