JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
3622
View
78
Reply

[Jenayah] Sultan Agung Melayu Hanya Membazirkan Wang Cukai Yang Kami Bayar 每 (Sandy Ooi)

[Copy link]

Author: shark    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-1-2019 01:14 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Apsal kaum dia selalu rasa dia je yg byr cukai. Siap ade yg tulis 90% cukai dibayar kaum dia. Mana dia dpt statistics tu ke main petik je.   Eh melayu pun ramai byr cukai. Annoying sungguh
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
sila buat laporan polis segera..hehehe. kutip..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Melayu memang sembah raja

Raja disembah gitu kekdahnya...tengok jelah Melayu yg backup dlm ni...tak abis2 merafak sembah
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak nak byr cukai sila berambus drpd Malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Xhabis lgi ke perangai bodoh sekor2 ni komen xbertapis smbil tayang muka dan segala personal info dlm media sosial? Cash lah hendaknya!
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Muntz replied at 11-1-2019 12:54 PM
Ada eloknya juga manusia makin open, supaya kita boleh tau apa yg terpendam dalam hati setiap rakyat ...

Rasanya ramai dh pendam lama, Xtahan nak luahkan gamaknya. Tpi sebab mereka dungu media sosial, xreti nak hide personal info dan gmbar mereka. Cash sajalah
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 02:31 PM | Show all posts
sandi kau..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 02:51 PM | Show all posts
Mereka lupa yang raja2 melayu ni lah yg bagi kerakyatan kepada datuk nenek mereka. Masa datuk nenek mereka lari dari tanah besar cina dan merempat ke sini untuk cari sesuap nasi, raja2 melayu ni lah yang sudi ambil mereka sebagai rakyat.

Sekarang bila dah kaya-raya dah mula sombong dan lupa diri.


Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 02:52 PM | Show all posts
shernazz replied at 11-1-2019 12:35 PM
Maybe  nak pindah sana tapi direject??

mustahil reject...australia is the oceania america....ramai sepet2 dah pindah ke sana...yang masih duduk sini tu mesti tak berani nak compete dengan bangsa2 lain yang lebih multiracial berbanding Malaysia...atau depa ni dalam diam sebenaqnya menyedari bahawa pi la mana2 pun..tak semua orang akan setuju dengan pendapat hang sorang...wakakakkakaka
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Walaopon apa yg dia cakap tu benerrrr..tapi claim diri mcm bangsa tonyok je yg bayar cukai...haktuiiii mohon merepot 3'malam dlm lokap
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:08 PM | Show all posts
Muntz replied at 11-1-2019 12:54 PM
Ada eloknya juga manusia makin open, supaya kita boleh tau apa yg terpendam dalam hati setiap rakyat ...

melalak cam anak babi je kau ni

sendiri kena maki, mengelupur cam anak babi ilang mak

bahahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:20 PM | Show all posts
Cukai bayaq ke hulu ke hilir... mai laa fakta tengok.. ini laah hasil ajaran sesat partai2 pojaan hati depa... menyebarkan fitnah tanpa fakta supaya orang2 bodoh mcm sandy kaa sandi kaa sandai kaa telan & percaya bulat2... akai 3 suku ..

Bak kata macai2 kann.. bumi ni luas kaa Allah punya ka apa kaa... rasa tak suka ikot peraturan di bumi Malaysia... sila berambus ke negara yang boleh puaskan semua benda depa nak..  nak kritik tak salah... tapi biaq ada adab & fakta.. bukan orang bodoh serbu
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:26 PM | Show all posts



Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam aku cakap berulang kali, mengkriminalisasi pesalah dalam isu ni tak selesai masalah, orang tetap buat aje kan. We need different approach and diferent measures badly for this. Yg Madey cakap tu part of it.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Berapa banyak ko bayar oi..bukan set ko ke banyak lari cukai...kami ni ha makan gaji potong pcb tiap bulan..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Depa ni lah..tiap tahun mengundi balik ke msia semata mata nak punahkan negara..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
joelava replied at 11-1-2019 03:26 PM

Rebranding dulu nama Melayu tu dahulu baru sembang ikra bagai kencang
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:47 PM | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 11-1-2019 03:46 PM
Rebranding dulu nama Melayu tu dahulu baru sembang ikra bagai kencang

mak kau babi


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
joelava replied at 11-1-2019 03:47 PM
mak kau babi

Rebranding dulu nama Melayu tu ye.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:50 PM | Show all posts
bab bayangan tuhan dok perabih boreh je tu mmg betul pon..
lantak le korang masih in denial.. org lain sedar jgn la korang sentap
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:50 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
joelava replied at 11-1-2019 03:50 PM
mak kau babi tonyok

Rebranding dulu nama Melayu...bagi nama sedap dan elok sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:53 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
joelava replied at 11-1-2019 03:53 PM
mak kau babi dalam tin brand chaichibai

Nama Melava pon ok jugak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.112957s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list