Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
2596
View
40
Reply

Pejadah study kat Family Mart C Netizen Bengang Trend Student Study Tak Kena Tempat, Conquer Meja Kat Restoran Fast Food

[Copy link]

Author: chacon       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-1-2019 01:00 PM | Show all posts |Read mode





Masa zaman menjadi pelajar dulu, korang mesti pernah at least sekali kan, mengulangkaji pelajaran di restoran fast food macam McDonalds ataupun KFC.
Tapi korang sebenarnya tahu tak, trend ini sangat annoying bagi pelanggan restoran fast food yang lain? Tambah-tambah pulak kalau korang melepak studykat ruangan kecil macam Family Mart!

Boleh tak stop belajar kat Family Mart. Ada banyak lagi tempat lain untuk korang study
Seorang netizen baru-baru ni meluahkan rasa kecewa di Twitter lepas berkunjung ke Family Mart sebab kebanyakan meja kat situ katanya telah diconquer oleh golongan student ni.

Hello! Ko nak makan buku ke makan oden?
Luahan tweet ni jelas-jelas mendapat perhatian netizen apabila ramai yang tak puas hati bila tak dapat tempat duduk di Family Mart. Bila nak duduk, meja tu penuh dengan buku-buku students ni.

Yang study kat McD, KFC, Family Mart ni biasa acah-acah je. Sembang lebih, bodohnya lebih dari pandai
Well admin tak sangka pulak sebenarnya isu ni triggered ramai pihak yang memang sejak dari dulu lagi tak setuju pasal trend study kat restoran fast food ni. Point netizen ni ialah masuk ke apa yang korang study tu bila tempat tu bising dan setiap minit ada orang keluar masuk kedai. Hmm.. betul jugak kan!

Nah ini antara suggestion tempat sesuai selain Family Mart yang korang boleh pergi untuk lepak dan study.

Meskipun tak salah bagi korang untuk study di restoran fast food, sekali sekala consider lah sikit tentang pelanggan kedai tersebut yang datang ke situ untuk makan-makan dan santai. Admin suggest korang pergilah time non peak hours untuk elak situasi kat atas ni berlaku.



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Baginiols tmpt paling best utk study adalah library
Masa iols amek part time study..iols slalu ke library kat jalan tun razak tu je...sewa bilii dia tu..study smpi lebam..
Nak makan..kuar..kunci bilik...pastu balik..soh pustakawan bukak bilik tu balik..
Ni acah acah je ni..mmg xkan boleh lah study..
Iols dolu buat study group kat burger king..last last refill air..minum n gossiping je..hahahahaha..

Family mart ni kecik.je tmptnya..jgn lah selfish...
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by buapakperut at 9-1-2019 05:43 AM

tak penah suka dan khusyok study kat tempat gini. macam darat ada la. ada tengok bebudak study kat kfc sampai terbaring tertidur, orang lain dah macam cina karam takde tempat duduk.dahle duduk kat tempat paling besar dan ada kusyen wahlal dua ekor je pun. paling seronok iols study kat library, sejuk,sunyi, khusyuk sgt. dalam bilik tak berapa sejuk n ada katil yang menggoda. selain roomate yang agak menyebalkan
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Selama jadi student dulu tak pernah pun buat study group di fast food restaurant. Kami jumpa di library, lab or designated room (ambil turn masing-masing, biasanya siapa yang banyak stock makanan jadi pilihan utama.
Macam takde akal pula students sekarang ni dok conquer meja kat convenience stores.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 01:53 PM | Show all posts
aku xnmpak mana salahnya budak tu study kat FM... aritu study kat starbuck pun org komplen..study kat mcd pun komplen.. aku nak tanya...diorg ni kacau korang ke..lain org lain cara belajar..ade yg suke study kat tmpat2 mcm tu..senang je...ko respek aku aku respek ko...cukup...
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 02:08 PM | Show all posts
iols pon x paham ngan org y suka study tmpt ramai org lalu lalang ni. nak menunjuk ker? ptt la x berkat ilmu. asik kena maki ngan org sekeliling. ipt dah sedia kan library. ngan ekon lg. nak bt rujukan pon senang. cuma x leh mkn je la. study xde sgt. borak jek lebih
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 02:19 PM | Show all posts
teha86 replied at 9-1-2019 01:53 PM
aku xnmpak mana salahnya budak tu study kat FM... aritu study kat starbuck pun org komplen..study ka ...

