JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
7676
View
108
Reply

Siti Nordiana Dituduh Bawa Malang Pada Pasangan Menyanyinya, Apa Akan Jadi Di AJL Nanti?

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-1-2019 10:29 AM | Show all posts |Read mode





Siti Nordiana adalah produk Gegar Vaganza yang paling laris bukan sahaja dalam nyanyian, malahan lakonan dan juga pengacaraan. Namun entah silapnya di mana, Siti Nordiana atau lebih mesra dipanggil Nana dilihat semakin hilang arah, terutamanya apabila membabitkan nyanyian duet bersama peserta program hiburan realiti.


Bermula pada tahun 2003, Nana dan arwah Achik terkandas di separuh akhir muzik-muzik Pop Rock dengan lagu Paling Comel sangat menghairankan. Ini kerana lagu tersebut sangat hits di carta radio menjadi siulan remaja ketika itu, setanding dengan lagu Hi Hi Bye, Bye, dan Cinta Muka Buku.



Setelah menjadi juara GV2 pula, Nana dijemput menjadi artis undangan berduet bersama Ameng dalam Gegar Vaganza, bagaimanapun persembahan Nana dikatakan di bawah paras memuaskan. Begitu juga persembahan seterusnya yang menyaksikan peserta-peserta duetnya tidak berjaya ke peringkat seterusnya.



Terbaharu, netizen semakin risau dengan persembahannya dalam pertandingan akhir Anugerah Juara Lagu mendendangkan lagu Nisan Cinta bersama Jacqlyn Victor nanti. Benarkan Nana terlekat badi kegagalan tersebut?



Kredit foto:




Foto : Carian Internet




Selepas persembahan tidak menarik bersama Ameng Gegar Vaganza 3, Nana sekali lagi dijemput untuk berduet bersama Amir Masdi AF Megastar pada tahun 2017 dan lebih malang apabila Amir terus tersingkir dengan dendangan lagu Dirgahayu.  Hal yang sama berlaku pada tahun 2017, duetnya bersama Lan Solo GV4 membuatkan Lan terus merudum ke tempat keenam.



Biarpun begitu, ia tidak mematahkan hasrat stesen televisyen untuk memanggil Nana bagi berduet dengan peserta pertandingan Big Stage, GV5 dan Mentor 7. Semuanya berlaku pada tahun 2018 dan secara kebetulan membuatkan pasangan duetnya gagal cemerlang.









Carian Internet





Persoalannya sekarang, adakah netizen percaya dengan ramalan tersebut atau menyedari ianya sekadar kebetulan semata-mata. Bagaimana pula dengan nasib lagu Nisan Cinta? Diketahui Jaclyn Victor antara artis yang hebat nyanyiannya, jadi adakah Nana akan membuatkan lagu ini kecundang jua?



Ada yang berpendapat Nana bukan malang, tetapi lebih kepada persembahannya yang tidak bersungguh-sungguh, tidak seperti kesungguhannya pada pertandingan Gegar Vaganza 2.










Bagaimanapun, ada juga yang memihak pada Nana dan beranggapan bahawa Nana sebenarnya banyak juga membawa tuah kepada artis lain. Antaranya ialah mempopularkan Khai Bahar secara tidak langsung.






Carian Internet




Jadi, masing-masing seperti tidak sabar untuk menonton Anugerah Juala Lagu pada 3 Februari nanti. Sama-sama kita nantikan Nisan Cinta dendangan dua penyanyi yang tidak harus dilepaskan. - CARI

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Awat jadi lagu tu...
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa si alan ni mcm semua benda dia nak kondem. Full of negativity plak iols rasa heols lately.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
annoying ok alan anjing ni....aku tak rasa dia forumer cari. forumer cari tak ada perangai yg sehanjing ni....
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
maksud mak teh forumer bod gossip
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 11:01 AM | Show all posts
yg aku nampak klu org iv nana, dia sampai bila2 dia akan pegang kata2 "org kata sy penyanyi kampung"

so badi tu akan melekat la klu tuan badan sndiri tak leh nak move on.

pasal ramalan alan tu, ntah laa.. no comment sbb aku mmg tak minat nana
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian pulak iols dgn nana ni.
Mmg nmpk berbeza persembahan sheols di gv2 dan di duet2 yg dinyatakan tu. mcm serba tak kena aje. Iols rasa sheols pun tak mahu berlaku sedemikian rupa.

