JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
34537
View
1278
Reply

Road to AJL33 (3 Feb 2019): PC AJL33. DeFam gantikan Altimet. Senarai giliran peserta. Hos Alif S & Sherry. Sampai Bila juara AJL33. Siti Liza back to AJL34?

  [Copy link]

Author: af_mania       Show all posts   Read mode

Post time 24-11-2018 12:52 PM | Show all posts
orang_kampong replied at 24-11-2018 11:01 AM
Layarlah kembali mungkin boring di dengar..tp komposisi muzik dan lirik dia bagus..kalau dengan orke ...

apa nak buat...juri kan kononnya nak ikut trending semasa..the rise of  bbnu's...

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
orang_kampong replied at 24-11-2018 11:17 AM
So my prediction..

Juara- kaer amylea

Yass. I pn speku yg sama. Mitch confirm top 3 tp xsemestinya juara yach?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-11-2018 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
RVP20 replied at 24-11-2018 12:07 PM
Kalau ketua juri kata ada kuota lagu rancak, adakah sepatutnya format kategori diperkenalkan semula  ...

Sistem terbuka ni on paper jah. Tapi berdasarkan komen ketua juri malam tadi yg menetapkan hanya 4 lagu balada ke final secara tak langsungnya juri pun dah sediakan kuota utk genre2 tertentu.

Bagi akak tiap2 tahun ajl buat kategori seperti berikut:

Kategori AJL material (dah semakin terhakis)
Kategori balada
Kategori rancak
Kategori crowd puller/viral songs
Kategori NHK (penjenamaan semula bagi kategori salmah )
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
sokmogitu replied at 24-11-2018 11:37 AM
Nahh

Kesian fatin ni. Kalau sheols pakai shawl naelofar hijab kaler2 pastel mst nampak lebih classy. Xperlu selendang lilit kt leher tu yachhh
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
RVP20 replied at 24-11-2018 12:07 PM
Kalau ketua juri kata ada kuota lagu rancak, adakah sepatutnya format kategori diperkenalkan semula  ...

Better buat kategori senior/junior jah.  Pastu umumkan juara keseluruhan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-11-2018 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by af_mania at 24-11-2018 01:06 PM
scrocth replied at 24-11-2018 12:57 PM
Yass. I pn speku yg sama. Mitch confirm top 3 tp xsemestinya juara yach?


Sampai bila kak mitch betul2 mengingatkan akak pada dps ajl29.

1. Lagu popular ost drama tv3
2. Terus menaikkan nama penyanyi lalu dilabelkan sebagai comeback. Padahal penyanyi aktif jah.
3. Dpt sorakan gemuruh semasa semifinal
4. Composed by senior composer
5. Lyric written by ponen berpengaruh
6. Dinyanyikan oleh penyanyi yg ada pengaruh tersendiri
7. Ramai meramal lagu bakal juara AJL
8. Ramai juga nafikan kerana lagu very 90s

Last2 DPS dapat tempat ketiga & vokal terbaik. Adakah kak mitch mengulangi benda yg sama??
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
af_mania replied at 24-11-2018 06:57 AM
Minggu pertama hanya 2 lagu yg layak:
1. Semakin
2. Tak pernah hilang

tapi smlm awal2 suara jac slow xbrp jelas.. dah halfway baru dia all out.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
af_mania replied at 24-11-2018 12:58 PM
Sistem terbuka ni on paper jah. Tapi berdasarkan komen ketua juri malam tadi yg menetapkan hanya 4 ...

Haha .. producer pun ada category sendiri
Next year kalau NHK bukan producer, kategori perlu dijenamakan semula okay ..

Ehh yg nama Sufian Isa tu dah tak jadi producer ke ?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
sokmogitu replied at 24-11-2018 11:11 AM
Rahsia Kita tu lagi sedap dari Luluh..

Tp bila menengokkan fatin husna smlm..rasa cam x tergama ...

Meols semalam sama lah jua hairan siapa bawak bibik naik atas stage ingatkan vokalis pompuan OAB tp bukan..rupanya pairing KB yach
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
beta_carotene replied at 24-11-2018 11:50 AM
Imej cashier giant bukit raja tu dah minus 50% nok

Sedangkan bibik eina azman jauh lagi lawa.. mohon hadek ni overhaul g bertapa dengan jehan muse
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Utk ajl kali ni lagu2 nampak promising tp lagu shemale tu meols msh cuba nak hadam
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 01:48 PM | Show all posts
debab76 replied at 24-11-2018 12:07 AM
meols nak teka :

