JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
9396
View
174
Reply

[Tempatan] Edisi Plot Twist: Tengku Mahkota Pahang Bakal Naiki Takhte? [#119 Daulat Tuanku!]

[Copy link]

Author: tumpanglalu74    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 9-1-2019 08:53 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerlove replied at 9-1-2019 05:05 AM
Tahniah julia rais......

Kalo jadi, 1st time la agong bini 2.. sok bleh mark up datokship
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 09:24 AM From the mobile phone | Show all posts
tikusmontok replied at 8-1-2019 08:11 PM
Dorang kan dah jadi agong negara johor

Komen ni winnnnn...
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
sinalegna replied at 9-1-2019 08:53 AM
Kalo jadi, 1st time la agong bini 2.. sok bleh mark up datokship

Bukan nya dah bertiga ka katanya..
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Ayoyo amma appa.. Lepas ni jgn segala jenis title tan sri tun semua kena jual lah. Aku paling takut je mesia plak kena jual dek penyamun ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Mesti kaka oggy cockroach nangis bucu katil eratib krnapa cinta x jadi khennn
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
minahsenget replied at 9-1-2019 07:50 AM
I nak daftar new id.. Mana tau naik jd mod.. Takkan dato minahsenget.. X sedap ah

Ahahahhahahahaha.
I pggl u tok minget
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa yg best jadi agong selain elaun...x takut ke tanggungjawab besar tu mcm mana nk jawab kat akhirat kelak
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 11:48 AM | Show all posts
Suchi replied at 9-1-2019 07:56 AM
Kalau lepaskan tahta anaknya akan jadi lebih berkuasa drpd apaknya la kan?
Mesti tak tau plak SK  ...

macam tu lah agaknye

macam kelantan sekaranglah, sultan ismail lepas takhta ke ex-gong


Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 12:09 PM | Show all posts
ha?macam x layak sahja    ...
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 12:28 PM | Show all posts
jazaa100 replied at 9-1-2019 12:23 AM
Mod forum pun blh dpt pangkat Datuk...
Datuk Noraidil
Datuk Noor2

Datuk Jazaa pun bolehhh


Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
jalfa replied at 9-1-2019 09:50 AM
Mesti kaka oggy cockroach nangis bucu katil eratib krnapa cinta x jadi khennn

Pulakkk...

Cik oggy nk nangis pasai apa....sophia jin pun tak blh jadi.....so chik oggy kena bertabah je lahhh....
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Masuk2 benang ni.. Habis muka mak kena debu merah... Penat tau tacap
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 01:33 PM | Show all posts
heran plak sapa nk tag team dgn jibby. sape jibby??? MP je pon. bakal banduan plk tu. besarrrrrrnyeee kuaseeerrrrr.

takat bt update FB je, tu pon upah org tulis
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 01:37 PM | Show all posts
batmana replied at 9-1-2019 07:03 AM
Tak paham..nape ade undi.kalu ade penggiliran?cmtu xyah ada penggiliran.sebab undi PM tentukan sapa  ...

sbb dlm situasi mcm ni kot kena ade undi tu.undi antara pahang ,johor?aku pun ingat sblm neh diorg masa meeting ..turn kau ..turn aku..bincang2...kautim.patutla media highlight psl vote...siap sotkabar mana tah 2 hari lepas aku terpandang  muka depan newspaper tunjuk mcm mana ruper kertas vote tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 01:38 PM | Show all posts
tapi pahang ni ok jugak klu drg naik. berjiwa rakyat. artis2 pon mesti suka. drg buat hal pon xde la lagak2 dgn rakyat.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 01:38 PM | Show all posts
By HARESH DEOLJANUARY 7, 20198:30 PM
TENGKU ABDULLAH NEXT AGONG?
Tengku Abdullah Shah is tipped to take over the Pahang throne in a matter of days to pave the way for him to be named Malaysias 16th Yang di-Pertuan Agong.

Sources close to the Pahang palace confirmed talks were being held behind closed doors and that if all goes well, the coronation of the new Sultan of Pahang will be carried out soon.