Wat say yu abam paku @terpaku
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 11:05 AM | Show all posts
jahatnya. nana tu rilek je, takde nampak kekwat ke, nak cari pasal ke apa.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Alan alpadat ialah watak alter ego arwah tok pit put! Percayalah kata iols..sebab tok pit put kan doplohpat jam mengeji tok ti dan megusap pepet mitch donat. Tgk alan alpadat mcm x prnah keji mitch donat jek.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
danieladam replied at 9-1-2019 11:07 AM
Alan alpadat ialah watak alter ego arwah tok pit put! Percayalah kata iols..sebab tok pit put kan do ...

bukan lah sis....sbb alan ni peminat siti. dan sepit pun bukan hater afad mowtah pebenda tu.. yg al janitor tu mungkin sheols
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 11:22 AM | Show all posts
tapi mcm ade betul nya..
bila nyanyi duet kat pertandingan yg bukan dia yg bertanding..rakan duet dia yg bersaing.. dia mcm malas2 nyanyi. Asal boleh saje gayanya.... berbeza laa dgn time dia bersungguh sungguh dalam GV2 dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Tp rasa mmg betul.. masa gv2 je nmpk dia usaha kaw2.. skrg sgt bosan.. siap unfollow dah ig dia.. dah hilang wow factor..
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 11:41 AM | Show all posts
putehkundor replied at 9-1-2019 10:42 AM
annoying ok alan anjing ni....aku tak rasa dia forumer cari. forumer cari tak ada perangai yg sehanj ...

hmm..meols rasa he is forumer  carila

issue nana selalu x bg effort time duet ni forumer cari yang rasanya mention dulu, still sama sampai skrg and I dont see any other forum cakap pasal nana xde effort kalau duet neh
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 11:43 AM | Show all posts
siti nordiana???? ewww not my level..
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 11:51 AM | Show all posts
Aku rasa duet Nana dgn Ameng kat GV dulu ok je. Plus lg satu duet Nana yg aku rasa ok masa dia duet dgn Hafiz kat Anugerah Meletop.

Yg lain2 tu no komen
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 12:03 PM | Show all posts
kuang ajarnye statement

berbalik pada die br tau




Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 12:33 PM | Show all posts
sesuke je cakap nana tu pembawa malang.. dulu org kutuk sape yg kapel dgn nana akan jd arwah..
skang ni bwk malang utk sparring partner pulak...
kuangajaq mulut2 org camni...
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 12:43 PM | Show all posts
aku minat lagu yg dia duet dengan jaclyn tu..sbb vokal jac mmg kuat disitu..dlu2 aku akui la suara nana ok jer klu live masa tu masi ada lg arwah achik skrg ni ntah la mmg kdg2 nmpk mcm biasa2 jer dia nyanyi..
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
danieladam replied at 9-1-2019 11:07 AM
Alan alpadat ialah watak alter ego arwah tok pit put! Percayalah kata iols..sebab tok pit put kan do ...

No. Alan alpat is karatz ct tak hingat haha
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 12:58 PM | Show all posts
khurafat nya thread ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 01:00 PM | Show all posts
Ayat 'pembawa malang' tu keji yach.
Iols rasa Nana ni kalau sheols bertanding, sheols akan bersungguh.
Tapi kalau sheols jadi penyanyi undangan, jemputan, dan bukan sheols yang bertanding, sheols tak bersungguh. Sekadar menyanyi untuk tunaikan tanggungjawab. Itu apa yang iols nampak la.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 01:03 PM | Show all posts

kan?? iols kesian dgn nana. mcm melampau giler nak ckp pembawa malang? alan, whoryuss???
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
keji la panggil org tu pembawa malang manusia ada hati & perasaan kot
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni thread zaman 50an ke?tu semua kn rezeki..aq rasa nana xnak overshadow artis yg bertanding tu kot sbb tu la nyanyi biasa2 aje..cuma lps ni dia kena improvela ..come on we know from the beginning suara dia mmgla xsesedap tok ti..tp aq ske attitude dia,humble and down to earth..usaha tangga kejayaan..
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 01:30 PM | Show all posts
kesian la kat ct nana tu..da la ibu tunggal pstu bsarkan anak sengsorang ni skg wat comeback pun ramai mengecam..

btw, alan al padat ni bukan nama twitter dia sherry al padat ke?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.127912s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list