Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
15800
View
189
Reply

INTERNATIONAL INFLUENCERS & DRAMA CHANNELS

[Copy link]

Author: babydoll       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 11-12-2018 03:51 PM | Show all posts
melinda_kerr replied at 11-12-2018 02:57 PM
Jefree star ni slalu jugakla kan bergaduh dgn org.. yg first i amik port kes dgn kkw yg baru je nk l ...

benda ni dua hala. ada masa jeffree duduk diam2 je, tetiba ada org dtg serang dia mcm kes thomas halbert & dave scissorhand tu. tak pepasal nk bring up isu jeffree is racist. dia dh mintak maaf byk kali dah pasal isu racist yg jadi 10 thn lps.

tapi betul la u, ada jgk yg dia sendiri pegi cari pasal. duduk diam2 lama sgt pun tak best jgk kan? mesti kene ada drama! hahaha!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-12-2018 03:53 PM | Show all posts
melinda_kerr replied at 11-12-2018 03:12 PM
Chuols klau kupas psl stephano gabbana pembuli tu pun best jugakkn? Hehe

yes, yg ni pun kes besar jgk. i ada satu lagi isu yg i nk cover kat sini, pasal founder deciem yg problematic. yg tu haywire betul!

i akan habiskan kes jackie aina ni lps tu i akan jump ke kes stefano gabban & pasal founder deciem. tunggguuuuuuu!!!
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2018 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
babydoll replied at 11-12-2018 03:53 PM
yes, yg ni pun kes besar jgk. i ada satu lagi isu yg i nk cover kat sini, pasal founder deciem yg  ...

Yesss!! Psl deceim tu pun best juga. I cant wait.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-12-2018 02:00 AM | Show all posts
Edited by babydoll at 12-12-2018 02:02 AM

JACKIE AINA PROBLEMATIC TWEETS! PETTY PAIGE & TEA SPILL CLAP BACK #reflectingdeflecting - Part Final


sejak dari Jackie posted her problematic tweet, dia terus dapat hencapan demi hencapan kt twitter. tapi dia tetap tepis dan tepis dan tepis ha girtuhhh!dah tgk keadaan mcm tak berkurang, drama channel Tea Spill join tembak Jackie pasal kes dia dgn Petty Paige.
1.JPG

ok, sedikit backgroud pasal kes Jackie Aina vs Petty Paige. a few months back, Jackie Aina buat satu video GRWM lps tu cerita pasal bank account dia kena hacked by a 'youtuber'. bila dia ckp mcm ni, dia tau yg org mesti nak tau sapa youtuber tu. dia tak sebut nama, as usual shady af. dia letak youtube thumbnail dari video youtuber tu buat pasal Jackie. bila org check, so org tau la yg tu dari Petty Paige.

yg menjadi masalahnye, Jackie tak provide sebarang evidence. no receipts girl!! so dia punya fan start attacking Petty. berbulan2 dan kesan kt Petty Paige bila dia hampir2 kene buang keje sbb accusing as fraud,thief, etc. Tetiba Jackie took down the video yg dia tuduh Petty Paige tu sbb katanya isu tu 'above her'. tapi mestila ada org yg dah download video tu. bila netizen cuba siasat, actually Jackie did the video for a view honeyyyy!!! lps dpt 500k views baru nak take down??? biji sgt!

So sambung balik. Jackie Aina & Tea Spill pun main berbalas tembakan berdas2 dilepaskan kt twitter.
2.JPG

3.JPG

Skali Petty Paige rt with comment ni. jeng jeng jeeengggg....~~~

4.JPG

Rupanya Jackie Aina maksudkan post dia yg ni. ni yg org tak puas hati. dia slender Petty Paige kt youtube video. tapi apology pakai post kt twitter/ig je.

