Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4561
View
92
Reply

Lambakan Filem "Remake" Dari Hollywood, Malaysia Bila Lagi?

[Copy link]

Author: Ferr_Remy    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 4-1-2019 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Orgkgdukobesi replied at 4-1-2019 06:45 PM
Selagi gunting lpf tajam selagi itulah karya tak berkembang sebab idea terkongkong oleh garis pandua ...

Iols stuju. LPF ni patut longgarkan diorg punya syarar, xpun bubarkan aje..n
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
putehkundor replied at 4-1-2019 02:06 PM
mak teh dari tahun 1981 lagi tunggu sambungan filem anita dunia ajaib....kemain masa ending kak azna ...

Perjanjian saitan ni kak yan dari buruk sampai nak minum racun pastu jumpa nenek kebayan jadi cun kan?
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Tolong buat remake cite2 nordin ahmad.
Rosyam nor da standby da tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 02:23 AM | Show all posts
buragazz replied at 4-1-2019 02:58 PM
Aku bukan apa agak sceptic sikit klu Malaysia buat remake maybe aku leh setuju klu Aziz M Osman yang ...

Never never never la Ali Setan tu buat remake.
Nanti akak Ogy kau meroyan kalau filem ntah hape2.
Lagi la dia duk agung2kan filem purba lakonan dia tu.
Anything yang ada Kak Ogy, jangan disentuh.
Boleh gitu?

Puteri Impian walaupun baru berapa tahun, Ganja rasa menarik jugak kalau bagi nafas baru.
Tapi memang tak tercapai akal siapa yang boleh bawak watak Puteri Nora eh, Tengku Puteri Nora

Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 03:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku dh tgok movie suzzanna yg bru ni, x seram pun...x suke la dgn luna maya tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 03:36 AM | Show all posts
putehkundor replied at 4-1-2019 04:56 PM
jamal abdillah ni kiranya bruce springsteen malaysia lah kot khuens...tapi sheols nyanyi lagu pop. m ...

Tok yem sape kak teh? Utk tak OT...tak yah la remake filem malaysia..sbb yg remake mcm filem azura & adik manja tu sgt la hauk!
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 05:49 AM From the mobile phone | Show all posts
xpayah remake..sorry to say artis skrg xmampu nak saingi artis lama yg ikhlas bekerja..semua lebih kepada commercial value...artis lama dulu even ada gak yg kayu tp most drama or movie banyak yg best..
ke laut pulak nanti remake..ala2 adik manja remake..dharma harun berlakon tu..burned duit modal dia
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 06:09 AM | Show all posts
Salah sebuah filem P ramlee pernah di remake, Panggilan Pulau. Poster entah apa2... Siap ada adegan comolot katanya.

nak sgt remake, sila ambik drama2 seram sykt Zaitun. buat bbrp segmen kemudian gabungkan dlm satu filem... ala2 movie thai '4bia' gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Jgnlah remake karya P Ramlee
Nostalgia sgt citer2 allahyarham tu dan sgt mencuit hati
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 08:05 AM From the mobile phone | Show all posts
dani-rox replied at 5-1-2019 06:09 AM
Salah sebuah filem P ramlee pernah di remake, Panggilan Pulau. Poster entah apa2... Siap ada adegan  ...

hahaha...ko mention pasal drama2 seram sykt zaiton tu baru teringat kewujudan drama2 tu. memang best. yg i paling ingat ada satu crita yg perempuan ni mengandung n beranakkan lintah
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 09:32 AM | Show all posts
kat mesia ni kalau buat remake x menjadi...tmbh2 lagi kalau filem lame yang femes
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
buragazz replied at 4-1-2019 02:58 PM
Aku bukan apa agak sceptic sikit klu Malaysia buat remake maybe aku leh setuju klu Aziz M Osman yang ...

Kalau nak remake dan nampak lg cool, set up latar kena balik ke tahun sekian2 jua. Mcm filem rock ooo, nostalgia sgt sbb art director cukup jaga pasal props2 yg ada di tahun2  80an 90an. Ali Setan pn kena mcm tu jgk, fesyen dan latar masa mst di tahun 80an cuma pelakon jer org baru zaman skrg
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 10:28 AM | Show all posts
kalau nak buat remake filem balik tolong la jangan amik osman ali...jahanam cerita jadi eh...adaptasi novel ke movie pon hancur
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 10:38 AM | Show all posts
orglama replied at 5-1-2019 08:05 AM
hahaha...ko mention pasal drama2 seram sykt zaiton tu baru teringat kewujudan drama2 tu. memang be ...

haah...iols pon ingat citer tu...sampai mak iols takut2kan iols masa kecik2 dlu...kang mandi sungai lintah masuk dalam tuttt xmasal beranak lintah...huhuhuh....iols pon ingat pernah tgk gak drama tu...serammmmm....lagi satu drama darling ngasri jadi hantu hijau tu...huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
miracle_forever replied at 5-1-2019 03:36 AM
Tok yem sape kak teh? Utk tak OT...tak yah la remake filem malaysia..sbb yg remake mcm filem azura ...

rahim maarof sis... sedap sheols muda2 dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 10:43 AM | Show all posts
bukan ke dah banyak remake kita buat?? tp semua flopppp...takyah lah nak berangan mcm hollywood nak remake2 ni...buat habis boraih aje...film adik manja tu pun (1 of movies that terlintas difikiran aku at this moment) flopp rugi serugi2nya...lagi nak remake2...lupakan aje lah...
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
scrocth replied at 5-1-2019 10:03 AM
Kalau nak remake dan nampak lg cool, set up latar kena balik ke tahun sekian2 jua. Mcm filem rock  ...

Skrg baru abis shooting filem rock 4 kan. Aritu kat fb sorang mamat ni taktaulah art director ke apa kije dia tapi dia duk post kat group kuala kangsar bagai cari majalah2 urtv lama utk props filem rock
4 tu.
Skrg ni dia cari rumah kayu lama plak kat kuala kangsar utk shooting filem seram komedi nak shoot tgh bulan ni.
Pilem mamat khalid lg rasanya. Dia takmo umah sama yg dah penah digunakan utk shooting.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Shayang replied at 5-1-2019 12:52 PM
Skrg baru abis shooting filem rock 4 kan. Aritu kat fb sorang mamat ni taktaulah art director ke a ...

Tau xpa. URTV dulu2 tu adalah moment penting dalam lipatan sejarah hiburan tanah air. Satu lagi majalah gila2 dan ujang. Mak oii dulu xperlu ada facebook youtube ig utk sumber hiburan, baca majalah2 mcm ni pun dh cukup. Sbb tu poremer otai penulisan dorg lebih informative sbb byk membaca bukan sekadar petik sana sini sikit2 mcm artikel fb tu.

Anyway Kalau nak remake iols rasa adik beradik KRU lebih detail bab2 props ni. Tgk filem 29 februari dulu not bad jugaklah dorg kaji ttg latar masa nya. Azura n adik manja returns tu org xteruja tgk sbb dh xmenimbulkan nostalgia.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Motip datuk sarimah dalam raja bersiong seiras kokesen?
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Nape muka amy mastura macam acik meghot markel akak tengok
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.099861s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list