JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
11631
View
583
Reply

Borak2 forumers Gosip Personaliti Media No.7

[Copy link]

Author: nut.legacy    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 25-1-2019 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
lifeline replied at 24-1-2019 02:41 AM
ok hotmak..

i dh sebulan ikut routine K beauty

Allergic atau ada produk yg tak sesuai kot. Try u stop dulu pakai (try & false) each product tu tengok yg mana jadi penyebab.

I selalu buat mcm tu klu tukar produk, skrg dah tahu skin I allergic dgn apa, senang la sikit lepas ni if beli product baru
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-1-2019 03:03 PM | Show all posts
pitera replied at 25-1-2019 02:25 AM
instant bawal tu senang nk iron tak?

i smlm lalu shopee tgk ada org jual bawal cornskin. terpen ...

material lycra u so tak yah nk gosok sgt... lepas basuh kering2 elok3 terus bole pakai

Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
opie5662 replied at 25-1-2019 12:24 AM
I takut buat laser...hehehehe. nk g facial pon takut jgk. Anak sedara i buat facial kat hannan med ...

Dah few times i dgr cerita org g hannan medispa tp skin lg makin teruk. Dulu i pernah nak try tp lps tu bila riki2 byk jugak negative feedbacks terus cancel.
Kiehls mmg best..agak pricey tp worth it. Cuma x semua range dia i boleh pakai. Yg plg i suka and serasi dgn i serum midnight recovery tu. Serius best. Oh..i guna gak harrogate. So far serasi and mmg i rasa kulit lbh senang nak jaga.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 03:18 PM | Show all posts
u olllsss guardian wat skincare sales..40% serbu skang
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-1-2019 03:44 PM | Show all posts
pitera replied at 25-1-2019 02:29 AM
ai mmg dr remaja ada skin problem. takde la teruk, tapi pores besar nampak merah2 gitu.
sampai ta ...

sama la i pun.. break out dari form 2 smpi skang cuma dah tua ni kulit ok skit...
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 07:17 PM | Show all posts
opie5662 replied at 25-1-2019 12:24 AM
I takut buat laser...hehehehe. nk g facial pon takut jgk. Anak sedara i buat facial kat hannan med ...

Kalau nak buat laser treatment, kena pi kat yang betul2 doctor. Setengah medispa tu, assistant yang bukan doctor buat. Ini bahaya sebab mesin2 canggih ni perlu kepakaran doctor.
Try pi Myclinic, rasanya semua dcotor yang buatkan treatment.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
mimz replied at 24-1-2019 09:42 AM
I suke beli dkt ig scentagram..dia quote memurah jugak utk baju gap/old navy/ralph laure etc..so m ...

Oh tau scentagram ni ekceli ade lg bbrp PS yg murah tp ade yg dah tak aktif.

Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Korang ade tak yg kije SSM or bank cimb ke apa?
Iols ade bbrp isu nk tnya ni or perlu ke iols buka thread eh?
Taktau nak tanya mana, google tak begitu membantu nak tnya nk group wassep takut ade yg tak senang sbb kebanyakkan grup iols ttg kelas online dan shopping.

- nak tutup ssm bisnes lama sbb nk buka yg baru
Sbb ssm yg lama takleh nak tambah kat content bisnes tu atas sebab nama bisnes tak match.

So iols nk tutup jela ssm yg lama buat yg baru.
Masalahnya ssm lama tu ade acc semasa cimb, ade acc pos laju.

Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 01:24 AM From the mobile phone | Show all posts
melatibiru replied at 25-1-2019 08:28 AM
kita mak2 ni kene be strong for our kids..u jangan sedih tau, nanti beri kesan pada diri u dan ana ...

Inshaa Allah u. I kdg2 tak tahan i ngadu dengan mak mak i je. Alhamdulillah dorang ok and support i. Tu yg i fikir ada org yg lagi kuat dugaan dia dari i. I ni baru Allah duga sikit je dah cengeng
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 01:24 AM From the mobile phone | Show all posts
melatibiru replied at 25-1-2019 09:59 AM
Eh amway pun ada peel off black mask tarik whitehead? Ai tak berapa tau brand amway but artistry q ...

