Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1213
View
16
Reply

HPV report.. need help!

[Copy link]

Author: introuble       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-1-2019 07:48 PM | Show all posts |Read mode
Edited by introuble at 7-1-2019 12:16 AM

Salam,
2 minggu lepas saya buat hystreocopy untuk membuang endo polyps dan colposcopy Cervix biopsies..
Dan resultnya saya terima pada minggu lepas.

Lampiran result HPV adalah seperti di bawah :









Boleh jelaskan pada saya, perlukah saya risau?
Dr saya cakap tak perlu risau dan ianya akan hilang dgn sendirinya dengan immune system

Pandangan kawan2 amat di alu2kan


Terima kasih

















Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Setau i, virus hpv ni ada banyak jenis. Depending on which types, baru tau low risk ke high risk untuk dapat cancer

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2019 11:03 PM | Show all posts
Salam
Alamak sorry!  Kelam kabut pulak posting tadi... nanti saya edit..
Gambar report pun tak nampak ya

*sorry Admin! Guna hp masa buat posting*
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2019 11:25 PM | Show all posts
sambalhijau replied at 6-1-2019 10:19 PM
Setau i, virus hpv ni ada banyak jenis. Depending on which types, baru tau low risk ke high risk unt ...

Thanks for your reply!
Tak tau type apa, sebab tak stated pun dalam report!
Not sure
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 08:23 AM From the mobile phone | Show all posts
introuble replied at 6-1-2019 11:25 PM
Thanks for your reply!
Tak tau type apa, sebab tak stated pun dalam report!
Not sure

Nampak tak yang CIN dalam report tu? I pernah baca yg before jd cancer dia akn jadi CIN dulu. Tapi dari CIN ke cancer dia ambik masa jugak la. So kalau tak de CIN tu i think awak tak payah risau sangat kot. Tapi ikut la jadual pap smear yg once every berapa tahun tu xingat lak haha. Calm down ye :-)
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 08:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Plus, i pernah baca gak yang biasanya kalau muda lagi memang boleh hilang sendiri eventually sbb tu kalau 20s kita tak bother pun nak test virus just pap smear je nak tengok cell yg abnormal
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2019 12:36 PM | Show all posts
sambalhijau replied at 7-1-2019 08:25 AM
Plus, i pernah baca gak yang biasanya kalau muda lagi memang boleh hilang sendiri eventually sbb tu  ...

Thanks for replying, appreciate sangat...

mmm tu laaa Dr ckp tak perlu risau sangat & kena buat paps dgn schedule yg dia bagi..
tapi tu lah, kita ni dok google2...

ada satu supplement ( mampos kalau Dr Rafidah baca ) AHCC utk immune suport
- ramai mak2 salleh ambil, ada yg berkesan, ada yang tak utk negative kan HPV + dgn tukar eating habbit etc

Ingat nak cuba.


nanti 25Feb ada appointment lagi..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2019 12:44 PM | Show all posts
kalau kot2 ada Dr2 dalam ni boleh bg pencerahan ke
Thanks in advance
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
introuble replied at 7-1-2019 12:36 PM
Thanks for replying, appreciate sangat...

mmm tu laaa Dr ckp tak perlu risau sangat & kena buat ...

Eh you consult dia dulu kot baru consume
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2019 02:35 PM | Show all posts
sambalhijau replied at 7-1-2019 12:47 PM
Eh you consult dia dulu kot baru consume

Thanks ingatkan!
tapi i dah terbeli sebab stress & takut
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 02:57 PM | Show all posts
Anyone? ada pandangan?

About the HPV I sadly do not understand the medical term Koilocytic change.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
insyaallah ok je ni. no CIN so should be okay.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2019 02:47 PM | Show all posts
babyred replied at 15-1-2019 12:04 PM
insyaallah ok je ni. no CIN so should be okay.

Thank you sayang!

appreciate it so much!
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 06:35 AM | Show all posts
waalaikumussalam
1st page OK
2nd page ok

semua No, negative etc je tuh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-1-2019 09:47 AM | Show all posts
ipes2 replied at 28-1-2019 06:35 AM
waalaikumussalam
1st page OK
2nd page ok

Thanks Dr!

sebab nampak ayat HPV.. dah ketakutan
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 01:51 PM | Show all posts
introuble replied at 28-1-2019 09:47 AM
Thanks Dr!

sebab nampak ayat HPV.. dah ketakutan

alah, awak ni kan, jgn overthink.. also jgn terlaluleka dan lepak. ambil middle groundapa-apa pun, be well, keep aktif dan ikut sunnah

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-2-2019 10:09 AM | Show all posts
ipes2 replied at 28-1-2019 01:51 PM
alah, awak ni kan, jgn overthink.. also jgn terlaluleka dan lepak. ambil middle groundapa-apa pun, ...

Terima Kasih Dr!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.095579s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list