5.JPG

Tea Spill sambung tembakan balik. piuu piuuu!
6.JPG
7.JPG

Ok yg ni pulak pasal dikatakan Jeffree Star accusing Jackie Aina pasal tak bayar tax. tapi benda tu silap. so Jeffree pun dah clarify pasal benda tu. tapi tetap la jadi musuh tradisi khenn.
9.JPG
10.JPG
11.JPG
8.JPG

ada twitter user tweet ni kat dia;

12.JPG
13.JPG

so Tea Spill sambung tembak balik. ape yg Tea Spill ckp memang betul. kalau sapa2 reply balik mesti dia ckp ohh u support Jeffree sbb tu u attack i. play victim nak mampus minah ni. ni yg i kata dia sejenis reflecting & deflecting. kalau dia rasa dia dah salah, dia cepat2 pusing letak kt Jeffree walaupun takde kaitan pun.
14.JPG


Personally, i tak penah suka Jackie Aina dari dulu. i rasa dia ni arrogant. i tak suka.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-12-2018 02:59 AM | Show all posts
Edited by babydoll at 12-12-2018 03:00 AM

KENZA COSMETICS SCAM SUPPORTED BY TANA MONGEAU & GABBIE HANNA. GABRIEL ZAMORA COME TO SAVE YOUR WALLET!

Sebelum I start topik pasal Stefano Gabbana (Dolce & Gabbana) & Brandon Truaxe (Deciem), i nak buat quick awareness post pasal satu brand kosmetik ni yg dikatakan scam. i risau nanti ada sesiapa yg come across brand ni, kene tipu pulak.

KENZA_f8795117-4b7d-4aca-8fad-149550e9d094_300x.png

bulan lepas Gabriel Zamora posted kt snapchat dia pasal dia dpt email dari satu cosmetic company 'Kenza Cosmetics'. company ni dok ckp ohh i love your content bla bla bla so kami harap u dpt promo makeup brushes set utk destocking campaign. ape yg perlu dia buat cuma bayar shipping je. Gabriel dah..biar benerrrr??!!

so shipping cost $10 je. Gabriel ckp ok,offer mcm best walaupun shady af. i mean..dia org dlm industry. so dia tau selok belok what's behind the scene dlm industry. so dia pun buat background check. sbb dia pun tak penah dgr nama company ni. who r yusss sgt. lps tu dia tgk ada a few influencers (read: tana & gabbie) promote benda ni. dia terpikir..ehh..takkan la diorang ni bodoh sgt sampai taktau scam ke tak. blh beza kot.

dia ada tunjuk dlm snapchat tu website Kenza Cosmetic. dlm website tu tulis 'end offer in another 5 hours'. bullshit! benda ni dari bulan oktober kot! dari waktu Kenza Cosmetic approach Gabriel. lps post kt snapchat, Gabriel posted ni kt twitter.

1.JPG

note that company ni takde social network account. oh come on!! dah nak masuk 2019 dah kot! baby belum lahir, kucing & alpaca pun ada instagram. u as makeup company takde social network account???? disebabkan ramai yg call them out, akhirnya diorang buat twitter account. takde function sgt pun account tu. antara tweet dari kenza;

2.JPG

3.JPG

basically takde review pun pasal Kenza Cosmetic except dari website Trustpilot. tu pun bad review.
4.JPG

"Scammed by Tana Mango"
5.JPG

ada youtuber lain nama buat siasatan pasal ni jgk. bila dia check rupanya gambar2 yg Kenza Cosmetic pakai tu amik dari AliExpress. LOL! scam the house!!! it's the exact same picture tapi Kenza advertise as $65 lps tu diorang strikethrough sbb tgh buat destocking campaign dimana kt AliExpress cuma $10.

selain tu, terms & condition yg Kenza letak kt website dia tu dia copy paste dari website jual DVD. hahahah! ala bangang
diorang punya slogan pulak tiru pixel cosmetic. dah la copy, lps tu tukar nama tak abes. hujung2 ada ayat 'one pixel at a time'. bila google ayat tu terus link pixel cosmetic keluar. ala bangang lagi

sampai sekarang dikatakan takde sapa pun yg dpt brush order waktu destocking campaign dari Kenza Cosmetic.

so moral of the story;
1. sebelum beli ape2, digalakkan buat la background check. company ni dari mana,apa semua. jgn sebab influencer promo, terus kita percaya je. ada influencer yg ada intergriti utk jalankan tanggungjawab sosial dan gunakan influence diorang utk benda baik. tapi ramai jgk yg xde intergriti. jadi jgn mudah percaya, walaupun influencer tu kita dah lama follow.
2. pesanan dari gabriel,kalau nak shopping online sila lah guna paypal. sbb kalau ada isu apa2, paypal akan held the seller for accountability dan u blh dpt balik duit u.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2018 05:50 AM From the mobile phone | Show all posts
babydoll replied at 22-11-2018 06:54 PM
Tati Westbrook (GlamLifeGuru) vs Emily Noel & Kiki Chanel - Part 2

Selain dari peminat Emily sera ...

