JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
7059
View
175
Reply

EDISI MUSLIMAH: HAPPY Birthday TokTi.. guna jari pun boleh uolss

[Copy link]

Author: eddysheddy    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 12-1-2019 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Ingat edisi muslimah sbb piyah masih ber imej ber legging sehingga ke hari ni...
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Hb tokti. Npk meriah celeb besday. Family tokti yg dtg mak salmah j ke? Xnpk adik brdk tokti yg lain. Ke i xprasan? Sbb tgk gmbr kt ig dia, npk anak menantu tok k sume ada kt stage ms potong2 kek tu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
39 tahun meniup, satu tahun mengepit ngan jari terus naik taraf beriman...kuikui..padahal nak jual aurat serata donia dgrnya.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
kucen_miang replied at 12-1-2019 03:43 PM
batak retis jer yg ingat..itupun psl WPH sibuk menjaja  macamlah tarikh penting sgt pd negara.

jgn benci sgt wak.... katakan satu hari u nasib tak baik accident tgh jln, kebetulan siti ada lalu dan tolong angkat dr jln raya....siap hantar hospital lagi. macam mana? takut benci jadi sayang, menyampah jadi hormat.  

siti ni kalau babb nak tolong org yg tgh susah dia tak kisah, tak berkira... duit pun byk, tak luak pun...  cakap pun sopan aje, tak marah2 walaupun dihina dan ditohmah.  siti satu dlm sejuta.... susah nak cari artis yg baik, sopan, berbakat... dan dia bukan jenis fake dan berlakon baik...
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Bestnya jdi tokti..semua org suka .syg...
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
buapakperut replied at 12-1-2019 02:59 PM
sejak iols tau, yang tiup lilin menyebarkan berjota2 bakteria atas kek, iols langsung tak makan beda ...

Tau pun ko. Ramai org relax je berebut2 kek besday yg ditiup. Kalau aku kena paksa pun, demi menjaga hati, layer atas tu aku diam2 buang sbb memang kenotttt. Lagi2 kalau group birthday, ramai2 tiup kek. Euww
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
kucen_miang replied at 12-1-2019 03:52 PM
39 tahun meniup, satu tahun mengepit ngan jari terus naik taraf beriman...kuikui..padahal nak jual a ...

mengucap kucen..jgn benci sgt
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
kucen_miang replied at 12-1-2019 03:52 PM
39 tahun meniup, satu tahun mengepit ngan jari terus naik taraf beriman...kuikui..padahal nak jual a ...

Ingatlah uols.. it is all about the ending not the beginning.

U yakin ke u akan mati esok akan lebih baik drp dia?
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
mirwaisahmadzai replied at 12-1-2019 03:54 PM
jgn benci sgt wak.... katakan satu hari u nasib tak baik accident tgh jln, kebetulan siti ada lalu ...

batak2 retis biasanya acik2 hasanah  kahkah
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Mase aku kecik2 dulu slalu je padam api pelita mcm tu. Xphm aku ape yg kagum sgt. Cube la try rase sikit je panas2 nye pastu pdm da. Anyway happy beday tokti. Stay cute giteww
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
kucen_miang replied at 12-1-2019 07:34 AM
maksum sangat kan ..tiup lilin haram ..melembut2 kan suara mendesah2 mendayu tak haram...mempamer  ...

Kannnnn... dosa pahala boleh pilih2 gitu...
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
toxicated replied at 12-1-2019 07:54 AM
Tau pun ko. Ramai org relax je berebut2 kek besday yg ditiup. Kalau aku kena paksa pun, demi menja ...

eww sgt kalau reramai tiup. iols bukan karat tokti tapi kalau gini die sanggup wat iols respek juga la,wlpn hal kecik je.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 04:14 PM | Show all posts
Minami2013 replied at 12-1-2019 03:46 PM
Ingat edisi muslimah sbb piyah masih ber imej ber legging sehingga ke hari ni...

Br nk type td nk msk setahun dah umur masih berlegging kasut pn x pakai
Piyah xda la npk gelap sgt pn
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 04:16 PM | Show all posts
netto_ replied at 12-1-2019 04:08 PM
Mase aku kecik2 dulu slalu je padam api pelita mcm tu. Xphm aku ape yg kagum sgt. Cube la try rase s ...

Lilin tu sekali picit api gitu x rasa sgt panas. Lain la ko tala jari kt situ lbh seminit mmg panas la. Poyo je nk kagum
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by eddysheddy at 12-1-2019 04:32 PM
mixed replied at 12-1-2019 04:16 PM
Lilin tu sekali picit api gitu x rasa sgt panas. Lain la ko tala jari kt situ lbh seminit mmg pana ...


