JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
3961
View
78
Reply

[Jenayah] Sultan Agung Melayu Hanya Membazirkan Wang Cukai Yang Kami Bayar 每 (Sandy Ooi)

[Copy link]

Author: shark    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-1-2019 03:47 PM | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 11-1-2019 03:46 PM
Rebranding dulu nama Melayu tu dahulu baru sembang ikra bagai kencang

mak kau babi


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
joelava replied at 11-1-2019 03:47 PM
mak kau babi

Rebranding dulu nama Melayu tu ye.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:50 PM | Show all posts
bab bayangan tuhan dok perabih boreh je tu mmg betul pon..
lantak le korang masih in denial.. org lain sedar jgn la korang sentap
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:50 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
joelava replied at 11-1-2019 03:50 PM
mak kau babi tonyok

Rebranding dulu nama Melayu...bagi nama sedap dan elok sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:53 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
joelava replied at 11-1-2019 03:53 PM
mak kau babi dalam tin brand chaichibai

Nama Melava pon ok jugak
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:54 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:57 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Pihak sana pun tolong muhasabah diri juga. Fikir kenapa rakyat keluar dengan komen macam ni.
Ada juga yg akan menangguk di air keruh ambil kesempatan.

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
bonggo replied at 11-1-2019 01:16 PM
Apsal kaum dia selalu rasa dia je yg byr cukai. Siap ade yg tulis 90% cukai dibayar kaum dia. Mana d ...

Cina ni ibarat masyarat umum yg suka guna ayat "cukai kami yg dok bayar gaji kamu" bila nk komplen pasal kakitangan awam....

Padahal berapa sen jer cukai yg dibayar
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 04:24 PM | Show all posts
Ramai org islam bayar zakat pendapatan. Amoi tu tau kah?
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
bonggo replied at 11-1-2019 05:16 AM
Apsal kaum dia selalu rasa dia je yg byr cukai. Siap ade yg tulis 90% cukai dibayar kaum dia. Mana d ...

apa dia cakap pasal pembayar cukai tu mmg betul sis. kebanyakkan orang kita dan kaum.india pegang jawatan driver.despatch.cashier..runner tapi kalau cina bnyak pegang high position. CEO..manager etc etc. gaji despatch mana sampai 2k. kalau macam CEO gaji tak kurang rm3k...tu x termasuk elaun  bagai......Disebabkant sangap duit cukai menyebabkan diorang berani naik kepala.

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
sqlite3 replied at 11-1-2019 06:51 AM
Mereka lupa yang raja2 melayu ni lah yg bagi kerakyatan kepada datuk nenek mereka. Masa datuk nenek  ...

Aku ada buat kajian pasal kaum diorang ni. Dioraang punya sejarah menunjukkan diorang mmg tak puas hati apa yang ada. orang hantar dia suruh jaga kawasan pandai.pandai pulak dia claim diri dia pemerintah kawasan tu.pastu gila memberontak.
kalau tak silap ini adalah dinasti Jin Akhir. dinasti jin akhir ni bila kuat dan ganti dinasti Ming dia jadi Dinasti Qing. dinasti qing jatuh pun pasal  
So si amoi ni aku tak tau la dia Ming ke Han ke uighyur ke dia nak start perangai kecinaan dia tu kat malaysia. Kalau Sultan takde pun dia tetap tak puas hati.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila nk kn tangkap....   
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
geng dapigs makin naik lemak lepas jd komponen kerajaan
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi raja-raja mana ada pure malay dah?sebab tu lah melayu sendiri pun dengan raja-raja dah tak hormat
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 09:12 PM | Show all posts
klu x sultan agung ...kaum korang xkan dpt tongkat kekayaan
well ini pun kesilapan sultan2 royalties juga.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 11-1-2019 04:11 PM
Pihak sana pun tolong muhasabah diri juga. Fikir kenapa rakyat keluar dengan komen macam ni.
Ada ju ...

I think Madey pun akan suarakan sikit demi sikit isi hati rakyat ni pada ummah tanjak. kan dia kata maharaja kingdom J pun dah setuju komunikasi secara direct dan terus terang
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.120972s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list