JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
11635
View
583
Reply

Borak2 forumers Gosip Personaliti Media No.7

[Copy link]

Author: nut.legacy    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 24-1-2019 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
cikyahvogue replied at 23-1-2019 08:19 PM
Alhamdulillah hari-hari banyak je word baru dia sebut dengan jelas. I ok je cuma kadang2 tu pening ...

Kita as a mom kene think positive untuk anak2...Ur child ada potensi, kene sentiasa support..
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2019 03:23 PM | Show all posts
rolypoly replied at 24-1-2019 09:51 AM
iols baru terjebak dengan vlog pasal produk2 kecantikan dari Noel Faizal. Kagum iols lelaki pun ada  ...

best kan tgk dia, i pun baru kenal, wlupun agak rengsa lelaki pakai mekap?
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2019 04:21 PM | Show all posts
mcm mana nak handle teenager ye? i pening la bila anak mintak permission keluar dgn kawan2 on weekend ni.  baru form 1 tapi bila baca wassap group kawan2 dia mcm2 planning dah mcm org keje pulak. adoiii bila anak dah besar mcm2 pulak halnya.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2019 04:36 PM | Show all posts
hotmak replied at 24-1-2019 03:23 PM
best kan tgk dia, i pun baru kenal, wlupun agak rengsa lelaki pakai mekap?

dia buat review foundation alha tu terus iols rasa nak beli. tp sebab tu local product iols tahan dulu. ada sapa2 boleh bg feedback mmg bagus ke foundation alha alfa tu?
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2019 04:38 PM | Show all posts
cikputih15 replied at 24-1-2019 01:17 PM
blh follow gak ni. nnt blh facial kt suami

sila uols. product watson pun rupanya ada juga yg bagus2.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2019 04:51 PM | Show all posts
Edited by hotmak at 24-1-2019 04:53 PM
baby_blue replied at 24-1-2019 04:21 PM
mcm mana nak handle teenager ye? i pening la bila anak mintak permission keluar dgn kawan2 on weeken ...

kalau nak bagi, u hantar ambik, bagi time brp jam boleh keluar, kalau masih tak percaya, u curi2 intai, tapi jgn sampai dia nampak, nak tgk apa dibuatnya, risau kan, tapi kalau tak bagi, takut memberontak, malam2 curi keluar, nauzubilah, kawan cerita kat taman dia duduk, husband dia balik kerja tgh malam, anak dara duduk berkumpul takut nya lah tgh2 malam ada kat luar rumah lg
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2019 04:52 PM | Show all posts
rolypoly replied at 24-1-2019 04:36 PM
dia buat review foundation alha tu terus iols rasa nak beli. tp sebab tu local product iols tahan  ...

i guna loreal je u, tak brp berani local product ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2019 05:07 PM | Show all posts
i nak borak pasal tudung/shawl boleh tak?

i dah lama gile tak beli tudung, so sekarang teringinnnn sangat nak beli tudung. tapi masalahnye aiols taktau apa yg latest trend skrg. macam sama je, square satin n chiffon shawl. anyone care to share apa tudung/shawl yg best skrg?
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2019 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
baby_blue replied at 24-1-2019 04:21 PM
mcm mana nak handle teenager ye? i pening la bila anak mintak permission keluar dgn kawan2 on weeken ...

i biasa izin kan my boys kuar dgn kwn2 wiken, movie la selalunye. tapi i hntr & ambik. blh kuar siang je.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2019 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
pitera replied at 24-1-2019 05:07 PM
i nak borak pasal tudung/shawl boleh tak?

i dah lama gile tak beli tudung, so sekarang teringinnn ...

dah lama x beli tudung or shawl.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2019 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
pitera replied at 24-1-2019 05:07 PM
i nak borak pasal tudung/shawl boleh tak?

i dah lama gile tak beli tudung, so sekarang teringinnn ...

Fuhhh.. Kuatnya tahan napesu x beli tudung.. Berapa lama u define lama tu.. Skrg mcm mcm trend..
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2019 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
hidet replied at 24-1-2019 08:51 PM
Fuhhh.. Kuatnya tahan napesu x beli tudung.. Berapa lama u define lama tu.. Skrg mcm mcm trend..

Setahun lebih. Dah lama sgt dh bagi ai tu hahaha.

Sbb as of now i ada almost all colors, kalau beli baju pun dah boleh match dgn tudung. And mostly shawl la. I berkenan corak2 square ke shawl ke tp takde baju plain except for shirt/tshirt. Keje pulak gomen so byk pakai baju kurung je
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2019 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
pitera replied at 24-1-2019 09:10 PM
Setahun lebih. Dah lama sgt dh bagi ai tu hahaha.