Kesian tati kene bash teruk masa ni. Emily ni quit play victim gak. Acah2 suci murni tapi sentap jugak ngan review tati.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2018 05:52 AM From the mobile phone | Show all posts
babydoll replied at 22-11-2018 07:09 PM
Tati Westbrook (GlamLifeGuru) vs Emily Noel & Kiki Chanel - Part 3

Tak lama lepas tu, Tati buat v ...

Kiki tu dahlah picisan.. Dlm video dia tu obvious gila kot dia kituk tati make fun of color choices tati. Dahlah blend kemain lama... Sekali suka plak kaler tu. Mereng.. Harap xde sape follow dia lepas ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2018 09:51 AM | Show all posts
Edited by annehuda at 14-12-2018 10:02 AM

best thread ni
syabas TT
tp i plg nyampah ngan John Kuckian
kutuk beauty blogger skali tu die pun keluarkan cosmetic
dahle cosmetic die tu pun repackage dr Aliexpress je

Kuckian Cosmetics memang bermasalah
mula2 John Kuckian mintak duit kat fans sbb nk buat launching party
sekali tu tak jadik, buat launching kt utube je
ramai jugakla yg mengamuk and mintak refund tp opkos Kuckian ni buat bodoh je
pastu ms video tu pun kelakar jugak
sbb Kuckian ni nampak awkward sgt memekapkan model die
modelnye pun pasrah jelah
dahle ada satu lipstick warna hijau tu, tiru sebijik mcm Jefree Star. nama pun same Dirty Money.
memang copycat sejibik sejibun la
nsb baik la si Jefree tu tak saman si Kuckian niyg lawak si Kuckian ni mati-mati tak ngaku
inspirasi sendiri kekdahnye
smpi netizen wat comparison
duit kertas england mane ade kaler hijau
celah mane inspirasinye tu?

websitenye pun kelakar
sape yg masuk website tu terus je dpt notis 'heavy traffic'
sampaila dikantoikan oleh sorg pakar it ni
kalau btul la traffic terlampau tinggi korg tak dpt mesej mcm tu
pakar it tu siap kantoikan dah memang dlm website kod tu dah sengaja ditulis mcm tu
strategi Kuckian ni so nnt org nampak heavy traffic mcm produk die laku keras la
so customers pun berebut la nak beli gittew
pastu ngan voice over kt website tu yg pelik
accent French yang very-very over the top gittew

pastu nadi from popluxe pun buat review psl kuckian cosmetic
and live on camera hokkay nadi ni terima alahan kt mata yg sgt2 pedih
dahsyat la jugak sampai bengkak-bengkak mata nadi
tp nadi tu pun kire baik gak sbb die ngaku memang die sejenis yg kulit sensitif
so maybe the product tak sesuai pd die tp utk org lain ok kot

si Kuckian pun merempan kt socmed
tuduh si Nadi tu cuba nak jatuhkan die la ape la
beli fake products sbb tu jd mcm tu
(ayat standard penjual produk timbang kilo kt Malaysia)

si Nadi tu skit punye baik la
die pun positif je
die pun buat review lg
kali ni review psl kononnye Kuckian Cosmetics ni beli kt Aliexpress je
die pun beli produk Aliexpress tu nk wat perbandingan
tp si Kuckian ni pun tak sudah2 la lagi nk hentam si Nadi ni
sabo jelah

Kuckian ni mmg byk kes kot
dah mcm psiko jek
even nama die pun org speku bukan nama sebenar
yg kes die tuduh org lain paedophile tu
based on the tumblr content of org kene tuduh
kesian mamat tu sbb mamat tu pun mmg pekerjaan sebenar die as a youth counsellor

lately Kuckian mcm dh tak nmpk kt utube
takut kene saman lettew

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2018 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Lagi tt iols enjoy baca walau x kenai barang sorg pon
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-12-2018 05:48 PM | Show all posts
BRANDON TRUEX (DECIEM CEO) PROBLEMATIC INSTAGRAM POSTS - Part 1

