JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
3044
View
51
Reply

[Dunia] Saya Sangat Sayangkan Ibu, Nota Terakhir Anak 10 Tahun Sebelum Bunuh Diri Untuk Gembirakan Ibu

[Copy link]

Author: Modngengade    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-1-2019 03:54 PM | Show all posts
10 tahun dah anak.. Takkan selama tu langsung tak terbit rasa sayangkan anak... Keras betul hati.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:58 PM | Show all posts
sedihnya baca.. dalam umur yang sepatutnya dapat kasih sayang dari ibu.. dia boleh buat keputusan macam ni.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Sad... Imagine perasaan mak dia
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 08:51 PM | Show all posts
ada jgk mak yg xsayangkan anak yer....
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
momomikomiki replied at 10-1-2019 01:55 PM
maybe budak ni jadi punching bag mak dia...laki dah lari hari2 kot mak dia blame this girl...
Nah o ...

"I hope some day you remember me and in the sky, finally, you hug me.
.
Ishhhh sedihnyyaaa..betapa anak kecik tu dambakan "ibu" tu utk peluk2 dia..
.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
faraway1 replied at 11-1-2019 03:54 PM
10 tahun dah anak.. Takkan selama tu langsung tak terbit rasa sayangkan anak... Keras betul hati.

ada satu movie lakonan actor dr.strange tu ..since he was a kid he was physically tortured by his dad sampai la one day his setan father tu raped him and mak dia biarkan je..buat2 xnampak, bila dah besar, he dgn beraninya confronted his mom, tanya kenapa mak dia xbuat something? HE RAPES ME, EVERY NIGT, HOW COULD U DO NOTHING?
Guess what the mom response?
Takde apa2 expression sedih ke apa, mak dia just jawab ME TOO.
so, kiranya anak ni hasil rogol n pompuan tu mmg bukan takat benci ngan perogol (bapa) tapi juga anak yg dilahirkan tu..kesian sgt cerita ni..but very deep..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
10 tahun pandai kau dik mengarang karangan..akak 10 tahun karangan pon fail
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedihnya. Mesti dia sedih tengok kawan2 happy2 kena peluk dengan mak. Mak tak nak dia pun tapi dia still harap and wish yang baik2 untuk mak dia.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcmana budak 10tahun boleh terfikir utk bunuh diri dan tau cara2 nk bunuh diri? Siap tulis nota yg seakan org dewasa punya pemikiran shj.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak kucing pun ku jatuh sayang inikan pulak anak sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Rip adik..may Allah bless your soul..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:54 AM | Show all posts
kesiannya sampai satu tahap berharap mak nya akan
peluk dia jg akhirnya..selama ni maknye mmg takde
layan anak tu lah.asyik ckp tak nak anak tu kan..
gembiralah mak tu skrg ni kan..ada org susah payah
nak anak.ada yg sng dpt anak tak jaga bgs2..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 02:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila lah mak mak kat malaysia ni nak sedar yang diorang pun dalam diam jadi toxic dalam kehidupan anak anak.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:26 AM | Show all posts
anak2 yg senasib dgn budak nih kalau membesar benci makpak sendiri akan dihencap kaw2 pula.
org luar takkan paham, asyik lah cakap 'sorga di kaki ibu', 'sejahat2 mak dan bapak, dia org la lahirkan ko' etc

NO kid asked to be born, they had no control over it, it isnt something they had any power in, and the very LEAST you can do, if you bring a child into the world, is to let them feel loved and supported and make it clear that they have every right to be here and be loved and succeed... youre obligated. sorry. theres no excuse for treating a child like theyre a burden and verbally conveying that to them and/or giving off that message with your actions and approach to interaction with them.. every child deserves far better than being made to feel like their existence is a burden or a mistake. because it isnt.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Jonesy at 12-1-2019 10:45 AM
momomikomiki replied at 10-1-2019 01:55 PM
maybe budak ni jadi punching bag mak dia...laki dah lari hari2 kot mak dia blame this girl...
Nah o ...


Runtun hati membacanya.
Kalaulah kau tahu betapa ramainya ibu-ibu di dunia ni yang nak memelukmu, nak
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
SissySembah replied at 10-1-2019 01:41 PM
takziah.... dan al fatihah kepada beliau...
ada juga jasa beliau untuk ibunya... miskin2 pun reti m ...

Teringat bapak palestin hantar anal kecik pegi baling batu kat askar Israel... epik
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:39 AM | Show all posts
Membercaribaru replied at 12-1-2019 02:56 AM
Bila lah mak mak kat malaysia ni nak sedar yang diorang pun dalam diam jadi toxic dalam kehidupan an ...

Wah aku suka ayat ko nih... melambangkan tahap pemikiran ko... tak pun mak ko seangkatan dengan mak budak nih...
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
matamata replied at 10-1-2019 02:23 PM
aku ada kwn mcm ni. Mak ckp dpn2 anak..."kalau korang takde hidup aku lbh senang"....
anak dah umur ...

Time ngesex nak pulak. Lain kali suruh kawan ko tu pakai protection. Bebal cakap camni kat anak2
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Aduh pilunya baca... kesian adik ni, betapa dia perlukan kasih sayang dr seorg ibu
Rip dik..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
evlinne replied at 12-1-2019 11:58 AM
Time ngesex nak pulak. Lain kali suruh kawan ko tu pakai protection. Bebal cakap camni kat anak2

Kawan aku tu lelaki...ex bini dia yg ckp mcm tu...anak2 dia sendiri yg report kat bapak dia mak bwk jantan ke rumah....kawan aku tak nak percaya until kantoi dpn mata dia sendiri, even ipar2 dia pun ada report sbb dah tak larat nak subahat, bila kantoi keluarla ayat2 camtu...budak2 tu dah tentu tau fikir, last2 semua nak tinggal dgn bapak dia...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.122430s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list