Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
18720
View
379
Reply

Di Balik Idola - Zamani pernah cuba telan 20 biji panadol - link youtube dkt 48#

[Copy link]

Author: qusairy    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 26-12-2018 04:56 PM | Show all posts
KakaJah replied at 26-12-2018 04:47 PM
Kenapa nak bangkitkan laginye kisah TT dengan Zamani itu. No need to compare kedua dua itu , now dua ...

yesszaaa btul kaka jah kita support dua2 je x yahlah nak compare life diorg ye dok, nantikan single terbru dari abg adek katanya nk dptkan khidmat faizal tahir as a composer and yg mana fans2 abg adek tu please support dia ok.
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 04:57 PM | Show all posts
yellowfish replied at 26-12-2018 04:52 PM
Korang gaduh sini plakkk.. nak baca pasal zamani ni.. adohaii

xgadoh la chuol.theyol bg pndpt dan ulasan saja, dan sedikit pencahayaan
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 04:58 PM | Show all posts
kalau lah depression tu sesenang go and seek for help, jumpa pakar psikiatri, kaunselor yadda2 takda yang bunuh diri sebab depression.

jangan samakan stress dengan depress, dan jangan sesekali pernah rasa orang lain hidupnya takda masalah, senang sepanjang masa hanya sebab dia boleh tersenyum depan korang.

bersyukur lah life korang serba serbi hebat dan bahagia. walhal, disebalik sisi kehidupan yang lain, ada manusia yg sedang berduka.
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
kibodwatriuh replied at 26-12-2018 04:35 PM
Dia budak kampung tu takdaklah aku pernah nafikan. Yang aku skeptikal sekarang ni CT bercinta deng ...

Ape yg pelik? Bdk kampung yg jatuh cinta dgn penyanyi berwajah chinese looked yg masa tu memang jadi idaman gadis2 pun. Siapa yg x bangga?
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 04:59 PM | Show all posts
rayray28 replied at 26-12-2018 04:39 PM
Seriuslah...mujur masih panjang umurnya..cmne laa keadaan weng tu ye?sampai x sedarkan diri ke cmn ...

Iols masih sedar diri...tp kepala memang berat la (agak lama jugak kesan dia). Lepas tu terus rasa menyesal...alhamdulillah masih panjang umur.
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 05:00 PM | Show all posts
abadi84 replied at 26-12-2018 04:59 PM
Ape yg pelik? Bdk kampung yg jatuh cinta dgn penyanyi berwajah chinese looked yg masa tu memang ja ...

Hanya sebab kau obses dgn cainis look dan mudah cayaq tengok Zamani, janganlah dok pukul rata orang lain pun camtu.
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
thinker69 replied at 26-12-2018 04:48 PM
Wow masing2 cakap serupa manusia perfect yang hidup boleh diatur mengikut buku rujukan psychology.  ...

Well said @thinker69
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 05:05 PM | Show all posts
abadi84 replied at 26-12-2018 04:49 PM
Dlu pun kemain deny hati terluka hati terluka...at last si kertu juga di hati ehh trsebut lagi.  ...

sheol nk lari mne, nak deny takbole, so diam2 sajo lah no comment. yg delusional tu yg still indenial even bermcam2 dah article, slot media massa kluar psl ni still ler nak deny. indenial much yachh
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
kibodwatriuh replied at 26-12-2018 05:00 PM
Hanya sebab kau obses dgn cainis look dan mudah cayaq tengok Zamani, janganlah dok pukul rata oran ...

Dah tu kau nak Zamani tunjuk bukti segala bagai ke baru purrcaya? Lahir zaman bila ni? Wartawan hiburan semua tau cerita dorg..
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by abadi84 at 26-12-2018 05:08 PM
kibodwatriuh replied at 26-12-2018 05:00 PM
Hanya sebab kau obses dgn cainis look dan mudah cayaq tengok Zamani, janganlah dok pukul rata oran ...


