JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
3623
View
78
Reply

[Jenayah] Sultan Agung Melayu Hanya Membazirkan Wang Cukai Yang Kami Bayar 每 (Sandy Ooi)

[Copy link]

Author: shark    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-1-2019 03:54 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:57 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Pihak sana pun tolong muhasabah diri juga. Fikir kenapa rakyat keluar dengan komen macam ni.
Ada juga yg akan menangguk di air keruh ambil kesempatan.

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
bonggo replied at 11-1-2019 01:16 PM
Apsal kaum dia selalu rasa dia je yg byr cukai. Siap ade yg tulis 90% cukai dibayar kaum dia. Mana d ...

Cina ni ibarat masyarat umum yg suka guna ayat "cukai kami yg dok bayar gaji kamu" bila nk komplen pasal kakitangan awam....

Padahal berapa sen jer cukai yg dibayar
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 04:24 PM | Show all posts
Ramai org islam bayar zakat pendapatan. Amoi tu tau kah?
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
bonggo replied at 11-1-2019 05:16 AM
Apsal kaum dia selalu rasa dia je yg byr cukai. Siap ade yg tulis 90% cukai dibayar kaum dia. Mana d ...

apa dia cakap pasal pembayar cukai tu mmg betul sis. kebanyakkan orang kita dan kaum.india pegang jawatan driver.despatch.cashier..runner tapi kalau cina bnyak pegang high position. CEO..manager etc etc. gaji despatch mana sampai 2k. kalau macam CEO gaji tak kurang rm3k...tu x termasuk elaun  bagai......Disebabkant sangap duit cukai menyebabkan diorang berani naik kepala.

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
sqlite3 replied at 11-1-2019 06:51 AM
Mereka lupa yang raja2 melayu ni lah yg bagi kerakyatan kepada datuk nenek mereka. Masa datuk nenek  ...

Aku ada buat kajian pasal kaum diorang ni. Dioraang punya sejarah menunjukkan diorang mmg tak puas hati apa yang ada. orang hantar dia suruh jaga kawasan pandai.pandai pulak dia claim diri dia pemerintah kawasan tu.pastu gila memberontak.
kalau tak silap ini adalah dinasti Jin Akhir. dinasti jin akhir ni bila kuat dan ganti dinasti Ming dia jadi Dinasti Qing. dinasti qing jatuh pun pasal  
So si amoi ni aku tak tau la dia Ming ke Han ke uighyur ke dia nak start perangai kecinaan dia tu kat malaysia. Kalau Sultan takde pun dia tetap tak puas hati.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila nk kn tangkap....   
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
geng dapigs makin naik lemak lepas jd komponen kerajaan
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi raja-raja mana ada pure malay dah?sebab tu lah melayu sendiri pun dengan raja-raja dah tak hormat
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 09:12 PM | Show all posts
klu x sultan agung ...kaum korang xkan dpt tongkat kekayaan
well ini pun kesilapan sultan2 royalties juga.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 11-1-2019 04:11 PM
Pihak sana pun tolong muhasabah diri juga. Fikir kenapa rakyat keluar dengan komen macam ni.
Ada ju ...

I think Madey pun akan suarakan sikit demi sikit isi hati rakyat ni pada ummah tanjak. kan dia kata maharaja kingdom J pun dah setuju komunikasi secara direct dan terus terang
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku tak sokong tindakan ahsoh ni but lets be real, she speaks on behalf of many of us.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:39 AM | Show all posts
amoi..lu bikin sekolah cina kita talak kacau, lu main melecun kong si fa cai sampai tiga empat pagi kita  talak kacau, lu minom alak sampai mabok masok longkang pon kita talak kacau, lu makan itu kelebau pendek, siap bele kasi eksport ma....kita pon talak kacau. Lu bikin kompeni besa-besar bila melayu mintak keleja lu tanya boleh cakap cina ka. itu pon kita talak bising.
Itu raja sikit talak usik lu . Lu balik sekolah melayu belajar itu sejalah. Lulu punya sultan kasi lu olang  bukak lombong. Sikalang sula kaya banyak sombong.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:20 AM | Show all posts
sapa suruh tulis di facebooook
patut join forum cari dan tulis di sini...
sure tiada apa apa tindakan kena.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Alang2 ade yang dah kena tangkap baik tangkap semua. Tak kira la la bangsa apa pun.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:18 PM | Show all posts
dah tu jangan la cari sebab untuk orang hentam.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau rasa membazir duit ko bayar cukai pergi jela pindah negara lain bayar cukai kat negara sana
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:22 PM | Show all posts
She just spoke THE UGLY TRUTHHH..... T to the R to the U to the T to the H
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by apam at 12-1-2019 01:33 PM

Bodohnya ingat hasil negara hanya bersumberkan duit cukai kau aje ke?
macam besau sangat cukai yg kau bayar compare dgn segala kemudahan, hasil mahsul negara yg kau memketedarah dari tok nenek sampai anak cucu kau.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:32 PM | Show all posts
shark replied at 11-1-2019 12:43 PM
makin ramai bangkit bersuara tak puas hati. dulu menikus

kan...

harap lebih ramai lagi yang akan tampil biar polis, DPP, hakim takde keje lain....


Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:41 PM | Show all posts
rata2 dalam ni attack bangsa dia korang ni ada masalah pemahaman ka apa?

tang mana dia kata dia mewakili orang cina sahaja.

dia siap guna istilah rakyat

siap attack babi yang tak berdosa bagai. dah tu kalau melayu yang tulis korang nak attack lembu ka ayam?

kata bodoh kang tau sentap...

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:49 PM | Show all posts
Decaffeinated replied at 12-1-2019 01:41 PM
rata2 dalam ni attack bangsa dia korang ni ada masalah pemahaman ka apa?

tang mana dia kata dia m ...

yg bodoh tu kau

bodoh keturunan anjing, tak berpeluh konon

bahahaha


Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 12-1-2019 01:41 PM
rata2 dalam ni attack bangsa dia korang ni ada masalah pemahaman ka apa?

tang mana dia kata dia m ...

kau buat-buat tak paham ke apa?
bukan semua orang bodoh macam yg kau expect.
kah kah kah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.098412s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list