Sbb as of now i ada almost all colors, kalau ...

Fuh... Setahun pun dah kira lamaaaa tu chuolss.. Meols penah puasa takat 3months  je..
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2019 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
pitera replied at 24-1-2019 05:07 PM
i nak borak pasal tudung/shawl boleh tak?

i dah lama gile tak beli tudung, so sekarang teringinnn ...

I skrg happy sgt sbb dah byk org start jual tudung sarung express cantik2 n labuh sikit. I mmg x reti lilit shawl. Even semi instant pon selalu gagal. Sampai pernah bergado ngan husband dlm kereta nk g kenduri sbb shawl x jadi. Separuh jalan husband i pusing balik...hahahahha....sampai rumah i buang tudung nilopa tu dlm tong sampah....geram....lol
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2019 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
hotmak replied at 24-1-2019 09:35 AM
sambung sini please pasal skincare, suka nak baca

@opie5662 @faraway1 @Plannerism

Baiklah...hehehheh
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2019 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
mimz replied at 24-1-2019 09:46 AM
Muke iols sejenis jejer naik kt dagu hanya dagu shj..kadang2 dekat 5bijik dia duk berkampung kt situ ...

I dlu mmg selalu kat dagu n tepi rahang. Plg byk tepi rahang tu smpi hitam2 kesan die. I stress sgt mase tu. Tp aejak pakai keihls ni mmg hilang semua. Jerawat pon susah nk naik. Kalau ade pon seketul dua tp jenis x tinggalkan kesan...alhamdulillah
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 12:08 AM | Show all posts
opie5662 replied at 24-1-2019 11:09 PM
I dlu mmg selalu kat dagu n tepi rahang. Plg byk tepi rahang tu smpi hitam2 kesan die. I stress sg ...

Tertarik la pulak ngan Kiehls nih.Dulu pernah la usha-usha bila follow Tema cerita pasal skin condition Iman tu yg bertambah elok guna Kiehls.
Tapi bila tgk harga tu, rasa mcm sayang pulak.
I setakat ni skin takde la prob teruk kecuali nak hilangkan parut-parut jerawat dan kecikkan pores.
Kawan I kata kalau nak hilangkan parut dan kecilkan pores tu dgn cepat buat je laser treatment.

Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
nellyberry replied at 25-1-2019 12:08 AM
Tertarik la pulak ngan Kiehls nih.Dulu pernah la usha-usha bila follow Tema cerita pasal skin cond ...

ai nak menyampuk boleh? ai now pakai brands from farmasi aje...rutin cuci muka pun ikut yg basics aje...2-3 Kali seminggu buat face mask/scrub/peel off white head....dari dulu suka pakai bioglo black mask utk tarik whitehead ...ada bajet lebih, pegi facial...
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 12:19 AM From the mobile phone | Show all posts
hotmak replied at 24-1-2019 04:51 PM
kalau nak bagi, u hantar ambik, bagi time brp jam boleh keluar, kalau masih tak percaya, u curi2 i ...

ai teringat2 anak2 dara jiran ai melepak kat parking lot bawah sambil bertepuk tampar dgn kawan lelaki sambil pasang lagu kuat2 from henpon...erghhh...now dah takde aman damai....sakit mata tgk....dah ditegur n bgtau mak ayah dorang pun x makan saman ...
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
nellyberry replied at 25-1-2019 12:08 AM
Tertarik la pulak ngan Kiehls nih.Dulu pernah la usha-usha bila follow Tema cerita pasal skin cond ...

I takut buat laser...hehehehe. nk g facial pon takut jgk. Anak sedara i buat facial kat hannan medispa...teruk muka die. Mcm melecur. Sedangkan kulit asal die elok dh tp gatal nk g wat treatment jgk. Sampai die sendiri seram tgk muka die. Huhuhu. Dlu pernah gak berangan nk buat treatment hilangkan parut kat situ. Tp lepas apa jadi kat die , i lupakan je la hajat.

Tp skrg mcm nk try wat treatment kat tempat dr alina tu. Nnt i cr kekuatan dlu. Hehehhehe. Keihls agak pricey, tp berbaloi jgk n agak jimat. Mgkn sebab sblom2 ni muka i x byk prob, cuci pakai sabun mandi pon ok je. Sekali die breakout... Breakout jugak poket. Heheheheh.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.122226s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list