Sebelum kita tutup tahun 2018, sis nak recap drama yg jadi sejak awal tahun ni berlarutan sampai hampir akhir tahun. tak lain tak bukan drama dari Brandon Truex, CEO (now ex-CEO) of Deciem. pada sapa yg tak familiar dgn nama Deciem, mungkin kenal skincare brand The Ordinary? Yes, brand ni under Deciem. Selain dari The Ordinary, Deciem ada keluarkan beberapa brand lain;
  • NIOD
  • HYLAMIDE
  • CHEMISTRY BRAND
  • ABNOMALY, LOOPHA
  • FOUNTAIN
  • HIF
  • AB CREW


Tapi dalam byk2 brand diorang, The Ordinary yg paling top sbb ramai yg pakai dan berkesan. selain tu, harga product diorang boleh dikatakan sgt2 affordable. I sendiri pakai byk product The Ordinary, dari hydrators, oil, retinoids & acids. cuma makeup range diorang je I belum cuba.

So kita buka drama Deciem dgn balik ke bulan Januari 2018. ohh girl! skrng dah bln Disember. jauh kita nak flashback!

i) Drunk Elephant Incident, Deciem marketing plan cancelled & Brandon dropped CEO title.

1.JPG
Pada suatu hari yg indah di awal bulan Januari, seorang pengguna forum reddit scroll website The Ordinary. bila sampai kt Marula Oil, dia pun baca post kt column 'Recently on social media'. tiba2, ohhh??? apa ini?? "one would have to be drunk to overpay for Marula". ini nampak sgt Deciem tuju kt another skincare brand call Drunk Elephant.

Macam mana boleh tahu tuju kt Drunk Elephant? satu sbb perkataan 'drunk' tu. satu lagi sebagai mana yg kita tahu, product Drunk Elephant mmg mahal ya hamaattt! I check harga kt Cult Beauty, 15ml GBP34 dan 30ml GBP61. The Ordinary pulak ada satu size je, 30ml for GBP 8.25. see the difference?? So kenapa jadi issue? well, benda ni dikira satu perbuatan tak beretika dalam perniagaan. ye, kau jual murah. org tu jual mahal walau benda sama. takyah la nak perli mcm tu.
2.JPG

Bila netizen dah bising, mcm biasa, Deciem issue an apology statement on company instagram. kat sini dah mula jadi issue sikit sbb yg tulis apology statement tu bkn company PR team. tapi CEO Deciem, Brandon sendiri. bila org baca apology statement tu, ramai yg mcm..ermmmm...okayyy..*continue raise eyebrow.

Pada 24 Januari, Brandon posted satu video kt Deciem official instagram bagitau yg dia cancel semua marketing plan Deciem. katanya semua tu nak perdaya pengguna utk beli benda yg diorang tak perlu. dia ada cakap yg mulai dari sekarang, dia sendiri yg akan handle instagram account dan akan reply comments, questions, dll dari pengguna. some people berpendapat benda ni bagus dan some say otherwise.

A few days later, Brandon posted one more video bagitau yg dia drop title 'CEO' dan ganti dgn title worker. sebabnye dia ckp nak jadi 'friend', not boss. time ni dah start messed up. dia dah la cancel semua marketing plan, lps tu xnak jadi CEO. nasib baik Deciem ada co-CEO Nicola Kilner. so dia amik alih dan continue buat keje as CEO.

ii) Deciem cut ties with plastic supplers & TJ Esho via IG

Lps kes dia announced drop title CEO, Brandon sambung buat hal bila dia post 7 videos of garbage piles kt Morocco sbb nak bagitau yg Deciem taknak guna plastik lagi dah. yg menjadi masalah bila dia buat caption utk cut ties/cancel the contract with plastic suppliers. Dah dibuatnye IG tu sbg internal communication platform pulak

3.JPG

Selain dari tu, Brandon juga menggunakan Deciem IG utk pecat Dr. Tijion Esho. Nanti I explain lebih detail mcm mana dia blh berkait dgn Deciem. Dr. Tijion Esho ni cosmetic surgeon. so Brandon contact dia utk collab for lip product. rasanya org kt US je kot mostly sempat try brand ni. sekejap je Deciem market benda ni, around mid last year. lps tu tetiba Brandon posted ni.
4.jpg

Dr. Esho pun tak tahu menahu apa2. dia dpt tahu pun thru IG. So Dr.Esho feedback. Kesian kot buat org mcm ni.

