JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
9710
View
88
Reply

"Malunya, Jangan Ingat Ini Fesyen Baru,"- Awal Ashaari Tersalah Pakai Seluar

[Copy link]

Author: Cari-Saiful    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 12-1-2019 10:36 AM | Show all posts
KucingBiru replied at 11-1-2019 10:10 PM
I menyampah awal ni.

Betul u cakap, dah dia kata dia buta warna kita accept la honest mistake n ...

cuba ajar iols utk memahami boleh. buta warna ni dia xleh bezakan warna yg hampir ke totally nmpk warna lain. cth masa kecik2 uols tgk rumput.. nampak kaler apa? hijau tak?

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Body awal ni x cntik so x sesuai la nk pkai suar bju besar2 nmpk gelebeh...
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:59 AM | Show all posts
iol mmg tak suka si poyo dua ni, ntah apa yg menarik pada diaorg pon aku tak tau
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Warna rambut dia lg buruk drp warna seluar  yg dia salah pakai....huhu...patut yg tu dia ckp..jgn ikuy style rmbt sy. Buruk sgt.....huhh
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KucingBiru at 12-1-2019 12:14 PM
lazim replied at 12-1-2019 10:36 AM
cuba ajar iols utk memahami boleh. buta warna ni dia xleh bezakan warna yg hampir ke totally nmpk  ...


I nampak rumput, batang pokok, daun, dan kulit orang tu sama je warnanya, yang berbeza darker and lighter.

Sama jugak purple dan biru.

Paling haru dark maroon, dark green, dark blue... kalau dark sangat mmg nampak hitam la.

Tapi sekarang dah ada apps yang detect warna, make my life easier kalau pilih fudung bleh tau apa warna senada dgn baju nak pakai hahahaa
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:03 PM | Show all posts
KucingBiru replied at 12-1-2019 11:50 AM
I nampak rumput, batang pokok, daun, dan kulit orang tu sama je warnanya, yang berbeza darker an ...

oh igtkan klu colour blind ni dia nampak rumput warna oren ke. totally berbeza..

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
KucingBiru replied at 11-1-2019 10:10 PM
I menyampah awal ni.

Betul u cakap, dah dia kata dia buta warna kita accept la honest mistake n ...

Uolls rabun warna ke uolls
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
KucingBiru replied at 12-1-2019 11:50 AM
I nampak rumput, batang pokok, daun, dan kulit orang tu sama je warnanya, yang berbeza darker an ...

Ohh baru tau. I baca ada a few types kan color blind ni.

Iolls dulu ngajar ada sorg tsudnet ni color blind. Ajar buat wiring, jadi sepatutnya student tak boleh color blind kang susah kalo tertukar wire.

Last2 dia dpt sijil tp tak dpt nk keje sbb masalah dia tu. but he was a good student.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
pitera replied at 12-1-2019 01:12 PM
Ohh baru tau. I baca ada a few types kan color blind ni.

Iolls dulu ngajar ada sorg tsudnet ni ...

Yup. I dulu tak lepas nak amik eletrical electronic engineering, tak lepas nak amik course chemical engineering sebab rabun warna le. Huhu last last tersadai di computer science course.

Waktu spm kan ada amali kimia, i kena buat dgn cikgu kat sebelah utk bitau i result campuran bahan kimia tu keluar warna apa utk confirmkan result i betul haha.

Selalu color blind happen in man... tapi oddly me and my sisters semua pun color blind seba genetically our parent pengidap dan pembawa.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
baru tahu fakta rabun warna ni... kesian jugak, sabarlah ye korg... jangan putus asa berdoa dan berikhtiar...insyaallah harap pulih.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Apsal rambut awal sama dgn warna rambut nazim osman. Dah la g bercuti sekali.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Hitam pon ada byk kaler kan. Kalau nak mix and match kan suit kena tgk betul2 bwh lampu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
KucingBiru replied at 12-1-2019 01:16 PM
Yup. I dulu tak lepas nak amik eletrical electronic engineering, tak lepas nak amik course chemica ...

Ah i see. Kalau apps tu mcmana dear, u ambil gambar then dia akan point out colors ke macamana?

Sorry ot pulak hihi.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 02:27 PM | Show all posts
awal kan mmg blind colour. biasalah tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
pitera replied at 12-1-2019 01:12 PM
Ohh baru tau. I baca ada a few types kan color blind ni.

Iolls dulu ngajar ada sorg tsudnet ni ...

Uolls ingatkan mak masa kat uni dulu. Ada budak electrical engineering tetiba masuk faculty mak. Kena tukar course sbb rabun warna. Mak ucap good luck dr kejauhan je. Sian gak tp kang mcm uolls ckp la salah trouble shoot wayar buat niaya je
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Wah kemain scha lagi ckp slhkan pembantu dia. Sombong betul gaya nya
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
kesahnyaaa? hang berlari menangis kat bucu katil pastu tak keluar bilik 2 4 bulan ke dek? we want that video..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Oooo cenggituh
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Dalam diam akak kagum Awal ngan Scha mampu pertahankan perkahwinan hingga sekarang.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 07:15 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 12-1-2019 07:11 PM
Dalam diam akak kagum Awal ngan Scha mampu pertahankan perkahwinan hingga sekarang.

Kaka nmpknya jaki betul dgn kapel schawal ni..knp kak..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.125630s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list