JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
38204
View
506
Reply

"Suami Hipokrit Dan Kaki Betina!"- Tauke Jambu Dan Isteri Gaduh Besar?

[Copy link]

Author: Cari-Saiful    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-1-2019 06:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Yang asyik dok suruh kawin la, kalo bole kawin elok kawin la, nnt tua takda sapa jaga la. Macam ja la nak kawin tu sesenang petik jari terus ada orang nak masuk minang terus lusa nikah, sebulan kemudian ngandong. Kalo dah Allah cakap belum sampai jodohnya kau nak paksa hapoo. Orang yg kawin dgn bewak hidop segala toknek tu pon dah mmg jodoh dia dah sampai. Kau nak nasihat lebih2 umpama jodoh itu di tangan kau sampai lupa itu kerja Allah. Aku percaya jah andartus suma pun kalo dah Allah takdirkan dorg bertemu lelaki terbaik dan dah mmg sampai jodoh mereka pasti saja terbuka hati utk bernikah. Semua itu urusan Allah.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 07:48 AM | Show all posts

Prnce sangat la kununnnn... lepas ni ko dikasutkan je la tokey!
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
allshares replied at 11-1-2019 05:33 AM
Uols, kalau x jumpa laki semenggah, baik la x yah kawin. Tu je nasihat meols. Pada yg rajin dok na ...

Meols tgelak bc komen chuols tang hat dah kawen tp susahkn ank smpai ank pon mnyampah ulang alik spital ahah.Ye la baik aman2 duk sorg xyh pikir komitmen cume pkir dri sndri.G travel sane sini.kwn2 n adik badik meols pon same la xsume dpt laki bagus,sume jnis biawak gntung harap kt bini.Smpai bini2 lak kerah tenaga kje siang mlm sama ngn laki.Ingtkn dh kawen boleh la aman2 jaga je ank kt umh,tp klo kawen tp idup jd lg stress xguna jgk.Buat umhtgga byk dosa dr pahala xyh la suh kawen cpt2.Stress bab duit bab perasaan bab segala baik duk bujang je.dh ada jodoh tu kawen la jgk.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak kisahla kawen ke idok.
Tbh, kita pun tatau hati manusia cmne. Sbb hati ni berbolak balik. Hatta kalau kita kawen..jgn kita igt kita pasangan kite je yg akan buat hal etc etc. Bole jadi kita yg buaa hal..wpun skang kita ni baik je...smayang x tinggal bagai.

Kes tokey n ex2 dia ni..bg aku diorang ni mmg wajib kawen ler sbb jenis xleh kawal nafsu da...dah membawa kepada maksiat...ada je yg bujang sampai ke tua..tapi x de pun terpk nak buat seks bebas bagai....so takdela sampai wajib kawen lagi..aman2 jela..

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Beautifulliar. replied at 11-1-2019 10:11 AM
Meols tgelak bc komen chuols tang hat dah kawen tp susahkn ank smpai ank pon mnyampah ulang alik s ...

Ya uolss. Konsep beranak supaya tua2 anak jagakan, tua2 anak bagi duit mmg ciri2 mak bapak selfish. bcoz Anak2 kt masih ade berpuluh tahun ahead utk hidup. biar deorg usaha keras towards masa depan dan their own family.

Me n hubby pun plan, tua nanti if both of us taklarat nk jaga diri sendiri, or 1 of us died n another 1 tak larat, kami nk msk rumah org tua2 private shj, so from now pun da simpan duit for that purpose. Kami taknak jadi makbapak yg menyusahkan anak.

Dan part asal berlaki tu mmg agree sgt. I have some friends yg mcmtu, ade laki tapi mls keje, ade laki selfish wife pegi pasar pun dia x ikut, anak2 wife kene bawa. Ade yg since wife da keje, duit x bagi langsung sampai brg dapur pun wife kene keluar duit sendiri. Worse case husband curang. So pilihla wisely sebelum kawin. Now women are independent da x perlu harapakan lelaki kalau boleh hidup sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
tawarhati replied at 11-1-2019 06:36 AM
Yang asyik dok suruh kawin la, kalo bole kawin elok kawin la, nnt tua takda sapa jaga la. Macam ja l ...

Boleh order je u zass terus esok courier hantar ur future husband, gitew conceptnya. Haha.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols kena back log ni apakah tokey lakukan sampai dihencap begini..
Mohon tokey eksiden paruh bebird dia x berfungsi lagi ..amin
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
am2020 replied at 6-1-2019 10:07 AM
Lelaki tulen mmg kaki betina dan hipokrit...cuma berani dan x berani tunjuk jer...tp aku rasa pompua ...

Jangan cakap mak sendri mcm tu
X elok tau
Gi mintak maap dgn mak
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:46 PM | Show all posts
allshares replied at 11-1-2019 05:33 AM
Uols, kalau x jumpa laki semenggah, baik la x yah kawin. Tu je nasihat meols. Pada yg rajin dok na ...

ada jodoh, kawinlah..yg masih bujang takpe xsalah pun membujang..

biasa 5 thn pertama tu dugaan, hanya Allah yang tau (myself) nak2 dr segi kewangan....tapi alhamdulillah walaupun gaduh2 ttp bersatu hati..agaknya berkat doa mak saya percaya apa yg sy lalui skrg ni berkat doa mak...bila 5 thn keatas n anak kedua lahir Allah tunjukkan betulla anak tu pembuka rezeki...tak mewah alhamdulillah lapang sikti..tapi idaklah sy beranak banyak, anak sy dua je..rumah tangga ni kita tak boleh nak agak..yg penting berdoa tawakal...mintak mak pak kita semua doakan perjalan hidup kita...percayalah doa mak ni sangat penting sangat mujarab...

