JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
4082
View
98
Reply

INTERNATIONAL INFLUENCERS & DRAMA CHANNELS

[Copy link]

Author: babydoll       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 23-11-2018 08:30 PM | Show all posts
[HUDA BEAUTY CONTROVERSY SERIES] Huda Beauty..Bakerie?? Jeffree Star throw shade! - Part 2

Lps ramai org bising2 pasal Huda Beauty tiru Beauty Bakerie & Beauty Bakerie pun dah respond, jadi isu tu pun slow down. Huda continue jual bake powder dia tanpa rasa bersalah.

Pada satu hari yg indah, Jeffree Star decided nak kemas kotak barang mekap dia. antara barang2 mekap tu keluaran brands yg tak suka Jeffree,problematic product/brands,etc. salah satunya Huda Beauty Bake powder.

Dalam video tu Jeffree cerita la pasal kes Huda Beauty vs Beauty Bakerie. dia ckp dia ada masalah bila Huda tak acknowledge the fact that she stole the whole concept from Beauty Bakerie and act as if nothing happens. Jeffree ada ckp yg Bake powder ni last product yg dia akan review kt channel dia.

Sehari kemudian, dia dpt DM dari Huda. tapi Jeffree posted screenshot ape yg dia reply kt Huda je.
1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG

Lps pada Jeffree tweeted ni, Huda buat video utk clarify pasal campaign concepts. tetap tak sebut pasal dia curi konsep tu. dia ckp dia & team buat research konsep 50's women in kitchen. tu org hentam balik..so Huda ada masa utk buat research & duit nk build the kitchen with 50's concept and all tapi takde masa nak check sapa yg dh buat konsep ni. yeah right!

Ni antara tweet Jeffree lps insiden di atas;
5.JPG
6.JPG
7.JPG



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-11-2018 11:26 PM | Show all posts
LadyMar replied at 23-11-2018 12:22 PM
oh drama nih i folo..  i paling nyampah tgh si laura lee.. omg, ko jgn laa nk berlakon sgt boleh x ...

bkn u je. i pun tak berapa gemar sgt laura lee. laura lee buat video 'apology' sampai dua kali. tetap terasa fake yach! yg dia nanges2 tu semua org troll dia. even org yg bkn dari beauty community pun troll dia. LOL!
manny's apology tu pun i rasa fake. yg i rasa betul2 genuine mintak maaf, si gabriel je. waktu issue tu meletop, both laura & manny mmg throw gabriel under the bus. tu yg gabriel bengang. skali dia expose semua. padan muka.



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-11-2018 11:29 PM | Show all posts
Plannerism replied at 23-11-2018 11:19 AM
Kiki ni who are yousss sangat. Saja nak menangguk di air yang keruh. Mula-mula kecam lepas tu caka ...

hahhahaha!! betul sgt! sebelum ni tak ramai org kenal sapa Kiki. lps dia buat video tu, boom!! baru org kenal.

Rich Lux ada buat view counts comparison antara semua video Kiki & video yg kontroversi tu. video tu je yg paling banyak views. views utk video lain sekadar asal boleh je.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 12:36 PM | Show all posts
wowww suka sgt benang ni. ada few names yg I tak familiar.
please lepas ni explain kisah brandon founder the ordinary tu pulak.
tt explain mcm jenis cerita sembang atas katil ramai2 masa kat kolej
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 02:16 PM | Show all posts
i suka thread ni..

dr kelmarin i dok tgk pasal JH.

i dah lama tak tgk utube die. hilite melebih sgt sampai sakit mata tgk.
dgn cra ckp gopoh laju semacam....
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 02:20 PM | Show all posts
babydoll replied at 23-11-2018 11:29 PM
hahhahaha!! betul sgt! sebelum ni tak ramai org kenal sapa Kiki. lps dia buat video tu, boom!! bar ...

kannnn... menyampah gile tgk kiki tu...

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2018 12:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Waah bestnye thread ni! I baca jugak gossip2 beauty influencer ni tapi omg...community depa ni pada i cam toxic sgt! Asyikla gaduh je. Tapi yg i plg terhibur pasal John Kuckian...dia punya delusional is on another level!

Btw, i menyampah gila dgn HFTT...channel yg kengkonon spilling tea on beauty gurus tu. She is sooo biased and talam dua muka! I read kat forum guru gossiper...my god! Mmg teruk la perangai dia. Kaki pendengki, kaki tikam belakang org and talam dua muka. Padan pun kena boo layan je dgn jeffree star. I takde la minat jeffree tu sgt tapi i rasa beauty influencer yg lain ni dengki je ngan jeffree. While others kena collaborate dgn brand lain utk produk depa, jeffree is on another level. Subscribers youtube jeffree pun depa x leh lwn especially after docu shane tu. I baca mana tah, net worth jeffree je more or less 100 million dollars. Mau la yg lain tak dengki dgn dia.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2018 01:06 AM | Show all posts
xmynnx replied at 24-11-2018 12:36 PM
wowww suka sgt benang ni. ada few names yg I tak familiar.
please lepas ni explain kisah brandon fo ...

