JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
123Next
Return to list New
2596
View
50
Reply

[Dunia] Saya Sangat Sayangkan Ibu, Nota Terakhir Anak 10 Tahun Sebelum Bunuh Diri Untuk Gembirakan Ibu

[Copy link]

Author: Modngengade       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-1-2019 01:16 PM | Show all posts |Read mode
Menyayat hati. Seorang kanak-kanak perempuan berusia 10 tahun ditemui mati bersama dengan sekeping nota yang membuatkan ramai tersentuh membacanya.

Dalam notanya, kanak-kanak itu didakwa membunuh diri untuk membuatkan ibunya sebagai wanita paling gembira di dunia.

Difahamkan, pasukan kecemasan menerima satu panggilan mendakwa terdapat seorang budak perempuan telah menggantung dirinya pada pukul 10.18 malam 6 Januari lalu.

Kejadian itu dikatakan terjadi sewaktu berlangsung satu festival di mana setiap orang memberikan hadiah antara satu sama lain.

Jadi, membunuh dirinya sendiri didakwa sebagai hadiah terbaik kanak-kanak itu kepada ibunya dalam nota yang ditulis.
Polis ketika berada di tempat kejadian C Mirror

Dia dilihat menyalahkan dirinya sendiri selepas bapanya meninggalkan mereka, dan percaya bahawa dia telah menyakitkan dan merosakkan kehidupan ibunya selama ini.

Antara ayat di dalam surat itu yang menyentuh emosi ramai ialah: Saya berharap suatu hari nanti ibu akan mengingati saya dan apabila di langit akhirnya ibu akan memeluk saya.

Saya hanya mahu ibu untuk menjadi wanita yang paling bahagia di dunia ini selepas saya tiada lagi di sini, saya yang menjadi punca hidupnya rosak sejak saya dilahirkan, dan ayah pergi meninggalkan kami.

Saya mahu ibu saya supaya bertenang, tidak banyak bekerja, hadiah terbaik yang saya minta adalah kegembiraannya.

Seperti yang anda sering katakan pada saya yang anda berharap saya tidak pernah dilahirkan.

Saya sangat sayangkan ibu, menurut nota tersebut.

Jiran-jiran memberitahu bahawa budak perempuan tidak pernah menunjukkan rasa sedih atau kelihatan mempunyai masalah.

Pihak berkuasa di Mexico menyiasat kes kematian itu dan laporan tempatan mendakwa polis sedang meneliti untuk mendakwa ibu kanak-kanak berkenaan. Punca kematiannya disahkan sebagai menggantung diri.

Sumber : Mirror

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 01:23 PM | Show all posts
mungkin emaknya sendiri yang suruh
dia tulis nota tu..
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedih plak aku
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 01:41 PM | Show all posts
takziah.... dan al fatihah kepada beliau...
ada juga jasa beliau untuk ibunya... miskin2 pun reti membantu utk mengurangkan beban ibunya...
beliau tidak minta pun di lahirkan di dunia ini... ibu beliau yg lahirkan beliau...

tak macam ummah satu lagi tu... dah la miskin... dunia ketiga... ekonomi merundum.. tu pun sanggup suicide bombing sambil menyasarkan org lain... sungguh menyusahkan dan membawa beban pada manusia lain... tp what to expect... byk negara phobia kepada mereka dan tk suka mereka... tk lama lg pupus la tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
There, mak dia sdr pernah ckp, betapa maknya wish dia xdilahirkan
Sedih ooo rasa unwanted
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 01:47 PM | Show all posts
mesti mak dia selalau sumpah2 dia. kalau nota tu dlm bi mesti sedap bunyi bila translate bunyi x feel plk
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 01:55 PM | Show all posts
Edited by momomikomiki at 10-1-2019 01:58 PM

maybe budak ni jadi punching bag mak dia...laki dah lari hari2 kot mak dia blame this girl...
Nah original english version..
"I want to ask my mum to be calm, not to work a lot, the best present I can ask is her happiness.
"I hope some day you remember me and in the sky, finally, you hug me.
"I think the best present for the Three Kings is if I kill myself.
"As you always said to me I wish you had never been born.
"I love you so much, mum, I know the Three Kings do not exist but I give you this great present."



Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
SissySembah replied at 10-1-2019 01:41 PM
takziah.... dan al fatihah kepada beliau...
ada juga jasa beliau untuk ibunya... miskin2 pun reti m ...

Salah sungguh tekaan kak sissy. ....baca post #8 ya...

Moga mak dia ke neraka jahanam. ...dan moga dunia ni jadi neraka hidup maknya. ..
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 02:18 PM | Show all posts
sapa kata tak ada mak tak sayangkan anak?
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
aku ada kwn mcm ni. Mak ckp dpn2 anak..."kalau korang takde hidup aku lbh senang"....
anak dah umur 10 dan 7 thn.....
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa punya mak lah..harap2 mak dia jadi homeless la satu hr nnti
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 02:27 PM | Show all posts
Sedihnya baca
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 02:34 PM | Show all posts
Seperti yang anda sering katakan pada saya yang anda berharap saya tidak pernah dilahirkan.




jgn la sebut ayat mcm ni depan anak lps tu sikit2 mengungkit "mak yg besarkan korang bla bla"
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 02:42 PM | Show all posts
mungkin mak dia asik salahkan dia, sebab dia lah bapak lari, sebab dia lah hidup jadi susah bla3

sian anak tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 02:43 PM | Show all posts
momomikomiki replied at 10-1-2019 01:55 PM
maybe budak ni jadi punching bag mak dia...laki dah lari hari2 kot mak dia blame this girl...
Nah o ...

Ya Allah

melampau betul mak nye
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 04:24 PM | Show all posts
kesiannya budak ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Dear mom, are you happy now?
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:32 PM | Show all posts
Mesti budak ni rasa unwanted seumur hidup dia
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
You are in a better place darling..be happy.and may your mom find her own happiness too, just like you wish for...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:54 PM | Show all posts
10 tahun dah anak.. Takkan selama tu langsung tak terbit rasa sayangkan anak... Keras betul hati.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:58 PM | Show all posts
sedihnya baca.. dalam umur yang sepatutnya dapat kasih sayang dari ibu.. dia boleh buat keputusan macam ni.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Sad... Imagine perasaan mak dia
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 08:51 PM | Show all posts
ada jgk mak yg xsayangkan anak yer....
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
momomikomiki replied at 10-1-2019 01:55 PM
maybe budak ni jadi punching bag mak dia...laki dah lari hari2 kot mak dia blame this girl...
Nah o ...

"I hope some day you remember me and in the sky, finally, you hug me.
.
Ishhhh sedihnyyaaa..betapa anak kecik tu dambakan "ibu" tu utk peluk2 dia..
.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
faraway1 replied at 11-1-2019 03:54 PM
10 tahun dah anak.. Takkan selama tu langsung tak terbit rasa sayangkan anak... Keras betul hati.

ada satu movie lakonan actor dr.strange tu ..since he was a kid he was physically tortured by his dad sampai la one day his setan father tu raped him and mak dia biarkan je..buat2 xnampak, bila dah besar, he dgn beraninya confronted his mom, tanya kenapa mak dia xbuat something? HE RAPES ME, EVERY NIGT, HOW COULD U DO NOTHING?
Guess what the mom response?
Takde apa2 expression sedih ke apa, mak dia just jawab ME TOO.
so, kiranya anak ni hasil rogol n pompuan tu mmg bukan takat benci ngan perogol (bapa) tapi juga anak yg dilahirkan tu..kesian sgt cerita ni..but very deep..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.147761s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list