JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
2900
View
92
Reply

Lambakan Filem "Remake" Dari Hollywood, Malaysia Bila Lagi?

[Copy link]

Author: Ferr_Remy    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 5-1-2019 09:32 AM | Show all posts
kat mesia ni kalau buat remake x menjadi...tmbh2 lagi kalau filem lame yang femes
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
buragazz replied at 4-1-2019 02:58 PM
Aku bukan apa agak sceptic sikit klu Malaysia buat remake maybe aku leh setuju klu Aziz M Osman yang ...

Kalau nak remake dan nampak lg cool, set up latar kena balik ke tahun sekian2 jua. Mcm filem rock ooo, nostalgia sgt sbb art director cukup jaga pasal props2 yg ada di tahun2  80an 90an. Ali Setan pn kena mcm tu jgk, fesyen dan latar masa mst di tahun 80an cuma pelakon jer org baru zaman skrg
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 10:28 AM | Show all posts
kalau nak buat remake filem balik tolong la jangan amik osman ali...jahanam cerita jadi eh...adaptasi novel ke movie pon hancur
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 10:38 AM | Show all posts
orglama replied at 5-1-2019 08:05 AM
hahaha...ko mention pasal drama2 seram sykt zaiton tu baru teringat kewujudan drama2 tu. memang be ...

haah...iols pon ingat citer tu...sampai mak iols takut2kan iols masa kecik2 dlu...kang mandi sungai lintah masuk dalam tuttt xmasal beranak lintah...huhuhuh....iols pon ingat pernah tgk gak drama tu...serammmmm....lagi satu drama darling ngasri jadi hantu hijau tu...huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
miracle_forever replied at 5-1-2019 03:36 AM
Tok yem sape kak teh? Utk tak OT...tak yah la remake filem malaysia..sbb yg remake mcm filem azura ...

rahim maarof sis... sedap sheols muda2 dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 10:43 AM | Show all posts
bukan ke dah banyak remake kita buat?? tp semua flopppp...takyah lah nak berangan mcm hollywood nak remake2 ni...buat habis boraih aje...film adik manja tu pun (1 of movies that terlintas difikiran aku at this moment) flopp rugi serugi2nya...lagi nak remake2...lupakan aje lah...
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
scrocth replied at 5-1-2019 10:03 AM
Kalau nak remake dan nampak lg cool, set up latar kena balik ke tahun sekian2 jua. Mcm filem rock  ...

Skrg baru abis shooting filem rock 4 kan. Aritu kat fb sorang mamat ni taktaulah art director ke apa kije dia tapi dia duk post kat group kuala kangsar bagai cari majalah2 urtv lama utk props filem rock
4 tu.
Skrg ni dia cari rumah kayu lama plak kat kuala kangsar utk shooting filem seram komedi nak shoot tgh bulan ni.
Pilem mamat khalid lg rasanya. Dia takmo umah sama yg dah penah digunakan utk shooting.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Shayang replied at 5-1-2019 12:52 PM
Skrg baru abis shooting filem rock 4 kan. Aritu kat fb sorang mamat ni taktaulah art director ke a ...

Tau xpa. URTV dulu2 tu adalah moment penting dalam lipatan sejarah hiburan tanah air. Satu lagi majalah gila2 dan ujang. Mak oii dulu xperlu ada facebook youtube ig utk sumber hiburan, baca majalah2 mcm ni pun dh cukup. Sbb tu poremer otai penulisan dorg lebih informative sbb byk membaca bukan sekadar petik sana sini sikit2 mcm artikel fb tu.

Anyway Kalau nak remake iols rasa adik beradik KRU lebih detail bab2 props ni. Tgk filem 29 februari dulu not bad jugaklah dorg kaji ttg latar masa nya. Azura n adik manja returns tu org xteruja tgk sbb dh xmenimbulkan nostalgia.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Motip datuk sarimah dalam raja bersiong seiras kokesen?
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Nape muka amy mastura macam acik meghot markel akak tengok
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
putehkundor replied at 4-1-2019 02:06 PM
mak teh dari tahun 1981 lagi tunggu sambungan filem anita dunia ajaib....kemain masa ending kak azna ...

