JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
7100
View
139
Reply

Terpaksa Lelong Korset MLM Sebab Mentor Lari - Ramai Pekerja Gomen Berhutang

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Post time 9-1-2019 09:54 AM | Show all posts
pada tahun 2009 pas bersalin kn anak no-5, dpt kunjungan tgh2 malam ok walhal masa tu masih dlm pantang dari kawan suami saya merangkap kawan saya gak ler (kawan2 suami kawan2 saya gak)....
nak promote korset ni lerrrr...kononnya leh bantu saya kuwus dalam pantang...
bila datang dgn keta mewah mmg kitaorg suami isteri agak teruja ler gak sbb kawan ni leh hidup mewah....walhal kawan husband & husband saya sama2 kerani cabuk jerrrr....

tapi Allah tu maha mengetahui......pada mulanya isteri kawan tu suh saya jadi ejen...katanya kalu x mampu modal cash buat ler pinjaman bank & dia suggest kan bank rakyat...
sbb modal yg diperlukan adalah rm15K....sy trus terdiam sbb kalu blh dia nak cash on spot...mana ler saya nak cekau duit nyk tu....

pas bincang dgn suami saya decide x nak ler join ni....dgn memberi seribu satu alasan...mula2 husband x setuju gak tapi bila sy nasihatkan x kan nk menanggung hutang yg belum tentu nampak jalannya...baru suami bersetuju dgn tindakan saya....

now pasangan suami isteri tu pn dh bercerai....segala kemewahan hanyalah lakonan semata2...sebabnya kawan suami tu skrg ni byk menanggung hutang yg x penah abis2....

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Tgk lah contoh terbaik si hanis haizi..masa pulun buat MLM..anak tak terjaga...suami tak terjaga...keluar dr pagi sampai tgh malam..tgh malam sambung ke pagi...pantang main2... cakap tipu kiri kanan...buat loan..atas loan..loan lagi...semue sebab nak kejar duit MLM.... last2 ENDING die sadis betul hidop die....
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Sengeh jaa aku membaca kisah mlm nih...lebih 10 thn lepas dh terjebak tp xdela sampai buat pinjaman...just register sbb nk beli korset satu set tp bkn ngan pb ni...okla korset nya dipakai la jugak sampai hampir lunyai sbb dia membentuk body at the same time kita control mkn. Ada gak brg2 lain yg consistently beli sbb ok dan family pun guna. So xdela rasa rugi sbb xperlu sampai nk buat loan bagai...beli utk kegunaan sendiri je.
Yg seken time ada org ajak buat mlm soh charge kat cc certain2 amount pastu carik downline lain n charge cc org tu lak...yg ni mmg nk naya org sbb totally x beli brg apa pun. Kwn aku ckp kalo kwn kitorg tu mmg terbukti dh kaya sbb mlm tu br kitorg join haha... last2 dia xkemana pun, sib bek x terjebak....bab2 duit ni jgn la naya org nanti hidup ko pun jadik xsemenggah....
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Masa belajar 11 tahun dulu sibuk luxor rekrut studen2..kwn2 ramai gk terjebak.
Kakak i pun ada join..tp idok la sampai wat loan
I pun sekali terjebak..masa mula2 kerja. Tak ingat dah nama apa. Seminggu sekali kne gi perjumpaan diorg kat damansara..i duk shah alam masa tu.
Tapi masa tu i suka teh rose dia..dgn satu minuman detox dia..berenti kje kt shah alam i pun tak consume dah produk dia..
Pastu ada satu ni bukan mlm..dia xsuruh cari downline pun. Tapi dia jual nombor yg 5digit tu..byr rm2k..pastu kita kne wat la apa2 supaya ada org guna nombo tu..
Masa tu la ramai sgt org buat iklan dlm sokabar metro..wat kuiz..suh org jwb n send to 15888 ( x igt dah nombor dia)
Lebur je 2k kkk iols sbb mmg ke sudah xreturn modal pun wat kuiz kat sokabar
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 8-1-2019 11:15 PM
Pajura duta haiyo kn? Cemaner universal music bole deal?

Duta untk chai tea je kan..bkn lelain
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
azradila replied at 8-1-2019 07:22 PM
almost rm7k++,, hmm tak laku pun sbb masa tu org xde kesedaran psl water filter nie semua.. pastu  ...

Elken dulu produk dia okay sekarang tak so ramai jutawan dah blah join mlm lain...ada masalah dgn owner2 ca ya nun alif so brg skrg quality dah turun tapi harga makin naik

Kalau rasa nak beli brg mlm beli utk pakai sendiri je jgn labur utk stock bagai... i skrg suka melaluca brg2 dia okay jugak tapi i cancel my membership

Giler apa kalau tak maintain tiap2 bulan depa terus charge 300 plus kat credit card and hantar brg kat rumah. Tak boleh beli retail pulak kat showroom dia kat bangsar tu haishh
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 12:15 PM | Show all posts
Victorioussss replied at 8-1-2019 06:16 AM
In 2004 member kencing bawak iols gi seminar mlm
Ape khaboorr saudagar laksooorrr

I pun ada kwn lameeeeee gile tiba2 contact.... tak kuase ler nk join sbb i ni mmg skill marketing level 0.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 12:16 PM | Show all posts
dagusengett replied at 9-1-2019 12:07 PM
Elken dulu produk dia okay sekarang tak so ramai jutawan dah blah join mlm lain...ada masalah  ...

yeke,, tak pernah beli brg elken pun,, yg water filter nie pun sebab terjebak dgn MLM dia,, kalau tak baik ambik coway n cuckoo yg tntu diaorg dtg services tiap2 bln.. nie byr mahal2 xpernah dtg services pun.. pernah call saje tnya psl services. diaorg kata kene byr.. apoooo!!.. brg dh la smpai rm7k pastu services pun kene byr.. tp nk wat mcm mna kita yg pilih kan so tggung la..

