JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
21045
View
1486
Reply

Gosip Mosip Alumni DAA - Nostalgia saat Mas Idayu MELAHAR komentator Indonesia, Ieyth Bustami yang komen buruk pada peserta Malaysia - video kat posting no #1462

[Copy link]

Author: tintalangit    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 9-1-2019 05:53 PM | Show all posts
tintalangit replied at 9-1-2019 12:31 AM
Lagu2 Iyeth bukan laku pun kat pulau jawa tu....tapi meols tak nafikan vokal iyeth memang power  ...

menurut meols sometime lenggok melayu sheols agak kasar n berlebihan yach.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 05:53 PM | Show all posts
tintalangit replied at 9-1-2019 12:29 AM
Meols kat kampung...
Line tenet sendu chuols

takpe chuols meols pon tak tgk sgt sendoo je
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Rhyno replied at 8-1-2019 05:12 PM
Mummy memang pernah rakam lagu pop rock sblm dia jd penyanyi dangdut dulu.



Ya ampun...sis korek info daripada arkib negara ke? Maklumat mcm ni pon uols taw..boleh digelar ensiklopedia bergerak dunia hiburan
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Malam ni ada Zam Ryzam ye kat Konser Luar Biasa Indosiar..
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
eelza replied at 10-1-2019 09:03 PM
Malam ni ada Zam Ryzam ye kat Konser Luar Biasa Indosiar..

Di negaranya sendiri zam tak diberi panggung. Nasib baik dia masih bisa dihargai di indonesia
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by debab76 at 11-1-2019 07:49 AM

Screenshot_2019-01-11-07-44-09-960_com.instagram.android.png
Apecer ni chuols? diorang bergaduh psl apa? Ada yg meols missed ke
Cc @tintalangit
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2019 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tintalangit at 11-1-2019 05:12 PM
debab76 replied at 11-1-2019 07:48 AM
Apecer ni chuols? diorang bergaduh psl apa? Ada yg meols missed ke
Cc @tintalangit


Masa DAA lepas...masa Bang Zizul tersenggol tu...
Meols pernah baca kat IG Queen Alin..sheols ada komen apa entah...lepas tu...kat Ig mummy or Queen...meols lupa...dua2 tu...Mummy ngan Queen balas2 mesej pasal apa yang terjadi...
Pas tu Mummy balas kata sheols dah siap hentak2 meja lagi tanda protes yach....

Tapi tak adalah sebut nama Iyeth....tapi meols speku ada kena mengena sebab episod2 sebelum tu nampak macam dah tak sebulu...

Lepas tu masa Kak Ros "Rumpi No Secret" ( Bukan Kak Ros Singapore yach ) tu datang rumah Mummy dengan kru2 TV indo... Si Kak Ros tu ada buat segmen tunjuk gambar artis...pastu komen pasal diorang....

Kat gambar artis lain...elok je Mummy komen...
Sampai kat gambar Iyeth....Mummy dah senyum penuh makna..si Kak Ros pun senyum macam faham2 je...terus Mummy jawab....."Itu.....dia ada hidup dia sendiri.....Mummy tak nak campurlah...." Terus gelak sambil tolak badan kak ros... ....

Kak Ros pun ketawa juga

Kat minit yang 11.50

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2019 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Ghanisa replied at 10-1-2019 11:13 PM
Di negaranya sendiri zam tak diberi panggung. Nasib baik dia masih bisa dihargai di indonesia

Chuols tak nak hantar next perwakilan indo di DAA5? Kecik kecik pun..Vibrato berkilo yach...

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 05:39 PM | Show all posts
tintalangit replied at 11-1-2019 04:42 PM
Masa DAA lepas...masa Bang Zizul tersenggol tu...
Meols pernah baca kat IG Queen Alin..sheols a ...

gitu yach. patutla tak nampak iyeth langsung season daa4 tahun ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 05:40 PM | Show all posts
tintalangit replied at 11-1-2019 04:45 PM
Chuols tak nak hantar next perwakilan indo di DAA5? Kecik kecik pun..Vibrato berkilo yach...  ...

muka iras2 ernie zakri yach!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2019 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
debab76 replied at 11-1-2019 05:40 PM
muka iras2 ernie zakri yach!

Pandangan mata meols juga begitu yach
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2019 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
debab76 replied at 11-1-2019 07:48 AM
Apecer ni chuols? diorang bergaduh psl apa? Ada yg meols missed ke
Cc @tintalangit

Ehh.... Ada pula video gaduh tu kat Internet...
Motif meols langsung tak ingat peserta Malaysia nama Darling ni

Melampau2 iyeth komen Darling "gagal total" katanya....menyiraplah darah Mummy....

Bagus Mummy...jangan senang2 dibuli yach....
Komentator lain diam tak nak masuk campur yach...

