JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1234Next
Return to list New
3660
View
78
Reply

[Jenayah] Sultan Agung Melayu Hanya Membazirkan Wang Cukai Yang Kami Bayar C (Sandy Ooi)

[Copy link]

Author: shark       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-1-2019 12:13 PM | Show all posts |Read mode



YANG di-Pertuan Agong dan Raja-Raja Melayu terus dihina oleh golongan minoriti yang terasa diri mereka sebagai tuan di negara ini.


Terbaru, seorang wanita yang dikenali sebagai Sany Ooi meninggalkan komen pada artikel Malaysiakini mendakwa Sultan dan Raja-Raja Melayu tidak memberi sebarang keuntungan kepada rakyat.


Kata Sandy: Duit cukai kita masuk bank akaun Raja-raja Melayu, apa yang mereka bincangkan tidak akan menguntungkan rakyat langsung.


Komen Sandy kemudiannya ditangkap layar dan ditular oleh netizen sehingga dia terpaksa menyahaktif akaun Facebook miliknya.



Walaupun Facebook Sandy Ooi telah hilang, netizen nampaknya bijak menjejaki wanita berkenaan yang bekerja di syarikat pembekal ubat, Novo Nordisk Pharma dan merupakan penyokong kuat Pakatan Harapan.



Sementara itu, netizen mahu Sandy Ooi juga diambil tindakan sama seperti Eric Liew, Azham Akhtar dan Nur Alia Astaman yang ditahan polis di bawah Akta Hasutan, semalam.



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 12:17 PM | Show all posts
harap cikki jinjang ini dijejak hingga ke lubang cacing...kurang ajar
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 12:23 PM | Show all posts
tak mau bayaq cukai pi migrate Australia...wakakakakkakaka
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
CharlesDera replied at 11-1-2019 12:23 PM
tak mau bayaq cukai pi migrate Australia...wakakakakkakaka

Maybe  nak pindah sana tapi direject??
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 12:43 PM | Show all posts

Can Anybody Prove

Ape yang dia kata ni salah?


#gundikwannabe

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2019 12:43 PM | Show all posts

makin ramai bangkit bersuara tak puas hati. dulu menikus


Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 12:43 PM | Show all posts
babi tonyok muka dia

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2019 12:44 PM | Show all posts

elok buat hukuman macam thai, hina raja penjara terus.padan muka


Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 12:45 PM | Show all posts
babi punya fb semua pakai nama mat salleh

chris la, janet la, mike la, wendy la

muka pecah seribu gak

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by akusukaq at 11-1-2019 12:53 PM
shark replied at 11-1-2019 12:43 PM
makin ramai bangkit bersuara tak puas hati. dulu menikus


berani semenjak dapig jadi boss Pakatan Hanat.sila buat polis report dan tangkap. bagi merase tidor semalam kat lokap.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 12:52 PM | Show all posts
muka cam babi muka dia amoi ni

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 12:54 PM | Show all posts
Ada eloknya juga manusia makin open, supaya kita boleh tau apa yg terpendam dalam hati setiap rakyat.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg bodo aje buat statement mcm tu pakai identiti sendiri di media sosial
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 12:56 PM | Show all posts
babi betina pun lagi cantik dari sepet ni

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 12:58 PM | Show all posts
Bongok punya nickname. Tak semayang ker sis?
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 12:59 PM | Show all posts

1 Kali Cantas Saje

Muntz replied at 11-1-2019 12:58 PM
Bongok punya nickname. Tak semayang ker sis?
Dah arwah..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 01:01 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 01:04 PM | Show all posts

Jangan Berasap Sudah

muntzic replied at 11-1-2019 01:02 PM
dia panas sebab berkali2 cantas aku, aku rilex je buat nick baru asap
Sanggop ko ye..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 01:07 PM | Show all posts

Arwah Lagi

muntzic replied at 11-1-2019 01:05 PM
biasa je, dah bertahun2 camni gak
Nah kain kapan..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
semoga muka muka hauk ni cepat didedahkan
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 01:10 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
hantar blk plz. Itu je hukuman yg paling sesuai. Lain dr tu x mau tau.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 01:14 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Apsal kaum dia selalu rasa dia je yg byr cukai. Siap ade yg tulis 90% cukai dibayar kaum dia. Mana dia dpt statistics tu ke main petik je.   Eh melayu pun ramai byr cukai. Annoying sungguh
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
sila buat laporan polis segera..hehehe. kutip..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.129737s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list