Eh tak. Dia ada mask baru release. Yg tarik2 tu i beli kat cosway. Yg bioglo tu lah
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 01:26 AM From the mobile phone | Show all posts
pitera replied at 25-1-2019 10:25 AM
instant bawal tu senang nk iron tak?

i smlm lalu shopee tgk ada org jual bawal cornskin. terpen ...

Jarang tak? Husb i dah tak suka i pakai shawl sebab muka i dah tembam. Dulu dia tak suka i pakai bawal sebab nampak macam budak sekolah. Ni sekarang dia suruh cari bawal balik
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 25-1-2019 11:26 PM
Korang ade tak yg kije SSM or bank cimb ke apa?
Iols ade bbrp isu nk tnya ni or perlu ke iols buka  ...

Kalau ssm rasenye die hidup setahun kan. Kene renew every year. If u x renew, die dh x bole  guna. Kalau xsilap la. Nnt i cek semula. Kalau acc tu, x pasti pulak. Rasa mcm kene buat baru
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
shashalala replied at 25-1-2019 03:08 PM
Dah few times i dgr cerita org g hannan medispa tp skin lg makin teruk. Dulu i pernah nak try tp l ...

Kesian anak sedara i you. Dah la masa tu die nk pegi interview keje. Muka die mcm melecur kene api. Sampai interviewer tu tanye kenapa muka die. Dekat 2 bulan die down sbb muke jadi cenggitu

Hannan plak claim tak pernah jadi gitu sebelum ni. Tu 1st time. Diorg kate diorg akan bg treatment free smpi elok. At last kene bayar jgk. Bile tanye kenapa bayar sedangkan hr tu ckp free, service je free. Mcm barang2 yg die guna kene baya. Eh...bodoh tau. I suruh anak sedara i g report n buat tuntutan. Tp die taknak. Malu sbb muka teruk. Lebih 6 bulan jgk baru ok muka die. Dah baya 2k kat hannan + few hundred....burn mcm tu je la
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
cikyahvogue replied at 26-1-2019 01:26 AM
Jarang tak? Husb i dah tak suka i pakai shawl sebab muka i dah tembam. Dulu dia tak suka i pakai b ...

I suka bawal cornskin. X jarang tp i rasa simple sgt sbb kosong camtu heheheh.. nk bentuk pun senang.. x panas..
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
opie5662 replied at 26-1-2019 09:27 AM
Kalau ssm rasenye die hidup setahun kan. Kene renew every year. If u x renew, die dh x bole  guna. ...

Tulah ikutkan iols punya ssm bulan 2 ni kena renew tp ingat nak tutup n buka baru.
Iols malas nak buat ssm byk2 jenuh la nk renew skrg ni je pun ade 3.
Takkan stiap kali ade jual brg lain kena daftar sedangkan boleh je guna satu nama tp jual mcm2 cuma yg penting nama company tu yg boleh masuk semua menda.
Cth nama sendiri mmg boleh letak mcm2 kalau nama mcm Sulaman Cinta takleh nk buh bawah tu ade jual kasut ke makanan ke sbb perkataan Sulaman tu kalau Cinta takpe.
Bab acc bank dan post laju tu pun sama byk gak nk kena setel ni huhu.
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
lifeline replied at 24-1-2019 10:41 AM
ok hotmak..

i dh sebulan ikut routine K beauty

As far as i concern you kena introduce one by one product dkt your face , xleh terus pakai gedebuk semua
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
shashalala replied at 26-1-2019 10:04 AM
I suka bawal cornskin. X jarang tp i rasa simple sgt sbb kosong camtu heheheh.. nk bentuk pun sena ...

Yeay. Seb baik dah order hehe. Tak sabar nak tunggu sampai
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Sape kenal hanimarissa geng k.rose yg jual Vietnam roll tu. Da bkk tudung da dlm ig story lol. Die lawa . Maybe sbb tu xnk pakai tudung kot  
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
haiku08 replied at 25-1-2019 03:18 PM
u olllsss guardian wat skincare sales..40% serbu skang

dah pergi ke? ada yg menarik tak
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
wow baru perasan. rumah baru
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.100257s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list