IMG-4427.PNG

Bila keadaan dah makin jadi serabut, ramai netizen pun bagi negative comments kat Deciem ig. sepertimana yg kita tahu, Brandon masih lagi pegang account ig Deciem. Dia pun mula la reply merepek2 & be very unprofessional.

IMG-4428.PNG


lps tu ada this one girl post tny "Brandon, are you okay?" and the feedback from Brandon... eeekkk!!!

5.JPG

kat sini timbul isu lain pulak. netizen accuse Brandon being racist sbb dikatakan Modulating Glucosides digunakan utk skin lightening dan that girl is POC. tapi,  Modulating Glucosides sebenarnye digunakan utk reduce skin inflammation. plus, product ni Deciem belum release lagi. dalam erti kata lain, Brandon being smart ass nak suruh that girl supaya calm down. oh dear..this is so messed up!






Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-12-2018 07:04 PM | Show all posts
BRANDON TRUEX (CEO DECIEM) PROBLEMATIC INSTAGRAM POSTS - Part 1 1/2

Hubungan Dr. Tijion Esho & Deciem

I buat part 1 1/2 sbb nak explain a bit sapa itu Dr. Tijion Esho & mcm mana dia blh join Deciem dan lepas tu kene pecat. kalau Brandon tak buat benda merepek2 & tak pecat Dr. Esho, kemungkinan besar bibir kita semua akan jadi mungil sexy ala2 Emily Ratajkowski atau pun bibir Kylie Jenner lps cucuk. hahahhaah!


1.JPG

Dr. Tijion Esho ni cosmetic surgeon. sebelum dia join Deciem, dia sendiri dah ada followers dan ada masuk a few tv shows. Dia kenal Deciem dari sorang kwn dia yg jgk keje sbg PR. kwn dia bagi product dari brand NIOD. so Dr. Esho ni try. eh, best la. lps setahun, the same friend arrange meeting between him & Brandon kt UK. waktu jumpa tu diorang happy la sebab bila bertukar2 pendapat, nampak mcm diorang sama2 seiring sejiwa sebakul seraga gitu.


tak lama lps tu, Brandon suggest kt Dr.Esho. apa kata kita collab, buat lip product. kita buat dua jenis. satu utk yg ada lip filler, satu lagi utk sapa yg xde buat lip filler. so kita blh tackle all areas. Dr. Esho pun setuju. Diorang pun start brainstorming apa semua, nak letak lip product ni under brand 'Esho'. mula2 Dr. Esho mcm teragak2 jgk, ok ke nak letak brand nama ni. tapi dia pikir, ok la kot. bawak nama family dia. bangga gitu. plus Brandon sendiri bagi assurance kt Dr. Esho yg no matter what, dia akan protect Dr. Esho with his heart. haaa..gitu kau janji bulan bintang khennn?? kosserrr!


dari segi formula, Dr. Esho bagi Brandon yg decide mcm mana & dia buat product concept, design, etc. bila dah siap,mesti la nak launch kan? haaa..kat sini dah start problem sikit. Deciem launched 'Esho' tapi Dr. Esho tak tahu. Dia tahu pun sbb ramai org tag dia kt instagram. Rupanya Brandon dah bagi information kt website retailer Victoria Health (iklan:pls visit this website. diorang jual byk skincare compare to Cult Beauty. I penah beli barang dari website ni. it's good!) utk pre-order lip product Esho, walaupun takde lagi up kat website Deciem. Time ni Dr.Esho dah mcm frust sbb dia taktau apa2. dia tak tgk pun final product. dia ada sample je. tapi same time dia lega la jgk sbb nampak mcm sambutan product dia pun positive. mcm dream comes true gitu.


