Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4560
View
92
Reply

Lambakan Filem "Remake" Dari Hollywood, Malaysia Bila Lagi?

[Copy link]

Author: Ferr_Remy    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 4-1-2019 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
putehkundor replied at 4-1-2019 02:06 PM
mak teh dari tahun 1981 lagi tunggu sambungan filem anita dunia ajaib....kemain masa ending kak azna ...

Bukan ke filem Khurafat Perjanjian Syaitan tu loosely remake dr filem Penjanjian Syaitan kak yan?
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Filem p. Ramlee mohon jgn remake pls.. Kalu remake sure diorg amek pelakon drpd barisan pelawak bodoh yg menjengkelkan.rasa nk bakor je pawagam bila tgk filem legend begitu dirosakkan
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu dh remake filem azura jahboobies belakon hauk jah. Trauma nk tgk filem remake tanah air
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak payah la remake. Teringat filem azura remake by jahlop n shah jaszle.. hauk bukan main
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 04:40 PM | Show all posts
takut pulak dengar remake cerita p.ramlee

kalau hancus, confirm pengarah, pelakon semua kena kecam, bash dan banned terus
harap2 la jangan usik cerita-cerita p.ramlee
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 04:46 PM | Show all posts
takyah la buat2 remake..aku lebih suka tgk yang asli..
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
sokmogitu replied at 4-1-2019 04:20 PM
Bukan ke filem Khurafat Perjanjian Syaitan tu loosely remake dr filem Penjanjian Syaitan kak yan?

jom teman mak teh tgk movie azura 2003

Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
matchstick replied at 4-1-2019 04:26 PM
Dulu dh remake filem azura jahboobies belakon hauk jah. Trauma nk tgk filem remake tanah air

tahun 2003 pun ada azura gak...rasanya sequel...sbb azura(ning) dah jadi mak mak..mak teh dah tepek full movie tu...kat atas ni. enjoyyy
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
jamal abdillah ni kiranya bruce springsteen malaysia lah kot khuens...tapi sheols nyanyi lagu pop. mungkin barry manilow msia...
kalau tok yem baru sesuai bruce springsteen msia.
amy search robert plant msia.
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 05:32 PM | Show all posts
remake Batu Belah Batu Bertangkup

Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Selagi gunting lpf tajam selagi itulah karya tak berkembang sebab idea terkongkong oleh garis panduan zaman dinasor.
Tahyul lah apa lah...dah zaman moden internet nih apa lagi yang gomen nak kongkong pemikiran kita???
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 07:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm ramai yg confused antara sequel & remake je ni.. huhu
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyak nya new movies to catch. Series kat netflix tu pun gigih nak habiskan.
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
fadz84 replied at 4-1-2019 07:01 PM
Mcm ramai yg confused antara sequel & remake je ni.. huhu

Entah. Remake ni lakonan semula oleh pelakon lain dan pengarah pun lain. Jalan cerita sama atau hampir sama dengan filem asal. Bukannya sambungan cerita. Alahai... Kalau dah kena buat nanti, gerenti ada yang komplen, jalan cerita sama dengan yang asal.
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Mek paling xleh lupa cter antu hat noorkumalasari branak kot mulut tuh.. Apa namanya ek?? Misteri ker tajuk die??Rahim razali pun ada blakon kot.. Satu agi cter yg simen budak dlm dinding.. Sampai la ni aku igtt
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Tolong remake xxray hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
samshik replied at 4-1-2019 07:39 PM
Mek paling xleh lupa cter antu hat noorkumalasari branak kot mulut tuh.. Apa namanya ek?? Misteri ke ...


Misteri Rumah Tua. Yg mayat budak dlm dinding tu Rahsia.
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
mandak20 replied at 4-1-2019 07:25 PM
Entah. Remake ni lakonan semula oleh pelakon lain dan pengarah pun lain. Jalan cerita sama atau ha ...

Tu la. Ramai yg x bp nk fhm konsep remake. Mcm Hollywood byk buat skrg. Filem Pengabdian Setan yg Bront berlakon tu pun remake kan?
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
X pyah lahh.. byk je filem2 remake dh dibuat tapi hasilnya haus dan senduuu di tangga batu caves..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-1-2019 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
fadz84 replied at 4-1-2019 07:01 PM
Mcm ramai yg confused antara sequel & remake je ni.. huhu

Kensss. Iols highlight pasal remake, bukan sequel kih3
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088920s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list