JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
7055
View
175
Reply

EDISI MUSLIMAH: HAPPY Birthday TokTi.. guna jari pun boleh uolss

[Copy link]

Author: eddysheddy       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 12-1-2019 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by eddysheddy at 12-1-2019 06:36 PM
Orix replied at 12-1-2019 06:11 PM
hahahaha.. wow, tak sangka chuols dari dulu jd followers iols yach ! selama ni memerhati iols gitt ...


Takyah follow pun takpe.. sebab da sah2 la ko selalu tercongok kat tempat yang aku pegi jugak haha
Ayyo.. dont u understand yg ada unsur agama? Islam mmg mementingkan niat.. apapun jua akhirnya niat.. tapi Islam juga mementingkan akhlak yakni yang terlihat di mata org. Sebab org tak tau niat ko apa. Org hanya melihat apa yang ko buat. Umat islam yang baik ialah yg menjaga perilaku so bukan sahaja niat kene jaga, perbuatan pun kena jaga.

Ko nak melantak kek ke nak tekup muka ko ngan kek ke lantak kolah selagi mana takde unsur agama.
Sahla memang otak ko ni sejenis yg tak boleh buat apa dah.. tumpang kesian..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 06:18 PM | Show all posts
eddysheddy replied at 12-1-2019 06:16 PM
Takyah follow pun takpe.. sebab da sah2 la ko selalu tercongok kat tempat yang aku pegi jugak haha ...

Tp iols x follow uols pong.... komen uolss semua iols skip like koserrr nak baca... bila chuols direct reply komen iols bru iols mcm halah halah malas nyah nak layan...... chuols jah gigih baca komen iols gituhhh

TQ yach. teruskan dengan kelurusan bendulan mu ituh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 12-1-2019 06:18 PM
Tp iols x follow uols pong.... komen uolss semua iols skip like koserrr nak baca... bila chuols di ...

Btw thank you kerana masuk thread yg i bukak hahaha

Malas konon.. aku ke yg suruh ko masuk? Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 06:25 PM | Show all posts
eddysheddy replied at 12-1-2019 06:21 PM
Btw thank you kerana masuk thread yg i bukak hahaha

Malas konon.. aku ke yg suruh ko masuk? Hah ...

tajuk2 benang yg keluar kat Laman Utama mana hada tulis nama author. iols klik, tgok jah avvy chuols terus skip like koserrr nak baca.... iols baca komen2 forumer lain jah.  

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by eddysheddy at 12-1-2019 06:34 PM
Orix replied at 12-1-2019 06:25 PM
tajuk2 benang yg keluar kat Laman Utama mana hada tulis nama author. iols klik, tgok jah avvy chuo ...

Oh tak penah baca.. no wonderla sejenis yang susah nak paham penjelasan.. so now i nowonderlah why
Haha aku pulak mmg biasa baca posting2 ko sebab nak tgk sejauh mana kedunguan seorang manusia Apatah lagi utk bergelak ketawa bila baca posting yang macam tu yg kebiasaannya akan dibash oleh org2 lain.. lawak siot.. haha..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul kalau tiiup lilin tak nampak bersembur partikel air liur atas kek
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
MarryPottet replied at 12-1-2019 04:39 PM
kalau panjang umur tokti, next year punya birthday takyah letak lilin atas kek. letak LED bulbs bany ...

So kira tiup lilin jer haram, nyanyi2 hppy bday potong kek bergaul llki ppn tu tak haram...boleh pulak pilih2 ini haran tu halal..ke acaner?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
tikusmontok replied at 12-1-2019 06:47 PM
So kira tiup lilin jer haram, nyanyi2 hppy bday potong kek bergaul llki ppn tu tak haram...boleh p ...

ko rasa yg ko tgh buat ni halal ke haram?
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
siti punya penangan..... isu remeh tiup lilin pun semua sibuk bagi komentar.... ada lagi yg nak kata dia tak relevan?

living legend sorg ni sentiasa diperhatikan gerak geri dia.....haters sentiasa cari kesalahan dan kelemahan  dia...tengok....sampai skrg beliau bertahan as msia no 1 singer.

i berani guarantee x akan ada yg dpt mengganti beliau. figura hiburan yg termahsyur selain tan sri p ramlee.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
mungkin aku terlalu menyanjung siti...maafkan i.... siti is my no 1 idol!!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
mirwaisahmadzai replied at 12-1-2019 07:12 PM
mungkin aku terlalu menyanjung siti...maafkan i.... siti is my no 1 idol!!!

Faham sgt wak..

Moga kita sama2 sentiasa beringat untuk menyanjungi seseorang manusia itu kerana kebaikan dan nilai2murninya yg boleh dicontohi... bukan kerana dirinya dan siapa dirinya
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
eddysheddy replied at 12-1-2019 08:30 AM
Habis tu org yg maksum jelah yang betul2 manusia ek.. yg buat semua perkara wajib dan meninggalk ...

