JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
34536
View
1278
Reply

Road to AJL33 (3 Feb 2019): PC AJL33. DeFam gantikan Altimet. Senarai giliran peserta. Hos Alif S & Sherry. Sampai Bila juara AJL33. Siti Liza back to AJL34?

  [Copy link]

Author: af_mania    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 24-11-2018 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Lagu syamel tu best lah... mmg layak g final cuma lgu ni x femes lg n proses msuk semi tu pun mcm meragukan. Tapi ok iol dgr skli pun dah leh masuk. Setuju je dgn sume finalis kali ni.. semua lgu sedap
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Layarlah kembali mungkin boring di dengar..tp komposisi muzik dan lirik dia bagus..kalau dengan orkestra it can be way better,dgn improvisation dr dayang sendiri..still terkejut dan gutted lagu ni tak lepas,tp aku terima jek keputusan juri...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-11-2018 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
fadz84 replied at 24-11-2018 09:57 AM
Xpelah bkn rezeki. Tp kalau nk ckp dari segi populariti, lagu syamel tu pun lg who are yusss.. huh ...

Kan??? Kalau di atas kuota lagu rancak.. lagu cumi3x jauh berbatu layak. Popular tak payah cakap la kan. At least cumi3x layan jua la melodi & lirik nya catchy. Tapi tak disenaraikan langsung ke sfmm. Lagu taik shemale ni juga tetiba lancar ke final.
So dgn ini akak merasmikan satu lagi kuota baru yg menggantikan kuota salmah yg dinamai kuota shemale hisap pelir sapa di tv3???

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Mary_jane replied at 24-11-2018 10:55 AM
Boleh tak ajl kali nobat juara & vokal terbaik jah. Kosser lah tempat kedua ketiga, persembahan terb ...

Rahsia Kita tu lagi sedap dari Luluh..

Tp bila menengokkan fatin husna smlm..rasa cam x tergamak plak nak bg artis berimej cashier naik pentas berprestij.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
af_mania replied at 24-11-2018 11:04 AM
Kan??? Kalau di atas kuota lagu rancak.. lagu cumi3x jauh berbatu layak. Popular tak payah cakap l ...

Shamel = Kuota NHK (nurhul huda khalid)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-11-2018 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
orang_kampong replied at 24-11-2018 11:01 AM
Layarlah kembali mungkin boring di dengar..tp komposisi muzik dan lirik dia bagus..kalau dengan orke ...

Jgn lupa ada banyak karya2 yg sendu tapi mula diterima ramai lps ajl. Macam jerat percintaan.. whoryusss sangat before ajl96 termasuk penyanyi nya sendiri tatkala org ramai sembah ziana & gee waktu itu. Lepas ajl terus jerat percintaan & siti sekali mendunia.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
So my prediction..

Juara- kaer amylea
Vocal-siti sarah
Persembahan-khai bahar (kategori ni sms kan??)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-11-2018 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Sarah belum balik dari umrah yach?
Boleh tak akak nak speku lepas pengumuman malam tadi sarah terus buat tawaf & sujud syukur dpn kaabah siap berdoa menang ajl33.
Jahatnya spekuan akak @beta_carotene
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-11-2018 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Akak dgr kat hot sebentar tadi kononnya altimet takkan perform ajl nanti?? Eh hello? Berapa kali kau nk tipu org ni?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
sokmogitu replied at 24-11-2018 11:11 AM
Rahsia Kita tu lagi sedap dari Luluh..

Tp bila menengokkan fatin husna smlm..rasa cam x tergama ...

Retis berimej cashier?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
orang_kampong replied at 24-11-2018 11:17 AM
So my prediction..

Juara- kaer amylea

mana ada org undi guna sms dh chuols. semua undi online kt website je. last year Amboi yg dpt best performance. meols rasa more to nk awardkan Altimet sesuatu sebelum heols bersara

this year kalau perhatikan, lagu2 rancak mungkin senang nak menang persembahan terbaik. ummah meleis suka persembahan berskala besar yg fun fun org berjoget kecuali persembahan lagu2 balada yg betul2 memukau dgn konsep dan vokal (kisah hati, noktah cinta)
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
af_mania replied at 24-11-2018 11:04 AM
Kan??? Kalau di atas kuota lagu rancak.. lagu cumi3x jauh berbatu layak. Popular tak payah cakap l ...