Kertunya makteh rupanya
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat malaya ni tak viable la nak buat remake. Semua remake flop, panggilan pulau (hype sebab ada adegan ciomolot jah) adik manja, azura.. Gol & gincu baru ni apa citer? Eh tu sequel kan
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
mizzmimi replied at 5-1-2019 01:47 PM
Kertunya makteh rupanya

tak la kertu sangat....chuols tahun 1981 umur berapa? dah start sekolah?
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
scrocth replied at 5-1-2019 01:37 PM
Tau xpa. URTV dulu2 tu adalah moment penting dalam lipatan sejarah hiburan tanah air. Satu lagi ma ...

Kat pasar karat ade org jual majalah urtv lama ni, cd n kaset pun byk baru minggu lepas aku g pasar karat nampak.
Majalah ujang dan gila2 pun byk tp kaler dsh kuning lah.

Prop ni memang penting tgk pilem hollywood sudahlah terutama filem biografi terbaik ahh detail betul.
Aku mmg suka peratikan semua tu, pilem melayu asal buat kisah konon tahun 70an maka pelakon semua pakai wig yg tah hapa2 apasal tak pi gunting rambut camtu je terus baru la real.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 02:45 PM | Show all posts
Edited by Rhyno at 5-1-2019 02:47 PM

iols wish ada produser remake filem tahun 80an ni.....





Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Rhyno replied at 5-1-2019 02:45 PM
iols wish ada produser remake filem tahun 80an ni.....


Best jgk kalau remake filem ni. Tp sape yg sesuai jadi watak Jeha lakonan hebat Dato Sarimah tu? lagi satu filem Perempuan Isteri dan dot dot dot.. hebat jgk tu..
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
orglama replied at 4-1-2019 12:12 PM
nak Ali Setan remake

Hmm best juga ni kan..cuma kne betul2 tram yg hebat laa..sbb cite asal best sgt
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Shayang replied at 5-1-2019 02:26 PM
Kat pasar karat ade org jual majalah urtv lama ni, cd n kaset pun byk baru minggu lepas aku g pasa ...

Pasar karat mana chuols pergi tu?nk terjah jugak
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
rayray28 replied at 5-1-2019 03:04 PM
Pasar karat mana chuols pergi tu?nk terjah jugak

Amcorp mall sis, setiap sabtu ahad ade.
Pasar karat lain yg aku tau kt ipoh setiap ahad, tak penah g tapi mesti ada gak.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
putehkundor replied at 5-1-2019 02:15 PM
tak la kertu sangat....chuols tahun 1981 umur berapa? dah start sekolah?

Meols 1981 belum bersenyawa lagi makteh. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 01:13 AM | Show all posts
orglama replied at 5-1-2019 08:05 AM
hahaha...ko mention pasal drama2 seram sykt zaiton tu baru teringat kewujudan drama2 tu. memang be ...

yg tuh episod lejen, sis. ai pun kecik lg masa tu, dah traumatized dgn adegan beribu2 lintah keluar dari celah kangkang, dgn tumpahan darah summore

episod lain yg ai ingat psl seorg mamat nih pelik bila sampai kat rumah, apasal family tak pandang muka dan takmo cakap dgn dia. rupa2nya dia dah mati eksiden masa otw balik rumah. satu lg, citer jantan jatuh cinta dan kawen dgn pompuan yg dia tumpangkan naik keta... rupa2nya pompuan tuh seekor hantu.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 02:06 AM From the mobile phone | Show all posts
orglama replied at 4-1-2019 12:12 PM
nak Ali Setan remake

Bkn dah ada ke? Yg lisa & farid kamil?
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 02:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Rasanya xde yg nak buat sbb track record sebelum2 ni semua haukk. Then, sape nk kena maki, boleh la buat remake p ramlee.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Suami isteri dot dot dot pelissss....
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 08:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Please la jangan remake. Buat je filem baru. Bukannya semua remake yg Hollywood buat tu bagus pun hasilnya.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.124337s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list