JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1594
View
52
Reply

"Dekat Traffic Light Saja 10 Minit Terbuang, KL Ni Nak Jadi Apa Sebenarnya?"

[Copy link]

Author: Cari-Azza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 12-1-2019 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah nama pon ibu negara, city centre.. saya sebaik la xde kereta.. dulu kerja kt kl guna motor je.. pastu weekend nk hangout pon guna motor, atau public transport klu malas nk menunggang..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
jem??? akak senyum sinis jah
sbb akak aman2 jah naik lrt mrt ke sana sini
umah akak pun dekat je dgn stsn

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Public transportation pun cam sial lagi, lagi nak suruh orang park n ride.

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:26 AM | Show all posts
hmmm...jgn kl jer, klang yg tak berapa nak up pon sama, wat mrt tuk kesenangan banglaq and foreigner, jln lobang sana sini, tak pernah nak betulkan, klu betulkan pon cam simbah cam tu jer. mmg sialan. Nak rancakkan ekonomi nak bina condo bagai yg harga mencecah rratus riban kekonon rumah mampu milik. tengkorak kamu. Alih2 foreigner yg beli
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
DollahRepek replied at 11-1-2019 03:57 PM
Kalau jem di area KL itu mmg ramai yang dah biasa. Tapi bila jem di area kg2 terutama musim perayaan ...

Lagi2 kat jalan kampung 1 lane.. perghh dia punya kuajaqq rasa nak bomb je sekor2
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
cik_sssara replied at 11-1-2019 03:40 AM
LOL. Dah nama pun dekat bandar. Pusat bandar pulak tu. Takkan nak macam tu je keadaannya dengan 5/10 ...

kekadang aku tak.paham.la.yang tinggal.kat kepong keje kat Bukit bintang. bangun seawal.pagi 6.45 semata mata nak elak.jamm.masuk keje pukul 8pagi dah la perti jamm balik pun jamm.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Artemesiaa replied at 11-1-2019 03:49 AM
Ada benarnya sebab tu sekarang makin ramai pilih duduh diluar sikit dari kawasan tengah bandar.  Wal ...

kalau hari jumaat jangan.la.cuba cuba pukul 1 baru nak smpai masjid. mmg berimamkan Timesquare/sungaiwang berkiblatkan trafiklight bermakmumkan Proton and the geng.
kena seawal pukul 12.  masuk masjid
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 07:03 PM | Show all posts
second week of january 2019 ni, KL mmg jammed luar biasa....

kalau wangsa maju - jelatek - jalan ampang, 2-3 tahun lps pukul 6.45-7.15, jln still lengang..

tp minggu lps pukul 7 pagi dah jammed dr simpang DUKE smpai le jln ampang

buat lah bnyak mana highway pun KL akan tetap jammed

ni satu lagi ni projek DUKE-SPE, gigih buat highway , penuh poket ekovest, kan bagus kalau jajaran highway ni buat MRT instead, bukan semua nak hadap naik kereta hari2 kt kl ni... jalan pun entah cam apa je skrg ni lubang sana sini
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
oni313 replied at 12-1-2019 07:03 PM
second week of january 2019 ni, KL mmg jammed luar biasa....

kalau wangsa maju - jelatek - jalan  ...

Projek duke2 tu aku rasa membuatkan rege kondo2 area embassy kat ampang hilir jatuh teruk
Ye la sbb kalo duk kondo tgkt 5 pun, depan balkoni bukak je sliding dlor, terus ngadap highway..sama level dgn elevated highway lak tuh.jadahnya la kan
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:37 PM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 12-1-2019 08:47 PM
Projek duke2 tu aku rasa membuatkan rege kondo2 area embassy kat ampang hilir jatuh teruk
Ye la s ...

mmg pun, yg ,M suites ke apa nama, sebelah menara perkeso tu, mau pitam bukak je tingkap ada flyover highway kt sebelah, same goes to G Village.... pasni ampang hilir akan jd lebih kurang area keramat je lah, mana pernah jammed teruk area ampang hilir tu...

dulu mmg ada bantahan utk projek DUKE ni, seri maya jelatek siap pasang banner lagi tu, bantah projek ni, tp tetap jugak berjalan projek tu...
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
oni313 replied at 12-1-2019 10:37 PM
mmg pun, yg ,M suites ke apa nama, sebelah menara perkeso tu, mau pitam bukak je tingkap ada flyov ...

