JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1234
Return to list New
2959
View
83
Reply

INTERNATIONAL INFLUENCERS & DRAMA CHANNELS

[Copy link]

Author: babydoll       Show all posts   Read mode

Post time 27-12-2018 02:51 PM | Show all posts
babydoll replied at 26-12-2018 05:48 PM
BRANDON TRUEX (DECIEM CEO) PROBLEMATIC INSTAGRAM POSTS - Part 1

Sebelum kita tutup tahun 2018, si ...

kes brandon ni ka buat TO tukaq formula brg2 dia?
dh x sebest cam awai2.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2018 03:13 PM | Show all posts
aryyan replied at 27-12-2018 02:51 PM
kes brandon ni ka buat TO tukaq formula brg2 dia?
dh x sebest cam awai2.

ini salah satu kes jgk. cumanya tak sebesar dgn kes2 yg lain. benda ni org tak berapa bagi perhatian sgt. i pun xtau kenape.
i rasa mungkin bukan TO je. all brands under Deciem pun jadi. harga maintain, tapi formula bertukar utk kurangkan kos.
IMG-4430.PNG

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2018 03:23 PM | Show all posts
gerbera.memopad replied at 27-12-2018 02:32 PM
Best pulak benang ni meski tak kukenal semua yg disebut2 kat sini

Beauty blogger yg iols ken ...

timbang kilo mmg ada u. diorang byk buat injected glitter shadow sendiri. lepas tu jual kt instagram.

disebabkan nama pun timbang kilo, diorang tak letak bahan utk prevent glitter eyeshadow dari berkulat. lps beberapa bulan & some beberapa minggu, dah nampak glitter eyeshadow tu berkulat. huhuhu..

note that some big brands pun ada yg tak letak/ganti dgn bahan lain utk prevent dari moulding. contohnya ABH Subculture & Prism palette. dua palette ni cuma 6 months shelf life after open. tapi lps 6 bln pun, kalau xde jadi ape, i pakai je. hahah!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2018 05:17 PM | Show all posts
BRANDON TRUEX (DECIEM CEO) BEING PROBLEMATIC ON IG,PRANKED HIS IG FOLLOWERS - Part 2

Kita sambung balik drama dari Brandon Truex, ex-CEO Deciem.

Sejak dari kes dia buat gila pegi pecat Dr. Esho thru instagram, ada jgk a few other issues yg dia buat. antaranya:

  • Brandon's aggresive management style - yelling & screaming at his employees. lepas pada tu ada a few of his ex-employees cerita betapa toxic nye keje kt Deciem.
screen-shot-2018-04-10-at-10-56-51-am-1523372246.png
  • Brandon mula deleted comments kt Instagram. dia posted a video yg mula2 dia taknak delete comments sbb dia rasa buat mcm tu seolah2 tak hormat pada clients dia. tapi dh makin melampau, so dia tukar pikiran. dia akan delete negative comments. sapa yg bagi constructive critism je dia biar. masalahnya, bila org bagi constructive critism, dia pulak yg jadi kurang ajar. ada sorang ni komen mintak dia Deciem hire social media team utk handle social media page. tapi Brandon reply, "you need more followers". pa dia hg neh Brandon??

  • Co-CEO Nicola Kilner kene ousted & Chief Financial Officer, Stephen Kaplan resigned from Deciem. Nicola bagi statement yg benda ni lebih pada personal & bukan sbb hasil keje dia, which make sense sbb Brandon ckp Deciem ni mcm rumah dia. kalau sapa2 tak suka mcm mana dia decorate rumah ni, boleh angkat kaki. yg pasal CFO pulak, Brandon ckp Stephen takleh terima kenyataan yg dia dh umur 60s, tapi kene report kt CEO umur 40s. apa kaitannn???



In April, Brandon posted satu video dia tgh berjalan sambil ada sorang lelaki nama 'Jonathan' tengah kejar dia. sambil dia jalan, sambil rekod video. dalam video tu blh dgr yg Jonathan dok panggil Brandon dari belakang..