Kak Ros tunduk jer.... Takut lerr tu...

Hebat Mummy melahar balik

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 08:42 PM | Show all posts
Edited by debab76 at 11-1-2019 08:53 PM
tintalangit replied at 11-1-2019 06:08 PM
Ehh.... Ada pula video gaduh tu kat Internet...
Motif meols langsung tak ingat peserta Mala ...

ya ampunn iyeth ni sebijik cam OGY yach.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 10:42 PM | Show all posts
hausnya music video baby shima under nagaswara ni chuols


Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
debab76 replied at 11-1-2019 05:40 PM
muka iras2 ernie zakri yach!

Nagaswara nampak tak bermodal ya bikin video clip hahah
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:31 AM | Show all posts
debab76 replied at 9-1-2019 05:53 PM
menurut meols sometime lenggok melayu sheols agak kasar n berlebihan yach.

betul tu..one good example time sheols berduet dengan Dtk Siti..terpelanting semangat meols sekejap punyanya sedap Dtk Siti nyanyi duetnya pula bunyi guruh
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:41 AM | Show all posts
tintalangit replied at 11-1-2019 04:45 PM
Chuols tak nak hantar next perwakilan indo di DAA5? Kecik kecik pun..Vibrato berkilo yach...  ...

budak ni nama pendek sheols Ina..pernah pegi audisi dangdut tapi tak lepas tak cukup umur baru 10 tahun..kena tunggu lima tahun lagi katanya. Ina ni ada kat DAA4 hari tu nyanyi bersama Lesti dan Aulia. Dah kira dah jadi bintang juga kot semua talk show kat sana sheols ada.


Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:03 AM | Show all posts
debab76 replied at 11-1-2019 05:39 PM
gitu yach. patutla tak nampak iyeth langsung season daa4 tahun ni

kalau tak silap kat LIDA last year pun sheols tak ada. Dengar cerita sheols tidak disuka ramai kerna suka bagi komen yg sangat keras dan kasar kat peserta2 LIDA tambah lagi susah nak bawa bercanda atau bergurau. Kan konsep show tu ada 'a little bit of this and that'.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:44 AM | Show all posts
tintalangit replied at 11-1-2019 06:08 PM
Ehh.... Ada pula video gaduh tu kat Internet...
Motif meols langsung tak ingat peserta Mala ...

sheols pun pernah tegur dengan keras..Nada peserta dr S'pore sampai buat Kak Ros menangis. Ada seorang lagi peserta dr Brunei sampai disuruh balik Brunei. Sayang sekali seorang komentator yang berkualitas tapi kurang dr segi 'human relations skills'.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
essence replied at 12-1-2019 12:31 AM
betul tu..one good example time sheols berduet dengan Dtk Siti..terpelanting semangat meols sekeja ...

Ya ampun ini ke chuols....
Meols baru tengok yach....teruknya suara Makcik Iyeth....

Meols nak tergelak baca komen sorang netizen kat video tu...persis komen chuols...





IMG_20190112_191707_575.JPG
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:33 PM | Show all posts
Korang ni x hbs2 lg membawang kat sini ye? kesian mcm Iyeth tu dikutuk sama korang. Tp vokal dia mmg power kan kalau nk bandingkan dgn Zaskia, Inul, & Dewi persik tu

Btw, aku baru tau Syura tu beberapa bulan lepas pernah terlibat dgn projek symphony tembang melayu, projek rakam lagu2 melayu lama Indon. Amy Farra pon ada





Tp aku x sangka Amy Farra yg vokal totally out of tune bwk lagu dangdut tu rupanya sedap gak nyanyi lagu melayu



btw, Iyeth, Nassar dgn Cici Faramida pon ada ye

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 12:31 AM | Show all posts
tintalangit replied at 12-1-2019 07:17 PM
Ya ampun ini ke chuols....
Meols baru tengok yach....teruknya suara Makcik Iyeth....
...

Ya..itu dia. Dah macam singa betina mengaum
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 01:03 AM From the mobile phone | Show all posts
tintalangit replied at 11-1-2019 06:08 PM
Ehh.... Ada pula video gaduh tu kat Internet...
Motif meols langsung tak ingat peserta Mala ...

Omg baru meols teringat Darling ni. salah sorang peserta terhauk yang malaysia pernah hantar.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang kak long ada perli perli iyeth masa DAA4 lepas masa time Azizul out tu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2019 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
debab76 replied at 6-1-2019 07:59 AM
heshe polos yach.. ok la tu menurut meols selagi org nak chuols. selagi tu guna peluang yg ada. sk ...

Wahhhhh ternyata Jirayut bukan sahaja popular di indo....now heols dah mendonia di Thailand yach....sambutan meriah bila balik kampung...


  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.109637s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list