JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
123
Return to list New
2041
View
70
Reply

[Tempatan] [Edisi PRK Cameron Highlands] Kuih Orang Asli pun Melayu tak beli, kata calon PH

[Copy link]

Author: EJALTI    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 12-1-2019 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
sekngucing replied at 10-1-2019 03:26 PM
ye betul ni
rasis gila...aku bg pun kdg2 depa tak mau
depa kata tak reti makan

Itu melayu yg sopan

Ada ja yg geli ke hulu geli ke hilir dgn budu

Contoh babi tu satu dunia makan lojik ka nak geli tapi dah dari lahir dididik mcm tu jadi la geli
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Racist gila statement .. Patut la.. DaP
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
syadq replied at 10-1-2019 10:26 AM
Melayu beli tongkat ali dgn ubi jaga je dari orang asli.

Aku beli je petai dgn madu org asli jual
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 12-1-2019 10:49 AM
Itu melayu yg sopan

Ada ja yg geli ke hulu geli ke hilir dgn budu

budu pun geli
takde budu tak sah makan nasik oii
aku heran camana org west coast ni makan nasi tanpa budu...hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
ek eleh..blm pape dah memcm kuar statement pastu minta maaf...harap dia xmenangla...karang kalo dia menang hbsla pokok2 besar kat cameron tu jd kuil diorng..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
sekngucing replied at 12-1-2019 02:28 PM
budu pun geli
takde budu tak sah makan nasik oii
aku heran camana org west coast ni makan nasi t ...

Aku pulak setiap kali aku makan budu, kawan2 Kelate aku mesti heran, dia tanya mu pun tau makae bendo ni ko? Banyak kali gitu. Budu memang sodap
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Selama ni org asli sapot BN sebab banyak dapat hands out. Tapi tak tau lah kali ni, Umno dah takde dedak, lepas tu election rule pun strict. Lepas tu keling for sure 98% go for PH sebab isu Icerd dan Seafield.  Namun, Oi Ee Sun kata BN punya peluang menang lebih besau
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 12-1-2019 10:49 AM
Itu melayu yg sopan

Ada ja yg geli ke hulu geli ke hilir dgn budu

Pelik kan, Melayu maki.cina dgn perkataan 'babi', makanan paling enak, delicacy bagi Cina. Cuba kalau cina maki Melayu dgn delicacy Melayu, contoh, "woi Melayu, tempoyak betul kau nih!!", atau "cencaluk lah kau Melayu!!!" ..... bodo kan Mulayu
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 12-1-2019 10:49 AM
Itu melayu yg sopan

Ada ja yg geli ke hulu geli ke hilir dgn budu

Pelik kan, Melayu maki.cina dgn perkataan 'babi', makanan paling enak, delicacy bagi Cina. Cuba kalau cina maki Melayu dgn delicacy Melayu, contoh, "woi Melayu, tempoyak betul kau nih!!", atau "cencaluk lah kau Melayu!!!" ..... bodo kan Mulayu
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:47 PM | Show all posts
Boleh update tak senarai calon2 yg bertanding...kalau bukakthread tp takde info takat nak kutuk mengutuk baik kasi tutup je thread ni TT...
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 03:57 AM | Show all posts

Jangan kata kuih orang Asli kuih orang India dgn Cina pun orang Melayu tak makan. Orang Melayu kena berhati hati dlm perkara makan minum ini. Bukan suka suka prajudis tapi kita nak makan yang terjamin kebersihan dan kehalalannya.

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 05:57 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 10-1-2019 10:31 AM
Sesetengah org Melayu makanan orang Kelantan jual pun depa taknak beli, inikan pula kuih sakai jakun ...

Tu bukan org melayu..tu jawa johor..haha
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 05:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ResellerMaxis at 13-1-2019 06:00 AM
CharlesDera replied at 10-1-2019 12:05 PM
bowdow punya rentung sembang pasai undi dok kira beli kuih.....bowdow punya rentung ...wakakakakakka ...


Memang betul pun apa dia ckp..org melayu kan perasan suci sangat..kuih org asli ke india ke cina ke mana boleh makan..
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 10:32 AM | Show all posts
ResellerMaxis replied at 13-1-2019 05:58 AM
Memang betul pun apa dia ckp..org melayu kan perasan suci sangat..kuih org asli ke india ke cina ...

jadi apa kena mengena dengan jadi calon pilihanraya....hang selalu makan kat restoran makanan cina pinggan oren tu ka? jadi awat hang tak jadi calon kat kawasan majoriti sepet? sembang sikit tengok..wakakakakakakkaa
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 11-1-2019 03:27 PM
Sebab ada mulayu suci anggap org kelantan pengoto lah ngok, tu reason yg tak nak beli food from th ...

tu bkn bermakna rasis.....
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 11:54 AM | Show all posts
Ko nak cakap orang melayu anti orang asli ke? Orang melayu tak beli kuih sebab tu ikut tste masing2 la tapi diorang beli je petai, sayur2 fresh yg orang asli jual kat pasar malam cameron highland tu.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
DARSITA replied at 13-1-2019 03:57 AM
Jangan kata kuih orang Asli kuih orang India dgn Cina pun orang Melayu tak makan. Orang Melayu ken ...

Tapi realitinya, ikut konsep melayu, kalau yg jual tu melayu otomatik food nya halal biarpun kotor. Tu banyak terjadi depan mata kita sehari2
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
EncikRhoma replied at 13-1-2019 11:54 AM
Ko nak cakap orang melayu anti orang asli ke? Orang melayu tak beli kuih sebab tu ikut tste masing2  ...

Petai dan sayor tu bukan org Asli yg masak. Keling tu cakap kuih muih, yakni makanan yg dimasak. Lebih kepada konsep geli org Melayu kpd masakan bangsa asing. Tapi bila kokesen kata geli dgn belacan tempoyak semua tu, melenting mulayu semua
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo pigi pasar malam aku selalu tterliuq tgk roti cina yg jual naik van tu...tappi telan liuq je la sebab sllu dgr momokan deols letak minyak cik bab..hahahh..ttapi serius roti diorg nampak sedap dan gebu
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo hi cameroon  plaak selalu beli jagung sayur strawberi tepi jalan..x pernah meols tanya deme org asli ke melayu ka selet ka kelly ng ka...
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
sekngucing replied at 10-1-2019 03:26 PM
ye betul ni
rasis gila...aku bg pun kdg2 depa tak mau
depa kata tak reti makan

Ludah ja ummah rasis sebegitu. Aiol bab makanan tak resis. Dengan pilak pon aiol beli.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.104141s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list