"I'm trying to help you, Brandon. You need to calm down. You'll end up getting killed. I'm trying to help you. Please listen to me."

Lpst tu Brandon ckp ;

"This is abuse. Please tell them I was getitng sued and this is going to go on the Deciem instagram account in exactly one minute"
screen-shot-2018-04-25-at-2-48-12-pm-1524682446.png

Lps dia post video ni, dia post lagi satu video mintak someone nama Zouk utk tolong dia; "I'm serious. Please help me"
screen-shot-2018-04-25-at-2-48-19-pm-1524683619.png

Bila dah mcm ni, ramai follower yg tgk mmg call airport police & cakap Brandon dalam bahaya. semua org dah risau. Shortly after that, dia post lagi satu video, with the same outfit dalam kereta tapi yg peliknya muka dia happy je pastu cakap "Don't burn after reading". lps tu dah takde ape2 post dari Brandon. ape lagi, netizen bashed la Brandon sbb diorang mmg genuinely concern pasal dia. tgk2 prank je.

sampai hari ni, takde explanation pun pasal emergency videos tu.


Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2018 05:29 PM | Show all posts
babydoll replied at 20-11-2018 06:25 PM
Ok, kita start gosip dgn:
Jaclyn Hill & Morphe - Part 1

asal baru perasan rumah ni tapi naya lah first batch tu, dpt refund tak, takkan time r&d dorang tak test sendiri tgk, dahlah mahal jgk kan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2018 05:32 PM | Show all posts
hotmak replied at 27-12-2018 05:29 PM
asal baru perasan rumah ni  tapi naya lah first batch tu, dpt refund tak, takkan time r&d doran ...

uwuuu..dah beli ke palette tu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2019 05:40 PM | Show all posts
HAPPY NEW YEAR 2019!! HI, HOW ARE YA?

New year, new tea! are u ready??

mug11oz-whi-z1-t-spill-the-tea-sis-lgbtq-pride.jpg



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2019 06:36 PM | Show all posts
MORPHE BRUSHES RELEASED 60 SHADES FOUNDATION, BUT STAINED ON SKIN. ERR..WHAAT?? - PART 1

Minggu lepas Morphe buat announcement yg diorang bakalan launch 60 shades foundation pada 17 Jan. girtuhhh! nak lawan Fenty  la kot
sbb Fenty 40 shades je. Selain dari foundation, diorang ada launch wide range of concealers & pressed powders. kearah inclusivity sgt.

disini i nak buat quick appreciate to Fenty Beauty. Tahniah pada Rihanna sbb start Fenty Beauty & berani keluarkan 40 shades of foundations dan cover hampir semua skintone shade yg wujud kt atas muka bumi.

philr3lts02qbwe.jpg 49656680_955016341361420_2711637615205493750_n.jpg download (3).jpg


seperti biasa, Morphe hantar PR set kepada beberapa beauty influencers under their payroll mcm Jaclyn Hill, Manny MUA, Nicol Concilio dan ramai lagi. Ni PR kit dia. besaq baq hg!
Morphe-Complexion-Collection-Foundation-Shades.png

Kontroversi mula bila Jaclyn Hill upload video kt snapchat dia tunjuk PR set ni. punya la puji ohh it's amazing, so cool,bla bla bla. Jaclyn ada ckp yg foundation ni matte,full coverage.

org start triggered bila dia describe foundation undertones. green undertone, grey undertones...wait,grey undertones?? so,now we know zombie does exist and they also using foundation! yasss honey! super inclusive, including corpse!!!

selain tu, ramai yg komen foundation shades dia x byk beza from one to another. yg warna gelap pun x gelap betul. lebih pada kelabu asap.


Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
I dulu follow ramai beauty gurus ni kat youtube.
Sekarang ramai yang i dah unsubcribed. Sebab makin lama i tengok makeup diaorang semua dah mcm makeup drag queen. Dah la suka buat kontroversi. Shane dawson pun i unsubcribed. Jeffree star tu adalah sekali sekala i tengok bila dia buat review.

Sekarang i follow John Maclean, Lisa eldridge, Wayne goss
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.103885s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list