JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
2735
View
49
Reply

[Dunia] Hidup mati bersama. Indon jongos menembak mati kekasihnya sebelum membunuh diri. Kedua-dua mayat ditemui bogel di bilik hotel.

[Copy link]

Author: EJALTI       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-1-2019 11:06 AM | Show all posts |Read mode
Edited by EJALTI at 10-1-2019 03:08 AM

Hidup mati bersama

https://www.hmetro.com.my/global/2019/01/410310/hidup-mati-bersama

Artikel ini disiarkan pada : Rabu, 9 January 2019 @ 7:06 PM

Agensi


HASYIM dan Dewi.  FOTO Tribun Medan.

JAKARTA: Seorang lelaki menembak mati kekasihnya sebelum membunuh diri, dengan mayat kedua-duanya ditemui bogel serta berlumuran darah dalam bilik hotel kerana kecewa pertunangan mereka dibatalkan selepas hubungan tidak mendapat restu ibu bapa wanita berkenaan.


Dalam kejadian di Kota Kisaran, Asahan, Sumatra Utara, kelmarin itu, pekerja hotel menemui mayat pasangan berkenaan selepas curiga apabila mereka gagal mendaftar keluar selepas waktu ditetapkan, lapor Tribunnews.


Ketua Polis Asahan, Faisal Napitupulu berkata, pasangan itu dikenal pasti sebagai Hasyim Prasetya, 33, dan Dewi Istiana, 23.


Mereka masuk ke Hotel Central pada hari Ahad sekitar jam 10.30 pagi (waktu tempatan) sebelum ditemui mati keesokannya pada jam 12 tengah hari. Hasyim terlebih dulu menembak belakang kepala Dewi lalu menembak kepalanya sendiri.


Senjata yang digunakan Hasyim untuk menembak Dewi dan dirinya sendiri adalah pistol yang menggunakan peluru 5.56 milimeter, katanya.


Menurutnya, berdasarkan pesanan ringkas menerusi WhatsApp antara Hasyim dan Dewi, lelaki itu kecewa selepas pertunangan mereka dibatalkan.


Sementara itu, sumber berkata Dewi dan Hasyim sudah lama bercinta, namun hubungan itu tidak direstui keluarga wanita berkenaan, malah dia ditunangkan dengan orang lain.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Ngesek dulu sebelum tembak? Atau ppuan tu kna rogol sb frust pertunangan dibatalkan
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 11:38 AM | Show all posts
padan la mak bapak pompuan tak restu..
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Bugil? Koq banggak pajangin kuntul 2B kepam? Dasar indon palat @ip3
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 12:36 PM | Show all posts
mak aii ngesek dlu dehhhh...
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 12:48 PM | Show all posts
Keluarga nak mengesal pun tak berguna anak dah hilang nyawa
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 12:52 PM | Show all posts
sapa yang malu?
mereka dan keluarga mereka..
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 01:01 PM | Show all posts
bajet2 rumi dan juli ke


Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 01:05 PM | Show all posts
Mak ayah menyesal pun dah tak guna.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 02:29 PM | Show all posts
kesian hotel
berhantu
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 02:41 PM | Show all posts
Keluarga pompuan mesti nyesal x sudah... Sudah lah ditembak dlm bilik hotel dlm keadaan bogel pulak tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 02:51 PM | Show all posts
bunuh diri satu hal
bogel satu hal

kesian keluarga yang tanggung malu
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat indon xde istilah kawin lari ke
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 03:14 PM | Show all posts
siapla sapa dok bilik tu....mau mau pelancong dari melisia..mula la nampak penampakkan poyo jalan tembus dinding, tangisan ratapan dan ulangsiaran bunuh diri itew
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 03:19 PM | Show all posts
klu yg lombok siap boleh bawa lari balik lari anak org kawen sana....

dah kenapa x lari aje...kenapa nak tembak...
ptut la mak bapak x bg....
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 04:17 PM | Show all posts
kenapalah tak pakai baju dulu sebelum bunuh diri...
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 04:31 PM | Show all posts
ummah dunia ketiga miskin ekonomi merundum... what to expect??
bertunang sahaja lah buat apa mahu tunggu restu ibu bapa.. bukannya mereka elohim pun...
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
So theory pulis pulis yg kata kalau orang bunuh diri tak mau nampak aib mayat dia dah tak terpakai la kat kes ye.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Adakah jantan tu rogol dulu temanita dia baru tembak? Or ditembak ketika sedang tidur, sheol tak sangka pun akan dibunuh?
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodoh punya indogs, yg batalkan pertunangan tu keluarga perempuan tu, kau gi bunuh perempuan tu buat apa? Otak mereng ke puak2 indogs ni?
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Berhantu la hotel tu nanti
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian family menanggung malu
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 09:35 PM | Show all posts
macam tepat jah keputusan keluarga tu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 10:01 PM | Show all posts
dodolgemok replied at 10-1-2019 08:42 PM
Bodoh punya indogs, yg batalkan pertunangan tu keluarga perempuan tu, kau gi bunuh perempuan tu buat ...

"If i cant have you, nobody else can" gituh. Lelaki ni sah-sah ada something wrong, selayaknyalah keluarga batalkan pertunangan.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
sia2 mati. Indon kan besar, why not gi lari Kalimantan ke, Timor Leste ke dan mulakan hidup baru. Sapa pun tak kenal.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.141678s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list