JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1937
View
40
Reply

※Pejadah study kat Family Mart§ 每 Netizen Bengang Trend Student Study Tak Kena Tempat, Conquer Meja Kat Restoran Fast Food

[Copy link]

Author: chacon    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 9-1-2019 07:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Kaya nya dak2 skarg.. Zaman ai dolu ade je kepsi mekdi bagai.. Tp xdenye nk stadi kt sana..klo yg perlu kje berkumpulan pun,  cukup r buat kt tepi2 lecture hall ke..hall asrama ke..jimat dan xde gangguan makanan dpn mata
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 10:50 AM | Show all posts
kalau penuh org kat FM atau mcd... kena considered laa bnda tu... jgn la tmpat full..kat situ gak ko nak study... tapi mmg la wei.. ade jenis mcm ni.. yg suke study kat tmpat2 mcm tu..n aku selalu nampak..diorg x pasang laptop pun..just duduk baca note...tu yg aku ckp..lain org lain cara...aku mmg jenis xleh study kat library...aku suke dok umah sorang2 atau bilik ...baca... lagi2 tgh musim exam skrg ni.. hehehhe..
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 11:28 AM | Show all posts
kt rumah xde meja ker
kan situ org nk guna duduk utk makan2
bukan tmpt utk belajar
ke sja nk menunjuk yg dia org tu org bijak pndai...




Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols ritu g cari supper kt Family Mart USJ. Meja yg de terisi. Ok la xde pulak nampak org tu makan maybe tunggu order siap. Rupanya  dua2 meja menunggu org . Yg pegang budak kecik tu iols xdela nk marah sgt.   
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
ntah...menyampah dgn bdk2 skrg..mcm xde tmpt lain nk study..kat fast food gak diorng study...dgn bisingnye..dgn org lalu lalang..rsnye bkn study pon..kalo rs xleh study tmpt sunyi, dlm bilik tu pasangla radio kuat2..bising juga jdnya..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Zaman iols study kat UKM dulu..  port belajar iols kat library (PTSL). Aras 2 tepi bukit.. ada meja cubicle sorang2.. sunyi je n damai je.. ya ampon best sangat.. apa yg iols belajar senang je masuk.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada dulu2 nampak kt kepsi mekdi mmg sgt annoying
Kitorang dulu study kt bilik sndri je
Atau kt cafe atau kt library ke bilik study ke
Gedik2 sial yg acah2 study kt tempat awam ni

Mmg menyampah tengok
Semak tul
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 02:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Naper dorang tak study kat kedai tomyam/thai ek?
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 05:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku tak pernah nampak student uni kat tempat aku duk menyemak kat fast food or kedai kopi. Depa cuma menyemak kat starbak je. Tu pun bukan student uni betul.
More tu budak language school yang nak belajar bahasa jerman.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 08:53 AM From the mobile phone | Show all posts
mohdcrow replied at 13-1-2019 02:52 AM
Naper dorang tak study kat kedai tomyam/thai ek?

Xda aircond, meja pn mungkin melekit x lap
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
FM please buka branch banyak2 kat selangor.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
i kenot stand the smell of oden
busuk jah
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Barulah ada class study kt setabak. Otak cerdas sbb mnum air mahal
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 07:08 PM | Show all posts
mziskandar replied at 9-1-2019 04:17 PM
Bagi aku, study goup tu hoax je. Study 5 minit je.
Kalau study group sabtu ahad, dlm kelas x de cik ...

study group ni akan jadi betul2 study group bila ada assignment yg esok wajib hantar & kalau ada presentation awal pagi tapi sape pun takde buat apa2
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 12-1-2019 10:19 AM
Zaman iols study kat UKM dulu..  port belajar iols kat library (PTSL). Aras 2 tepi bukit.. ada meja  ...

Kaka, sejak 2013 rasanya da ade library baru nk hala ke fakulti undang2. Situ ade bahagian berekon 24 jam. Kerusi empuk canggih siap water dispenser. Sentiasa full house.
Tp xleh lawan la kegemilangan ptsl. Bangga sgt bila tgok pukul 1 pgi org penuh mcm pesta gigih ulang kaji.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 09:41 PM | Show all posts
cakapla depan2,
ko royan dlm socmed, sampai kiamat budak tu tak paham

generasi sekarang mmg generasi strawberry, dh tua bangka, masih berani menaip aja
tegor depan2 jadi layu, tak berani

ngabiskan database twitter aja
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 01:32 AM | Show all posts
aku kt library pun x bole study, wifi laju sgt, mmg byk tgok utube jeer
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 08:34 AM | Show all posts
geli la nak study kat meja makan public...iols tak suka buku ke notes ke ada kesan2 lekit2...mau iols muntah.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 10:38 AM | Show all posts
masa i kat UK pun xde sgt lepak study kat tempat makan, adalah kat pizza parlour ke, cafe ke, Starbucks ada jugak tp kat UK Costa yg top, Starbucks org tak masuk sgt, klu ada assignment just after class jumpa kat padang je,lepak2 atas rumput sementara tunggu next class

Last week i masuk Family Mart, bukan budak yg belajar kat situ,tapi pakcik2 yg bukak laptop & penuh meja dgn buku2 kertas, which i think so inappropriate lah
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
makita replied at 13-1-2019 07:38 PM
Kaka, sejak 2013 rasanya da ade library baru nk hala ke fakulti undang2. Situ ade bahagian berekon ...

Oh ye ke.. dah ada library baru ye..
Zaman iols dulu PTSL je..
Time study week mmg penuh PTSL tu. Especially meja2 kat luar tu..
Kena cop awal2 kalau nk duk situ..
Mmg kenangan..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.118350s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list