Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1988
View
22
Reply

Cinta Dihalang: Pasangan Nekad Mati Bersama, Ditemui Bogel Berlumuran Darah

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-1-2019 11:38 AM | Show all posts |Read mode
Seorang lelaki bertindak membunuh diri selepas menembak mati kekasihnya.


Kejadian yang berlaku di Koat Kisaran, Asahan, Sumatra Utara itu menyaksikan mayat kedua-duanya ditemui dalam keadaan bogel dan berlumuran darah dalam sebuah bilik hotel.


Tribun News melaporkan, pasangan yang dikenali sebagai Hasyim Prasetya, 33, dan Dewi Istiana, 23 itu kecewa kerana pertunangannya dibatalkan selepas tidak mendapat restu daripada ibu bapa perempuan tersebut.


Dewi dan Hasyim, Kredit foto: Tribun News


Mayat mereka berdua ditemui selepas pekerja hotel berasa curiga kerana mereka gagal mendaftar keluar selepas waktu yang ditetapkan.


Ketua Polis Asahan, Faisal Napitupulu berkata,


Mereka masuk ke Hotel Central pada hari Ahad sekitar jam 10.30 pagi (waktu tempatan) sebelum ditemui mati keesokannya pada jam 12 tengah hari. Hasyim terlebih dulu menembak belakang kepala Dewi lalu menembak kepalanya sendiri.


Senjata yang digunakan Hasyim untuk menembak Dewi dan dirinya sendiri adalah pistol yang menggunakan peluru 5.56 milimeter."


Berdasarkan perbualan WhatsApp antara Hasyim dan Dewi, lelaki itu kecewa selepas pertunangan mereka dibatalkan.


Difahamkan Dewi dan Hasyim sudah lama bercinta namun Dewi mahu ditunangkan dengan orang lain. -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
ok la.. sempan main dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 11:49 AM | Show all posts

nak bunuh diri pon dalam keadaan aib berbogel
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 11:53 AM | Show all posts
'till death do us unite
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodo. Baik ko kawen lari je
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 01:40 PM | Show all posts
bodohya pilih cara keji cam gitew

dunia ni banyak lagi perkara yang seronok  untuk di buat
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 01:43 PM | Show all posts
Hauknya perangai lelaki tu. Hauk perangai hauk segalanya.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana dapat pistol? Ada jual black market ke sana?
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 02:16 PM | Show all posts
Betapa ramainya penduduk indon nih... ada lagi yg bunuh diri pasal cinta terhalang.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 02:51 PM | Show all posts
Siap ada pistol, patutlah bapa pompuan tu tak restu kot, samseng agaknya
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Alahai muke lawa mcm ni..dh rugi 1 peluang nak dpt bibik indon mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:51 PM | Show all posts
ni betul "till death do us part"
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Konsep aku tak dapat orang lain pun tak boleh dapat
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:10 AM | Show all posts
nak mati pon, pakai lar baju dulu, napain sih harus dibogelin
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:09 PM | Show all posts
nama ja wartawan Cari tapi macam mana boleh tak tau thread dah ada

https://bm.cari.com.my/forum.php ... &extra=page%3D1

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 12-1-2019 12:09 PM
nama ja wartawan Cari tapi macam mana boleh tak tau thread dah ada

https://bm.cari.com.my/forum.p ...

Rasanya bila depa buka thread atau topik baru ..depa akan.dapat bayaran. .tu sebab depa tak peduli thread dah ada 2..3...pun tetap depa buka topik yg sama

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:24 PM | Show all posts
noor2 replied at 12-1-2019 12:13 PM
Rasanya bila depa buka thread atau topik baru ..depa akan.dapat bayaran. .tu sebab depa tak peduli ...

macam gak cyber trompah politik (nama dirahsiakan) yang over the top menyerang CI lepas kalah PRU baru ni... dedak punya pasal undang2 porem pun langgar seribu kali mati hidup balik pun sanggup...





Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:53 PM | Show all posts
Decaffeinated replied at 12-1-2019 01:24 PM
macam gak cyber trompah politik (nama dirahsiakan) yang over the top menyerang CI lepas kalah PRU  ...

kau je yg bahlol
bahlol keturunan anjing, tak berpeluh konon






Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Perlu ke nk bogel kot iye pun. Mcm2 hal la..
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 12:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukan nekad mati bersama... kalau mati bersama tu terjun laut bersama2, minum racun sama2, gantung diri sama2.. ni obvious jantan jawa ni perangkap tunang dan tembak dia

Aku tak dapat, kau pun tak boleh.. konsepnya
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.118126s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list