Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9519
View
175
Reply

EDISI MUSLIMAH: HAPPY Birthday TokTi.. guna jari pun boleh uolss

[Copy link]

Author: eddysheddy    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 12-1-2019 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
kucen_miang replied at 12-1-2019 07:34 AM
maksum sangat kan ..tiup lilin haram ..melembut2 kan suara mendesah2 mendayu tak haram...mempamer  ...

Kannnnn... dosa pahala boleh pilih2 gitu...
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
toxicated replied at 12-1-2019 07:54 AM
Tau pun ko. Ramai org relax je berebut2 kek besday yg ditiup. Kalau aku kena paksa pun, demi menja ...

eww sgt kalau reramai tiup. iols bukan karat tokti tapi kalau gini die sanggup wat iols respek juga la,wlpn hal kecik je.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 04:14 PM | Show all posts
Minami2013 replied at 12-1-2019 03:46 PM
Ingat edisi muslimah sbb piyah masih ber imej ber legging sehingga ke hari ni...

Br nk type td nk msk setahun dah umur masih berlegging kasut pn x pakai
Piyah xda la npk gelap sgt pn
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 04:16 PM | Show all posts
netto_ replied at 12-1-2019 04:08 PM
Mase aku kecik2 dulu slalu je padam api pelita mcm tu. Xphm aku ape yg kagum sgt. Cube la try rase s ...

Lilin tu sekali picit api gitu x rasa sgt panas. Lain la ko tala jari kt situ lbh seminit mmg panas la. Poyo je nk kagum
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by eddysheddy at 12-1-2019 04:32 PM
mixed replied at 12-1-2019 04:16 PM
Lilin tu sekali picit api gitu x rasa sgt panas. Lain la ko tala jari kt situ lbh seminit mmg pana ...


Actually more kepada kekaguman dalam pembawaan diri bila berdepan situasi macam tu.. i believe ramai org mesti expect kalau lilin dah ada atas kek.. mesti ditiup.. but maybe tak ramai yg expect the unexpected macam uols gitew.
Tapi musykil gak iols..
Kalau niat ko mmg tak nak tiup takyahla gatal2 nak nyalakan lilin khennn..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Minami2013 replied at 12-1-2019 04:10 PM
Kannnnn... dosa pahala boleh pilih2 gitu...


Habis tu org yg maksum jelah yang betul2 manusia ek.. yg buat semua perkara wajib dan meninggalkan semua perkara haram?

Habis tu manusia macam iols yg sekejap buat jahat sekejap buat baik ni camne? Dosa pahala silih berganti ni? Uols maksum semua bende baik uols buatkan dan smeua bende haram uols tinggalkan? Tahniah.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
eddysheddy replied at 12-1-2019 04:25 PM
Actually more kepada kekaguman dalam pembawaan diri bila berdepan situasi macam tu.. i believe r ...

Hish uols ni. I pun camtu lah nothing rare kot
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by eddysheddy at 12-1-2019 04:39 PM
toxicated replied at 12-1-2019 04:32 PM
Hish uols ni. I pun camtu lah nothing rare kot


Haha.. its ok.. maybe bagi iols dan hijabista je rare sebab tu mereka tulis story. Btw..
Hopefully dapat jugak i berdakwah.. to share something here.. since ada juga yang bertanya pasal hukum tiup lilin.

I'm proud
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau panjang umur tokti, next year punya birthday takyah letak lilin atas kek. letak LED bulbs banyak2 & meriah berkelip2an sambil berkejar2an. bila dah habis nyanyi birthday song, terus tokti tutup attached switch on platter. jadi trend setter gituh for candle free birthday bash
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 05:13 PM | Show all posts
hyie replied at 12-1-2019 12:19 PM
iols baru tau pasal hukum meniup lilin yach...ada sesiapa yang sudi sexplain in details pasal hukum- ...

hahahahaha... rse lawak plak psal hukum tiup lilin pun boleh jd hal... kalau tiup lilin tu haram, perbuatan sambut birthday party pun kira harem jugak sbb ikut kapiaq
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedap betul suara dia ni.. kaya raya terkenal.. nasib baik masih kuat nilai2 gadis kg dia tu... tak terbuai2 sesat hidup glamer.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols bukan la karatz tokti.. xde la nk keji dan xde la nk puji.. Hehehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by eddysheddy at 12-1-2019 06:10 PM
Orix replied at 12-1-2019 05:13 PM
hahahahaha... rse lawak plak psal hukum tiup lilin pun boleh jd hal... kalau tiup lilin tu haram,  ...