Kau tu yg tak dpt terima kenyataan yg bidadari tu pernah mncintai sekeping zamani ini kenapa? Sbb dia drugs abuse dulu.?.wei,.pandanglah dia 20 tahun lalu. Tak boleh dinafikn zamani mmg sgtlah tasty yach. terima jer lah yg bidadari itu bknlah high taste sgt. Dengan kertu pun trpikat. Btw, buat ape aku nk obses, I hv a bloody in it. Atuk aku chinese. mualaf.
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 05:08 PM | Show all posts
qusairy replied at 26-12-2018 04:56 PM
yesszaaa btul kaka jah kita support dua2 je x yahlah nak compare life diorg ye dok, nantikan singl ...

Pada akak, it is a suicide mission kalau fans Abgadek nak pi lawan dengan TT, nak compare2. Walaupun kebenaran itu mungkin pahit utk uols telan, you all kena terima hakikat TT menconquer music scene since 1996 dan berada di tahap tersediri. Buat apa nak bunuh diri? Sedangkan boleh saja dua insan berbakat ini berjalan seiringan dalam industri sama di jalanan yang berbeda agituh. Masing masing ada perjuangan tersendiri. Past is past.
Asal ada nama Zamani ada nak sebut TT , hukaloh dekat 20 tahun lebih dia berkarya itu je ke pencapaian dia uols nampak? Sheedehhhh.

Dia story dia telan panadol ka uphamol ka strepsil 20 papan cerita lama, jadikan pengajaran, bukan jadikan bahan nak hina dia. Harap harap la ni, dia takdak dah sedih sedih mcm tu. Semalam masa di balik idola pun kakak dia ada kata, lepas GV nampak perubahan semakin ceria, sebab sblm ni dia tak yakin dia ada peminat lagi, sekali nahhh rameiiii lagi. So, hepi hepi aja Bang Jamani. Ngak usah sedih lagi .

Panjang kaka mengarang sambil menjeling jam di dinding terus berdetakk nak balik rumah ah ah

Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 05:08 PM | Show all posts
nuryakmal replied at 26-12-2018 12:23 PM
patutnya since da confess cuba bunuh diri ni. patutnya ada orang laporkan ada polis. biar merengko ...



aku rasa kita sebagai manusia yang memang x sempurna ni mase ada kekhilafan hingga ke akhir hayat kan?
dan sisi buruk kita bukan sama pada setiap orang & siapalaa kita juga nak nilai keburukan orang lain?
Mungkin adalaa lebi baik medoakan agar dia lebi muhasabah diri dalam masa yg sama kita berdoa mudah2an seluruh ahli keluaga kita d jauhi dugaan sedemikian.
Sifat kelemahan kita sebagai manusia pun jangan nak cakap laa hanya Allah saja yg mampu nak nilai
& kekadang orang yang ko x respect pasai attitude dia tu lagi mulia mungkin sifat nya daripada kita yang nampak normal kehidupan nya
tapi penuh sifat merasa diri kita lebi baik kan?
yes sisi buruk Zamani ni adalah kerana sifat lemah menempuh dugaan dalam idup dia & tapi bagi aku dia mempunyai sifat moral yang tinggi.

Aku sendiri ada ahli keluarga terdekat penagih tegar hingga meninggal.
Aku dan family sangat memahami situasi maha mencabar tapi kami tetap tawakal.Tapi itu laa pengakhiran nya.
Dan jujur aku katakan arwah ni sangat baik budi perketi dia & moga Allah mengampun kan segala dosa2nya.
Cuma dia memang lemah tuk beperang dengan dugaan dia sendiri.
But again, aku tidak akan sekali2 untuk judge setiap perbuatan seseorang kerana kita bukan berada dalam 'kasut'dia.

