JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
14677
View
379
Reply

Di Balik Idola - Zamani pernah cuba telan 20 biji panadol - link youtube dkt 48#

[Copy link]

Author: qusairy    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 26-12-2018 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
kibodwatriuh replied at 26-12-2018 03:26 PM
AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHA
Iyolah dik.

IMG_20181127_144945.png
Ni haa mamat melayu berwajah kpop muka tak perlu bedah pun... tak pelik pun boleh mnambat hati perempuan kampung yg dtg kl naik bas lompat sbb nak jd penyanyi. Sorry jgn rse trhina. Realitinya he above her at that time.
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 04:11 PM | Show all posts
ok, iols baru tengok disebalik idola - zamani. memang heols depression, bukan sekarang tapi dari form 2 sejak bapa meninggal tu. dia salahkan diri sendiri, dia takda time bapa dia meninggal dunia, balik2 orang penuh kat rumah tunggu jenazah.

cuba bangkit dengan sokongan yang lain sampai sorang2 pergi menghadap Tuhan. pernah kecapi glamour, tiba2 satu2 nikmat dunia kena tarik, apa saja dia buat mesti akan dapat perhatian sebab dia selebriti, sebab tu mengurung diri dan mendadih.

betul la, bukan semua benda patut dikongsi, setiap manusia perjalanan lain2 dan apa kita rasa orang lain takkan memahami benda yang sama sebab tu kadang2 some things are better left unsaid.

dari 2002 sampai 2015 memang satu tempoh yang panjang untuk membazir kehidupan. but it is never too late to appreciate your life. abgadek obviously nampak sangat down sekitar tahun 2009, 2010 sampai la sebelum kena tangkap 2015. iols ada sedikit soft spot pada alan sebab dari sebelum dia glamer as manager zamani, memang dia ada dengan zamani time2 zamani sendu. memang alan ni antara yang bagi semangat kat zamani yg dia masih punya peminat.

kalau tanya sesiapa pun yang pernah kemurungan, dorang pun tak minta dorang selemah tu. iols doakan kita semua dijauhkan dari hal2 yang tak baik
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 04:15 PM | Show all posts
abadi84 replied at 26-12-2018 04:04 PM
Ni haa mamat melayu berwajah kpop muka tak perlu bedah pun... tak pelik pun boleh mnambat hati p ...

Lepas Juara Lagu takdak maknanya Zamani "above her" lagi kot. Lepas tu komitmen dia dah 100 peratus bidang nyanyian sebab dah habis SPM. CT dah sayonara pecut laju dah menjejak populariti, Zamani seolah-olah kura-kura ditinggalkan Sang Rabbit jah waktu itu.

Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 04:17 PM | Show all posts
abadi84 replied at 26-12-2018 03:59 PM
Benda tak brlaku kan..boleh lah mengandai2. So aku pun boleh andaikn yg dorang akan jd lovebirds y ...

kertu ke tak janji otak straight. ada masalah mintak petunjuk dekat tuhan. and depression ni bukan nya benda baru pun anyways. dah lama da klinik / hospital pakar yang tawarkan pelbagai rawatan kaunseling. hanya orang yang ada masalah tu yang malu nak pegi sebab bila pegi mereka sendiri akan rasa its for orang gila. but hakikatnya these qualified drs are under therapist's oath. unless otherwise the patients condition is life treatening, no one would know if that person pegi rawatan kaunseling pun. and zamani ni bukan hidup zaman 70-80s.. he is a person living in the 90's. internet pun da hada. instead he goes straight into drugs when he had depression.
kalau ada depression tak payah malu segan mintak kaunseling di samping mintak dengan tuhan. bukan mintak dengan apek farmasi panadol actifast telan 30-40 bijik, thats just plain careless.



Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
kibodwatriuh replied at 26-12-2018 04:15 PM
Lepas Juara Lagu takdak maknanya Zamani "above her" lagi kot. Lepas tu komitmen dia dah 100 peratu ...


