JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
8071
View
83
Reply

"Malunya, Jangan Ingat Ini Fesyen Baru,"- Awal Ashaari Tersalah Pakai Seluar

[Copy link]

Author: Cari-Saiful    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-1-2019 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
dineo: kan dia mention he is colour blind .. sbb tu kete dia semua kaler putih

Heols mmg naturally color blind ke? Tp color rambut heols sgt la failed. Tak sesuai lgsg
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
armin replied at 11-1-2019 11:45 PM
Heols mmg naturally color blind ke? Tp color rambut heols sgt la failed. Tak sesuai lgsg

sb dia color blind sb tu kaler rambut failed huhu
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
imanda replied at 11-1-2019 03:59 PM
sb dia color blind sb tu kaler rambut failed huhu

Betul ker?
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Tp i suka kapel ni..
Mcm sepadan sgt..x kura sapa jd husband, sapa jd wife
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Rilek la awal.. kaler tak match je tu.

Aritu lg haru ko tertukar pkai skirt dgn bini pastu Shah pakai suar ko

Sian Lara. Dah la maknye mcm jantan, apaknye plak mcm ape? Mcm bini jantan tu la
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:38 AM From the mobile phone | Show all posts
armin replied at 11-1-2019 11:45 PM
Heols mmg naturally color blind ke? Tp color rambut heols sgt la failed. Tak sesuai lgsg

Dulu pernah dia share video yg color test yang color bulat2 ada nombor tu kan.. almost semua nombor yang dia sebut tu salah. Memang dia tak nampak.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Sendu sgt thread ni..awal blhla buat plan bersara awal..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 02:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Ramainye tak suka awal
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 08:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Oo color blind rupanya dia
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Color blind boleh drive kereta ke
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 09:57 AM From the mobile phone | Show all posts
menyampah tahap dewa kat kapel dua ekor ni
acah2 power kapel
padahal outcomes korang sume takde kualiti pun
belakon ke laut
hosting ke laut
acah2 socialites padahal pprt jah and low education
acah2 mcm sume org hadappppp dgn lakibini nih
kowserrrrr
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 09:58 AM | Show all posts
Aku #teamlara je.. Maka bapak dia aku tak mau ambik tau..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
ada skali last dec tu ms si lopak pegi umrah, aku terasa la nak tgk Meletop sbb lopak takde kan
skali bila aku bukak je ch104 nk tgk meletop, dua ekor lakibini ni jd host lak..nabil pun takde
trus cecepat aku TUKAR CENEL ok
kowser nk tgk dua ekor ni jd host
pastu acah2 ramai fans
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
So??????nexttt!!!!!sendu
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:36 AM | Show all posts
KucingBiru replied at 11-1-2019 10:10 PM
I menyampah awal ni.

Betul u cakap, dah dia kata dia buta warna kita accept la honest mistake n ...

cuba ajar iols utk memahami boleh. buta warna ni dia xleh bezakan warna yg hampir ke totally nmpk warna lain. cth masa kecik2 uols tgk rumput.. nampak kaler apa? hijau tak?

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Body awal ni x cntik so x sesuai la nk pkai suar bju besar2 nmpk gelebeh...
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:59 AM | Show all posts
iol mmg tak suka si poyo dua ni, ntah apa yg menarik pada diaorg pon aku tak tau
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Warna rambut dia lg buruk drp warna seluar  yg dia salah pakai....huhu...patut yg tu dia ckp..jgn ikuy style rmbt sy. Buruk sgt.....huhh
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KucingBiru at 12-1-2019 12:14 PM
lazim replied at 12-1-2019 10:36 AM
cuba ajar iols utk memahami boleh. buta warna ni dia xleh bezakan warna yg hampir ke totally nmpk  ...


I nampak rumput, batang pokok, daun, dan kulit orang tu sama je warnanya, yang berbeza darker and lighter.

Sama jugak purple dan biru.

Paling haru dark maroon, dark green, dark blue... kalau dark sangat mmg nampak hitam la.

Tapi sekarang dah ada apps yang detect warna, make my life easier kalau pilih fudung bleh tau apa warna senada dgn baju nak pakai hahahaa
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:03 PM | Show all posts
KucingBiru replied at 12-1-2019 11:50 AM
I nampak rumput, batang pokok, daun, dan kulit orang tu sama je warnanya, yang berbeza darker an ...

oh igtkan klu colour blind ni dia nampak rumput warna oren ke. totally berbeza..

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
KucingBiru replied at 11-1-2019 10:10 PM
I menyampah awal ni.

Betul u cakap, dah dia kata dia buta warna kita accept la honest mistake n ...

Uolls rabun warna ke uolls
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
KucingBiru replied at 12-1-2019 11:50 AM
I nampak rumput, batang pokok, daun, dan kulit orang tu sama je warnanya, yang berbeza darker an ...

Ohh baru tau. I baca ada a few types kan color blind ni.

Iolls dulu ngajar ada sorg tsudnet ni color blind. Ajar buat wiring, jadi sepatutnya student tak boleh color blind kang susah kalo tertukar wire.

Last2 dia dpt sijil tp tak dpt nk keje sbb masalah dia tu. but he was a good student.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
pitera replied at 12-1-2019 01:12 PM
Ohh baru tau. I baca ada a few types kan color blind ni.

Iolls dulu ngajar ada sorg tsudnet ni ...

Yup. I dulu tak lepas nak amik eletrical electronic engineering, tak lepas nak amik course chemical engineering sebab rabun warna le. Huhu last last tersadai di computer science course.

Waktu spm kan ada amali kimia, i kena buat dgn cikgu kat sebelah utk bitau i result campuran bahan kimia tu keluar warna apa utk confirmkan result i betul haha.

Selalu color blind happen in man... tapi oddly me and my sisters semua pun color blind seba genetically our parent pengidap dan pembawa.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
baru tahu fakta rabun warna ni... kesian jugak, sabarlah ye korg... jangan putus asa berdoa dan berikhtiar...insyaallah harap pulih.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Apsal rambut awal sama dgn warna rambut nazim osman. Dah la g bercuti sekali.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.122072s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list