JUARA LAGU : Kaer & Amylea - Tak Pernah Hilang

tp mmg betul la org cakap turutan tu mmg ikut markah..seperti tahun2 sebelum ini, so mmg sarah, ara jo, syamel, sampai bila top 4...kedudukan boleh berubah ikut persembahan sebenar nanti

takpe la meskipun dik qieqie gagal meloloskan diri dgn lagu selamat tinggal sayang, namun tetap layak dgn jatuh bangun tp aku xnak sokong lagu tu meskipun tu my favourite song...nak sokong ara dan sarah...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 01:49 PM | Show all posts
malaysiaku123 replied at 24-11-2018 12:41 AM
Congrats uols nana Kita dpt..
Moga dpt buat yg terbaik nana..
Plz nana...kinkih

serius lagu tu perlu ke layak, rela lagi kalau nandung dpt dari nana leman tu..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 01:51 PM | Show all posts
af_mania replied at 24-11-2018 12:47 AM
Eh hello?? Even radio pedalaman pun lagu tu tak tersenarai hokeh. Lagu tu cuma tersenarai dlm cart ...

tp perasan x..rasanya tv3 nak menangkan syamel vokal terbaik since mmg dorg saja tanak ada dayang kali ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 01:52 PM | Show all posts
WajibulGhunah replied at 24-11-2018 12:51 AM
Ooooo kisahnya
Ok la for her
Dia pun nampak layak dekat industri hiburan ni

tp wany barista mmg ada aura uols....tgk sekali lalu wow..cantik budak ni....gitu la
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 01:53 PM | Show all posts

pandu puteri ke pengakap ni chuols?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 01:53 PM | Show all posts
RatuDunia94 replied at 24-11-2018 01:10 AM
Iols harap klo KB mng mudah persembahan terbaik menerusi undian tik tok.. at least heols bg la eff ...

sejak bila ada undian tiktok kt ajl noks....persembahan terbaik sah2 la altimet sapu...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 01:56 PM | Show all posts
Divasss replied at 24-11-2018 01:43 AM
Masih sedih lagu Nandong layarlah kembali xmasuk AJL. Melodi bagus, lirik puitis, vokal xyah cakap l ...

ni mesti mn sesiapa ni....choi sgt....kalau ko nk tau, undian carta muzik2 mmg ikut populariti pun, jgn jadi benak sgt...dan dari dulu org dh ckp nurul tu tangan ghaib dekat lagu2 dayang dan hael..mujur tak layak  dayang dua lagu lagi tu..kalau tak kemurungan dua bulan la aku
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 01:59 PM | Show all posts
wordlife replied at 24-11-2018 02:05 AM
redemption utk Ara Jo & Khai Bahar. Dah dpt peluang kedua ni sila la gunakan sebaiknya. Jangan over  ...

ara lagu terbaik minggu kedua sila jangan tingtong sgt nak cakap pasal redemption sgt..benda tu ko harus tujukan dekat si kepam khai baharina tu


Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
AppropriateNick replied at 24-11-2018 01:56 PM
ni mesti mn sesiapa ni....choi sgt....kalau ko nk tau, undian carta muzik2 mmg ikut populariti pun ...

Silap dayang la sbb x hulur lasagna kat NHK...tgk haqim...senang lenang mara ke final walaupun lagu copy justin bubur
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 02:01 PM | Show all posts
Rhyno replied at 24-11-2018 03:25 AM
iols pon tergamam Layarlah Kembali kena snubbed. better lagu ni dari lagu gayah misai kontot Haelina ...

nampak sgt ajl nak menangkan syamel lagu kau pun sama....sama la mcm kes faizal tahir dulu bile sengaja tak layakkan bob ke final ajl dedulu...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 02:01 PM | Show all posts
Nanaku88 replied at 24-11-2018 06:20 AM
Mmg lagu syamel n hajat tu je yg xdirestui

kan hajat tu serius shaky suara kejap kuat kejap slow..kimk..konpem hancus finale nanti...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
terpaku replied at 24-11-2018 01:20 PM
Meols semalam sama lah jua hairan siapa bawak bibik naik atas stage ingatkan vokalis pompuan OAB t ...

Dah samak tv belum? Smlm tercemar teruk dgn jerawat vokalis oab yg lenggok over tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
af_mania replied at 24-11-2018 06:51 AM
Keduabelasan lagu dipilih oleh juri berdasarkan views di youtube.. haha. Secara tersiratnya, mar ...

Maknanya chuols..4 lagu Ballad jah yg benar2 qualified? The rest are quota salma, quota youtube viewer, quota eye candy popular segala??
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 02:04 PM | Show all posts
af_mania replied at 24-11-2018 11:04 AM
Kan??? Kalau di atas kuota lagu rancak.. lagu cumi3x jauh berbatu layak. Popular tak payah cakap l ...

kaka ni emosional tau....xbaik tau cakap gitu...aku rasa  ok jek lagu tu....vokal syamel pun lancar padu jek ritu....patutnya ko ragukan kemampuan hajat ke finale dgn vokal merata bersepah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.110914s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list