Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
11403
View
189
Reply

Sunscreen Insta Famous, Syafiqah Aina Dikecam Sebab Harga Yahudi Dan ...

[Copy link]

Author: Cari-Azza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 7-1-2019 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang2 yang beli barang timbang kilo ni tak pernah gi watson, guardian or caring ka?? Aku kalau pegi mana2 farmasi naik juling biji mata... macam2 nak beli
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 7-1-2019 09:14 PM
Kalau kualiti sama macam product yang lebih famous tu apa salah nye kita beli dan support product ya ...

Externally kalau ingredient ada merkuri atau lain2 bahan bahaya pun boleh meresap internally
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian stokis sebenarnye owner dah bercuti sane sini, stokis terkial kial cari customer, tah dah berkotak kat rumah tak terjual
Maybe owner mmg pakai product ni tapi weekly pergi treatment yang maybe di sponsor utk ig review or alah pakai duit sendiri pun ade ape hal
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Sape yg follow before dia famous mmg tau la dia buat treatment Dr.ko. Since dr dia keluar serum tu pun dah doubt. Ni keluar pulak sunscreen. Cannot brain sis sape yg tegar membeli
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 7-1-2019 01:57 PM
Modal die muka cantik..tp muka buat treatement...pastu makeup sekati...
Depa langsong tak detail k ...

Adik saya dah terjumpa dia ni. Make-up dua kilo tapi masih nampak kesan lunar landscape.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 7-1-2019 09:14 PM
Kalau kualiti sama macam product yang lebih famous tu apa salah nye kita beli dan support product ya ...

TABIK SPRING KAT HANG CONTOH MELAYU YANG BIJAK BISTARI!

/endsarcasm
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
HYSB replied at 7-1-2019 10:01 PM
Kesian stokis sebenarnye owner dah bercuti sane sini, stokis terkial kial cari customer, tah dah ber ...

Tau xpa..bercuti sakan..party sakan..beli itu ini...stokist terkial2 nak.abeskan stock..xkaya2 gak stokist....owner dah lepas dah tekak die...
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
ayjay replied at 7-1-2019 10:41 PM
Adik saya dah terjumpa dia ni. Make-up dua kilo tapi masih nampak kesan lunar landscape.

Kalau mmg niat die berniaga ni untuk tipu.org sekeliling..memang hina lah hidop depa....
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 7-1-2019 09:14 PM
Kalau kualiti sama macam product yang lebih famous tu apa salah nye kita beli dan support product ya ...

Memang kita tak pakai sbb kita ada kesedaran.
Apa salahnya kita sebarkan pengetahuan yg kita ada pada ramai org.

Produk local ni, kalo harga tak mencekik, dan tak berbahaya, takpelah kalo nak di suppport. Tapi, kalo berbahaya pada jangka panjang, masih nak support jugakke?

Kita boleh yakin ke produk local ni tak bahaya pada jangka panjang. Apa kandungan pun kita tak tau.

Sapa kata pakai kat luar tak berbahaya? Kulit kan organ yg paling besar pada manusia. Produk boleh resap melalui salur darah dan lapisan lapisan kulit.

Kesianlah pada mana2 org yg tak tau dan beli produk tak tentu arah ni pada harga melampau mahal. Sy dah sebarkan apa yg sy tau. Terpulang pada yg membaca utk menilai.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 7-1-2019 01:57 PM
Modal die muka cantik..tp muka buat treatement...pastu makeup sekati...
Depa langsong tak detail k ...

Cantik ke?tgk pic first tu xde laa lawa pn..n then selain drpd mekap sekati,filter cam jgn dilupe sis..kekeke~
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols guna Aiken sunscreen 150 gram harga tak sampai RM15 tahan berbulan2 lamanya.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Sunscreen ape ye y bagus utk acne-prone skin?hehehe..alang2 dah ckp psl sunscreen kan..cer tlg jwb wahai poremer2 sekaliN..makasihhhh..
P/s:jgn ckp sunscreen minah ni ye..diz one not my level laa
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Nurul8001 replied at 7-1-2019 11:09 PM
Memang kita tak pakai sbb kita ada kesedaran.
Apa salahnya kita sebarkan pengetahuan yg kita ada  ...

