JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
2040
View
70
Reply

[Tempatan] [Edisi PRK Cameron Highlands] Kuih Orang Asli pun Melayu tak beli, kata calon PH

[Copy link]

Author: EJALTI    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 10-1-2019 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
namirulmukminin replied at 10-1-2019 10:33 AM
Sekarang sembang tadak guna juga macha... Kita tengok la nanti melayu undi sapa... Sekarang lu semba ...

Yg pasti kalau tak wundi Pas, org Asli akan dipanggil umah cawat oleh  hadi bawang
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebut Cameron Highlands teringat Jim Thompson, probably one of the world greatest mystery besides Lord Lucan

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada gambar kuih orang asli? Sama mcm karipap, tempeh??
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 02:50 PM | Show all posts
org cina, yendia negara asal pandang org melayu mcm org asli pula..org hutan katanya..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 10-1-2019 10:00 AM
Korek ... Korek ... Korek .... Mulayu kan super suci, mana nak beli makanan sakai itam berkerak  :lo ...

Kau dah beli knee pad Ane?.....
Klu kau nak, aku blh sedekah kan....
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
syadq replied at 10-1-2019 10:26 AM
Melayu beli tongkat ali dgn ubi jaga je dari orang asli.

Petaii.....
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:17 PM | Show all posts
ada ke lagi melayu nak undi keling??

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 10-1-2019 10:31 AM
Sesetengah org Melayu makanan orang Kelantan jual pun depa taknak beli, inikan pula kuih sakai jakun ...

Sbb manis bongok....
Bkn sbb org kelantan undi PAS
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 10-1-2019 02:12 PM
penah mkn kat kedai org asli roti canai telur special marvellous kota aor
ada plak org asli mcm te ...

Kau klu lelama atau selalu gi mkn kat situ, lawa je org asli ni tau....

Yg iras iras Anzalna pun ada.....
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 10-1-2019 05:36 PM
Yg pasti kalau tak wundi Pas, org Asli akan dipanggil umah cawat oleh  hadi bawang

Dua set knee pad kau kena sediakn.....
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
taikor replied at 10-1-2019 05:48 PM
Ada gambar kuih orang asli? Sama mcm karipap, tempeh??

Depa jual kuih2 yg biasa tu je,
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Melayu suka makan beefsteak dan yang mengandungi cheese je
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 11-1-2019 03:16 PM
Kau dah beli knee pad Ane?.....
Klu kau nak, aku blh sedekah kan....

Sendiri yg kena pakai kneepad, heret org lain yg tak berdosa ni plak
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:25 PM | Show all posts
kalau ada calon melayu BN, undi lah calon melayu tu







Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 11-1-2019 03:18 PM
Sbb manis bongok....
Bkn sbb org kelantan undi PAS

Sebab ada mulayu suci anggap org kelantan pengoto lah ngok, tu reason yg tak nak beli food from them. Dah Berapa lama lu idop daa
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
joelava replied at 11-1-2019 03:25 PM
kalau ada calon melayu BN, undi lah calon melayu tu

Alahaiiii...rebranding dulu nama Melayu tu baru sembang.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:29 PM | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 11-1-2019 03:27 PM
Alahaiiii...rebranding dulu nama Melayu tu baru sembang.

mak kau babi


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 11-1-2019 03:27 PM
Sebab ada mulayu suci anggap org kelantan pengoto lah ngok, tu reason yg tak nak beli food from th ...

Aku gi sana, nampak kuih kuih/makanan dorang, aku mencokek je.....lupa nk pikir dorang bersih ke kotor...undi PAS ke Umno...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 11-1-2019 03:30 PM
Aku gi sana, nampak kuih kuih/makanan dorang, aku mencokek je.....lupa nk pikir dorang bersih ke k ...

Kan aku kata "ada" melayu yang ..... Aku pun bedal je makanan Kelate takde masalah...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:36 PM | Show all posts


seboleh2nya, makan kat kedai melayu je

melayu yg tak tarik muka camsial bila customer ambik nasi lebih






Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalu bukan islam mestilah tak beli...hindu jual kuih pun tak beli lainla kalu ko menyamar..bodo punya calun..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Masa awal2 konon propa Abg Mat naik Viva je
Sekarang naik Helicopter tau.

Jentera kerajaan digunakan untuk PRK Cameron Highlands.

Orang yang sama dulu melalak2 konon BN salah guna jentera kerajaan.

Hari ini nak bawak mat sabu ke CH kena keluar berpuluh ribu ringgit

Kalau naik viva abg mat tu, minyak pergi balik campur tol baru RM100

Muka Hang ni kat cameran ada kat pd ada. Ececece macam tak tahu pulak
IMG_2429.JPG
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:40 AM From the mobile phone | Show all posts
GalileO replied at 11-1-2019 03:45 PM
Kalu bukan islam mestilah tak beli...hindu jual kuih pun tak beli lainla kalu ko menyamar..bodo puny ...

Kami urang pantai barat/negeri bersekutu/negeri selat aman2 aje makan kuih keling macam puttu mayam, maruku, pakoda, kacang putih, wadey semua tuh ... takde masalah :
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Is it just me. Or mmg either si wakil dap ni bercakap berputar or reporter yg Tak reti ejas utk gugel translate?

Baca artikel, point dia apa yg melewa2 banyak parenggan tu?
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 02:19 AM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 10-1-2019 02:12 PM
penah mkn kat kedai org asli roti canai telur special marvellous kota aor
ada plak org asli mcm te ...

Kota aur berdekatan belantik?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.113281s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list