Tak kisahlah after JL tu jd si rabbit pecut laju whatsoever. Tp nyata masa jumpa tu minah tu mmg pompuan kampung jahh... skrg jah salin kulit
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
nuryakmal replied at 26-12-2018 04:17 PM
kertu ke tak janji otak straight. ada masalah mintak petunjuk dekat tuhan. and depression ni bukan ...

Kertu tp otak straight..hihihi alahai totap kertu.
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 04:20 PM | Show all posts
Bercakap apa pun memang senang...judge orang just tengok luaran je...cuba masuk dalam hati dia masa tu, rasakan apa yang dia tengah rasa/alami...tak semua dugaan dan cabaran yang Allah bagi tu sama..dan tak semua orang mampu nak hadapi dugaan/cabaran yang ada di depan dia.  Kalau semua orang kuat tak ade lah kes bunuh diri bagai.  Allah jadikan manusia ni tak sama, ada yang kuat, ade yang lemah. Kalau semua sama di dunia ni, tak de cabaran lah.
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by abadi84 at 26-12-2018 04:29 PM
nuryakmal replied at 26-12-2018 12:08 PM
ko punya thinking sama dengan aku. bersyukur siti jumpa datuk k. kalau together2 dengan mamat lemb ...


Skrg ni tanggung zahir batin kertu.. bkn takat kertu saje, dgn si bakal anak menantu pun dok tumpang sama..ish..kus semangat.  Bersyukur
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam laa korang punya imagine zamani ni.... Dia ni jenis lurus dan sangat baik... Sebelum menyanyi zmani keje bank public finance tak silap... Kawan baik dia acong sweetchild yg kenalkan zzamani pada shah masa shah cari penyanyi slam...

Walau slam berpecah, kawan2 slam tetap baik dan jaga zamani ni.. Shah banyak bantu zamani tapi bila dia down, zamani menyendiri... Sampai sekarang shah banyak bantu backup zamani...

Sekarang bila zamani dapat up semula, diharap dia terus pecut naik semula lah.. Dan satu perlu zamani buat, ikut kata tok ram... Tambah berat badan...ni penting..
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Yamei replied at 26-12-2018 01:33 PM
Another thing, dah orang interview, tanya, cari dia...dia pun orang dikenali...dia terpaksa la jawab ...

Kalau nak cari simpati masa tu dia bolwh cari. Love life dia mmg kisah yg boleh dijual. Bukan kawan2 mnghilang diri, tapi kawan2 pun tak tahu dia suka mnyendiri, pendam sorang2 yg akhirnya makan diri. Mmg dia tak suka susahkn org lainkan.
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 04:35 PM | Show all posts
abadi84 replied at 26-12-2018 04:18 PM
Tak kisahlah after JL tu jd si rabbit pecut laju whatsoever. Tp nyata masa jumpa tu minah tu mmg ...

Dia budak kampung tu takdaklah aku pernah nafikan. Yang aku skeptikal sekarang ni CT bercinta dengan Zamani, sampai 6 tahun pulak tu.
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
lasagna replied at 26-12-2018 01:49 PM
mmg ler bila sesorg tu close dgn mak tetiba mak xde hilang arah. tp hilang arah jgn lah amek or bu ...

Yup. Tu mmg salah dia pun. Dia pun mngaku salah dia. Tapi sekarang dia nak bangkit balik perlu ke diungkit semula silap dia? Zamani dah dpt hukuman pun. 12 tahun masa trsia. Badan yg tegak dan rupa yang elok kini membengkok...tp skrg dia dah berusaha nak bangkit...jgnlah tolak dia lg bg jatuh. Mahu tak mahu jalanan hidup yg dilalui itu trmasuk kisah cinta nan satu itu, mmg kisah benar yg berlaku. Bkn nak beralasan tp mmg kejadiankn.
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
hanggukhangguk replied at 26-12-2018 03:48 PM
Iols kurang sket dr chuols....6 biji... Itupun rasa dah weng... Mmg hilang fokus terus.