Actually more kepada kekaguman dalam pembawaan diri bila berdepan situasi macam tu.. i believe ramai org mesti expect kalau lilin dah ada atas kek.. mesti ditiup.. but maybe tak ramai yg expect the unexpected macam uols gitew.
Tapi musykil gak iols..
Kalau niat ko mmg tak nak tiup takyahla gatal2 nak nyalakan lilin khennn..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Minami2013 replied at 12-1-2019 04:10 PM
Kannnnn... dosa pahala boleh pilih2 gitu...


Habis tu org yg maksum jelah yang betul2 manusia ek.. yg buat semua perkara wajib dan meninggalkan semua perkara haram?

Habis tu manusia macam iols yg sekejap buat jahat sekejap buat baik ni camne? Dosa pahala silih berganti ni? Uols maksum semua bende baik uols buatkan dan smeua bende haram uols tinggalkan? Tahniah.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
eddysheddy replied at 12-1-2019 04:25 PM
Actually more kepada kekaguman dalam pembawaan diri bila berdepan situasi macam tu.. i believe r ...

Hish uols ni. I pun camtu lah nothing rare kot
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by eddysheddy at 12-1-2019 04:39 PM
toxicated replied at 12-1-2019 04:32 PM
Hish uols ni. I pun camtu lah nothing rare kot


Haha.. its ok.. maybe bagi iols dan hijabista je rare sebab tu mereka tulis story. Btw..
Hopefully dapat jugak i berdakwah.. to share something here.. since ada juga yang bertanya pasal hukum tiup lilin.

I'm proud
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau panjang umur tokti, next year punya birthday takyah letak lilin atas kek. letak LED bulbs banyak2 & meriah berkelip2an sambil berkejar2an. bila dah habis nyanyi birthday song, terus tokti tutup attached switch on platter. jadi trend setter gituh for candle free birthday bash
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 05:13 PM | Show all posts
hyie replied at 12-1-2019 12:19 PM
iols baru tau pasal hukum meniup lilin yach...ada sesiapa yang sudi sexplain in details pasal hukum- ...

hahahahaha... rse lawak plak psal hukum tiup lilin pun boleh jd hal... kalau tiup lilin tu haram, perbuatan sambut birthday party pun kira harem jugak sbb ikut kapiaq
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedap betul suara dia ni.. kaya raya terkenal.. nasib baik masih kuat nilai2 gadis kg dia tu... tak terbuai2 sesat hidup glamer.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols bukan la karatz tokti.. xde la nk keji dan xde la nk puji.. Hehehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by eddysheddy at 12-1-2019 06:10 PM
Orix replied at 12-1-2019 05:13 PM
hahahahaha... rse lawak plak psal hukum tiup lilin pun boleh jd hal... kalau tiup lilin tu haram,  ...


Takyahla nak tunjuk 'pandai' sgt.. ko ni mmg dr dulu lg aku tgk sejenis yang suka perlekehkan Islam.

Perbuatan yg ada pertikaian cumalah yang ada sangkutan dgn unsur agama jelah macam tiup lilin.. same macam yoga, nyalakan lilin utk memperingati org mati, raikan valentine dan sebagainya. Tu sebab pernah timbul isu2 itu. Kalau takde apa2 unsur agama lain.. ok je.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus piyah kecik dah di ajar tutup aurat
Topi piyah tu teringat masa tok t br memula nk pakai tudung


IMG_20190112_180035.jpg

IMG_20190112_180048.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 06:11 PM | Show all posts
eddysheddy replied at 12-1-2019 06:02 PM
Takyahla nak tunjuk 'pandai' sgt.. ko ni mmg dr dulu lg aku tgk sejenis yang suka perlekehkan Is ...

hahahaha.. wow, tak sangka chuols dari dulu jd followers iols yach ! selama ni memerhati iols gittuh... tak sangka gittuhhh, im sooo touched

fonen yg 'pandai', kalo dh niat masa tiup lilin tu xde nk sembah n wish hapa2 apa masalahnya..... no such thing tiup lilin haram bagai sebab ikut kapiaq ka hapa... kalo betul haram, seluruh perbuatan termasuk mencucuk lilin kt dalam kek, even decoration kek pun asal dari kaum kapiaqq dekkkk.... toksah tiru. haram! dosa!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.126372s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list