JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
7999
View
752
Reply

[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL.4]: Mudah aje, ilmu harian! VOL. 4

[Copy link]

Author: ipes2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 23-12-2018 11:45 PM | Show all posts
ipes2 replied at 23-12-2018 11:31 PM
mmg ada!tak mahal yg tu
pilih yg tu lah, murah sikit

takde chance nak menang pun coz ramai yg step up their games now

I rasa Dr tak payah beli lagi bag tu, tunggu tengok dulu siapa yg menang, tengok her/his preferences..
in buying gifts, lebih baik beli something yg orang tu akan suka, yer tak?

what about the logistic part? Tak costly ke nak send gift tu kat MY?

one more thing, orang pertama yg dapat tewaskan WS dalam MQGS, ada chance dapat hadiah apa2 tak?
Dah terlalu lama dia bertakhta kat atas tu, taknak recognize that efforts ke Dr?


ps: Dr ohh Dr.. results & tetacang from previous cycle bila nak dapat ni??

Comments

475/475 of rewards  Post time 8-1-2019 06:39 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 08:34 AM | Show all posts
ipes2 replied at 23-12-2018 10:34 PM
nora ada chan lagi in the next 28Qso, yg mana awak rasa?

yang ke 2 tu cantik dr...
kena tambah usaha nie..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by adila39 at 24-12-2018 12:46 PM

ehhh gini ke nak attract readers...i mean in a good way, selain mendapat ilmu/info..nak buat jugak kat bod usahawan lah @ipes2

murah rezeki dr and family, aminnn. Tapi apa kata in future u sponsor payment for 1st account policy insurance - hospital/medical. I bet ramai xde lagi. So kuiz ni u kena continue sampai kertu la.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-12-2018 10:48 PM | Show all posts
DandelionW replied at 17-12-2018 07:11 AM
Doc Ipes2,lama sy tgu Q121 ni tp x muncul.ingatkan dah hbs.bilacheck takda pun.pagi ni saya check te ...

sorry sbb bulan decembe memang havoc
xmas times ni lagi lah
so,sy slow sikit (alasan)

ya saya boleh bagi credit tapi tak boleh dikira dalam score, ok ?
happy holidays
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-12-2018 11:00 PM | Show all posts

Salam.Jawab la 2 kali.
Sorry slow sikit letak Q123 sebab Xmas duties kat tmpt kerja jadi sgt sgt bizi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-12-2018 11:34 PM | Show all posts
DandelionW replied at 23-12-2018 10:02 PM
Cantik...caantik,tp mcm x da peluang je dpt.baru jwb 10q

jgn risau
jawab je semua
dapat tacang at least
and some knowledge

nnt bila next 50 x Q slot start balik at Q151-Q200, try la jawab as accurate as possible
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-12-2018 11:37 PM | Show all posts
snazzydaisy replied at 23-12-2018 11:45 PM
takde chance nak menang pun coz ramai yg step up their games now

I rasa Dr tak payah beli la ...

ke mesia tu, kirim kot Post la - ni biasa labyk dah beli benda2 and ship ke mesia
sampai je
org melayu je yg buat business shipping tuh

or, kirim kot org2 malaysia yg balik bercuti ni

or i pass kan bila i balik cuti
==========
ye ye nnt sy calculate.. soryy la Xmas period (alasan)
kejap je lagi sy letak, ok?

pasal takhta No1 tu, credit nya 200+ la
byk tuh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-12-2018 11:49 PM | Show all posts
TIME'S UP!!!

Jawapan untuk Q122 ialah B)



Meningioma adalah tumor dari selaput fibrous yg cover brain tu, yg namanya Meninges tu (jika ia dapat infection, kita panggil Meningitis).

Jika selaput meninges ini tumbuh tumour, jadilah dia Meningioma. Meningioma ni benign tumour aje, dan byk yg bila doctors jumpa, depa follow up unless besar or memberi symptoms.



Jika besar atau membesar atau memberi symptoms, maka pembedahan boleh dibuat dan biasanya, taklah teruk sangat, dan outcome nya mostly bagus.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-12-2018 11:56 PM | Show all posts
Q123:

Berkenaan dengan UMUR, manakah yang SALAH?

A) sejakmakin maju, orang Asia mulaberumur lebih panjang dari orang latin Amerika
B) lelaki umurnya lebih pendek bila isterinya telah meninggal dunia
C) sebahagian besar kematian di umur muda bukanlah dari penyakit
D) semakin pendek telomere seseorang, semakin pendeklah umurnya pada kebiasaannya
E) umur yang panjang boleh jadi datang dari keturunan

Setiap orang boleh jawab dalam 2 replies untuk tambah chance jika meneka.
Masa diberi ialah 5-7 hari.Yg first dapat jawapan tepat dapat 50 credits dan jika salah dapat 15.
Selepas itu jika tepat dapat 20 credits dan jika salah dapat 5. TACANG NYA ADALAH DOUBLE.Selepas setaip 10Q, performance forumers akan dipublish. Top scorers akan di letak dlmLeader Board. Selepas setiap 50Q, Top Scorer akan dihadiahkan free dinner for 2 samada diHotel 5-Stars atau Beg Coach yang saya persetujui.




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2018 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Answer is A

Comments

YAAY!!! First Correct Answer  Post time 8-1-2019 06:10 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2018 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Answer is B

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Q123 :

D) semakin pendek telomere seseorang, semakin pendeklah umurnya pada kebiasaannya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 12:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Q123 :

A) sejak makin maju, orang Asia mula berumur lebih panjang dari orang latin Amerika

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 07:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Q123
Jawapan pertama taka adalah D

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 07:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Q123
Jawapan kedua taka adalah E

Comments

oih apa ni salah dua dua  Post time 8-1-2019 06:11 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Q123
1st answer: B

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 08:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Q123
2nd answer: A

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 08:25 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 25-12-2018 10:48 PM
sorry sbb bulan decembe memang havoc
xmas times ni lagi lah
so,sy slow sikit (alasan)

Ok sangat doc...thank you.
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Q123:

J1: C

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Q123:

J2: B

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.104856s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list