Seriuslah...mujur masih panjang umurnya..cmne laa keadaan weng tu ye?sampai x sedarkan diri ke cmne?aduhaii
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
doubleA replied at 26-12-2018 04:11 PM
ok, iols baru tengok disebalik idola - zamani. memang heols depression, bukan sekarang tapi dari for ...

Aminnn insyaAllah semoga semuanya baik baik aja
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 04:46 PM | Show all posts
kibodwatriuh replied at 26-12-2018 04:35 PM
Dia budak kampung tu takdaklah aku pernah nafikan. Yang aku skeptikal sekarang ni CT bercinta deng ...

kalau xbetul cik CT tu pun bole deny?ade ke dia deny? ehhmmmmm
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 04:47 PM | Show all posts
Kenapa nak bangkitkan laginye kisah TT dengan Zamani itu. No need to compare kedua dua itu , now dua dua is in a different league. Satu memang talented focus pada kerjaya dan teruskan berkarya, dan dia bernasib baik.

Zamani on the other hand, bloody talented juga, tp bakat yang tak dimanage dengan baik kerana diri sendiri juga , nasib tak menyebelahi, pernah buat kesilapan, tapi, so what ? He is more than determined to move forward now. Sedehhh la  kalau yang kau boleh nampak kt seorang Zamani is just seorang yang ada masalah drug abuse satu ketika dulu.

Depression ni selagi belum kena pada diri sendiri senang la cakap get help, pergi kaunseling. Once you have been there, then you know nak cari the way out bukan senang sisterss. And Zamani never blame anyone how he get there. He is fully aware itu salah dia. Dan dia nak berubah.

No need to support sorang by bringing down the other. Boleh saja support both SN and Z.
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Wow masing2 cakap serupa manusia perfect yang hidup boleh diatur mengikut buku rujukan psychology. Kalau dia tak itu, kenapa dia tak ini, dia ada pilihan itu, ada pilihan ini, kenapa dia tak itu, kenapa dia lemah. Manusia tak boleh buat silap sbb dia patut boleh pilih jalan yg lebih baik ye selain dadah..wah wah wah...powernye hidup ko nak judge orang mcm tu..Pernah dengar hidup ni unpredictable?dan kita takkan tahu apa reaction kita kepada ujian hidup sampaila ujian tu dtg depan mata.wow, seriously, iols doa chuolss yang hidup sangat perfect dan pandai mengatur hidup takkan diuji sebegini ye..hati2 dengan kata2 sebab itu juga doa berbalik..
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by abadi84 at 26-12-2018 04:52 PM
akr replied at 26-12-2018 04:46 PM
kalau xbetul cik CT tu pun bole deny?ade ke dia deny? ehhmmmmm


Dlu pun kemain deny hati terluka hati terluka...at last si kertu juga di hati ehh trsebut lagi. Kikikiki
Tak boleh nak deny sbb mmg org2 lama industri tahu. Habis kuat pun boleh kata itu kisah lama. So klu kisah lama berlapang dada jer lah si bidadari itu mmg pernah mncintai si kura2 yg ditinggalkn dibelakang ini...kan kan kan...tak pyh in deniel sgtlah.
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Korang gaduh sini plakkk.. nak baca pasal zamani ni.. adohaii
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-12-2018 04:56 PM | Show all posts
KakaJah replied at 26-12-2018 04:47 PM
Kenapa nak bangkitkan laginye kisah TT dengan Zamani itu. No need to compare kedua dua itu , now dua ...

yesszaaa btul kaka jah kita support dua2 je x yahlah nak compare life diorg ye dok, nantikan single terbru dari abg adek katanya nk dptkan khidmat faizal tahir as a composer and yg mana fans2 abg adek tu please support dia ok.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.120740s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list