dah la seri maya jelatek tu pun among high end middle gak kan. bila trafik dh padat sgt depan rumah tu, dah bleh sama dgn level pprt cheras jah
my ex boyfren dulu duk area banglo jalan bomoh behind seri maya condo tu
sib baik la family dia dah pindah dr situ since early 2000...sbb skang ambience  area situ dh level pprt
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 12:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Cyempaka replied at 11-1-2019 11:31 AM
minggu ni sangat2 jem. lebih dr biasa. 2jam perjalanan aku ke ofis. biasanya 45minit ja

Sbb dah mula sekolah ke?....
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 12:42 AM | Show all posts
dah tu, orang buat MRT ko p batal
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 08:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Jalan tun razak tu cakap je la pukul brape pagi ke petang ke x penah x jam. Semakin menjadi2 sejak start construction tun razak exchange 1mdb
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 10:05 AM | Show all posts
shamsadis replied at 13-1-2019 12:42 AM
dah tu, orang buat MRT ko p batal

last mile connection, MRT 3 circle line yg kena tangguh tu adalh decision paling bodoh oleh gomen skrg ni...

pasal line ni connect hampir semua line lrt/mrt/monoirail dkt kl ni, KL lack of interchange, thats why lrt mrt kita tak optimize betul2...
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 10:07 AM | Show all posts
sfinaria replied at 13-1-2019 08:29 AM
Jalan tun razak tu cakap je la pukul brape pagi ke petang ke x penah x jam. Semakin menjadi2 sejak s ...

+ satu lagi, projek penyurairan jln tun razak by naza corp, kalau kau perasan dpn embassy kuwait tu, ha itu lah dia, flyover penyuraian, tengok lah nanti, takan pernah kurang jammed kt area situ

jln semarak punya underpass pun dah siap, tp last week pagi kul 7 lebih, tetap jugak jammed kt underpass baru tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 10:09 AM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 12-1-2019 10:44 PM
dah la seri maya jelatek tu pun among high end middle gak kan. bila trafik dh padat sgt depan ruma ...

rumah2 area jln bomoh ramai indonesian kan nowadays... bukan situ je, hampir seluruh keramat penuh puak2 diorg dah skrg ni, penduduk asal pun dah tak lalu duduk kl ataupun dah passed away...


Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Construction kt setiawangsa tu thn bila nk siap tah. Bising betul
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 10:17 AM | Show all posts
ak pun heran nape KL ni x penah stop buat pembangunan?????????????????
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
oni313 replied at 13-1-2019 10:09 AM
rumah2 area jln bomoh ramai indonesian kan nowadays... bukan situ je, hampir seluruh keramat penuh ...

area jalan bomoh tu banglo2
parents KRU duk area situ
aku pun dah lama x gi area situ sbb takde tujuan lg
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 11:15 AM | Show all posts
yang gi KL skali skala ni pon bosan kemain ngadap jam..
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 11:36 AM | Show all posts
Sazida replied at 13-1-2019 10:14 AM
Construction kt setiawangsa tu thn bila nk siap tah. Bising betul

org melayu have have ramai duduk situ, used to be la, tp tengok setiawangsa skrg ni cam pprt je traffic flow nya

wangsa maju lak masa mula2 bukak, planned to have 10 section, low and medium density utk org kemampuan rendah kelas menengah... 10 tahun sudah wangsa maju mana jammed sgt...

tp company buat wangsa maju tu went bancrupt, tinggallah sec 1, 2, 4,5 6 ngan 10 je, no sec 3, 7,8 and 9......tambah lagi perangai bengong DBKL main approved je kondo2, terus cam hape je wangsa maju skrg ni...

alam damai je yg akak notice kwsan terakhir dlm KL yg tak jammed, soon gonna be jammed bila siap highway SUKE
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
oni313 replied at 13-1-2019 10:07 AM
+ satu lagi, projek penyurairan jln tun razak by naza corp, kalau kau perasan dpn embassy kuwait t ...

Lepas underpass tu ade traffic lite pagi2 mesti ade polis traffic jaga tapi itu la x membantu sgt pun, sangkut jugak
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
oni313 replied at 13-1-2019 11:36 AM
org melayu have have ramai duduk situ, used to be la, tp tengok setiawangsa skrg ni cam pprt je tr ...

entahla chuols. Kdg terfikir bila construction ni nk settle., satu tempat tu 2-3biji naik kondo. Pdhl jarak sekangkang kera je.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau petang ada polis trafik tercongok mesti double triple jam. Sedarlah kereta makin banyak. Jalan raya pun dah tak dan menampung jumlah kereta. Perjalanan 25km pun ambil masa 60-70 minit untuk sampai. Kau rasa??
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.097488s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list