JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
2990
View
109
Reply

[Politik] Yes it's a u-turn. Hari ini, MOF akhirnya telah membuat keputusan untuk menarik semula arahan penutupan awal kepada UTC

[Copy link]

Author: tobby       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-1-2019 02:48 PM | Show all posts |Read mode
Masihkah tuan2 ingat  bagaimana UTC ini berfungsi bukan sahaja menyenangkan rakyat sebaliknya bertujuan menghidupkan semula "bangunan2 yang telah mati"? Dan bagaimana arahan penutupan awal UTC di sebahagian bangunan ini akan menyebabkan masalah kepada operasi dan pendapatan sebahagian kompleks tersebut? [1]

Hari ini, MOF akhirnya telah membuat keputusan untuk menarik semula arahan penutupan awal kepada UTC2 terlibat. Mulai 22hb Januari 2019, 7 UTC yang beroperasi di dalam pusat beli belah termasuk di PB Square Kuala Terengganu akan ditutup pada jam 10 malam pada hari bekerja.

Yes it's a u-turn.

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
cc @dodolgemok haha
v turn
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
U turun apa pulak? Bukan semua dia tarik balik, 7 pusat utc yg dikekalkan masa pembukaan smpai pukul 10 atas MAKLUMBALAS org ramai yg mahukan pusat tersebut dibuka smpai malam. Pusat utc lain pula tutup pukul 5 tpi masih bukak weekend. Bagus lah kerajaan baru dengar maklumbalas org ramai, bukan macam kerajaan lama syok sendiri, org dah bising pon buat pekak siap humban dalam jel sebab lawan kerajaan. Cacai dan lobai sekarang pulak makin bodoh, semua benda nak bangkang. Dodol senyum sinis jah dgan perangai masing2. Kahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
ade setngh negri yg ttop 5petag
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:17 PM | Show all posts
dinopower2 replied at 12-1-2019 02:52 PM
cc @dodolgemok haha
v turn

baca teliti sikit. jgn teruja cpt bila cai mmbuka thread
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:17 PM | Show all posts
bila nak tukaq nama utc ni...kalau nama utc ni pusat transformasi 1Malaysia confirm awai dah kena tukaq dengan limguanjeng...wakakakakka
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:18 PM | Show all posts
fair la kan. yg mmg x meriah tutup awal. tmpt aku pon x termasuk dlm 7 tu. so ada la effort nk dgr suara rakyat.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 12-1-2019 03:17 PM
baca teliti sikit. jgn teruja cpt bila cai mmbuka thread

v turn ka u turn ka... sbb org komplen haha
klau tak haram la khen...
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 12-1-2019 03:18 PM
fair la kan. yg mmg x meriah tutup awal. tmpt aku pon x termasuk dlm 7 tu. so ada la effort nk dgr s ...

tu untung ade pembangkang mcm bijan tu...
skrg dkt stesen minyak wajib papar harga minyak negara lain tak termasuk brunei haha

dulu bkn puak2 munafik ni ckp jgn banding dgn negara luar...

I is mkn popcorn je sis....
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
CharlesDera replied at 12-1-2019 03:17 PM
bila nak tukaq nama utc ni...kalau nama utc ni pusat transformasi 1Malaysia confirm awai dah kena tu ...

tu cara che det.... petronas die tukar logo kah2.... die hapuskan jejak anwar.., skrg hapuskan jejak bijan....

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:31 PM | Show all posts
dinopower2 replied at 12-1-2019 03:27 PM
v turn ka u turn ka... sbb org komplen haha
klau tak haram la khen...

ok apa. bila kita xsuka xperlu benci semua hanya kerana ego. dh  xada keperluan beroperasi lewat malam kenapa nk teruskan. yg ada keperluan xpa la. sekurang2nya drg mendengar. tmpat iols malam utp nye mmg sepi. so selayaknya tutup awal.

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 12-1-2019 03:17 PM
baca teliti sikit. jgn teruja cpt bila cai mmbuka thread

Lobai @dinopower2 mmg cepat pancut baca berita drpd macai. Padahal kerajaan buat keputusan berdasarkan maklumbalas drpd rakyat sendiri. Dan bukan semua pusat utc yg buka smpai malam.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
dinopower2 replied at 12-1-2019 03:27 PM
v turn ka u turn ka... sbb org komplen haha
klau tak haram la khen...

Perkara pokoknya adalah kerajaan mendengar maklumbalas rakyat, bukan buat bodoh macam kerajaan dahulu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:34 PM | Show all posts
dinopower2 replied at 12-1-2019 03:29 PM
tu untung ade pembangkang mcm bijan tu...
skrg dkt stesen minyak wajib papar harga minyak  ...

bukan untung ada pembangkang macam bijan. untung ada penulis skrip yg bijan hire. kamonla semua org tau tu bkn tulisan bijan pon. kalau yakin bijan tulis sendiri sama la mcm mengiya kan ayat sauh berlabuh bagai tu

btw xpayah sentap sgt la nk hapus legasi. sedangkan muka tun M pon dihilngkan klcc pon hilang.


Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:36 PM | Show all posts
dodolgemok replied at 12-1-2019 03:32 PM
Lobai @dinopower2 mmg cepat pancut baca berita drpd macai. Padahal kerajaan buat keputusan berdasa ...

tula xpaham la bila mendengar dijadikan bahan troll v turn lah bagai. kalau xdgr dok meratib plk nk hapuskan legasi jibby katanya
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 12-1-2019 03:31 PM
ok apa. bila kita xsuka xperlu benci semua hanya kerana ego. dh  xada keperluan beroperasi lewat m ...

kena terima hakikat la, time ph bodoh kaki vturn kena puji gituh....

mmg ternyata keputusan dibuat tak kaji habis... mengelirukan....  hujung2 kembali asal... wpun point yg lengang tu ok je tutup awl..., org cite menteri ph most bodoh
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 12-1-2019 03:33 PM
Perkara pokoknya adalah kerajaan mendengar maklumbalas rakyat, bukan buat bodoh macam kerajaan dah ...

yela munafik
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 12-1-2019 03:34 PM
bukan untung ada pembangkang macam bijan. untung ada penulis skrip yg bijan hire. kamonla semua or ...


ko pun terasa cerdik mcm mahacai ke?
apa selama ni pm tu semua takde penasihat.... agak2 la pun
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
benda yg elok diubah pastu uturn... hujung2 kena puji sbb dgr luahan rakyat... akai
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:51 PM | Show all posts
dinopower2 replied at 12-1-2019 03:40 PM
kena terima hakikat la, time ph bodoh kaki vturn kena puji gituh....

mmg ternyata keputusan dib ...

klu uturn2 yg bodoh mcm harga minyak tu nk memadankan muka la jugak. sbb berkobar2 sgt dulu. kalau setakat u turn utc ni apa dosanya..kalau drg stick nk ttp pon ko ktuk jugak kan? ke ko termalu sudah sbb x baca betul2 & termasuk perangkap tobby
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.128578s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list