Takyahla nak tunjuk 'pandai' sgt.. ko ni mmg dr dulu lg aku tgk sejenis yang suka perlekehkan Islam.

Perbuatan yg ada pertikaian cumalah yang ada sangkutan dgn unsur agama jelah macam tiup lilin.. same macam yoga, nyalakan lilin utk memperingati org mati, raikan valentine dan sebagainya. Tu sebab pernah timbul isu2 itu. Kalau takde apa2 unsur agama lain.. ok je.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus piyah kecik dah di ajar tutup aurat
Topi piyah tu teringat masa tok t br memula nk pakai tudung


IMG_20190112_180035.jpg

IMG_20190112_180048.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 06:11 PM | Show all posts
eddysheddy replied at 12-1-2019 06:02 PM
Takyahla nak tunjuk 'pandai' sgt.. ko ni mmg dr dulu lg aku tgk sejenis yang suka perlekehkan Is ...

hahahaha.. wow, tak sangka chuols dari dulu jd followers iols yach ! selama ni memerhati iols gittuh... tak sangka gittuhhh, im sooo touched

fonen yg 'pandai', kalo dh niat masa tiup lilin tu xde nk sembah n wish hapa2 apa masalahnya..... no such thing tiup lilin haram bagai sebab ikut kapiaq ka hapa... kalo betul haram, seluruh perbuatan termasuk mencucuk lilin kt dalam kek, even decoration kek pun asal dari kaum kapiaqq dekkkk.... toksah tiru. haram! dosa!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by eddysheddy at 12-1-2019 06:36 PM
Orix replied at 12-1-2019 06:11 PM
hahahaha.. wow, tak sangka chuols dari dulu jd followers iols yach ! selama ni memerhati iols gitt ...


Takyah follow pun takpe.. sebab da sah2 la ko selalu tercongok kat tempat yang aku pegi jugak haha
Ayyo.. dont u understand yg ada unsur agama? Islam mmg mementingkan niat.. apapun jua akhirnya niat.. tapi Islam juga mementingkan akhlak yakni yang terlihat di mata org. Sebab org tak tau niat ko apa. Org hanya melihat apa yang ko buat. Umat islam yang baik ialah yg menjaga perilaku so bukan sahaja niat kene jaga, perbuatan pun kena jaga.

Ko nak melantak kek ke nak tekup muka ko ngan kek ke lantak kolah selagi mana takde unsur agama.
Sahla memang otak ko ni sejenis yg tak boleh buat apa dah.. tumpang kesian..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 06:18 PM | Show all posts
eddysheddy replied at 12-1-2019 06:16 PM
Takyah follow pun takpe.. sebab da sah2 la ko selalu tercongok kat tempat yang aku pegi jugak haha ...

Tp iols x follow uols pong.... komen uolss semua iols skip like koserrr nak baca... bila chuols direct reply komen iols bru iols mcm halah halah malas nyah nak layan...... chuols jah gigih baca komen iols gituhhh

TQ yach. teruskan dengan kelurusan bendulan mu ituh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 12-1-2019 06:18 PM
Tp iols x follow uols pong.... komen uolss semua iols skip like koserrr nak baca... bila chuols di ...

Btw thank you kerana masuk thread yg i bukak hahaha

Malas konon.. aku ke yg suruh ko masuk? Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 06:25 PM | Show all posts
eddysheddy replied at 12-1-2019 06:21 PM
Btw thank you kerana masuk thread yg i bukak hahaha

Malas konon.. aku ke yg suruh ko masuk? Hah ...

tajuk2 benang yg keluar kat Laman Utama mana hada tulis nama author. iols klik, tgok jah avvy chuols terus skip like koserrr nak baca.... iols baca komen2 forumer lain jah.  

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by eddysheddy at 12-1-2019 06:34 PM
Orix replied at 12-1-2019 06:25 PM
tajuk2 benang yg keluar kat Laman Utama mana hada tulis nama author. iols klik, tgok jah avvy chuo ...

Oh tak penah baca.. no wonderla sejenis yang susah nak paham penjelasan.. so now i nowonderlah why
Haha aku pulak mmg biasa baca posting2 ko sebab nak tgk sejauh mana kedunguan seorang manusia Apatah lagi utk bergelak ketawa bila baca posting yang macam tu yg kebiasaannya akan dibash oleh org2 lain.. lawak siot.. haha..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086936s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list