JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
3938
View
157
Reply

[Tempatan] Sistem beraja sudah kuno, tidak boleh dipertahan, kata aktivis PH

[Copy link]

Author: Remyda    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-1-2019 04:50 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 04:50 PM | Show all posts
aku rasa pandangan peguam ini bukan minoriti dan in a way menyuarakan secara terbuka persepsi orang melayu zaman sekarang terhadap sistem beraja di malaysia.

malaysia memerlukan lebih ramai orang macam beliau.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2019 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Tumpang lalu. Atok nak lalu sat
IMG_2419.JPG
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Kah jilat Ho Ah Chai sampai licin
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 05:20 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 11-1-2019 02:17 PM
Akak juga merasakan apa yang kak dodol rasa. ...diam . sajalah. ....hehe

Dodol rasa ramai jua yg tersenyum sinis akan hal ini. Hehe...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
CharlesDera replied at 11-1-2019 08:48 AM
menjadi etis, feminis dan social justice warrior pun dah tak cool dan dianggap penyakit sosial...seb ...

U points are good.
I agree to some extend..tp bhs la plak
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Wassap replied at 11-1-2019 09:31 AM
The power falls to some ppl only who control the government of the day while the rest can only e ...

We can exercise our right n voice out.
I wld say perhimpunan such icerd, bersih n what not is one of the way to exercise our right /power.

Tho i look down to PH (I still idolise Tun), i see them as a new govt who is so afraid of the citizen. Hence so many u-turn decision by them.

Netizen pun bagus dlm voice out. But make it civilise, no carut2.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 11-1-2019 09:35 AM
tak terkejut dari lawyer fadiah

idea fadiah xkan berakhir dengan keputusan yg baik mcm yang diusa ...

I wld say she is one young struggling lawyer. But i applloud usaha.
Maybe she will success maybe not.
Tp at least dia nmpk agak meyakinkan dr siti kasim yg scary itu.

U go girl
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Fb dia mmg dia dah set org luar xleh bagi komen, hanya friendlist dia je leh. Siap sedia takut kena kecam la tuuu penjilat dap ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Islam is being attack. JAKIM,  tabung haji,  now Institusi Raja2 pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 11-1-2019 01:47 PM
Mungkin aku silap. ..tapi aku sendiri dengar ceramah ustaz wadi....hanya taraf ulamak yang kekal s ...

DisisiNya... Anta Maharaja, anta Raja, anta ustaz, anta CEO... Pada dasarnya sama sahaja.  Yang membezakan taqwa, iman, amal, ilmu dikalangan orang yg ikhlas.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 10:42 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 11-1-2019 06:44 PM
I wld say she is one young struggling lawyer. But i applloud usaha.
Maybe she will success maybe  ...

im sure we will see chaos
the worst is civil war and seperatism
tulisan ayman rahsdan wong pd 7 jan ada sebabnya
bagi contoh 1 negara moden selepas WW2 yg bertukar dari monarki kpd republik yg aman - tolak iran yg mnjadi rejim agama
nay - unless the power vacuum is fill with the rise of a dictatorial like figure... powerful enough to hold the country intact.

hmm... nampak mcm berita baik utk saya all hail Aladeen.

klu xde powerful figure to hold the country... foreign power akan masuk.
fadiah have to wait 50 -100 years



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_king_kong replied at 11-1-2019 04:50 PM
aku rasa pandangan peguam ini bukan minoriti dan in a way menyuarakan secara terbuka persepsi orang  ...

Agreed, thumb up

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 11-1-2019 10:13 PM
Islam is being attack. JAKIM,  tabung haji,  now Institusi Raja2 pulak.

Stop menyembah manusia.

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 11-1-2019 06:44 PM
I wld say she is one young struggling lawyer. But i applloud usaha.
Maybe she will success maybe  ...

Ada yg dh kena tangkap sebab buat planning dan jangka masa utk tumbangkan Raja2 Melayu.

Tak silap Melayu DAP lelaki.

Tapi aku rasa ramai lagi Melayu akan keluar utk suarakan benda ni.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus ada ramai mcm ni dlm ph. Kerajaan sepenggal
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 11:30 PM | Show all posts
sebab tu dalam hikayat buku tun sri lanang salah situ salah setan, kita diberi watak keling kitul dan mendeliar, jumpa ular jumpa keling ketuk kepala madey dulu
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:21 AM | Show all posts
Edited by pakjep at 11-1-2019 05:24 PM

inilah masalahnya bila fahaman liberal mula bertapak. semuanya atas nama kebebasan.  Kaji balik sejarah betul-betul sebelum nak tibai raja-raja melayu. Islam masuk ke nusantara melalui siapa. Siapa yang ulama islamkan dulu. Ulamak-ulamak dulu islamkan raja melayu dulu. Bila raja dah masuk islam rakyat pakat-pakat masuk islam. That's fact. Siapa yang tukar gelaran raja kepada sultan?. Kenapa maharaja-maharaja Cina hilang begitu saja. Maharaja India pon begitu habis kena sembelih. Kat Indon pon sama. Mana pi sultan mereka. tengok apa jadi. Cuba tengok apa yang Sultan Brunei buat. Seinci tanah pon bangsa lain tak dapat.
Orang yahudi yang bangsat tu pun kaji sejarah. Para orientalis dan penjajah dulu semua belajar sejarah. Ni tak. hangpa dok layan astro ria banyak sangat. Apakaitan institusi islam dengan sultan-sultan melayu. Depa kat luar tu tau. Tau sangat. Nak musnahkan islam musnahkan sultan-sultan melayu dulu. Bukak mata sikit. Luaskan kan sikit pikiran tu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Ai setujuk. Sistem beraja harus kekal tetapi mereka mesti bijak mesti belajar bagus jaga tingkahlaku jaga agama jaga ikut perlembagaan. Kalau sistem beraja tak ikut sepatutnya bagaimana rakyat mau hormat. Negara lain aman2 sistem beraja
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.118877s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list