JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
2898
View
92
Reply

Lambakan Filem "Remake" Dari Hollywood, Malaysia Bila Lagi?

[Copy link]

Author: Ferr_Remy    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 4-1-2019 04:46 PM | Show all posts
takyah la buat2 remake..aku lebih suka tgk yang asli..
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
sokmogitu replied at 4-1-2019 04:20 PM
Bukan ke filem Khurafat Perjanjian Syaitan tu loosely remake dr filem Penjanjian Syaitan kak yan?

jom teman mak teh tgk movie azura 2003

Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
matchstick replied at 4-1-2019 04:26 PM
Dulu dh remake filem azura jahboobies belakon hauk jah. Trauma nk tgk filem remake tanah air

tahun 2003 pun ada azura gak...rasanya sequel...sbb azura(ning) dah jadi mak mak..mak teh dah tepek full movie tu...kat atas ni. enjoyyy
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
jamal abdillah ni kiranya bruce springsteen malaysia lah kot khuens...tapi sheols nyanyi lagu pop. mungkin barry manilow msia...
kalau tok yem baru sesuai bruce springsteen msia.
amy search robert plant msia.
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 05:32 PM | Show all posts
remake Batu Belah Batu Bertangkup

Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Selagi gunting lpf tajam selagi itulah karya tak berkembang sebab idea terkongkong oleh garis panduan zaman dinasor.
Tahyul lah apa lah...dah zaman moden internet nih apa lagi yang gomen nak kongkong pemikiran kita???
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 07:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm ramai yg confused antara sequel & remake je ni.. huhu
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyak nya new movies to catch. Series kat netflix tu pun gigih nak habiskan.
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
fadz84 replied at 4-1-2019 07:01 PM
Mcm ramai yg confused antara sequel & remake je ni.. huhu

Entah. Remake ni lakonan semula oleh pelakon lain dan pengarah pun lain. Jalan cerita sama atau hampir sama dengan filem asal. Bukannya sambungan cerita. Alahai... Kalau dah kena buat nanti, gerenti ada yang komplen, jalan cerita sama dengan yang asal.
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Mek paling xleh lupa cter antu hat noorkumalasari branak kot mulut tuh.. Apa namanya ek?? Misteri ker tajuk die??Rahim razali pun ada blakon kot.. Satu agi cter yg simen budak dlm dinding.. Sampai la ni aku igtt
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Tolong remake xxray hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
samshik replied at 4-1-2019 07:39 PM
Mek paling xleh lupa cter antu hat noorkumalasari branak kot mulut tuh.. Apa namanya ek?? Misteri ke ...


Misteri Rumah Tua. Yg mayat budak dlm dinding tu Rahsia.
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
mandak20 replied at 4-1-2019 07:25 PM
Entah. Remake ni lakonan semula oleh pelakon lain dan pengarah pun lain. Jalan cerita sama atau ha ...

Tu la. Ramai yg x bp nk fhm konsep remake. Mcm Hollywood byk buat skrg. Filem Pengabdian Setan yg Bront berlakon tu pun remake kan?
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
X pyah lahh.. byk je filem2 remake dh dibuat tapi hasilnya haus dan senduuu di tangga batu caves..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-1-2019 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
fadz84 replied at 4-1-2019 07:01 PM
Mcm ramai yg confused antara sequel & remake je ni.. huhu

Kensss. Iols highlight pasal remake, bukan sequel kih3
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-1-2019 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Orgkgdukobesi replied at 4-1-2019 06:45 PM
Selagi gunting lpf tajam selagi itulah karya tak berkembang sebab idea terkongkong oleh garis pandua ...

Iols stuju. LPF ni patut longgarkan diorg punya syarar, xpun bubarkan aje..n
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
putehkundor replied at 4-1-2019 02:06 PM
mak teh dari tahun 1981 lagi tunggu sambungan filem anita dunia ajaib....kemain masa ending kak azna ...

Perjanjian saitan ni kak yan dari buruk sampai nak minum racun pastu jumpa nenek kebayan jadi cun kan?
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Tolong buat remake cite2 nordin ahmad.
Rosyam nor da standby da tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 02:23 AM | Show all posts
buragazz replied at 4-1-2019 02:58 PM
Aku bukan apa agak sceptic sikit klu Malaysia buat remake maybe aku leh setuju klu Aziz M Osman yang ...

Never never never la Ali Setan tu buat remake.
Nanti akak Ogy kau meroyan kalau filem ntah hape2.
Lagi la dia duk agung2kan filem purba lakonan dia tu.
Anything yang ada Kak Ogy, jangan disentuh.
Boleh gitu?

Puteri Impian walaupun baru berapa tahun, Ganja rasa menarik jugak kalau bagi nafas baru.
Tapi memang tak tercapai akal siapa yang boleh bawak watak Puteri Nora eh, Tengku Puteri Nora

Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 03:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku dh tgok movie suzzanna yg bru ni, x seram pun...x suke la dgn luna maya tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 03:36 AM | Show all posts
putehkundor replied at 4-1-2019 04:56 PM
jamal abdillah ni kiranya bruce springsteen malaysia lah kot khuens...tapi sheols nyanyi lagu pop. m ...

Tok yem sape kak teh? Utk tak OT...tak yah la remake filem malaysia..sbb yg remake mcm filem azura & adik manja tu sgt la hauk!
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 05:49 AM From the mobile phone | Show all posts
xpayah remake..sorry to say artis skrg xmampu nak saingi artis lama yg ikhlas bekerja..semua lebih kepada commercial value...artis lama dulu even ada gak yg kayu tp most drama or movie banyak yg best..
ke laut pulak nanti remake..ala2 adik manja remake..dharma harun berlakon tu..burned duit modal dia
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 06:09 AM | Show all posts
Salah sebuah filem P ramlee pernah di remake, Panggilan Pulau. Poster entah apa2... Siap ada adegan comolot katanya.

nak sgt remake, sila ambik drama2 seram sykt Zaitun. buat bbrp segmen kemudian gabungkan dlm satu filem... ala2 movie thai '4bia' gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Jgnlah remake karya P Ramlee
Nostalgia sgt citer2 allahyarham tu dan sgt mencuit hati
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 08:05 AM From the mobile phone | Show all posts
dani-rox replied at 5-1-2019 06:09 AM
Salah sebuah filem P ramlee pernah di remake, Panggilan Pulau. Poster entah apa2... Siap ada adegan  ...

hahaha...ko mention pasal drama2 seram sykt zaiton tu baru teringat kewujudan drama2 tu. memang best. yg i paling ingat ada satu crita yg perempuan ni mengandung n beranakkan lintah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.122122s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list