lps pada tu, ramai la yg nk beli lip product ni. ape yg pelik bila Deciem tak hantar pun PR set kt Dr. Esho. dia pun kene order dari Victoria Health. lps tu order jgk utk ltak kt klinik dia sbb clients dia nak. malangnye, all orders unfulfilled sbb Deciem ckp dh oos. lps pd tu, dia dgn co-CEO Deciem Nicola Kilner masuk QVC sbb nak promote lip product Esho. luckily, semua sold out. dia pun excited sbb Nicola dah start ckp2 yg brand Deciem nak masuk Sephora. website retailers lain mcm Cult Beauty & ASOS pun nak jgk. tapi tak dapat sebab tak cukup. punya la laku lip product tu.
2.JPG


in the same time, Dr. Esho ada jgk baca review pasal Esho kt online. ada yg bagi feedback texture dia tak best. dia ckp dgn Brandon. Brandon kata ala takpe. jgn fokus sgt benda2 cmni. benda ni biasa la, brand baru. kita bkn blh nak puaskan hati semua org dgn product baru launch mcm ni. nanti kita tukar formula, improvise, ok la tu.

dah Brandon ckp cmtu, Dr. Esho ni pun percaya la kat Brandon. yela, Brandon owns a big company, jual mcm2 brand. product dia pun laku. so nampak mcm ada credibility la kan. time tu takde negative tone ke ape dari Brandon. semua ok je. tiba2 Brandon pecat Dr. Esho. bila Dr. Esho mintak penjelasan dari Brandon, dia ckp dia buat semua tu utk protect Dr. Esho. benda ni tambah complicated sbb Brandon ckp melibatkan business partners dia, etc.


long story short, dari 5 bulan penjualan lip product tu, Dr. Esho tak dapat royalty hasil dari penjualan product, tak dpt duit untung pun. lps tu Deciem tak transfer pun hak ownership brand 'Esho' tu kat Dr. Esho walaupun ada nama dia. dia malas nak naik turun mahkamah apa semua so dia cuba nak setel luar mahkamah. sampai skrng perkara tu dok tergantung lagi. dia ada buat paperwork black & white semua. tapi tu la..Brandon pusing sana sini, takde jadi apa jgk.

for me, i kesian la kt Dr. Esho. dia dh la sakit lymphoma. pastu Brandon buat mcm tu pulak kt dia.




Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2018 09:58 AM | Show all posts
thanks tt.
drama nya brandon ni. pakkal iols suka TO tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2018 01:22 PM | Show all posts
xmynnx replied at 27-12-2018 09:58 AM
thanks tt.
drama nya brandon ni.  pakkal iols suka TO tu.

belum habis lagi u. sabajap. ada pjg lagi drama nye ni. i pun sampai pening2 bila track balik drama si brandon ni. sbb pjg & messed up sgt!
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2018 02:25 PM | Show all posts
babydoll replied at 27-12-2018 01:22 PM
belum habis lagi u. sabajap. ada pjg lagi drama nye ni. i pun sampai pening2 bila track balik dram ...

haa tunggu u update lagi drama brandon.
very the pprt yer perangai brandon ni. dah mcm pe'el founder kosmetik timbang kilo dah cara dia meroyan kat comment ig
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2018 02:32 PM | Show all posts
Best pulak benang ni meski tak kukenal semua yg disebut2 kat sini

Beauty blogger yg iols kenal rasanya Michelle Phan je kut. Dia ni kira senior kut dlm beauty blogging ni & maybe one of the pioneer bidang ni.

Anyway, ada istilah timbang kilo tak utk produk2 beauty blogger barat ni? Memang legit ke semua produk dorang ni atau sama jah macam kebanyakan produk timbang kilo/repackaged tempatan?
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2018 02:51 PM | Show all posts
babydoll replied at 26-12-2018 05:48 PM
BRANDON TRUEX (DECIEM CEO) PROBLEMATIC INSTAGRAM POSTS - Part 1

Sebelum kita tutup tahun 2018, si ...

kes brandon ni ka buat TO tukaq formula brg2 dia?
dh x sebest cam awai2.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2018 03:13 PM | Show all posts
aryyan replied at 27-12-2018 02:51 PM
kes brandon ni ka buat TO tukaq formula brg2 dia?
dh x sebest cam awai2.

ini salah satu kes jgk. cumanya tak sebesar dgn kes2 yg lain. benda ni org tak berapa bagi perhatian sgt. i pun xtau kenape.
i rasa mungkin bukan TO je. all brands under Deciem pun jadi. harga maintain, tapi formula bertukar utk kurangkan kos.
IMG-4430.PNG