Kalau tau ada yang muka rosak pakai produk aina serum ni then better lah di beritau kan. Tapi kalau x tau then kita tak boleh lah fitnah produk tu tak elok. Tak pasal2 kita yang dapat dosa. Skrg ni nak buat produk kena macam2 certificate dan pengiktirafan dpd badan2 tertentu. So look for the logos of approval tu.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Malunya ai nk kelek produk timbang kati dengan label saripah who??
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
ayjay replied at 7-1-2019 10:43 PM
TABIK SPRING KAT HANG CONTOH MELAYU YANG BIJAK BISTARI!

/endsarcasm

Based on nick~98 kt blkg tu dh boleh agak.. bbnu je gigih membekap produk2 mcm gini.
Haiiih lah budak2 ni cuba lah jd cerdik sikit n dgr ckp akak2 yg lebih dulu mkn garam ni (feeling tua pulak). Kulit tu bukan nk pakai skjp. Diorg ni tgk kesan jangka pendek je. Setakat ni xde muka sape2 rosak kira okay lah tu kata nyer.. Boleh support produk melayu kiter. Tup2 nt umur baru mid 30s kulit dh mcm nenek tua padan muka. Patut nya yg nk jadi founder skincare umur dh 40-an kulit flawless without makeup, xde cucuk2 or regular treatment dgn pakar kulit baru lah layak di percayai produk yg di keluar kan. Ini founder umur 20-an mmg sepatutnya lah kulit tegang licin semula jadi
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 01:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia n laki dia ni bukan jual produk - tapi jual lifestyle.

Jual sunscreen mahal namatey, tapi tolak kat ejen sebenarnya. Ejen tertipu dengan lifestyle dorang yang konon sweet, nak tolong orang susah, bawak orang pergi umrah, beli vellfire ke ape cash, tolong mak ayah bagi aipong sorang sebijik kat mak ayah. Bbnu ramai memuja. Ejen tertipu, maka beli la produk tu dengan dorang dan mula la menjadi customer untuk membeli. Yang rugi sape? Ejennnnn. Siap ada jual harga murah gile kan kt shopee. Sebab tak laku lettew. Si aina ni cakap ape? Tu produk tiruan. Tak habis habis modal tu ja. Yang rosak muka nanti sape? Pengguna jugak.

Benci betul dengan penunggang agama nih.

Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 02:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Aina ni sempoi friendly dan mmg cantik la xalaupun makeup.tapi hafiz tu poyo gile .acqh hebat.sombong sikit .aina tu jenis redha tu yg ikut je apa kata hafizz
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 06:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau tgk modus operandi depa.... stokis2.mmg akan selalu update konon testimoni..tp..bila tgk betul2 depa dok ulang...ulang..ulang.... gambar yg sama...
Pastu testimoni thru WA is not legit.... testimoni thru WA skrg dah jd trend and mmg boleh buat sendiri by founder..upah je org....
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 06:40 AM From the mobile phone | Show all posts
tombolpintu replied at 7-1-2019 09:35 PM
Orang2 yang beli barang timbang kilo ni tak pernah gi watson, guardian or caring ka?? Aku kalau pegi ...

Kat drug store lengkap depa punye ingredient...harga rendah lg...
Tp product timbang kilo ni sakit hati betul.... mcm product ni xde ingredient...
Lain2 product pon sama... contoh mcm product alipsyukri...sama sakai
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 06:50 AM From the mobile phone | Show all posts
cicicumel replied at 7-1-2019 12:28 PM
Gila ke haper 15ml rm60. Ptuiii

I pakai laneige sunscreen 50ml br 103rm, laneige ok, ni sampah sunscreen NSA omgggg i cannot hadammm
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085259s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list