Its ok kak.. at least lps ni berhentilah sape2 yg ckp Dayang mcm2.. padahal dia x kacau org pun..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
af_mania replied at 24-11-2018 06:57 AM
Minggu pertama hanya 2 lagu yg layak:
1. Semakin
2. Tak pernah hilang

Di Matamu minggu pertama chuols. Sapa tah yg cakap selalunya lagu2 minggu ketiga yg byk dpt lepas ke final. Ternyata salah yach. Minggu kedua lg mendominasi dgn 5 laguz Khai Bahar (g brunei) Sarah ( umrah) xde arini mungkin dorang dh diletakkan kt minggu ketiga tp ada hal lain so masuk la minggu awal2.

meols dh jangka Dimatamu & Luluh bakalan lepas sbb meols tau ada markah penerimaan ummah meleis. Dimatamu (44juta lagu paling tinggi 2018) dan Luluh (38 juta lagu paling tinggi 2017)
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Mary_jane replied at 24-11-2018 11:30 AM
Retis berimej cashier?

Nahh Screenshot_20181124-113644.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
ramalan AJL 33 meols

Juara - Sampi Bila
Kedua - Haram
Ketiga - Tak Pernah Hilang

Vokal - Siti Sarah
Persembahan - Syamelina
Samsung - Khai Bahar
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
wordlife replied at 24-11-2018 11:31 AM
mana ada org undi guna sms dh chuols. semua undi online kt website je. last year Amboi yg dpt best ...

Owhh ehhh...tertinggal train dh..so online voting pon rasanya khai bahar lah menang utk persembahan...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
orang_kampong replied at 24-11-2018 11:40 AM
Owhh ehhh...tertinggal train dh..so online voting pon rasanya khai bahar lah menang utk persembaha ...

KB tu meols perhatikan heols sejenis yg tak creative, susah nak bayangkan heols bakalan muncul dgn konsep persembahan yang menarik dan arrangement baru. paling2 meols rasa heols bakalan nyanyi tegak akustik dgn stand mic and menyanyi. Kalau heshe bakalan menggegar dan meruntukan hati ummah meleis then well talk. If not, Altimet is gonna bag the award again or maybe Haqiem Depression
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
sokmogitu replied at 24-11-2018 11:37 AM
Nahh

Haha barista coffee house mana ni. Anyways, try harder una. Suara jangan taram jah, harmonize sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Mary_jane replied at 24-11-2018 09:55 AM
Boleh tak ajl kali nobat juara & vokal terbaik jah. Kosser lah tempat kedua ketiga, persembahan terb ...

Imej cashier giant bukit raja tu dah minus 50% nok
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ketua juri kata ada kuota lagu rancak, adakah sepatutnya format kategori diperkenalkan semula ??
Kalau ada kategori pun boleh timbulkan masalah jgk sebabkan akan wujud lagu pelengkap plk
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
sokmogitu replied at 24-11-2018 11:11 AM
Rahsia Kita tu lagi sedap dari Luluh..

Tp bila menengokkan fatin husna smlm..rasa cam x tergama ...

Aku setuju lagu rahsia kita lgi best dr luluh. Prefer lagu rahsia kita.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
af_mania replied at 24-11-2018 11:04 AM
Kan??? Kalau di atas kuota lagu rancak.. lagu cumi3x jauh berbatu layak. Popular tak payah cakap l ...

Betol lagu cumi tu lagi best pd lagu syamel ni. Semua lagu Hael buat pergi final kalau lagu cumi masuk sfmm pon mesti lepas pergi final. Sesuatu sgt syamel ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 12:38 PM | Show all posts
af_mania replied at 24-11-2018 07:20 AM
Berdasarkan komen juri yg menilai berdasarkan populariti lagu.... di bawah adalah number of views di ...

kesiannya lahai industri muzik kalau dinilai berdasarkan populariti and view..mcm tue buat jer lagu ntah hapa2, buat gimik sikit naikkan views walla you layak ker ajl...kesian komposer2 yang cipta2 lagu yang best tapi sbb tak popular di mata bbnu tak dpt bertanding..kesian juga kepada artis2 yang vokallnya mantap tapi dipandang sepi sbb kalah dgn artis2 bbnu yang indah khabar dari rupa...well, ajl is getting worse...di manakah kredibiliti ajl seperti dahulu, why let yourself dimonopoli oleh golongan2 bbnu ya? well, money talks kan...

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 12:42 PM | Show all posts
masdiana-ana replied at 24-11-2018 09:41 AM
dayang tak menang vokal pasal hael akan menjahanamkan peluang dayang..sama mcm jac

yes, hael tue patut jadi komposer jer sbb lagu2 dier fresh but sayang vokal live dier agak limited..kesian dayang, i want to see her perform all out dgn orchestra layarlah kembali...nak buat mcm mana kan..pi lar tgok puas2 syamel tue menari..bbnu terlompat2 keriangan lar nnti tgok dier menari..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-11-2018 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
nmi replied at 24-11-2018 12:38 PM
kesiannya lahai industri muzik kalau dinilai berdasarkan populariti and view..mcm tue buat jer lag ...

Akak tak tekejut kalau lagu zulin aziz mv yg tak jadi kawen tu ke ajl34 tahun dpn. Views pun dah mengatasi lagu shemale whoryussss..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.110011s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list