JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
416
View
7
Reply

[Makanan & Minuman] Siapa Kata Kuala Kangsar Tak Ada Tempat Makan Best? Salah Besar, Ini Antara Yang

[Copy link]

Author: NmeeraR       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-1-2019 01:25 PM | Show all posts |Read mode
Edited by ip_lepat at 9-1-2019 12:52 PM

Memikirkan tempat makan menarik di Kuala Kangsar, sudah tentu Laksa Pak Ngah bermain di pemikiran anda bukan?


Namun begitu, tahukah anda masih ada beberapa tempat makan kegemaran dan menjadi tumpuan ramai? Salah satunya Milo Kepal Tok Abah yang baru-baru ini telah Viral.


Laksa Pak Ngah


Foto: Google


Laksa Pak Ngah sudah lama bertapak di Kuala Kangsar. Selain dari terkenal dengan laksa yang diproses sendiri, restoran Laksa Pak Ngah juga terkenal dengan pelbagai menu special dan unik. Antaranya ialah Laksa Goreng Kuah Banjir, Laksa Telur Sarang, dan Laksa Special iaitu laksa yang dibungkus dengan telur ala pataya dan di makan bersama kuah Laksa. Yang pasti kesemuanya pasti membuka selera anda.



Foto: Google


Facebook : https://www.facebook.com/Laksa-Pak-Ngah-196902917039423/


Milo Kepal Tok Abah


Foto: Google


Mencari Milo Kepal Viral? Di sinilah tempatnya. Apa kata anda singgah sebentar ,dan rasakan sendiri keenakan Milo Kepal Tok Abah. Biasanya gerai Milo Kepal Tok Abah akan beroperasi dari jam 12.30 tengahari hinggalah ke 10 malam.



Foto: Google


Facebook : https://www.facebook.com/pages/Ais-Kepal-Milo-Viral-Kuala-Kangsar-Perak/353966261744017


Medan Selera Dataran Sungai Perak Kuala Kangsar


Foto: Google


Terdapat pelbagai restoran dan gerai di sekitar kawasan ini. Dari siang hingga malam kawasan ini sentiasa menjadi tumpuan pengunjung untuk menjamu selera sambil menikmati keindahan pemandangan sungai perak yang sangat cantik. Bahkan di sini juga menjadi tumpuan utama pengunjung jika ke kuala kangsar ataupun ingin membeli pelbagai cenderamata.




Foto: Google




Teratak Warisan Kampung


Foto: Google


Selain  medan selera di dataran Sungai Perak, restoran ini juga terkenal antara restoran pilihan untuk menikmati makan tengahari. Di sini terdapat pelbagai pilihan menu ala kampung yang pasti menepati citarasa anda. Waktu operasi dari 7.30 pagi hingga 4.30 petang.






Uncle Jimboy


Foto: Google


Walaupun servis di sini agak perlahan, namun begitu restoran Uncle Jimboy sentiasa dipenuhi orang ramai yang ingin menikmati masakan yang begitu enak. Pelbagai menu terdapat di sini dari western hinggalah ke masakan panas yang lain.  



Foto: Google





Baitu Qahwah Cafe

Foto: Google



Ini adalah salah satu cafe hispter menjadi kegemaran penduduk Kuala Kangsar. Lokasinya yang berada di dataran sungai perak dan betul-betul menghampiri sungai perak membolehkan anda makan sambil menikmati panorama sungai perak yang bergitu mengindahkan. Antara menu yang popular adalah green nasi lemak, chicken chop, lamb chop, meatball dan banyak lagi.



Foto: Google





Rambai Classic  Cafe


Foto: Google


Jika bertanya orang Kuala Kangsar, Restoran Rambai Classic Cafe cukup dikenali ramai. Pelbagai jenis masakan yang terdapat di sini dan dikatakan restoran  makanan western paling sedap di Kuala Kangsar dan harganya pula sangat berpatutan. Menurut cerita, Chicken Chop di sini sangat menjadi kegemaran pelanggan.



Foto: Google


Facebook : https://www.facebook.com/rambaiclassic.rambaiclassic


Wah! Menarik bukan?  Semoga senarai ini dapat membantu anda. -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
laksa pak ngah bg iolss idok ler sdp mne pon..
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Satu lagi ......Selera Kampung Bendang Panjang.
Merasai suasana makan dalam kebun getah. Mee kicap terbaik, rasanya lebih mantap dari Ipoh.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-1-2019 11:27 AM | Show all posts
harmerz01 replied at 2-1-2019 05:25 PM
Satu lagi ......Selera Kampung Bendang Panjang.
Merasai suasana makan dalam kebun getah. Mee kicap  ...

Yup,, Itu pun salah satu  menarik di kuala kangsar,,,
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-1-2019 11:28 AM | Show all posts
aleesyasofia replied at 2-1-2019 05:23 PM
laksa pak ngah bg iolss idok ler sdp mne pon..

Selera tak sama.. Kalau sy pun sama jugak.... ada yg lain lagi sedap.  hihi
Tapi menu kat restoran pak ngah mcm menarik jugak
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
All look sooooo gooood
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 09:32 AM | Show all posts
wah mcm menarik. bleh dipertimbangkan nk ke kuala kangsar pulak
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 09:51 AM | Show all posts
Hampehh je ..
Baru singgah bulan lepas
Indah khabar dari rupa..
Semua makanan mcm sial..
Cendol pon mcm haramm..
Laksa Pak Ngah....tak mcm dedulu..
All pieces of SHITS..!!
Buang masa jer...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.121846s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list