hahahah!! nama pun sesi gusip2. so kena chill2 gitu


kes Brandon vs Estee Lauder tu messed up habis! mula2 buat igs mcm dlm bahaya. a few hours later, buat igs lagi mcm takde apa2. semua org pening. nanti i cuba kumpul receipts letak sini.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2018 01:11 AM | Show all posts
senahsanasini replied at 24-11-2018 02:16 PM
i suka thread ni..

dr kelmarin i dok tgk pasal JH.

dia mmg suka ckp gopoh mcm tu. tu yg i stress dgr. sbb tu ramai kutuk dia time dia buat vide dgn kim k. muka kim k nampak sangat menyampah dgn JH. lps pd tu Nikkietutorials & Patrick Starr buat video dgn Kim K, semua org puji. siap ckp nasib baik la tak jadi mcm dgn JH.

kalau u tgk video2 dia, u akan perasan dia suka contradict herself from one video to another. video mula2 ckp lain, buat video lain, ckp lain pulak. antaranya, dia ckp mineral oil tak elok utk kulit dia. so dia akan avoid semua products yg ada mineral oil. bila org check ingredients dlm eyeshadow morphe, ada je mineral oil. dasar menipu! mineral oil tak bersalah ok!!

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2018 01:32 AM | Show all posts
Sugatae replied at 25-11-2018 12:59 AM
Waah bestnye thread ni! I baca jugak gossip2 beauty influencer ni tapi omg...community depa ni pada  ...

John Kuckian is absolutely another level! dia punya delusional takde sapa blh tanding. hahha!

Dia start video dgn citer pasal painting dia. just another college kid trying to show his talent. tetiba dia komen pasal drama racist Jeffree Star. start dari situ,channel dia tetiba jadi beauty drama channel. lps pd tu,byk gila video dia dok kutuk Jeffree Star. mmg obvious sgt dia jeles dgn Jeffree. tu yg dia keluarkan kosmetik,dia tiru shades & name dari liquid lipstik Jeffree.

Kosmetik dia mmg obviously beli dari Aliexpress. packaging utk eyeshadow pun plastik bodo je. tapi jual mahal gile. lps tu design packaging pun dia tiru ada salah satu cosmetic brand ni. i lupa pulak brand tu nama apa. nanti i cari. ada org beli & review. siap burning kt eyelids. totally fake the house!!

Dia ada court case sbb doxxing infomation org yg bagi dia tempat tinggal for free kt US. dua tiga org tau yg kena. so salah seorang yg file court case against John. mula2 dia buat2 kesian tanya ada x org yg nak 'adopt' dia kt US sbb dia nk dtg utk jumpa fans dia. so ada la couple ni offer tmpt duduk for free. siap bagi John guna makeup dia, lps tu siap belanja John kt Sephora. tapi John x bagi kredit lgsung kt org tu. dia ckp dia beli. bila dia nk keluar dari rumah tu, dia tinggal bersepah mcm tu je. sengal punya John!


Awal2 dlu i suka gak la tgk video HFTT. bila tgk tweets dia etc, rasa mcm eh dia ni..lain mcm je. lps tu kebencian dia kt Jeffree lain macam. ape pun, Jeffree maintain #cantrelate dia je. aku kaya,duit byk,very influenced. so why bother?
i tak surprise kalau betul dia worth of 100mil. dia byk business.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2018 11:39 AM | Show all posts
babydoll replied at 25-11-2018 01:32 AM
John Kuckian is absolutely another level! dia punya delusional takde sapa blh tanding. hahha!

...

HFTT ni sapa you?


john kuckian nih memula i discover mase drama pink sparkles yg psl pallete minah nih ada prob, ada yg xdpt pallete n xdpt refund duit. pastu die blame yg collab tu.. skang nih pink sparkles i rs cm bosan, dulu i layan gak bdk bimbo ni. sebab tahap bimbo to the max... sejak2 die dok ngn bf die, cam bukan jadik bimbo, tp cam bodoh plak.. erghh...


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2018 01:07 PM | Show all posts

HFTT is Here For The Tea. person behind youtube channel Here For The Tea ni cover pasal drama yg jadi dlm beauty community. content video dia ok. tapi dia sendiri pun mcm problematic in her own way gitu. huhhu..
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2018 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
babydoll replied at 25-11-2018 01:32 AM
John Kuckian is absolutely another level! dia punya delusional takde sapa blh tanding. hahha!

...