Wow.. u pulak yg sentap. Dah kenapa. Itu lah fakta yg u kena terima.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
mixed replied at 12-1-2019 08:14 AM
Br nk type td nk msk setahun dah umur masih berlegging kasut pn x pakai
Piyah xda la npk gel ...

Itu la pasal. Muslimah sungguh piyah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by eddysheddy at 12-1-2019 07:46 PM
Minami2013 replied at 12-1-2019 07:36 PM
Wow.. u pulak yg sentap. Dah kenapa. Itu lah fakta yg u kena terima.


Faktanya semua manusia melainkan Nabi tidak terlepas drp melakukan dosa sama ada yang sengaja atau tak disengajakan.
Yg terbaik antara kita ialah kurangnya dosa kita atau bertaubat selepas berdosa.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
eddysheddy replied at 12-1-2019 03:09 AM
Videonya

Comelnye pdm lilin mcm tu. Next birthday iols nak try lah cara ni. Ekekeke
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
eddysheddy replied at 12-1-2019 11:39 AM
Faktanya semua manusia melainkan Nabi tidak terlepas drp melakukan dosa sama ada yang sengaja at ...

So, boleh pilih lah mana dosa yg tak nk buat dan mana dosa yg nk buat since manusia biase ni pendosa? I bukan tuhan nk judge dosa org, cuma bila takat tak tiup lilin pun nk declare edisi muslimah..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
BoongaKertas replied at 12-1-2019 07:42 PM
Comelnye pdm lilin mcm tu. Next birthday iols nak try lah cara ni. Ekekeke

I tak tau lg nak buat ke tidak.. masih seram.. nak pakai lighter pun i terkial2 takut kena api haha
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
eddysheddy replied at 12-1-2019 11:48 AM
I tak tau lg nak buat ke tidak.. masih seram.. nak pakai lighter pun i terkial2 takut kena api hah ...

Hahaha! Iols rasa ok jer chuols kalau lilin cinonet mcm tu. Kalau lilin yg bsr pakai time takde eletkrik tu, yes iols x berani jua. Hahaha!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by eddysheddy at 12-1-2019 07:53 PM
Minami2013 replied at 12-1-2019 07:47 PM
So, boleh pilih lah mana dosa yg tak nk buat dan mana dosa yg nk buat since manusia biase ni pendo ...


Yg sebenarnya ko dengki ngan org yg muslimah kan.. apa yg i perasan biasanya org yg anti muslimah ni je yg selalunya nak atau demand supaya org muslimah ni nampak perfect.. sebab apa.. sebab dia tau manusia takkan perfect.. so itu jelah modal dia.. so she can choose utk buat dosa sebab selagi muslimah tu tak boleh tunjuk 100 peratus ciri muslimah.. why me kene ikut kan? Kan.. sejenis mentaliti.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
BoongaKertas replied at 12-1-2019 07:49 PM
Hahaha! Iols rasa ok jer chuols kalau lilin cinonet mcm tu. Kalau lilin yg bsr pakai time takde el ...

Oh ye kan.. ok nanti try la
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
eddysheddy replied at 12-1-2019 07:35 PM
Faham sgt wak..

Moga kita sama2 sentiasa beringat untuk menyanjungi seseorang manusia itu keran ...

haters ni i rasa suruh je jumpa siti depan2.... takut terus jadi karats je sbb terpesona dgn budi bahasa dan kesopanan beliau

i minat siti sejak umur 8 tahun lagi...skrg dah nak masuk 30. tapi siti tetap menjadi pujaan hatiku
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Itulah kehebatan siti. Apa aje dibuat tetap jd sebutan.
Happy birthday tok t. Moga terus berjaya dunia akhirat.

PS: skrg letak lilin mercun tu je. Tayah tiup
PS2: iols pernah guna magic relighting candles, mmg bersembur kek iols. Dah tiup, padam, hidup blik. No more
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
de_ikea replied at 12-1-2019 07:55 PM
Itulah kehebatan siti. Apa aje dibuat tetap jd sebutan.
Happy birthday tok t. Moga terus berjaya d ...

Oh ye.  I teringat ig fafau ke jihan ntah yg pasang mercun tu atas kek sape ntah.. shila amzah kot.. nampak macam jihan susah nak nyalakan lighter kat mercun tu.. nasib baik ada fafau yg akhirnya buat mercun tu menyala.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
eddysheddy replied at 12-1-2019 11:52 AM
Yg sebenarnya ko dengki ngan org yg muslimah kan.. apa yg i perasan biasanya org yg anti muslima ...

Up to u la nk kata apa. I adore real muslimah.. dengki sbb tk sampai level real muslimah, yes.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 09:00 PM | Show all posts
haiyoo... yang haters pun tetap gigih masuk benang cari point and tinggal komen yach...
orang tu sambut besday hepi2 jah... chuols chill2 jap bole?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.113466s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list