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
azradila replied at 9-1-2019 12:16 PM
yeke,, tak pernah beli brg elken pun,, yg water filter nie pun sebab terjebak dgn MLM dia,, kalau  ...

Ohhh yea skrg water filter lagi byk choice and more better pricing huhu byk tu 7k
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
haryatie replied at 8-1-2019 04:45 AM
Allhamdulillah...sehingga hari ni x terlintas lg kat hati ni benda2 mcam ni
mmg x berminat pun bern ...

tu pasal bisnes kalau nak buat start dari muda. sebelum kahwin. kalau dah beranak pinak umur nk masuk 40 mmg otak takde masa nak pikir pasal biz.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Pasnu Herbalife ngan shaklee plak melingkup
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 01:08 PM | Show all posts
kuihbakar replied at 9-1-2019 08:08 AM
Macamana kondo tu boleh runtuh? Maaf meols tinggal ketapi

panjang ceritanya uols
cerita pendeknye
orang dalam gambar tu buat report kat admin
cakap nak take legal action
sebab membincangkan soal beliau

makanya admin warning author n pengikut2 yang lain
jangan berani2 lagi cerita pasal beliau


Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 01:38 PM | Show all posts
akhirnya sedor juge deme korset abg jat lagi murah hahaha, tp jgn kome support abg jat pula.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
bambimo replied at 8-1-2019 08:04 AM
santeira tu mek san forum cari ker???

Yep si bimbo..hahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
sapeka replied at 9-1-2019 01:08 PM
panjang ceritanya uols
cerita pendeknye
orang dalam gambar tu buat report kat admin

Oh gitu rupanya. Eiiii. Berapa banyak dah dia menipu orang kan
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 03:15 PM | Show all posts
imissmyseoul replied at 8-1-2019 07:52 PM
Projek stg group bawah hai o pulak mcm mn?Ada sape tau?

Tgk ramai kwn2 join..byk guna ayat2 agama ...

dlm hai o ni dia ada 2 group...stg & cla....stg diorg fokus pd selimut garam buluh (lupe dh nm dia) & cla fokus pd pb sbb 2 brg ni antara brg yg termahal dlm hai o(klu xsilaplh)...tp brg2 lain ade je...kopi, ubat gigi, skin care segala mcmlh....group stg ni diorg more islamic...group cla lebih pd gila glamor sket..bj klu ade event2 hai o bleh nmpk yg group cla baju amboi lip lap lip lap....2 2 group ni penasihat diorg azizan osman tu...i tau sbb dlm fb i ade 2 kwn yg join hai o...sorang under stg sorang under cla...hari2 update fb ig...yg peliknye kedua2 kwn i ni ade master tau...sorang biotech (klu xsilap) sorang lg lupe dh tp dlm bdg bio jugaklh...& both of my friend ni bdk pandai...pandai dr i

i xpernah lh join mlm ni tp arwah my sistr segala mak nenek mlm die join nutrimetics..amway..herbalife...hai o...cosway..forever..semualh sbb my sister ni gle nk berbisnes...tp sampai sudh xkaya2 cuma my sister ni xdelh bodoh sgt nk buat loan semata2 utk bli brg2 tu semua sbb dia xbuat stock...dia akan kumpul order pastu br ambk stock..


for me mlm ni bergantung pd kita duk bwh sape....sapa mentr tu kene pilih btul2...sbb i tgk kwn i yg join hai o ni skrg dh pangkat cdm...i ske je baca tips2 yg die share dlm fb...sometime maybe bukan guna utk bisness tp guna utk kehidupan...cuma bab pb tu i rasa itu tipu harga mahal nk mampus...kwn i yg cdm tu i kenal die dr zmn blajar cubby...smp skrg cubby huuhuhu...klu pb tu berkesan mesti die dh solid molid...i tgk die ade update pegi gym utk fitkn badan...baik byr gym je dr bli pb mahal nk mampus tu


Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
kuihbakar replied at 9-1-2019 03:01 PM
Oh gitu rupanya. Eiiii. Berapa banyak dah dia menipu orang kan

itu mmg darah daging sheols
memang makanan hari2
kalau x pusing cita bukan sheols dlm gambar tu la
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringat zaman kegemilangan nini cekelat celop. Baju satin pucci, brooch bersaiz lambang proton, bags are investment. Siap hencap orang makan gaji. Sekarang nini acah2 julia robert dalam preety woman.
Mak aku dulu terjebak luxor. Habis simpanan, terpaksa la masuk uitm. Musnah harapan nak masuk usm.
Sekarang ni sorang member sekolah. Nak kata bodoh, masuk u jugak. Dok jual herba maharani taitai & minyak motor. Sorang member kaki motor dah bagi bukti yang minyak motor tu xde la high tech benar, dituduhnya budak tu dengki. Koser
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
mawar_mustika replied at 9-1-2019 03:15 PM
dlm hai o ni dia ada 2 group...stg & cla....stg diorg fokus pd selimut garam buluh (lupe dh nm dia ...

Tq2 ...br faham hehe
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 10:47 AM | Show all posts
tetiba meollss rindu momod fried fish soup, kaka confidence n katak tempurung..kenangan stiap hari cikcur kat bebenang kepam sampai snggup tggu pkul 5 ptg la pkul 9 pagi la sebab nak tgok update baru sebelum kene roboh bertingkat2..urgghhh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.130677s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list