Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3872
View
66
Reply

[Politik] Amran Fans shared a post.DAP sedang meratah duit rakyat.

[Copy link]

Author: tobby    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-1-2019 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Masih bertongkat....

Mahathir tak nak pulak cakap Cina bertongkat.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
MarryPottet replied at 10-1-2019 02:54 PM
anything for education. then esok lepasan sjkc nilah yg banyak cipta peluang pekerjaan kepada semua  ...

sis rasa kontraktor yang dapat projek tu puak dia atau puak kita?
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:05 PM | Show all posts
dah tu yg rakyat pilih hadap la 5 tahun
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Wth is this?!!!
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat tered sebelah kata Akta negara digubal oleh Menteri,  yang ni pulak dikata Timbalan Menteri ada kuasa luluskan peruntukan besar. Inilah akibat penutupan Sekolah Latihan Umngok, lobaicai hilang arah macam monyet dikunyit jubo nya  
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
MarryPottet replied at 10-1-2019 10:54 PM
anything for education. then esok lepasan sjkc nilah yg banyak cipta peluang pekerjaan kepada semua  ...

Bullshit....
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa kah jadah bagi kst sekolah swasta... Sekolah keb pun x cukup peruntuksn....
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
gigahertz replied at 11-1-2019 03:00 PM
sis rasa kontraktor yang dapat projek tu puak dia atau puak kita?

Tak kesahlah Allah nak tentukan projek bina sekolah tu jadi rezeki siapa. Yg penting keselamatan bangunan yg menempatkan ratusan malah ribuan anak2 sekolah mesti diutamakan. Takde kejadian siling runtuh, bumbung tercabut atau kes makmal komputer terbengkalai
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:23 PM | Show all posts
nmpknya ada forumner main reply je
isu nya disini kenapa sekolah private
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_acura replied at 12-1-2019 11:37 AM
Bullshit....

Lobai in denial
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
R2D2 replied at 12-1-2019 12:23 PM
nmpknya ada forumner main reply je
isu nya disini kenapa sekolah private

Sebab ianya adalah SEKOLAH! Sekolah tu tempat menuntut ilmu & membina ketamadunan. Tak kiralah ianya sekolah public maupun private. Sama kes dengan kerajaan DAP Pulau Pinang yg saban tahun bagi peruntukkan untuk maahad2 tahfiz sekitar penang. cina yg jadi majoriti penggundi di penang tak anggap ianya sebagai isu besar. Jika ianya satu isu besar bagi mereka, sudah tentu mereka dah jatuhkan kerajaan DAP penang masa pru sebelum2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Bsrangksli ada cina yg tak sedar.... Yg sek tahfiz yg terima  bantuan tu adalah tahfiz yg berdaftar dan menggunakn silibus kebangsaan.
Btw banyak aja sekolah melayu yg swasta.. Tapi tak dapat peruntukan pun.
Btw kenapa nk bagi sekolah persendirian yg sudah sedia cukup.. Dari segi kelengkapan.. Walhal bsnysk sek keb yg daiff..
Kenapa pula peruntukannya lagi banyak sampai 200k secara puratal.. Walgal sek keb hanya 20k... Beza 180k tu....
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
MarryPottet replied at 12-1-2019 12:26 PM
Lobai in denial

DeniL.. KAH2..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 02:40 PM | Show all posts
cmf_acura replied at 12-1-2019 12:56 PM
Bsrangksli ada cina yg tak sedar.... Yg sek tahfiz yg terima  bantuan tu adalah tahfiz yg berdaftar  ...


isu nya disini kenapa sekolah private
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:02 PM | Show all posts
Edited by zjen at 12-1-2019 03:04 PM

iols tak menyesal undi DAP ,   tapi bukan pasal sapot,  cuma tukar kerajaan dulu,  perjalanan belum tamat

PRU akan dtg iols galakan undi calon bebas ...  kalu uols benci DAP,  galakan la Cina India undi calon bebas bangsa deols

boikot 'calon parti'   ...  semua parti politik adalah di-sponsor omputih ( barangkali Yahudi ),    bila dah menang mostly dah pergi focus 'hal dalaman parti' ,   sbb byk rebutan kuasa dlm parti,   mender dlm parti mana ada faedah utk weols rakyat ?

setiap parti pon sama,  ada rebutan kuasa nak jadi presiden parti dan sebagai nye ... mana ada masa asik turun ke tempat dia ...   so calon parti tak boleh kira 'wakil rakyat'   ....  cuma 'wakil parti'

hanya 'calon bebas'  baru boleh kira 'wakil rakyat'  ...   kalu boleh undi la calon yg dok tak jauh dr tempat sendiri,  kecuali masa persidangan parlimen baru gi KL

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:24 PM | Show all posts
weols rakyat Malaysia bertuah ada raja-raja Melayu boleh jadi pemimpin,  so undi la calon bebas,  toksa hirau tentang 'pengalaman'

masa merdeka 1957 weols pon start from zero ...  ekceli undi yg kurang berpengalaman barangkali wakil tu akan lebih dengar suara hati rakyat

makin berpengalaman makin pandai rasuah,   dan juga ada pengalamn dia buat mender syaitan,    naper org UMNO ramai muka sombong,  sbb dah terlalu selesa utk menang,  dah yakin sangat tanpa pencabar,  so kang gerenti tak boleh kasi PH jadi BN ke dua,   pon takan undi balik BN

bagi la peluang kat calon bebas ...  juga bermaksud bagi peluang kat uols semua,  anyone boleh naik bertanding

sebalik nye kalu uols nak pakai tiket UMNO atau PAS naik bertanding,  mana ada chan ?    byk pihak uols kene tahu amik hati dia,  kene pandai bodek,  barangkali kene rendahkan diri dgn Yahudi

so biar la bersatu beri sokongan kat calon bebas,   budaya ni bila satu hari nanti dah terbentuk,  barangkali uols ada chan,  atau anak cucu weols ada chan
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 04:12 PM | Show all posts
setuju jugak dengan @zjen
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 04:14 PM | Show all posts
apa ada hal.. ikot kata2 macai yang lurus mcm pembaris... PM tetap melayu ka apa kaa ( wpun mamak kerala spt macai2 dok hina sebelom dia lompat kapal ) ..

Depa amek kesempatan jaa .. kalo buleh nak tabur sebanyak mungkin kerna depa tak rasa mampu menang next PRU or dapat sokongan majoriti orang Melayu.. selagi ada kuasa, gunakan habis habisan ..

Sama kes masa umngok diharamkan suatu ketika dahulu... Presiden MCA jadi acting PM sat ... habis kontrak2 dilambakkan pada puak2 sundri kerna dia tahu tak lama sangat dapat buat lagu tu... padan muka melayu2 bodo yang kununnn nak "perubahan" ...
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru pergi mting sklh anak...dgn berlapiknya cigu cakap thn ni ibu bapa diharap dpt sumbang lebih..thn ni tak mcm thn2 sebelum ni ye..sekarang ni dpt sikit je..tu pun cikgu tu takut2 nk ckp..sedih pulak dengar..bumiputra melukut di negara sendiri..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
pumpkingirl replied at 12-1-2019 06:02 PM
Baru pergi mting sklh anak...dgn berlapiknya cigu cakap thn ni ibu bapa diharap dpt sumbang lebih..t ...

Peruntukan byk.. Tapi salur ke benda lain. So sekolah kena cari duit sendiri. Bila minta duit kat ibu bapa ..kata sekolah mkn duit
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.079173s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list