JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12
Return to list New
474
View
28
Reply

"E-Sports Membawa Kepada Keganasan" - Aktivist ISMA. Apa Kata Anda?

[Copy link]

Author: hafiz.ahmad       Show all posts   Read mode

Post time 12-1-2019 01:36 AM | Show all posts
manehnya replied at 11-1-2019 03:34 PM
betul x dak sapa dpt halang perkembangan

cuma pada waktu ini, keuntungan tu x berapa byk, sejam ...

cyber cafe..   umm.. tu bukan e-sport..
tu cuma kedai, tempat lepak main game..

e-sport ni lebih besar, contoh skala tournament e-sport (click gambar)






Malaysia pernah buat jugak, tahun lepas
sumber: https://says.com/my/sports/dota- ... aysia-this-november



"16 international teams, qualifiers are open to all over the world, including Europe and China"

Hadiah

"All participants will take some of the prize, with the winner earning USD350,000 (about RM1.4 million), all the way down to the 13th to 16th places taking USD10,000 (about RM41,000)"

Harga ticket masuk untuk penonton

"Ticket prices are priced from RM180 to RM600. Astro and U-Mobile users will have first priority to purchase the tickets, on top of a 20% discount."

sumber: https://says.com/my/sports/dota- ... aysia-this-november

cyber cafe tu just.. kedai komputer main game..
e-sports is a much, bigger, serious, kind of.. games..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:44 AM | Show all posts
note that, gambar-gambar di atas ni cuma.. game DOTA2 sahaja.. satu game dipertandingkan..

e-sports ada banyak jenis game, genres, banyak jenis tournaments,
ada CS:GO, LOL, Fortnite, FIFA, PUBG, Tekken, Street Fighter, antara contoh.. banyak lagi games.

ada yang bermain di pc, ada yang main di konsol, dan terbaru, game-game di smartphone

so..
it's really big actually.
and, it's growing, ridiculously fast in the past few years..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
kroit92 replied at 10-1-2019 03:29 PM
and yes, aku tak berapa kenal sape Amin Ramily ni sape
tapi dia buat statement macam tu, terserlah  ...

I second u. Mende tah amik contoh Ted Bundy, dah kalo org tu mental kije doctor pon bleh jadi pembunuh kot
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 06:34 PM | Show all posts
sinalegna replied at 12-1-2019 01:45 PM
I second u. Mende tah amik contoh Ted Bundy, dah kalo org tu mental kije doctor pon bleh jadi pemb ...

kan

Orang tak main video games pun, kalau dah stress tinggi, atau kepala tingtong, tendency jadi ganas tu ade gak

Kadang-kadang orang cari point, cari sesuatu. Bila ada benda tak kena, someone, something has to be blamed, a scapegoat is needed. Kambing hitam. Video games ni benda biasa la kena. Ramai orang tak berkenan.
Hanya sebab dia tak suka video games, habis semua kena sapu rata.

rancangan tv merapu, mencarut, mengaibkan orang, scene tak senonoh, scene ganas, etc. Macam mana pulak kan
But to some, nahh.. tu semua takde ape. video games lagi bahaya
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.087230s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list