JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
9397
View
174
Reply

[Tempatan] Edisi Plot Twist: Tengku Mahkota Pahang Bakal Naiki Takhte? [#119 Daulat Tuanku!]

[Copy link]

Author: tumpanglalu74    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 12-1-2019 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
nolya replied at 12-1-2019 10:52 AM
Tapi Tun M dah kata bahawa beliau tak ada suara untuk menyarankan sesiapa menjadi Agong, semuanya  ...

Lepas Tun bnyk buat the  impossible  jd possible maka makin bnyklah harapan mcm tu pd dia...
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Sultan Nazrin amat sesuai jd Agung...wlp gilirannya lmbt lg...
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
revolusi_30 replied at 12-1-2019 09:58 AM
Ramai speku Tun mengadap Sultan johor Haritu pasal sultan johor nk jadi agong ..akak speku tuanku na ...

Hehehhehehehe.comel je ur point
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
nolya replied at 12-1-2019 10:01 AM
Haruskah ada lambakan dato2 dn tan sri-tan sri nanti.  Saje tanya, apakah tidak ada satu jawatanku ...

Lambakan tu dr Sultan Ahmad
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 12:02 PM | Show all posts

Pegi Merempan

nolya replied at 12-1-2019 10:48 AM
Di kalangan non-malay, kita ada dengar istilah 'pompuan simpanan'.  Bagi orang melayu bolehlah kit ...
Kat bod kenamaan nun..  Ko sokong poligami ka, ko tak sokong ka ini bukan trednye..  Have some respek for yourself.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Boksit jadi agung?turun takhta dah daun kelsom tu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:36 PM | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 12-1-2019 12:02 PM
Kat bod kenamaan nun..  Ko sokong poligami ka, ko tak sokong ka ini bukan trednye..  Have some respe ...

Jgnlah cepat terasa.  Bukan maksud nak sentuh soal poligami di tred ni, tapi sudahpun disebut oleh seseorang bahawa tmp ada isteri ketiga, maka tersasullah soal itu ditanyakan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 01:40 PM | Show all posts

Apehal Pulak

nolya replied at 12-1-2019 01:36 PM
Jgnlah cepat terasa.  Bukan maksud nak sentuh soal poligami di tred ni, tapi sudahpun disebut oleh ...

Aku nak terase?  Ko dah gile??

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:59 PM | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 12-1-2019 01:40 PM
Aku nak terase?  Ko dah gile??

I know U tak gile. whatever, sorry kalau I dah tersalah cakap. Sori bebanyak ye.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 12-1-2019 01:40 PM
Aku nak terase?  Ko dah gile??

Duk perhati lama dh. Nko ni kecoh poyo semacam je. Apsal nko sikit2 nak butthurt dgn forummers lain? Psiko ke apa?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 02:05 PM | Show all posts

Aku Tanye

nolya replied at 12-1-2019 01:59 PM
I know U tak gile. whatever, sorry kalau I dah tersalah cakap. Sori bebanyak ye.

Ko gile ke?  Bukan aku tanye aku gile.

Ko ni kuat bebel, wasting a lot of pipel's time on this topic.  If U got no facts, baik diam.  Ini dengan segale hal rumahtangge orang ko nak sebok.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 02:08 PM | Show all posts

Yang Ko Perati Aku

naz1641 replied at 12-1-2019 02:03 PM
Duk perhati lama dh. Nko ni kecoh poyo semacam je. Apsal nko sikit2 nak butthurt dgn forummers lai ...
Buat ape?  

Habes, ko nak dia membebel hal rumahtangge orang kat sini ke??
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 02:11 PM | Show all posts
nolya replied at 12-1-2019 01:59 PM
I know U tak gile. whatever, sorry kalau I dah tersalah cakap. Sori bebanyak ye.

masa cakap kau tak fikir, main sembur je, pastu sorry kesana sini

lain kali pakai otak sebelum cakap, kalau kau ada otak la


Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
So standby lah, jap gi sidang media kul 3
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah buat sidang media tadi.  In shaa Allah Tengku Abdullah akan dimasyhurkan pd 15 Januari.  Daulat Tuanku
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Sultan Ahmad Shah abdicates to pave way for son Tengku Abdullah Shah to be Pahang Sultan and possibly Malaysias new King.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:51 PM | Show all posts
balqishku replied at 12-1-2019 03:34 PM
Dah buat sidang media tadi.  In shaa Allah Tengku Abdullah akan dimasyhurkan pd 15 Januari.  Daulat  ...

Yup. Confirm dah.


Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 12-1-2019 06:10 AM
Statement mcm achik kampung lulus sepenggal darjah 2 jer ko ni...

U didnt get me rupanya, sah ko lulusan dajah 3
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:53 PM | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 12-1-2019 02:05 PM
Ko gile ke?  Bukan aku tanye aku gile.

Ko ni kuat bebel, wasting a lot of pipel's time on this  ...

Pulak dah.... tak nak terasa a waste of time, simpel je, just ignore my posting. Kalau sekali menyahut, maka akan saling jawab-menjawablah jawabnya.  Therefore neither u nor me to catch a fight, let stop bickering at each other.  Boleh?
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:58 PM | Show all posts
Edited by nolya at 12-1-2019 04:01 PM
jinlava replied at 12-1-2019 02:11 PM
masa cakap kau tak fikir, main sembur je, pastu sorry kesana sini

lain kali pakai otak sebelum  ...


anak gadis memakai bedak, bedak putri jenama Tun Teja
dipelawa tidak diajak pun tidak, bak burung jampuk menyampuk aje
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 11-1-2019 10:59 PM

Betul la tu.  15hb dimasyhur sebagai sultan pahang
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 12-1-2019 11:52 AM
Lambakan tu dr Sultan Ahmad

Masa dia jadik pemangku sultan pahang pon melambak jer penganugerahan darjah kebesaran, sis... setahun entah berapa kali. Tak kan sis tak perasan the past 2 years entah sape2 dpt jadik dato'... banyak pulak tu majlis penganugerahan. Siapa yg menganugerahkan the past 2 years nii semasa sultan tgh gering?  

Boleh jer kalau nak curb lambakan dato' drpd pahang nii kalau masa dia jadik pemangku tu... tapi dia teruskan jugak the practise. So disappointed

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Thanatus replied at 12-1-2019 06:04 PM
Masa dia jadik pemangku sultan pahang pon melambak jer penganugerahan darjah kebesaran, sis... set ...

Hurmmm hurmmmmm
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 12-1-2019 03:52 PM
U didnt get me rupanya, sah ko lulusan dajah 3

Dah malu ler tu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
nolya replied at 12-1-2019 03:53 PM
Pulak dah.... tak nak terasa a waste of time, simpel je, just ignore my posting. Kalau sekali meny ...

Kau yang memandai hal rumahtangge orang kan?  Aku sebagai pembuke topik terpakse tegur pangai biadap kau..  Nak mengajor2 TMP tu cara jage bini2 dia pulak and on hari keluar berite tabal naik soltan to boot!!  Tidak boleh dibiarkan sama sekali perbuatan hang tu.  Aku dah suroh ko pegi bod sebelah kalo dah gian sangat nak mengate orang..  Kat situ memang bod gosip pon.  Ini Isu Semasa..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.109086s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list