mmg diorang tak kacau orang.. tp meja tu khas utk org nak makan. kdg2 org tak boleh nak dduk makan sbb ada pelajar2 yg study kat situ.
kan lebih elok diorang pegi study kat library.. klu kat cafe2 tu meja mmg bnyak, org mgkin tak pertikaikan..
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 02:23 PM | Show all posts
boleh masuk ke apa yg dibelajarkan tu, dgn org keluar masuk, bau2 makanan, kot ada muzik kuat lg, tapi keji lah cop meja tinggal buku orgnya takde
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 02:33 PM | Show all posts
teha86 replied at 9-1-2019 01:53 PM
aku xnmpak mana salahnya budak tu study kat FM... aritu study kat starbuck pun org komplen..study ka ...

salh tu tak tapi kena tengok keadaan store tu

kadang ada sesetengah store orang penuh sepanjang masa

patut kena guna otak sikit orang datang kedai tu nak makan pastu terkinja kinja cari tempat kosong sebab ada group duk study kononnya

patutnya manager store kena alert benda benda macam ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Letak papan tanda "study tak dibenarkan dalam premis ini"
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Lebih kpd dating2 awek2 ni sambil makan2 berborak2 jah
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 02:48 PM | Show all posts
Study ler sangat lebih kepada dapat keluar untuk lepak dengan kawan2 je.  Dah ler kawasan untuk meja makan tu kecik aja, menyusahkan buat orang yang bentul2 datang dan tompang makan kejap disitu.  Usah pentingkan diri sendiri sampai lupa akan keselesaan untuk orang lain.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 02:52 PM | Show all posts
Buat kerja dekat starbucks okay lagilah imo. Mmg dah ada power outlet banyak dah pun. Altho lebih sesuai utk discussion or takat depan laptop gitu. Kalau nak buat assignment add math kat situ tak sesuailah kan. Mcd/kfc tengok tempat juga. Like the one in my area, kalau malam mmg ramai buat discussion situ. Biasalah budak uni. Iolls pun gitu juga dulu. Tapi ikut keadaanlah kan. Tak pernah lagi i pergi mcd/starbucks buat discussion ke assignment time peak hours.

Tapi family mart? Sama mcm pergi kedai runcit kau study situ. Ergh. Family mart punya meja tu utk makan dan limited. Bukannya mcm library or starbucks. Mmg patutlah kena kecam pun. Sampai main jaga jaga tempat mcm tu. Kalau dkt starbucks pun kalau main jaga tempat gitu, kena kecam juga.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 02:57 PM | Show all posts
shernazz replied at 9-1-2019 05:36 AM
Baginiols tmpt paling best utk study adalah library
Masa iols amek part time study..iols slalu ke l ...

meols pun! ended up mmg jd pillow talk, kozzer nak siapkan assignment/study. acah2 jer semua tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
BoongaKertas replied at 9-1-2019 02:57 PM
meols pun! ended up mmg jd pillow talk, kozzer nak siapkan assignment/study. acah2 jer semua tu

Kan...utk alassn je sebenarnys tu  padahal nk membawang..haha
Lagi best..
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 04:14 PM | Show all posts
shernazz replied at 9-1-2019 08:13 AM
Kan...utk alassn je sebenarnys tu  padahal nk membawang..haha
Lagi best..

part masa study, tu lah paling best. hahaha! g kelas/assignment/test/exams semua malas
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagi aku, study goup tu hoax je. Study 5 minit je.
Kalau study group sabtu ahad, dlm kelas x de cikgu, susun meja jadi meja pingpong atau jadi kubu perang atau jadi obstacle malaysian ninja.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols plg malas presentation
Choi...haha...
Teringat jamsn dedolu plaks khen
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 04:30 PM | Show all posts
tak paham aku bebudak yg study kat tpt mkn camni. discussion, ok tapi study no lah..
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 06:29 PM | Show all posts
teha86 replied at 9-1-2019 01:53 PM
aku xnmpak mana salahnya budak tu study kat FM... aritu study kat starbuck pun org komplen..study ka ...

fm tu tempat kecik je..setengah store ada 2 3 meja je dalam..
dah korang guna 2 meja, orang lain yang beli nak makan nak duduk mana?
kena makan berdiri ke?
klu nak sangat tunjuk korang study, datang time takde or tak ramai orang ..
iaitu pukul 12 malam ke atas..
duduk la korang kat sana sampai subuh..
sama kat mekdi kehepsi setabak tu..
kalau nampak customer dgn makanan, sila beransur dan bagi ruang pada customer untuk makan dulu..
biasa yang datang nak makan ni, memang akan beransur lepas makan minum..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093769s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list