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2018 03:23 PM | Show all posts
gerbera.memopad replied at 27-12-2018 02:32 PM
Best pulak benang ni meski tak kukenal semua yg disebut2 kat sini

Beauty blogger yg iols ken ...

timbang kilo mmg ada u. diorang byk buat injected glitter shadow sendiri. lepas tu jual kt instagram.

disebabkan nama pun timbang kilo, diorang tak letak bahan utk prevent glitter eyeshadow dari berkulat. lps beberapa bulan & some beberapa minggu, dah nampak glitter eyeshadow tu berkulat. huhuhu..

note that some big brands pun ada yg tak letak/ganti dgn bahan lain utk prevent dari moulding. contohnya ABH Subculture & Prism palette. dua palette ni cuma 6 months shelf life after open. tapi lps 6 bln pun, kalau xde jadi ape, i pakai je. hahah!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2018 05:17 PM | Show all posts
BRANDON TRUEX (DECIEM CEO) BEING PROBLEMATIC ON IG,PRANKED HIS IG FOLLOWERS - Part 2

Kita sambung balik drama dari Brandon Truex, ex-CEO Deciem.

Sejak dari kes dia buat gila pegi pecat Dr. Esho thru instagram, ada jgk a few other issues yg dia buat. antaranya:

  • Brandon's aggresive management style - yelling & screaming at his employees. lepas pada tu ada a few of his ex-employees cerita betapa toxic nye keje kt Deciem.
screen-shot-2018-04-10-at-10-56-51-am-1523372246.png
  • Brandon mula deleted comments kt Instagram. dia posted a video yg mula2 dia taknak delete comments sbb dia rasa buat mcm tu seolah2 tak hormat pada clients dia. tapi dh makin melampau, so dia tukar pikiran. dia akan delete negative comments. sapa yg bagi constructive critism je dia biar. masalahnya, bila org bagi constructive critism, dia pulak yg jadi kurang ajar. ada sorang ni komen mintak dia Deciem hire social media team utk handle social media page. tapi Brandon reply, "you need more followers". pa dia hg neh Brandon??

  • Co-CEO Nicola Kilner kene ousted & Chief Financial Officer, Stephen Kaplan resigned from Deciem. Nicola bagi statement yg benda ni lebih pada personal & bukan sbb hasil keje dia, which make sense sbb Brandon ckp Deciem ni mcm rumah dia. kalau sapa2 tak suka mcm mana dia decorate rumah ni, boleh angkat kaki. yg pasal CFO pulak, Brandon ckp Stephen takleh terima kenyataan yg dia dh umur 60s, tapi kene report kt CEO umur 40s. apa kaitannn???



In April, Brandon posted satu video dia tgh berjalan sambil ada sorang lelaki nama 'Jonathan' tengah kejar dia. sambil dia jalan, sambil rekod video. dalam video tu blh dgr yg Jonathan dok panggil Brandon dari belakang..

"I'm trying to help you, Brandon. You need to calm down. You'll end up getting killed. I'm trying to help you. Please listen to me."

Lpst tu Brandon ckp ;

"This is abuse. Please tell them I was getitng sued and this is going to go on the Deciem instagram account in exactly one minute"
screen-shot-2018-04-25-at-2-48-12-pm-1524682446.png

Lps dia post video ni, dia post lagi satu video mintak someone nama Zouk utk tolong dia; "I'm serious. Please help me"
screen-shot-2018-04-25-at-2-48-19-pm-1524683619.png

Bila dah mcm ni, ramai follower yg tgk mmg call airport police & cakap Brandon dalam bahaya. semua org dah risau. Shortly after that, dia post lagi satu video, with the same outfit dalam kereta tapi yg peliknya muka dia happy je pastu cakap "Don't burn after reading". lps tu dah takde ape2 post dari Brandon. ape lagi, netizen bashed la Brandon sbb diorang mmg genuinely concern pasal dia. tgk2 prank je.

sampai hari ni, takde explanation pun pasal emergency videos tu.


Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2018 05:29 PM | Show all posts
babydoll replied at 20-11-2018 06:25 PM
Ok, kita start gosip dgn:
Jaclyn Hill & Morphe - Part 1

asal baru perasan rumah ni tapi naya lah first batch tu, dpt refund tak, takkan time r&d dorang tak test sendiri tgk, dahlah mahal jgk kan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094197s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list