JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
5191
View
121
Reply

Terpaksa Lelong Korset MLM Sebab Mentor Lari - Ramai Pekerja Gomen Berhutang

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Post time 8-1-2019 03:44 PM | Show all posts
kesiannya! tp PB tu mmg melampau sgt hrga dia. kozzer meols nak spend beribu2, baik g bersenam, masuk kelas pilates/yoga or hire PT lagi berbaloi.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 03:51 PM | Show all posts
if nak thread  berpanjangan nyawa better delete gambor acik hh tu ( sekadar pendapat sajo. i pernah lah hampir di mlm kan oleh my aunty , di suruh nya labur rm 200 if tak silap , nanti dari rm 200 akan jadi rm 20,000 dalam masa sebulan . my mum pun terlibat . my aunty  keep on  pujuk i suruh join , dia kata nanti bila dah dapat rm20,000 tu payah lah keje lagi.tapi hati i macam berat je nak join , tak tau apa pasal. dan i mmg tak join pn. my aunty n my mum tu pun marah2 lah i sebab tolak peluang nak kaya . rm 200 tu akan di bagi kat wakil mlm .  dah lah masa tu i baru 2 tahun keje .
ternyata ramai jugak sepupu , my uncle and aunty join , siap dok sindir2 i lagi. lepas 2 bulan depa join , depa baru tau yang depa telah di tipu oleh wakil mlm tu . bayangkan sedara mara i yg seramai 50+ tu join , sorang rm 200 . lebur rm 200. my aunty yg paksa i join  mai umah , i pun cakap lah eh bolehlah belanja makan steak kat victoria station kan , sebab dah dapat duit rm 20,000.( dalam nada bergurau)   sentap dia. padan muka . i pun cakap lah, mana ada dapat duit segedebuk banyak gitu tanpa work hard .


sampai sekarang hubungan i with my aunty tu tak berapa nak ok.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 03:53 PM | Show all posts
waahh.. muncul benang kak pam..
dah balik belum dari landen?
ke masih 'bless you'?
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Ade member aku join kangen laki bini x pyah kerja.  Ddk rumah juta2.  Tiap2 bln duit masuk..  Rahsianya,  dia joun awal2 dulu dan dpt ddk kt level atas2 nun dlm piramid tu.  Yang bwh2 bru nk join menanggung hutang je la.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 8-1-2019 03:53 PM
waahh.. muncul benang kak pam..
dah balik belum dari landen?
ke masih 'bless you'?

Ini bukan thread khas untuk Hanis.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Hampir terjebak nak jadi ahli mlm nie dengan buat loan. Leader ajak buat loan rhb. Sampai sana tak lulus pasal baru kerja. Alhamdulillah, Allah tolong saya. Tapi terbeli jugak korset dengan bayar ansuran.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 04:03 PM | Show all posts
friedfishsoup replied at 8-1-2019 04:00 PM
Ini bukan thread khas untuk Hanis.

kalau gitu kita takyah standby kemah la kan?
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 04:04 PM | Show all posts
santeira tu mek san forum cari ker???
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 04:05 PM | Show all posts
kalo citer pasal MLM mesti kuin babat yang disebut sebut... nasib ko lah sapa suh jadi penipu
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
makton replied at 8-1-2019 04:03 PM
kalau gitu kita takyah standby kemah la kan?

Tak yah kot. Unless Hanis report jugak thread ni and admin layankan, tu I tak tau la
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 04:11 PM | Show all posts
bambimo replied at 8-1-2019 04:04 PM
santeira tu mek san forum cari ker???

baru nak komen benda yang sama. lamak mek santeira tak memunculkan diri... ka dah ada nick baru?
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 04:21 PM | Show all posts
friedfishsoup replied at 8-1-2019 05:00 PM
Ini bukan thread khas untuk Hanis.

oppss..tersasul sbb dah lama jejari terikat..hehe

Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 04:23 PM | Show all posts
aku kesian tgk kawan2 dan sedara mara dok gigih ber projek1000seminggu tu..
kena melabur ambik stok penuhkan rumah, pastu ambik masa nak clearkan..
duit cash dah tersangkut kat situ..
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 04:24 PM | Show all posts
kikuri replied at 8-1-2019 05:05 PM
kalo citer pasal MLM mesti kuin babat yang disebut sebut... nasib ko lah sapa suh jadi penipu

kann?? Walhal ramai lagi penipu MLM seantero alam maya..
tp dia gak yg jadi pujaan malaya..hehe


Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 04:37 PM | Show all posts
iolss pernah join MLM biopure ELKEN.. sama jew mcm hai-o nie.. hmm sekarang tggung la hutang ye,, cumanya xdela dia suruh ambik byk2 stok, just satu je utk reg pastu kalau nk free kene cr lagi 10 orang beli elken tros dpt free.. adoi laaa nyosal den
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Korang jual kuih keria lagi bagus, confirm laku dan dapat duit poket extra. Tapi tak jadi jutawan pakai Birkin lah
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah macam ilmu hitam pulak mlm ni aku baca. Kasi duit kecik, lama2 beranak.
Terjerat sampai taubat
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 04:57 PM | Show all posts
1. MLM mmg kene carik org. Kalau u agree nak jd 'business partner', u pon kene menjual la. Jadah nya invest 20k lepas tu harap upline yg jualkan. Sikit2 boleh la, yg lebih nya usaha la sendiri....

2. Anggap la ini dugaan utk u all sbb tak sabar nak jd kaya. Next time cuba conventional business pulak. Biar lah lmbt kaya janji tak menipu org. Rezeki pon lebih berkat.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian la sesapa yg smpi wat hutang bank tu.. Semoga dipermudahkn segala urusan ye..

Klu setakat invest 200-300 lps tu dpt barang n jual tu ok la lg kan..

Eh dato' alip pye AS legacy tu konsep mcm mna?  MLM gak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Sapa tau psl insolvensi or keje dgn insolvensi..

Nak tanya sesuatu
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 8-1-2019 02:16 PM
In 2004 member kencing bawak iols gi seminar mlm
Ape khaboorr saudagar laksooorrr


penah jugak kawan ajak dengar talk laksorrr siap belanja makan ape sume lg.kaw kaw order la kakak n the geng hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 06:18 PM | Show all posts
yg bodo sgt smpi terperdaya sampai ada hati nak jual korset smpi ribu riban tu apa hal...tak fikir ker sebelum nak berniaga, kawan2 ko tu level apa...klu datin pon blom tentu nak beli ni kan lak sekadar kawan pprt, bek ko wat loan besarkan umah ko tu
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Acik2 gomen dah dikene manderem dengan mentor...mentor nak lepas tekak sendiri... eh mentoe mane yea
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
azradila replied at 8-1-2019 04:37 PM
iolss pernah join MLM biopure ELKEN.. sama jew mcm hai-o nie.. hmm sekarang tggung la hutang ye,, cu ...

Brp loan..laku ke bisness rundum..
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 07:22 PM | Show all posts
umbut replied at 8-1-2019 07:16 PM
Brp loan..laku ke bisness rundum..

almost rm7k++,, hmm tak laku pun sbb masa tu org xde kesedaran psl water filter nie semua.. pastu harga benda tu pun mahal nk mati.. tak termasuk maintenance bagai.. yg leader pun xde bg product knowledge asik la push suh cari downline pdhal kitaorg keje.. bila tak pergi meeting dgn agen lain dia mara.. stress gila masa tu.. last2 kita drop jew tapi still function la elken tu.. byr la hutang kt aeon credit tu.. sbln byr monthly rm300++ gak taw

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.108828s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list