Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4892
View
78
Reply

[Jenayah] Sultan Agung Melayu Hanya Membazirkan Wang Cukai Yang Kami Bayar 每 (Sandy Ooi)

[Copy link]

Author: shark    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-1-2019 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi raja-raja mana ada pure malay dah?sebab tu lah melayu sendiri pun dengan raja-raja dah tak hormat
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 09:12 PM | Show all posts
klu x sultan agung ...kaum korang xkan dpt tongkat kekayaan
well ini pun kesilapan sultan2 royalties juga.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 11-1-2019 04:11 PM
Pihak sana pun tolong muhasabah diri juga. Fikir kenapa rakyat keluar dengan komen macam ni.
Ada ju ...

I think Madey pun akan suarakan sikit demi sikit isi hati rakyat ni pada ummah tanjak. kan dia kata maharaja kingdom J pun dah setuju komunikasi secara direct dan terus terang
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku tak sokong tindakan ahsoh ni but lets be real, she speaks on behalf of many of us.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:39 AM | Show all posts
amoi..lu bikin sekolah cina kita talak kacau, lu main melecun kong si fa cai sampai tiga empat pagi kita  talak kacau, lu minom alak sampai mabok masok longkang pon kita talak kacau, lu makan itu kelebau pendek, siap bele kasi eksport ma....kita pon talak kacau. Lu bikin kompeni besa-besar bila melayu mintak keleja lu tanya boleh cakap cina ka. itu pon kita talak bising.
Itu raja sikit talak usik lu . Lu balik sekolah melayu belajar itu sejalah. Lulu punya sultan kasi lu olang  bukak lombong. Sikalang sula kaya banyak sombong.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:20 AM | Show all posts
sapa suruh tulis di facebooook
patut join forum cari dan tulis di sini...
sure tiada apa apa tindakan kena.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Alang2 ade yang dah kena tangkap baik tangkap semua. Tak kira la la bangsa apa pun.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:18 PM | Show all posts
dah tu jangan la cari sebab untuk orang hentam.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau rasa membazir duit ko bayar cukai pergi jela pindah negara lain bayar cukai kat negara sana
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:22 PM | Show all posts
She just spoke THE UGLY TRUTHHH..... T to the R to the U to the T to the H
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by apam at 12-1-2019 01:33 PM

Bodohnya ingat hasil negara hanya bersumberkan duit cukai kau aje ke?
macam besau sangat cukai yg kau bayar compare dgn segala kemudahan, hasil mahsul negara yg kau memketedarah dari tok nenek sampai anak cucu kau.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:32 PM | Show all posts
shark replied at 11-1-2019 12:43 PM
makin ramai bangkit bersuara tak puas hati. dulu menikus

kan...

harap lebih ramai lagi yang akan tampil biar polis, DPP, hakim takde keje lain....


Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:41 PM | Show all posts
rata2 dalam ni attack bangsa dia korang ni ada masalah pemahaman ka apa?

tang mana dia kata dia mewakili orang cina sahaja.

dia siap guna istilah rakyat

siap attack babi yang tak berdosa bagai. dah tu kalau melayu yang tulis korang nak attack lembu ka ayam?

kata bodoh kang tau sentap...

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:49 PM | Show all posts
Decaffeinated replied at 12-1-2019 01:41 PM
rata2 dalam ni attack bangsa dia korang ni ada masalah pemahaman ka apa?

tang mana dia kata dia m ...

yg bodoh tu kau

bodoh keturunan anjing, tak berpeluh konon

bahahaha


Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 12-1-2019 01:41 PM
rata2 dalam ni attack bangsa dia korang ni ada masalah pemahaman ka apa?

tang mana dia kata dia m ...

kau buat-buat tak paham ke apa?
bukan semua orang bodoh macam yg kau expect.
kah kah kah
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 02:07 PM | Show all posts
cmf_king_kong replied at 12-1-2019 12:36 AM
Aku tak sokong tindakan ahsoh ni but lets be real, she speaks on behalf of many of us.

terbukti pun. sentimen begini ada datang dari semua bangsa.
as usual geng2 UMNO akan first bagi racial twist, then politikkan....


Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 02:10 PM | Show all posts
yang kaki hina sultan ni, manusia2 bodoh

yang defend si bodoh2 ni, double bodoh

yg kata anjing kompem tak berpeluh plak, triple bodoh

bahahaha







Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cHimo at 12-1-2019 02:34 PM

Berkaki ayam pijak bara api sakit ohh... tapi tuh laa terkadang baik diam daripada bersuara..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:00 PM | Show all posts
Apa sebenarnya yg dia mau?

yg mana satukah yang buat dia rasa tak berbaloi bayar tax, tak suka kejadian raja kawin bekas ratu cnatik dirussia kah atau tak suka royal dan mahu institusi ini dihapuskan

kalau pasal kawin it's unfair lah sbb kawin dgn siapa dan berapa perbelanjaan ini bebas, kawin ini cuma sekali atau dua kali sj bukan hari2,  tak ada detail perbelanjaan perkawinan dtg dari duit tax atau duit sendiri.. based on assumption shj. orang melayu marah sbb kawin ni tunjuk multiple personalities yg melibatkan kepercayaan dan imej, tak sama dgn sbb amoi ni marah.

kalau pasal tak mahu ada institusi royal, dia bebas untuk bayar tax dinegara mana yg dia nak bayar. sistemnya suda begitu, who are yuss. Sebab tak suka royal terus kata tak ada benefit untuk rakyat. royal tak bayar duit tax kah atas bisnes2 mereka? siapa yang lgi banyak bayar, amoi ni kah atau royal. Lagi pun duit tax bukan untuk rakyat shj, duit tax itu juga ada allocation untuk badan pemerintah, allocation kan sudah diputuskan menteri semua...patut amoi ni tuntut dgn menteri berapa sepatutnya allocation yg benar memberikan kebahagiaan kpdnya.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak belajar dari org lain ke
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.092587s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list