JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
2114
View
55
Reply

"Dekat Traffic Light Saja 10 Minit Terbuang, KL Ni Nak Jadi Apa Sebenarnya?"

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Post time 11-1-2019 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
I kul 6.45pagi dah keluar rumah padahal masuk office 8.45...husband i lagi awal,kul 6.15 dah gerak sebab office dia lagi jauh.kadang2 penat jugak 4jam sangkut jem setiap hari nak pergi/balik kerja..banyak kali weolls rasa macam nak giveup and pindah duduk bandar2 kecik and jual kuih tepi jalan pon xpe...tapi kenangkan bil2 dan hutang yg perlu dibayar,gagahkan jua.tetiba jadi kuat,giteww..life must go on kekdahnya..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 04:24 PM | Show all posts
dah nama pun ibu negara.. pusat bandar.. semua nk keje KL,shopping KL.. cer tngok sebuah umah kat KL/selangor ada berapa kete.. minimum 2 biji.. tu mak ayah jer.. kalo ada anak2 yg dh keje?
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Saje nak bagi tahu, Batu Caves dah start jem. 28hb lambat lagi oiiii
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
matseh replied at 11-1-2019 02:26 PM
Kesian yg kerja area KL SEl  dll. Aku kerja di Jejawi , rumah pun di Jejawi. Masuk pukul 7.45, pukul ...

Mee kari dekat As Sagoff tu gerek seyh....tp lagi best pekena Nasi Kandar Irfan ke hapa dekat sebelah Unimap jejawi tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 05:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Sbb tu the best option pergi balik kerja ni naik motor tapi setiap hari tawakkal harap selamat sampai rumah. Naik motor lg tinggi risiko tp takdela tersekat teruk dlm jam. Kesian yg terpaksa jgk bwk kereta tu la, lagi2 yg kena hantar anak tadika ke apa
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah nama pon ibu negara, city centre.. saya sebaik la xde kereta.. dulu kerja kt kl guna motor je.. pastu weekend nk hangout pon guna motor, atau public transport klu malas nk menunggang..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
jem??? akak senyum sinis jah
sbb akak aman2 jah naik lrt mrt ke sana sini
umah akak pun dekat je dgn stsn

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Public transportation pun cam sial lagi, lagi nak suruh orang park n ride.

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:26 AM | Show all posts
hmmm...jgn kl jer, klang yg tak berapa nak up pon sama, wat mrt tuk kesenangan banglaq and foreigner, jln lobang sana sini, tak pernah nak betulkan, klu betulkan pon cam simbah cam tu jer. mmg sialan. Nak rancakkan ekonomi nak bina condo bagai yg harga mencecah rratus riban kekonon rumah mampu milik. tengkorak kamu. Alih2 foreigner yg beli
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
DollahRepek replied at 11-1-2019 03:57 PM
Kalau jem di area KL itu mmg ramai yang dah biasa. Tapi bila jem di area kg2 terutama musim perayaan ...

Lagi2 kat jalan kampung 1 lane.. perghh dia punya kuajaqq rasa nak bomb je sekor2
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
cik_sssara replied at 11-1-2019 03:40 AM
LOL. Dah nama pun dekat bandar. Pusat bandar pulak tu. Takkan nak macam tu je keadaannya dengan 5/10 ...

kekadang aku tak.paham.la.yang tinggal.kat kepong keje kat Bukit bintang. bangun seawal.pagi 6.45 semata mata nak elak.jamm.masuk keje pukul 8pagi dah la perti jamm balik pun jamm.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Artemesiaa replied at 11-1-2019 03:49 AM
Ada benarnya sebab tu sekarang makin ramai pilih duduh diluar sikit dari kawasan tengah bandar.  Wal ...

kalau hari jumaat jangan.la.cuba cuba pukul 1 baru nak smpai masjid. mmg berimamkan Timesquare/sungaiwang berkiblatkan trafiklight bermakmumkan Proton and the geng.
kena seawal pukul 12.  masuk masjid
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 07:03 PM | Show all posts
second week of january 2019 ni, KL mmg jammed luar biasa....

kalau wangsa maju - jelatek - jalan ampang, 2-3 tahun lps pukul 6.45-7.15, jln still lengang..

tp minggu lps pukul 7 pagi dah jammed dr simpang DUKE smpai le jln ampang

buat lah bnyak mana highway pun KL akan tetap jammed

ni satu lagi ni projek DUKE-SPE, gigih buat highway , penuh poket ekovest, kan bagus kalau jajaran highway ni buat MRT instead, bukan semua nak hadap naik kereta hari2 kt kl ni... jalan pun entah cam apa je skrg ni lubang sana sini
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
oni313 replied at 12-1-2019 07:03 PM
second week of january 2019 ni, KL mmg jammed luar biasa....

kalau wangsa maju - jelatek - jalan  ...

Projek duke2 tu aku rasa membuatkan rege kondo2 area embassy kat ampang hilir jatuh teruk
Ye la sbb kalo duk kondo tgkt 5 pun, depan balkoni bukak je sliding dlor, terus ngadap highway..sama level dgn elevated highway lak tuh.jadahnya la kan
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:37 PM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 12-1-2019 08:47 PM
Projek duke2 tu aku rasa membuatkan rege kondo2 area embassy kat ampang hilir jatuh teruk
Ye la s ...

mmg pun, yg ,M suites ke apa nama, sebelah menara perkeso tu, mau pitam bukak je tingkap ada flyover highway kt sebelah, same goes to G Village.... pasni ampang hilir akan jd lebih kurang area keramat je lah, mana pernah jammed teruk area ampang hilir tu...

dulu mmg ada bantahan utk projek DUKE ni, seri maya jelatek siap pasang banner lagi tu, bantah projek ni, tp tetap jugak berjalan projek tu...
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
oni313 replied at 12-1-2019 10:37 PM
mmg pun, yg ,M suites ke apa nama, sebelah menara perkeso tu, mau pitam bukak je tingkap ada flyov ...

dah la seri maya jelatek tu pun among high end middle gak kan. bila trafik dh padat sgt depan rumah tu, dah bleh sama dgn level pprt cheras jah
my ex boyfren dulu duk area banglo jalan bomoh behind seri maya condo tu
sib baik la family dia dah pindah dr situ since early 2000...sbb skang ambience  area situ dh level pprt
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 12:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Cyempaka replied at 11-1-2019 11:31 AM
minggu ni sangat2 jem. lebih dr biasa. 2jam perjalanan aku ke ofis. biasanya 45minit ja

Sbb dah mula sekolah ke?....
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 12:42 AM | Show all posts
dah tu, orang buat MRT ko p batal
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 08:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Jalan tun razak tu cakap je la pukul brape pagi ke petang ke x penah x jam. Semakin menjadi2 sejak start construction tun razak exchange 1mdb
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 10:05 AM | Show all posts
shamsadis replied at 13-1-2019 12:42 AM
dah tu, orang buat MRT ko p batal

last mile connection, MRT 3 circle line yg kena tangguh tu adalh decision paling bodoh oleh gomen skrg ni...

pasal line ni connect hampir semua line lrt/mrt/monoirail dkt kl ni, KL lack of interchange, thats why lrt mrt kita tak optimize betul2...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.104207s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list