JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
24827
View
1487
Reply

Gosip Mosip Alumni DAA - Nostalgia saat Mas Idayu MELAHAR komentator Indonesia, Ieyth Bustami yang komen buruk pada peserta Malaysia - video kat posting no #1462

[Copy link]

Author: tintalangit    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 17-12-2018 09:42 PM | Show all posts
4 SO. Tyka, harap lepas
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2018 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Nampak genit sangat Tyka nyanyi lagu ni...
Meols happy yach dengan persembahan sheols
Mummy senyum sampai ke telinga yach
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2018 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
tintalangit replied at 17-12-2018 01:28 PM
Aiyooooo lama nya part Ipul ni... Bosannya meols

Kannn muak ipul tu ... koserrr .. bazir dataaa jer
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2018 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
debab76 replied at 17-12-2018 09:32 PM
yass tika perform first  nampak cam indosiar nak selamatkan tika

Atau pun saja nak bagi lime light kat peserta yang bakalan tersenggol gitew....
Tak apa tersenggol pun boleh masuk Wildcard kan...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2018 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
damian_lee replied at 17-12-2018 09:44 PM
Kannn muak ipul tu ... koserrr .. bazir dataaa jer

Meols yang pakai unlimited data ni pun rasa rugi yach tengok part ipul...apa lagi mereka2 yg guna data jimat2 ni kan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2018 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
@debab76 anak ikan chuols ni selalu merasakan rambut belah depan heols tu panjang yach...
Kalau cakap...mesti nak flip2 rambut tu


Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2018 09:55 PM | Show all posts
tintalangit replied at 17-12-2018 09:35 PM
Dahlah dengan gagap nya sambil baca2 skrip kat tepi...nampak settingan sangat

setingan murahan yach
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2018 09:57 PM | Show all posts
tintalangit replied at 17-12-2018 09:51 PM
@debab76 anak ikan chuols ni selalu merasakan rambut belah depan heols tu panjang yach...
Kalau cak ...

menggemaskan yach..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2018 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Best sangat Tyka malam ni


Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2018 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
tintalangit replied at 17-12-2018 09:47 PM
Meols yang pakai unlimited data ni pun rasa rugi yach tengok part ipul...apa lagi mereka2 yg guna  ...

Meols dalam process pindah rumah chuols, so, buat masa ni WiFi unlimited dalam proses pemindahan as well. So terpaksalah guna data berkuota nak tengok DAA... Bila time iklan, terpaksa off kejap... Sedih hidup yach!!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2018 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
eelza replied at 17-12-2018 10:12 PM
Meols dalam process pindah rumah chuols, so, buat masa ni WiFi unlimited dalam proses pemindahan a ...

Pilihlah quality video paling rendah 144 . so tak adalah makan data banyak sangat....
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2018 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
debab76 replied at 17-12-2018 08:56 PM
itu la beza dunia hiburan indon n malaysia yach. diorang lebih terbuka gitew. ala2 normal je buat  ...

Sorry kawand. Saya hanya sekedar mau meluruskan.
Di Indonesia sudah lama sekali ada peraturan negara (undang-undang) tdk boleh menikah berbeda agama. Kalau ada sepasang kekasih berbeda agama mau menikah, salah satunya harus ikut agama yg lain.
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2018 10:43 PM | Show all posts
Edited by debab76 at 17-12-2018 10:45 PM
Ghanisa replied at 17-12-2018 10:35 PM
Sorry kawand. Saya hanya sekedar mau meluruskan.
Di Indonesia sudah lama sekali ada peraturan ne ...

maksudnya yang udah kawin beda agama itu spt jamal mirdad dan lydia kandao sblm cerai itu gi mana donk? bisa di jelasin?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2018 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
debab76 replied at 17-12-2018 10:43 PM
maksudnya yang udah kawin beda agama itu spt jamal mirdad dan lydia kandao sblm cerai itu gi mana  ...

Rima Melati ( Muslim Singapore ) dan Marcel ( Kristian Indonesia )

Tapi dengar2 Marcel akhirnya kini dah masuk Islam. Betul ke?
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2018 10:49 PM | Show all posts
tintalangit replied at 17-12-2018 10:47 PM
Rima Melati ( Muslim Singapore ) dan Marcel ( Kristian Indonesia )

Tapi dengar2 Marcel akhirny ...

yach meols dgr juga n rasanya confirm. heols convert jd muslim n menikah semula kalau tak salah.
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2018 10:51 PM | Show all posts
curlast mami bergosip ngan jirayut bahasa kelate.  
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2018 11:28 PM | Show all posts
Edited by MissAzalea at 17-12-2018 11:44 PM
pencintaABC replied at 17-12-2018 08:52 PM
Iols perasan indonesia ni bab2 bersentuhan cium pipi peluk2 si jirayut (walaupun hadek2) dgn komenta ...

Iya.. normal kalau kat Indo itu mah..

Meols baru tau malah kalau di Malaysia sana aksi cipika-cipiki (cium pipi kanan dan cium pipi kiri) yg dipertontonkan oleh artis-artis yg beda muhrim di program TV seperti itu bisa menimbulkan kontroversi.

BTT


I hope the Grand Winner are between Zam or Selvi.Im rooting for them since audition. Theyre my bets this season.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-12-2018 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Malam ni birthday Ridwan....
Sepanjang DAA4 ni banyak betul birthday party yach....

Banyak yang lahir bulan Nov dan Dec yach
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-12-2018 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
#JirayutChallenge



Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2018 12:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Tyka ada harapan utk lolos . Ridwan dgn Arif dua2 hauk. Ridwan 0 so, Arif 2 so. Selfie pulak banyak salah lirik. Harap2 juri adil yach
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.106917s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list