Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2733
View
70
Reply

[Tempatan] [Edisi PRK Cameron Highlands] Kuih Orang Asli pun Melayu tak beli, kata calon PH

[Copy link]

Author: EJALTI    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 10-1-2019 04:40 PM | Show all posts
melayu2 jgn undi kafer buat pemimpin, haram

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 04:42 PM | Show all posts
Janganlah orang-orang mukmin mengambil orang-orang kafir menjadi wali (pemimpin) dengan meninggalkan orang-orang mukmin. Barang siapa berbuat demikian, niscaya lepaslah ia dari pertolongan Allah, kecuali karena (siasat) memelihara diri dari sesuatu yang ditakuti dari mereka. Dan Allah memperingatkan kamu terhadap diri (siksa)-Nya. Dan hanya kepada Allah kamu kembali. (QS: Ali Imran ayat 28).

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 04:45 PM | Show all posts
dia ingat dia ckp mcm tue, org melayu nak undi dia ke???
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Kueh orang asli kueh apa?
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 04:49 PM | Show all posts
petanda negara dunia ketiga gagal... ekonomi merundum...
sesama sendiri pun tak nak tolong dah... lalu memupuskan diri mereka sesama sendiri...
natural selection at its finest...

bumi ini pandai membuat pilihan semulajadi... mana yg tak boleh adapt zaman kini pandai2 la survive or pupus...
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
namirulmukminin replied at 10-1-2019 10:33 AM
Sekarang sembang tadak guna juga macha... Kita tengok la nanti melayu undi sapa... Sekarang lu semba ...

Yg pasti kalau tak wundi Pas, org Asli akan dipanggil umah cawat oleh  hadi bawang
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebut Cameron Highlands teringat Jim Thompson, probably one of the world greatest mystery besides Lord Lucan

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada gambar kuih orang asli? Sama mcm karipap, tempeh??
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 02:50 PM | Show all posts
org cina, yendia negara asal pandang org melayu mcm org asli pula..org hutan katanya..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 10-1-2019 10:00 AM
Korek ... Korek ... Korek .... Mulayu kan super suci, mana nak beli makanan sakai itam berkerak  :lo ...

Kau dah beli knee pad Ane?.....
Klu kau nak, aku blh sedekah kan....
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
syadq replied at 10-1-2019 10:26 AM
Melayu beli tongkat ali dgn ubi jaga je dari orang asli.

Petaii.....
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:17 PM | Show all posts
ada ke lagi melayu nak undi keling??

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 10-1-2019 10:31 AM
Sesetengah org Melayu makanan orang Kelantan jual pun depa taknak beli, inikan pula kuih sakai jakun ...

Sbb manis bongok....
Bkn sbb org kelantan undi PAS
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 10-1-2019 02:12 PM
penah mkn kat kedai org asli roti canai telur special marvellous kota aor
ada plak org asli mcm te ...

Kau klu lelama atau selalu gi mkn kat situ, lawa je org asli ni tau....

Yg iras iras Anzalna pun ada.....
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 10-1-2019 05:36 PM
Yg pasti kalau tak wundi Pas, org Asli akan dipanggil umah cawat oleh  hadi bawang

Dua set knee pad kau kena sediakn.....
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
taikor replied at 10-1-2019 05:48 PM
Ada gambar kuih orang asli? Sama mcm karipap, tempeh??

Depa jual kuih2 yg biasa tu je,
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Melayu suka makan beefsteak dan yang mengandungi cheese je
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 11-1-2019 03:16 PM
Kau dah beli knee pad Ane?.....
Klu kau nak, aku blh sedekah kan....

Sendiri yg kena pakai kneepad, heret org lain yg tak berdosa ni plak
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:25 PM | Show all posts
kalau ada calon melayu BN, undi lah calon melayu tu







Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 11-1-2019 03:18 PM
Sbb manis bongok....
Bkn sbb org kelantan undi PAS

Sebab ada mulayu suci anggap org kelantan pengoto lah ngok, tu reason yg tak nak beli food from them. Dah Berapa lama lu idop daa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.083299s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list