JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
4209
View
159
Reply

Sunscreen Insta Famous, Syafiqah Aina Dikecam Sebab Harga Yahudi Dan ...

[Copy link]

Author: Cari-Azza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 7-1-2019 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada yg percaya jugak eh..  Sesape kalau bak beli better cari kat guardian, watson etc.. Biore uv aqua rich pon best.. Takde color takde scent and meresap kat kulit tanpa ada kesan melekit. Murah jurr
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 02:52 PM | Show all posts
btw yg mua bella tu pun aku kengkadang tkot nak beli..yela, setahun dua peloles kang msuk thun ketiga pelolos bhai
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 03:31 PM | Show all posts
mmgla laku keras. sbb die jual kt stokist. yg stokist tu pandai2 la nk jual kt sape.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 03:33 PM | Show all posts
make up macam lipstik ok lah Paz boleh lah nak try local product.

Tapi skin care, jangan buat main dik. Elok pakai yang registered and kita tahu apa isi dia.

Apa-apa jadi senang kita nak buat aduan.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Sesuailah..pengguna bengap kene tipu dengan seller bengap...
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Siapa yg beli tu maaf ckp mmg kategori BODOH

Iolls x pernah beli produk local sbb hrga mahal nk mampus compared dgn internationl brand yg legit & certified, so chuolls jgn la jd bebal prgi beli produk rebranding mcm ni, dh la produk sampah & founder pun apa lg amik kesempatan sbb dorg tgh pemes & nk cpt kaya
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 03:39 PM | Show all posts
rm 60 tu, leh aku menabung utk 3 hari..ekonomi xbgs..pakai jela banana boat ke..lg murah hehe
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 03:50 PM | Show all posts
boikot jelah produk ntah pape ni. couple ni kan mmg suka cari kontroversi. not worth n beyond expectation
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 04:59 PM | Show all posts
1st time jumpa sunscreen tiub mcm eyecream...
pakai seminggu dah habis kot....
dahlah sunscreen kena pakai berulang2 sehari....
mesti dia buat kat kilang tak sampai RM5 satu....
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cikkittydiva at 7-1-2019 06:53 PM

Hada labo uv gel tu bersepah kt drugstore... Puhlis la..  jadi cerdik sikit hakak2 hadik2 oi.. 2019 kot..
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Wow!!!!!!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tak faham lah ada orang percaya lagi puak instafamous jual produk timbang kilo.. Penat doctors menaip article bahaya produk mengarut ni semua.. Tp degil jugak.. Biar lah muka tak cantik mana as long organ badan function elok boleh pakai sampai tua..
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak payahlah beli. Dlm byk produk local, aku suka st jah sbb harga reasonable...yg lain mmg yahudi.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau kualiti sama macam product yang lebih famous tu apa salah nye kita beli dan support product yang daripada anak tempatan Islam ni. Cara dia market by selling the products to stokist dapat bagi peluang stokis berniaga dan dapat income utk sara keluarga mereka. Banyak jugak testimonial yang ada and selagi tidak memudarat kan sesiapa kenapa kita yang tak pakai ni nak komplen pulak. Biar lah.. itu rezeki mereka. Lagipun it's for external n bukan nye internal consumption. Cuma elok lah kalau diaorang letak ingredient di packaging diaorang tu supaya tiada dispute kelak.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Ah celakalah amik kesempatan gini. Carik duit bebetul tak boleh ke dek. Nak juga jadi kaya secepat instant noodle. Mohon tiada porumer mahupun family porumer yang terbeli produk bangan sheols. Sunscreen biore tuh pun dah cukup elok dan baik
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang2 yang beli barang timbang kilo ni tak pernah gi watson, guardian or caring ka?? Aku kalau pegi mana2 farmasi naik juling biji mata... macam2 nak beli
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 7-1-2019 09:14 PM
Kalau kualiti sama macam product yang lebih famous tu apa salah nye kita beli dan support product ya ...

Externally kalau ingredient ada merkuri atau lain2 bahan bahaya pun boleh meresap internally
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian stokis sebenarnye owner dah bercuti sane sini, stokis terkial kial cari customer, tah dah berkotak kat rumah tak terjual
Maybe owner mmg pakai product ni tapi weekly pergi treatment yang maybe di sponsor utk ig review or alah pakai duit sendiri pun ade ape hal
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Sape yg follow before dia famous mmg tau la dia buat treatment Dr.ko. Since dr dia keluar serum tu pun dah doubt. Ni keluar pulak sunscreen. Cannot brain sis sape yg tegar membeli
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 7-1-2019 01:57 PM
Modal die muka cantik..tp muka buat treatement...pastu makeup sekati...
Depa langsong tak detail k ...

Adik saya dah terjumpa dia ni. Make-up dua kilo tapi masih nampak kesan lunar landscape.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 7-1-2019 09:14 PM
Kalau kualiti sama macam product yang lebih famous tu apa salah nye kita beli dan support product ya ...

TABIK SPRING KAT HANG CONTOH MELAYU YANG BIJAK BISTARI!

/endsarcasm
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
HYSB replied at 7-1-2019 10:01 PM
Kesian stokis sebenarnye owner dah bercuti sane sini, stokis terkial kial cari customer, tah dah ber ...

Tau xpa..bercuti sakan..party sakan..beli itu ini...stokist terkial2 nak.abeskan stock..xkaya2 gak stokist....owner dah lepas dah tekak die...
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
ayjay replied at 7-1-2019 10:41 PM
Adik saya dah terjumpa dia ni. Make-up dua kilo tapi masih nampak kesan lunar landscape.

Kalau mmg niat die berniaga ni untuk tipu.org sekeliling..memang hina lah hidop depa....
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 7-1-2019 09:14 PM
Kalau kualiti sama macam product yang lebih famous tu apa salah nye kita beli dan support product ya ...

Memang kita tak pakai sbb kita ada kesedaran.
Apa salahnya kita sebarkan pengetahuan yg kita ada pada ramai org.

Produk local ni, kalo harga tak mencekik, dan tak berbahaya, takpelah kalo nak di suppport. Tapi, kalo berbahaya pada jangka panjang, masih nak support jugakke?

Kita boleh yakin ke produk local ni tak bahaya pada jangka panjang. Apa kandungan pun kita tak tau.

Sapa kata pakai kat luar tak berbahaya? Kulit kan organ yg paling besar pada manusia. Produk boleh resap melalui salur darah dan lapisan lapisan kulit.

Kesianlah pada mana2 org yg tak tau dan beli produk tak tentu arah ni pada harga melampau mahal. Sy dah sebarkan apa yg sy tau. Terpulang pada yg membaca utk menilai.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 7-1-2019 01:57 PM
Modal die muka cantik..tp muka buat treatement...pastu makeup sekati...
Depa langsong tak detail k ...

Cantik ke?tgk pic first tu xde laa lawa pn..n then selain drpd mekap sekati,filter cam jgn dilupe sis..kekeke~
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.117036s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list