Its due to health reasons to make it happen, he (Tengku Abdullah) needs to be appointed (as) Sultan (of Pahang) by his father (Sultan Ahmad Shah) to take over and the coronation must take place as soon as possible, said a source.

Earlier today, the Keeper of the Rulers Seal Tan Sri Syed Danial Syed Ahmad said the Malay rulers will hold a special meeting on Jan 24 to choose the new Yang di-Pertuan Agong and that the new King will take his oath on Jan 31.

Till then, Sultan of Perak Sultan Nazrin Shah will be the acting Yang di-Pertuan Agong.

Tengku Abdullah is currently in London and is expected to return within the next few days.

He was appointed Crown Prince of Pahang on July 1, 1975 and formally installed on Oct 23, 1977 at Istana Abu Bakar in Pekan. An official government notification dated Dec 28, 2016 announced Tengku Abdullah was appointed as the Regent of Pahang.

Tengku Abdullah, who turns 60 on July 30, is a familiar face in the domestic and international sports scene, having served as president of the FA of Malaysia and Malaysian Hockey Confederation in the past and was the former Asian Football Confederation vice-president.

He is currently president of the Asian Hockey Federation and a FIFA Council member.

Following the rotation system, the next in line for the throne is Sultan Ahmad Shah, followed by Sultan of Johor Sultan Ibrahim Iskandar and Sultan Nazrin.

In respecting the unique rotation tradition, Sultan Ibrahim rejected the offer to become the Yang di-Pertuan Agong in 2016. The move was clarified on his official Facebook page on Oct 14, 2016.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 01:41 PM | Show all posts
tikusmontok replied at 9-1-2019 04:14 AM
Yg selalu kutuk2 azmee tu mesti tgh gigil tepi jamban (pinjam kata2 acik famri)

tak gigil pun lucu lagi ada la

imagine Kate Middleton masuk forum kat UK dan gaduh dengan forumer - cant imagina kan sebab Kate Middleton tu classy yang si azmee ,,,,
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 02:14 PM | Show all posts
CharlesDera replied at 8-1-2019 08:51 PM
plot twist auta rentung lagu ni pulak ceq...wakakakkakakakakkaa

bagi aku kena bagi kredit paling besar ke tukang rakam ni.  habis berbalut kain kapan muka kau ya.  kejap luka kejap tak...  mangkak betul nak menipu tak pandai.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 9-1-2019 01:08 PM
Pulakkk...

Cik oggy nk nangis pasai apa....sophia jin pun tak blh jadi.....so chik oggy kena be ...

Pasai pa hang seru sepiah jin

Sepiah jin tk da dlm citer ni
Yg ada jelia rais dik


Sepiah jin tu bini meor azeman
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 02:43 PM | Show all posts
tokchik replied at 9-1-2019 02:18 PM
Pasai pa hang seru sepiah jin

Sepiah jin tk da dlm citer ni

Laa....iyalah...
aku ni teringat muka juliyah Rayeed...tapi blh tulis nama dia sopiah jin pulak....





Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 02:58 PM | Show all posts

tetiba hahahaha

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
nirman replied at 9-1-2019 01:41 PM
tak gigil pun  lucu lagi ada la

imagine Kate Middleton masuk forum kat UK dan gaduh dengan f ...

Kalau yg masuk forum tu meghan maggot naik junjung
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
PristineOne replied at 9-1-2019 06:08 AM
Kelas nyahh... Pokchik setujuk...

Pasni dialog manja manja Syd, Meklala dan MsJones dalam Bod e ...

Lupa pulak ada Tokpitput. Tapi dah arwah pulak
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 04:22 PM | Show all posts
oren tu sapooooooooooo
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
nirman replied at 9-1-2019 01:41 PM
tak gigil pun  lucu lagi ada la

imagine Kate Middleton masuk forum kat UK dan gaduh dengan f ...

Lol
She ada multi nick kat porum ni..... a secondself,like leading a double life kat sini ala alter ego bergentangyang.......
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.116681s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list