JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
21154
View
1486
Reply

Gosip Mosip Alumni DAA - Nostalgia saat Mas Idayu MELAHAR komentator Indonesia, Ieyth Bustami yang komen buruk pada peserta Malaysia - video kat posting no #1462

[Copy link]

Author: tintalangit    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 17-12-2018 01:55 PM | Show all posts

Berikut ini Hasil Sementara Tadi Malam di Dangdut Academy Asia 4 (DA Asia 4),
Babak Final Grup 1 Top 8,  
16 - 17 Desember  2018  

Selfi - Indonesia 533
Ridwan - Indonesia 517
Arif - Indonesia 516
Tyka Zatyka- Malaysia 514
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2018 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tintalangit at 17-12-2018 03:08 PM

Menarik di episod semalam


















Alahhhhh sedihnya mbak Depe

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2018 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Top 8 - DAA4 - Result Show - Tyka Zatyka vs 3 peserta Indonesia Live malam ni chuols di Indosiar pukul 8.30 pm.


Siaran Langsung di - https://www.vidio.com/live/205-indosiar-tv-stream


IMG_20181217_141640_658.JPG




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2018 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tintalangit at 17-12-2018 03:34 PM

Berbaki 14 Episod lagi yach....

Malam ni - 1 Episod

Top 8 - Grup 2 - Ada 2 Episod

Top 6 - Grup 1 dan 2 - Ada 4 Episod

Tinggal 4 peserta

Wildcard - Ada 1 Episod sahaja

Top 5 - Ada 2 Episod

Top 4 - Ada 2 Episod

Grand Final - Ada 2 Episod

So semua berbaki lagi 14 Episod yach...

Malam kemenangan Grand Final pada 29/12/2018  
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2018 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
debab76 replied at 17-12-2018 04:40 AM
mohon ada yg tersenggol yach mlm ni. kose sgt ngan juri2 luar takut nak bg markah. motippp

Jirayut tu ada skandal ngan ridhwan ke
Semacam jer ridhwan tu pandang and cara cakap ngan jirayut

#fantasiSangat


Hahqhqhqhqha


Tapi dulu jirayut satu bilik
Tapi sebab takut sangat ngan ridhwan
Dia tukar bilik
Sekarang dah satu bilik lagi

Haha
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2018 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols perasan indonesia ni bab2 bersentuhan cium pipi peluk2 si jirayut (walaupun hadek2) dgn komentator perempuan semua mcm lepas je eh TV diorg...kalau Malaysia pasti dihencap sampai kiamat..pastu birthday mbak depe selamba je theyols peluk2 juri lelaki brunei segala. Maksudnya meleis muslim lagi kosnervatif la kan?
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2018 08:53 PM | Show all posts
tintalangit replied at 17-12-2018 03:24 PM
Berbaki 14 Episod lagi yach....

Malam ni - 1 Episod

nasib baiklah grand finale hari sabtu. boleh la berjaga sampai abis gitew.  
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2018 08:54 PM | Show all posts
damian_lee replied at 17-12-2018 08:40 PM
Jirayut tu ada skandal ngan ridhwan ke
Semacam jer ridhwan tu pandang and cara cakap ngan jirayut ...

amboi chuols nya fantasi. meols restu je. tiber!!!
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2018 08:56 PM | Show all posts
pencintaABC replied at 17-12-2018 08:52 PM
Iols perasan indonesia ni bab2 bersentuhan cium pipi peluk2 si jirayut (walaupun hadek2) dgn komenta ...

itu la beza dunia hiburan indon n malaysia yach. diorang lebih terbuka gitew. ala2 normal je buat tattoo, kawin lain agama. kiranya kita kat malaysia ni beruntung la masih ada sensitiviti yg tinggi gitew!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2018 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Semua dah kena virus Jirayut yach
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2018 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
debab76 replied at 17-12-2018 08:54 PM
amboi chuols nya fantasi. meols restu je. tiber!!!

Jgn libatkan denilson junior iols sudah dlm fantasi nakal ala2 ning baizura chuols tu
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2018 09:04 PM | Show all posts
ya ampun udah2 la dgn adik selfi netijen indon pon da muak yach
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2018 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Ini kumpulan Girl's Generation versi Indonesia kah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2018 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya ampun.... Malam ni pun ada ipul juga
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2018 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
debab76 replied at 17-12-2018 09:04 PM
ya ampun udah2 la dgn adik selfi  netijen indon pon da muak yach

Ayo sudah2 la kitar semula modal yg sama adik selpi ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2018 09:06 PM | Show all posts
pencintaABC replied at 17-12-2018 09:04 PM
Jgn libatkan denilson junior iols sudah dlm fantasi nakal ala2 ning baizura chuols tu

choyy motip tak move on lagik
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2018 09:07 PM | Show all posts
gara2 dik jirayut jd Hos meols teraksa bertapa dr awal rancangan sampai abis
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2018 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
pencintaABC replied at 17-12-2018 09:04 PM
Jgn libatkan denilson junior iols sudah dlm fantasi nakal ala2 ning baizura chuols tu

Aiyoooo gosip fantasi Diva Ning....
Zaman pak kaduk sangat
Mesti chuols ni bukan kategori BBNU
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2018 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
debab76 replied at 17-12-2018 09:06 PM
choyy motip tak move on lagik

Denilson comel yach...kalau telinga nabil tu kita abaikan la. Dan pic pasti senak heols di gym tu buat iols bergetar
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2018 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
tintalangit replied at 17-12-2018 09:10 PM
Aiyoooo gosip fantasi Diva Ning....
Zaman pak kaduk sangat
Mesti chuols ni bukan kategori  ...

Iols sekolah rendah yach time tu..gosip tu kan di flash back time kak ning buat comeback selagi ada cinta
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2018 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
debab76 replied at 17-12-2018 09:07 PM
gara2 dik jirayut jd Hos meols teraksa bertapa dr awal rancangan sampai abis

Nampaknya strategi INDOSIAR berhasil yach
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2018 09:17 PM | Show all posts
tintalangit replied at 15-12-2018 06:15 PM
Link untuk Full Episod

Episod 1

link yg ni xleh tgk la sebab not in your region katanya?? i nak tgk guna pc.

Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2018 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
debab76 replied at 17-12-2018 12:54 PM
amboi chuols nya fantasi. meols restu je. tiber!!!

Harus restu chuolsss .. ridhwan dalam video irfan hakim tu very the sedap yachhhhh
.
.
Tapi nampak sangat jirayut memang bagi rating tinggi yachhh
Sampai kena jadikan hos takut rating jatuh mcm nangka busuj
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2018 09:23 PM | Show all posts
damian_lee replied at 17-12-2018 09:18 PM
Harus restu chuolsss .. ridhwan dalam video irfan hakim tu very the sedap yachhhhh
.
.

khuen,,, boleh tahan yach ridhwan. arusla dik jira tak keruan gitew
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2018 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tintalangit at 17-12-2018 09:27 PM
vancamp replied at 17-12-2018 09:17 PM
link yg ni xleh tgk la sebab not in your region katanya?? i nak tgk guna pc.


Link tu Indosiar tak buka setting untuk public luar Indonesia lagi. Meols rasa tunggu acara habis 29/12/2018 nanti baru diorang buka balik. Tapi meols saja je letak link tu untuk tujuan Arkib. Senang nak buat rujukan di masa hadapan.

Tapi episod 39 yang meols highlight kan warna hijau tu boleh tengok. Meols speku pihak Indosiar lupa nak kunci link video tu...

Bolehlah kalau nak layan episod tu dulu...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.118144s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list