Kan???? I memula baca pasal john kuckian ni...agak emosi jugak sebab pekehal nye manusia jenis mcm dia pun ada? Tapi lelama i baca last2 jadi lawak pulak dia ni! Kadang i rasa dia cam nak trolling jeffree je tiru shades sama dgn brand jeffree, kutuk2 si jeffree etc tapi kadang nampak cam dia delusional yg amat! Tapi kesian org2 yg kene tipu dgn dia. Kes dia dgn peter monn tu i dah lama tak ikut...peter monn jadi ke idok nak saman si john ni? Kalau i saman je...biar ajar sikit...senang2 slander org tak tentu hala. Lagi dibiarkan lagi menjadi2.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2018 07:53 PM | Show all posts
Sugatae replied at 25-11-2018 05:34 PM
Kan???? I memula baca pasal john kuckian ni...agak emosi jugak sebab pekehal nye manusia jenis mcm ...

tak silap i Peter Monn takde buat court case pun against John. Peter sendiri pun sejenis mess up. kalau dia file case, abes semua org dig pasal dia pulak. tapi mmg ada court case against John filed by his doxxing victims. Skrng ni dia dah kena ban dari masuk US.

skrng semua pakat troll John dgn video campaign utk new collection dia. yg dlu ramai ckp model yg dia tunjuk dlm video tu mcm terpaksa je ada kt situ. yg video baru ni, pakai model lain. malangnya lagi obvious muka 'crying for help'.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-12-2018 01:56 PM | Show all posts
JERROD BLANDINO (TOO FACED) OFFENSIVE 'RICH LIVES MATTER' CAKE

Sebelum kita jump into the gossips & sebelum chuols meng"who r yusss" kan Jerrod, i cerita sikit latar belakang sape Jerrod ni. Jerrod Blandino ni founder Too Faced. Tapi dia dah jual Too Faced for a few billions ke Estee Lauder. Masih lagi dgn Too Faced, cuma sbg Chief Creative Director.
-Jerrod yg belah kiri. yg kanan tu suami dia, Jeremy-
ph4ty8v9ss2qbwe.jpg

Ok, so issue start bila Jerrod posted kt igs dia time birthday celebration Jeremy. bila org zoom kt cake tu...ooohhhh..girl! not good!
kt cake tu tulis 'Rich Lives Matter'. maka ribut la kt social networks accusing Jerrod ni seolah2 mengejek 'Black Lives Matter', movement yg dimulakan di US utk membela black people.
IMG-4341.JPG

dh kene hencap teruk oleh seantero donia internet, Jerrod posted this kt igs dia. dia ckp yg cake tu kawan dia yg bawa,etc.
IMG-4342.JPG

so apa pendapat chuols pasal ni? chuols rasa dia mmg Jerrod mengejek movement 'Black Lives Matter', atau ni mmg dia x sengaja?
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2018 02:12 PM | Show all posts
babydoll replied at 11-12-2018 01:56 PM
JERROD BLANDINO (TOO FACED) OFFENSIVE 'RICH LIVES MATTER' CAKE

Sebelum kita jump into the gossips ...

thanks chuols. baru kenal founder too faced ni.
berbalik pada isu "rich lives matter" tu i nak speku mmg sengaja nak momok "black lives matter".
boleh gitu? spekuan berdasarkan betapa vain nya heols.
hahaha.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-12-2018 02:37 PM | Show all posts
JACKIE AINA PROBLEMATIC TWEETS! JEFFREE STAR CHIMES IN! #reflectingdeflecting - Part 1

Last week a youtuber, Jackie Aina made a problematic (racist?) tweet as below;
dtxyxpjvyaem5zt.jpg


bila netizen baca tweet dia yg ni, girl!! everybody flipped i tell u!! tweet ni bermasalah bila dia sebut 'white people'. Jackie Aina ni terkenal sbg antara beauty youtuber yg actively fight racism against black/poc. jadi bila dia tweet mcm ni, org bising la. netizen continuously tembak Jackie. tapi Jackie ni mmg sejenis keras kepala, dia balas balik. tapi rude gile. dok suruh org shut up. lps tu block org tu. tu yg ramai ckp, Jackie Aina block list is longer than her follower list . dia ni juga jenis search nama dia kt social network lps tu jump in & reply kt org tu, walaupun org tu tak at@ dia pun.




yg buat isu ni makin panasss bila musuh tradisi Jackie, tak lain tak bukan..Jeffree Star subtweet ni;
warajbp84y221.jpg


Note that Jackie Aina is one of Too Faced ambassador. That makes Jackie is on Too Faced's payroll. ingat tak post i pasal Jerrod offensive cake? Jackie yg mmg aktif against racism, diam je. dia tak komen ape langsung! lagi la org bising. oohhh kalau org lain, kau bising gila2. bila org yg bayar kau buat benda sama, ko diaaam je




Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2018 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Jefree star ni slalu jugakla kan bergaduh dgn org.. yg first i amik port kes dgn kkw yg baru je nk launch dah kena hentam. Will tick fav under my reading list. Thread yg menarik!!
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2018 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Chuols klau kupas psl stephano gabbana pembuli tu pun best jugakkn? Hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-12-2018 03:48 PM | Show all posts
xmynnx replied at 11-12-2018 02:12 PM
thanks chuols. baru kenal founder too faced ni.
berbalik pada isu "rich lives matter" tu i nak sp ...

i rasa dia takde peduli  pun benda2 mcm ni. reason dia hire jackie aina pun purely for a sake of marketing utk black/poc je.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.118020s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list