Dan bagi aku ayat Nenda aku ni bole gak d praktikan "jangan sekali kali memandang rendah pada setiap orang walau dia semiskin prilaku kerana mungkin dia lebi mulia daripada kita" & adalah lebih baik berdiam dari bersuara jika merasakan setiap kata2 akan meyakit/meyinggung/silappaham/riak/takbur dsb"
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
KakaJah replied at 26-12-2018 05:08 PM
Pada akak, it is a suicide mission kalau fans Abgadek nak pi lawan dengan TT, nak compare2. Walaup ...

Wlupun reply kakjah ala2 nak marah meols. Tp meols setuju saja. Mohon ampun. Hati geram bila ada yg rse idolat deme perfect segala mcm Zamani ni hina belaka. Pencapaian si idolat tu mmglah kita tak boleh kata ape. Wow yg sgt wow.
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
abadi84 replied at 26-12-2018 05:06 PM
Kau tu yg tak dpt terima kenyataan yg bidadari tu pernah mncintai sekeping zamani ini kenapa? Sb ...

Org mcm ni kaka abadi toksah dilayan. Kalau ada bukti sekalipun mesti akan dinafikan. Tak boleh terima kenyataan.
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
nuryakmal replied at 26-12-2018 04:17 PM
kertu ke tak janji otak straight. ada masalah mintak petunjuk dekat tuhan. and depression ni bukan ...

Pernah jumpa dengan org depression tak you ni? Do you know the fact that org yg depression tak sedar yg dia sedang depress? Lagi2 org yg suka pendam dan simpan semua masalah seorang diri. Jangan sedap komen je tapi tak de fakta dan pengalaman.
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu konon ada cerita peminat perempuan telan 20 biji panadol sebab zamani/slam. Rupanya bukan peminat, tapi zamani yah
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Watermelon786 replied at 26-12-2018 05:05 PM
Dah tu kau nak Zamani tunjuk bukti segala bagai ke baru purrcaya? Lahir zaman bila ni? Wartawan hi ...

Kena pi interview pakcik Tom yam jugak la rasanya hahahaa
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 05:20 PM | Show all posts
aku masuk group depression dekat FB nak tukar pakar pun diorang berkira.. bukan mudah nak cerita all out balik ape dorng lalui dekat org lain..
sbb kekadang bukan semua paham ape diri sendiri rasa tambahan pulak ada juga kata buat2x cth aku la..

tapi diakui la aku antara kecewa ngan zamani sampai down mcm tu..
banyak kali duk ckp.. dia patut bangkit dulu..

tapi tapi banyak sgt kalau takde la  zamani skrg..

just nak wish all the best zamani.. jangan ulang kesilapan yang lama..
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
abadi84 replied at 26-12-2018 05:14 PM
Wlupun reply kakjah ala2 nak marah meols. Tp meols setuju saja. Mohon ampun. Hati geram bila ada y ...

Kak jah tak marah sapa sapa uols. Kaka mengamalkan kebebasan bersuara dan demokrasi berparlimen.

Tiada siapa yg sempurna. Tt ada kurangnya ,Zamani juga, Abby Abadi jua, akak jua. Tetibe. Cuma udah udahlah tu. Benda pun dh terlalu lama berlaku, sejarah yg biarlah jadi kenangan mereka , dan kita yg hdup di zaman itu kakakaka.

Masa utk jalan terus kedepannnn no kona kona. Masa utk haturs nuraka stop melihat Zamani lebih dari seorang yang patah hati, seorang yang pernah salahguna dadah, dan seorang yg bercinta dgn siti.

2018, see Zamani sebagai talented singer! Suara emas - akak quote tokti ni dri posting instagram dia puji zamani suara emas. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
babY24 replied at 26-12-2018 05:19 PM
Kena pi interview pakcik Tom yam jugak la rasanya hahahaa

Panggil pakcik tomyam buat press conference. Pastu panggil org kampung yg nampak zamani basuh pinggan time kenduri. Last sekali panggil ayie tanya direct ke dia.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080890s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list