Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2734
View
70
Reply

[Tempatan] [Edisi PRK Cameron Highlands] Kuih Orang Asli pun Melayu tak beli, kata calon PH

[Copy link]

Author: EJALTI    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-1-2019 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
joelava replied at 11-1-2019 03:25 PM
kalau ada calon melayu BN, undi lah calon melayu tu

Alahaiiii...rebranding dulu nama Melayu tu baru sembang.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:29 PM | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 11-1-2019 03:27 PM
Alahaiiii...rebranding dulu nama Melayu tu baru sembang.

mak kau babi


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 11-1-2019 03:27 PM
Sebab ada mulayu suci anggap org kelantan pengoto lah ngok, tu reason yg tak nak beli food from th ...

Aku gi sana, nampak kuih kuih/makanan dorang, aku mencokek je.....lupa nk pikir dorang bersih ke kotor...undi PAS ke Umno...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 11-1-2019 03:30 PM
Aku gi sana, nampak kuih kuih/makanan dorang, aku mencokek je.....lupa nk pikir dorang bersih ke k ...

Kan aku kata "ada" melayu yang ..... Aku pun bedal je makanan Kelate takde masalah...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:36 PM | Show all posts


seboleh2nya, makan kat kedai melayu je

melayu yg tak tarik muka camsial bila customer ambik nasi lebih






Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalu bukan islam mestilah tak beli...hindu jual kuih pun tak beli lainla kalu ko menyamar..bodo punya calun..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Masa awal2 konon propa Abg Mat naik Viva je
Sekarang naik Helicopter tau.

Jentera kerajaan digunakan untuk PRK Cameron Highlands.

Orang yang sama dulu melalak2 konon BN salah guna jentera kerajaan.

Hari ini nak bawak mat sabu ke CH kena keluar berpuluh ribu ringgit

Kalau naik viva abg mat tu, minyak pergi balik campur tol baru RM100

Muka Hang ni kat cameran ada kat pd ada. Ececece macam tak tahu pulak
IMG_2429.JPG
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:40 AM From the mobile phone | Show all posts
GalileO replied at 11-1-2019 03:45 PM
Kalu bukan islam mestilah tak beli...hindu jual kuih pun tak beli lainla kalu ko menyamar..bodo puny ...

Kami urang pantai barat/negeri bersekutu/negeri selat aman2 aje makan kuih keling macam puttu mayam, maruku, pakoda, kacang putih, wadey semua tuh ... takde masalah :
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Is it just me. Or mmg either si wakil dap ni bercakap berputar or reporter yg Tak reti ejas utk gugel translate?

Baca artikel, point dia apa yg melewa2 banyak parenggan tu?
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 02:19 AM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 10-1-2019 02:12 PM
penah mkn kat kedai org asli roti canai telur special marvellous kota aor
ada plak org asli mcm te ...

Kota aur berdekatan belantik?
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
sekngucing replied at 10-1-2019 03:26 PM
ye betul ni
rasis gila...aku bg pun kdg2 depa tak mau
depa kata tak reti makan

Itu melayu yg sopan

Ada ja yg geli ke hulu geli ke hilir dgn budu

Contoh babi tu satu dunia makan lojik ka nak geli tapi dah dari lahir dididik mcm tu jadi la geli
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Racist gila statement .. Patut la.. DaP
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
syadq replied at 10-1-2019 10:26 AM
Melayu beli tongkat ali dgn ubi jaga je dari orang asli.

Aku beli je petai dgn madu org asli jual
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 12-1-2019 10:49 AM
Itu melayu yg sopan

Ada ja yg geli ke hulu geli ke hilir dgn budu

budu pun geli
takde budu tak sah makan nasik oii
aku heran camana org west coast ni makan nasi tanpa budu...hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
ek eleh..blm pape dah memcm kuar statement pastu minta maaf...harap dia xmenangla...karang kalo dia menang hbsla pokok2 besar kat cameron tu jd kuil diorng..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
sekngucing replied at 12-1-2019 02:28 PM
budu pun geli
takde budu tak sah makan nasik oii
aku heran camana org west coast ni makan nasi t ...

Aku pulak setiap kali aku makan budu, kawan2 Kelate aku mesti heran, dia tanya mu pun tau makae bendo ni ko? Banyak kali gitu. Budu memang sodap
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Selama ni org asli sapot BN sebab banyak dapat hands out. Tapi tak tau lah kali ni, Umno dah takde dedak, lepas tu election rule pun strict. Lepas tu keling for sure 98% go for PH sebab isu Icerd dan Seafield.  Namun, Oi Ee Sun kata BN punya peluang menang lebih besau
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 12-1-2019 10:49 AM
Itu melayu yg sopan

Ada ja yg geli ke hulu geli ke hilir dgn budu

Pelik kan, Melayu maki.cina dgn perkataan 'babi', makanan paling enak, delicacy bagi Cina. Cuba kalau cina maki Melayu dgn delicacy Melayu, contoh, "woi Melayu, tempoyak betul kau nih!!", atau "cencaluk lah kau Melayu!!!" ..... bodo kan Mulayu
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 12-1-2019 10:49 AM
Itu melayu yg sopan

Ada ja yg geli ke hulu geli ke hilir dgn budu

Pelik kan, Melayu maki.cina dgn perkataan 'babi', makanan paling enak, delicacy bagi Cina. Cuba kalau cina maki Melayu dgn delicacy Melayu, contoh, "woi Melayu, tempoyak betul kau nih!!", atau "cencaluk lah kau Melayu!!!" ..... bodo kan Mulayu
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:47 PM | Show all posts
Boleh update tak senarai calon2 yg bertanding...kalau bukakthread tp takde info takat nak kutuk mengutuk baik kasi tutup je thread ni TT...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.085630s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list