JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1234
Return to list New
2897
View
92
Reply

Lambakan Filem "Remake" Dari Hollywood, Malaysia Bila Lagi?

[Copy link]

Author: Ferr_Remy       Show all posts   Read mode

Post time 7-1-2019 09:06 AM | Show all posts
lina21 replied at 4-1-2019 01:15 PM
tak payah buat....msti hasilnya nnt buwuk

iolss pun rase yg sama.....
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 09:44 AM | Show all posts
Tolonglah jgn remake Puteri Impian

Aku tak rasa ada pelakon lain yg boleh bawa watak Puteri Nora tanpa mengundang rasa menyampah/hencapan penonton. Hanya Kak Amy Mastura je boleh bawa watak tu tanpa menjadikannya annoying.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku ada buat skrip sambungan "Ibu Mertuaku"..he he he..puluhan tahun dah buat.ada dalam simpanan.kawan kawan baca .kata ok jugak..he he he
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 10:09 AM | Show all posts
Huiiiii....Tak payah buat remake cerita cerita kat atas tu. Pelakon sekarang berapa kerat je yang boleh betul betul menghayati watak. Rosak nanti.

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 12:02 PM | Show all posts
scrocth replied at 5-1-2019 10:03 AM
Kalau nak remake dan nampak lg cool, set up latar kena balik ke tahun sekian2 jua. Mcm filem rock  ...

Yup.. klu di modern kan mesti ntah hapa2..
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 12:23 PM | Show all posts
Filem Rock mmg best..mengimbau zaman2 rock kapak..zaman kengkawan pakai seluar ketat  sampai mengengkang jalan..kah3.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 12:53 PM | Show all posts
Tak payah buat remake filem P.Ramlee......daripada buat remake...baik cuba warnakan filem2 P.Ramlee  dengan High Definition dan tayang di layar perak ....confirm nampak macam filem baru....syok tengok
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 12:54 PM | Show all posts
sokmogitu replied at 4-1-2019 01:17 PM
Aku nak astro shaw buat remake A Star Is Born berdasarkan kisah centa tak menjadi antara Zamani & Si ...

A Star is born antara filem remake Hoolywood. Paling latest alkonan Bradley Cooper & Lady Ga Ga.

Check out.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 12:57 PM | Show all posts
sitcom spanar jaya pun nak remake...aku bet mesti tak menjadi punya...dia kalau yg 1st (spanar jaya 20 tahun lalu) tu berjaya sangat2, kalu buat remake mesti failed...
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 01:44 PM | Show all posts
Sequel remake reboot. X sama.
Azura Lakonan Ning tu rasanya sequel sbb cite nye masing2 dah tua. Lakonan Neelofa tu agaknya remake.
Di malaysia ni elok buat filem mcm action2 ++cintan sikit2. Nampak real sure meletup. Tapi kena JV dgn Astro and Medai Prima.
So kalau anda semua ada cerita, buleh la pitching kat syarikat2 ni. Mana tau tiba2 buleh hit.

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 01:47 PM | Show all posts
() replied at 7-1-2019 12:57 PM
sitcom spanar jaya pun nak remake...aku bet mesti tak menjadi punya...dia kalau yg 1st (spanar jaya  ...

Bukan dah ada ke, Sitkom tu tajuk "Yem Rempit" Ajak Shiro.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 01:49 PM | Show all posts
adzli81 replied at 7-1-2019 12:53 PM
Tak payah buat remake filem P.Ramlee......daripada buat remake...baik cuba warnakan filem2 P.Ramlee  ...

Agree but, copyrights dia syarikat Hong Kong mcm mana tu. Next time kalau ada duit Govt Malaysia buleh beli hakcipta ni dari Shaw Brothers. Then buleh cite.

Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 01:19 AM | Show all posts
lagi afdhal kalau bagi z.lokman tu ngarah filem remake... komfom meletop
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
matseh replied at 7-1-2019 12:54 PM
A Star is born antara filem remake Hoolywood. Paling latest alkonan Bradley Cooper & Lady Ga Ga.
...

Aku taulah a star is  born tu filem remake... ko nk aku check out apa? Filem version Judy Garland yg paling best..kemudian barbra streisand. Aku maksudkan filem ni remake versi siti dan zamani sbb jalan cerita hampir sama dgn kisah hidup diorg
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu kecik2 iol pnh tgk cter seram tongkat leh terbang n bunuh org.. smpi termimpi2... tu cter apa ek
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 05:08 PM | Show all posts
Ada pro n kontra kalau buat filem remake ni. Kalau filem2 sejarah2 ni better kalau di sunting semula supaya nampak cantik dan segar spt KRU buat untuk filem Bukit kepong. Namun siapa yang akan menanggung kos? itu fakta yg sebenarnya sebab memandangkan pemilik sebenar filem2 sejarah tersebut tiada lagi (kalau dah takdelah orang nya).

Kalau filem remake spt Azura dan Adi manja ( hauk dn tak laku) adalah kerana filem itu lari dari tema asal filem asal.  Pelakon juga memainkan peranan dalam sesebuah filem remake. Kalau produser berani boleh remake balik filem2 Ali setan, Ranjau sepanjang jalan, Rahsia , Rahsia rumah tua...boleh jer kot janji ambik pelakon yang ada nama dan boleh jual. jangan ambik penyanyi BBNU yg tak reti berlkon sudah..walaupun follower diaorg juta2 tapi belum tentu utk lakonan. Dan pastikan promosi kaw2 giler...bawak semua pelakon  buat road tour..keliling Malaysia perkenalkan filem. ..ada berani ke?
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:00 PM | Show all posts
scrocth replied at 5-1-2019 01:37 PM
Tau xpa. URTV dulu2 tu adalah moment penting dalam lipatan sejarah hiburan tanah air. Satu lagi ma ...

Bagaimana pula dengan Hikayat Merong Mahawangsawalk?

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:06 PM | Show all posts
nak tengok lurah dendam   
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.116102s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list