Saya selesai solat biasa minta pada Allah kalu aku dah tua janganlah hidup ku n suami menyusahkan anak2...kalu ada sakit janganlah bagi sakit kronik, ambil jelah nyawaku terus..sebab taknak masa tua sshkan anak & orang lain..sebab saya tak nak anak2 sy berdosa.. taknak kacau komitmen masing2..

Sory tuan punya post ye sy reply kat post awak...takde niat apa2 pun...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
allshares replied at 11-1-2019 12:36 PM
Ya uolss. Konsep beranak supaya tua2 anak jagakan, tua2 anak bagi duit mmg ciri2 mak bapak selfish ...

Dh survey ke rumah org2 tua pvt? Brape agk2 byran kalo ddk koman2 10 thun
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 04:29 PM | Show all posts

ini king totey
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
sranua replied at 7-1-2019 12:16 PM
Pada aku la...maaflah org pempuan ye...bila yg dah masuk 30 tak kawin dah mula gelabah. Sapa datang  ...

Iols ramai kwn dh over 30 anf ada nk dkt masuk 40 still rilex je and xde rasa gelabah nk cpt2 berlaki..when the time comes then diorang should be ready je
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Ahr89 replied at 7-1-2019 08:40 PM
Maaflah lah ye. Keliling aku ramai je yg 30an tak kawin lg. Elok je hidup masing2. Aman2 jek takde ...

Tulaa zmn skg ni ramai je dh lebij 30 and 40s x khwin lagi rilex2 je..sejenis perempuan desperate je yg main sauk je kdg x berjenih..ini x kira umur pn..and cumanya berbalik juga pd rezeki memasing kan..perkahwinan ni seperti satu perjudian juga..mase kenal lain..dh khwin pn leh berubah jd lain..but at least kne laa gk pilih elok2 ye dak
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
bini dia baik dan ramah tamah sgt. memang jenis periang...sayang kenapa buat camni kat dia, tauke? sampai hati...

apapun tak yah la ejek hina rupa dia tu...tauke ni jumpa depan depan hensem aje..ye la tak la sekacak zul ripin...tapi aura artis tu ada, style pun ada
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Selfishnya pikir anak anak adalah insurans. Well diri sendiri jaga diri sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
geenie replied at 8-1-2019 01:43 PM
hurm....

Betullah ni putera tikus bendang, bukan putera katak. Hat putera katak tu terus jadi hensem lepas kena cium. Putera tikus bendang jadi makin merosot rupanya lepas kena cium
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:06 AM From the mobile phone | Show all posts
mirwaisahmadzai replied at 11-1-2019 01:59 PM
bini dia baik dan ramah tamah sgt. memang jenis periang...sayang kenapa buat camni kat dia, tauke? s ...

Pada pendapat saya lawak dia tak kelakar ler
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 05:55 AM From the mobile phone | Show all posts
NurAlia14 replied at 11-1-2019 04:11 PM
Dh survey ke rumah org2 tua pvt? Brape agk2 byran kalo ddk koman2 10 thun

Skrg price dlm 1,000-1,500. Kalau berpenyakit kene special care mungkin lebih. If lagi 30thn taktau la berapa. So menabunglah dari skrg yah kalau ade plan yg sama
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
allshares replied at 12-1-2019 05:55 AM
Skrg price dlm 1,000-1,500. Kalau berpenyakit kene special care mungkin lebih. If lagi 30thn takta ...

Ok la tu iols kire2 ckup la kot utk iols sorg..bwk kua duit epf plus duit sewa rumah..bagus bukan hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
NurAlia14 replied at 12-1-2019 02:36 PM
Ok la tu iols kire2 ckup la kot utk iols sorg..bwk kua duit epf plus duit sewa rumah..bagus bukan  ...

Yes. InsyaAllah cukup, especially kalau uols ade property utk sewa. So jgn risau insyaAllah ada jalan yg penting simpan dari skrg.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
allshares replied at 12-1-2019 09:06 PM
Yes. InsyaAllah cukup, especially kalau uols ade property utk sewa. So jgn risau insyaAllah ada ja ...

Uols umur bape skng? Mane tau lebih kurang iols nnt blh la kte berpimpin tgn masuk rumah org2 tua pvt huhuhu..lantak la ot pn kikiki
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
allshares replied at 11-1-2019 12:36 PM
Ya uolss. Konsep beranak supaya tua2 anak jagakan, tua2 anak bagi duit mmg ciri2 mak bapak selfish ...

Mak rasa nak like komen uolls beribu kali. You speak my mind.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Bini tauke dh say sorry to tauke..ckp sume slh die tauke xslh..motiffff
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
geenie replied at 8-1-2019 01:43 PM
hurm....

Hauknye baju pengantin dorang xsesuai lak ngn muka berlengas si tokek n melati zero ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
mawarika replied at 9-1-2019 11:06 PM
Dia ni tak sedar dirikah yg mukanya buruk mintak dikakikan?

Ahahahahahahaha..aku mampu terbahak je ayat muka minta dikakikan tu..euuuwww ak xpham acaner ly jd kasanova ni..yihhhh sgt
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.126449s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list