JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1234Next
Return to list New
3391
View
66
Reply

[Politik] Amran Fans shared a post.DAP sedang meratah duit rakyat.

[Copy link]

Author: tobby       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-1-2019 06:28 PM | Show all posts |Read mode
Amran Fans shared a post.







Yesterday at 12:47








DAP sedang meratah duit rakyat.
Sekitar Oktober 2018, Timbalan Menteri Pendidikan, Teo Nie Ching mengumumkan peruntukan untuk dua buah SJKC sebanyak RM23 juta.

SKJC Kay Sin diberi (RM13 juta) dan SJKC Permatang Tinggi (RM10 juta) bagi pembinaan bilik darjah dan blok baru.
Peruntukan dua buah SKJC tersebut dapat membantu 46 buah sekolah di luar bandar lengkapkan dan baik pulih kemudahan infrastruktur.
Semalam Teo Nie Ching sekali lagi mengumumkan peruntukan sebanyak RM12 juta akan diberi kepada SKJC Persendirian.
Malah pada 11 Januari lalu, Menteri Kewangan, Lim Guan Eng menyerahkan cek RM2 juta kepada New Era University.
Semakin lama semakin seronok DAP membelanjakan wang negara kerana Lim Guan Eng menguasai MOF.
Apakah Maszlee Maleek tidak malu melihat Timbalan Menteri Pendidikan lebih ke depan berbanding Menteri Pendidikan.
Menteri Pendidikan, Dr. Maszlee Malek hanya mampu buat pengumuman tukar kasut hitam, perkenal silibus belajar berenang, mahu kaji warna stokin.
Selain itu hanya mencari kesalahan kerajaan terdahulu seperti mendedahkan kehilangan susu untuk pelajar sekolah yang mana sebenarnya susu itu tidak hilang.
Saya perhatikan Timbalan Menteri Pendidikan begitu komited menjalankan tugas tapi hanya ke SJKC, SJKC persendirian.
Pendek kata peruntukan pendidikan kini dibelanjakan seperti duit bapa sendiri.
Jika dahulu bab umum peruntukan biasanya dibuat oleh PM, TPM dan Menteri.
Sekarang Timbalan Menteri boleh umum pada bila-bila masa untuk serahkan peruntukan khas kepada mana-mana pihak.
Syabas Maszlee Maleek!


Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh...I thought sjkc dan sjkt tak dapat bantuan dari federal. Sudah tukar policy  kah??
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 06:42 PM | Show all posts
duit orang Melayu dan rentung dia guna untuk sekolah budaya dan bangsa dia...wakakakakakkakaka
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
whyla nk kasi sekolah private.. theyols sndr kaya n boleh operasi sndr using their own money..
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 09:03 PM | Show all posts
hebat.....
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Wau. Dari sedia kaya bertambah kaya.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa huntok balas budi khuenst.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 10-1-2019 09:05 PM
Masa huntok balas budi khuenst.

khen.... adil sgt haha
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts
dinopower2 replied at 10-1-2019 09:15 PM
khen.... adil sgt haha

Cam taik senang2 boleh bagi sekolah cainis puloh juta huntok repair sekolah.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 10-1-2019 09:16 PM
Cam taik senang2 boleh bagi sekolah cainis puloh juta huntok repair sekolah.

pdhl diorg funder dah byk....  pastu share bg sekolah pondok kahkah

melayu budus je kena tipu
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 09:23 PM | Show all posts
tunggu feedback Cina DAP + pengundi PH









Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Ewww meols xstuju. Meols sanggup undi umno blk klu gini
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 09:27 PM | Show all posts
undi bn for life la gini. PH lagi haprak rupanya. tapi pastikan Zahid tu tak jadi next pm ye.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Jilaker....
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
korang la yang salah..korang yg undi PH...bongok
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 10:06 PM | Show all posts
23juta sikit sangat tu, tambah lagi.

bagi ringgit malaysia kat semua sjkc, baru adil.





Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Hehehheeh..nak buat camne. melopong jelah
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Setahu sayalah, correct me if I'm wrong. Dalam perlembagaan, tiada peruntukan untuk sjk. Sesiapa yang duduk dalam kementerian boleh tolong cek dan highlight perkara cenggini. Kalau betullah, ini sudah mengoyak robekkan perlembagaan. Amat hina.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
anything for education. then esok lepasan sjkc nilah yg banyak cipta peluang pekerjaan kepada semua bangsa terutamanya buka kilang untuk produce consumer goods. anak2 bangsa yg berdengki bila sek cina dapat peruntukan tulah esok berebut mintak kerja kat company2 cina tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Melayu kn kuli kt negara sendiri..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.119190s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list